A ja proponuję żeby konta już przeniesione, na starym uni nie mogły już zdjąć urlopu i tyle.
Porozmawiajmy na temat UniFusion
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
-
-
Zamiast zamrozić konta już przeniesione... echhh Art przeżegnaj się jak jutro tu zajrzysz, na IRC też
-
JTR napisał(a):
A ja proponuję żeby konta już przeniesione, na starym uni nie mogły już zdjąć urlopu i tyle.
Tak powinno być od początku, ale teraz to już chyba za późno
195 ST - 437 393,32%
"Jeśli spadać, to z wysokiego konia" -
Gully napisał(a):
JTR napisał(a):
Tak powinno być od początku, ale teraz to już chyba za późno
czy ja wiem? skoro sami narozrabiali, to niech teraz głowkują, niech cofaja ewentualne transporty z takich kont czy ataki na nie, no chyba że ktoś postanowił tak na święta umożliwić graczom push -
Ja wam powiem jak będzie... Art umyje ręce bo to nie jego wina i pewnie informacja o przedwczesnej migracji urlopowiczów zdziwiła go tak jak nas. Wszyscy z którymi mamy kontakt z GF umyją ręce
Kto może niech "Wspomaga sojuszników" bo ktoś tego dokonał z samej góry i nikomu nic nie udowodnią, przecież to nie był nieprzemyślany bład jednego kliknięcia na którym miałyby cierpieć setki kont. Nikt z niemiaszków nie przyzna sie do błędu, a nawet jak sie przyzna to napiszą" sorry w następnym UF postaramy sie wyeliminować błedy tego rodzaju ale nic nie obiecujemy "
Potraktujcie to jako niespodziankę, że zaczęło sie wcześniej i jeszcze jest możliwość pokazania dobrego serca mniejszym , super gest na święta!
Reguła push jak najbardziej obowiązuje więc sura moze leciec tylko z większych kont. Teraz wszyscy razem DZIĘKUJEMY! -
Za bugusing też są bany. A ta przedwczesna migracja jest chyba bugiem
195 ST - 437 393,32%
Ciernik [COMA] napisał(a):
Quoted from "ciap"
Unifusion - Łączenie Universów - Wstępne informacje
A tam:
Quoted
W praktyce będzie to oznaczać, iż "kto pierwszy ten lepszy". Gracz, który prędzej przeniesie swoje konto, ma większą szansę na to, że jego planety znajdą się w tym samym miejscu.
do kasacjiWczesny wybór zwiększa jednak szanse na otrzymanie pozycji planet: Kto pierwszy potwierdzi swój wybór i tym samym zarezerwuje pozycje, ten je też otrzyma. Przeprowadzka do uniwersum, w którym gracz posiada już aktywne konto nie jest możliwa. Alternatywą dla tych graczy może być również usunięcie konta z wybranego docelowego uniwersum i przenieś tam konto uniwersum Exodus.
tak jest napisane w regułach i przebiegu UF , można przeczytać tam gdzie wybierało się uni i zatwierdzało
ale najwyraźniej nic nie działa jak trzeba
urlopy wyłączają haah paranoja :quasi:
ja protestuje i się nie przenoszę heh to jest śmieszne robią co chcą" Trzeba marzyć tak jak by się żyło wiecznie, a żyć tak jak by się miało umrzeć dzisiaj. "
Uni 21
Badania TOP 1
-
Sytuacja nie jest dla nas komfortowa, jednakże doszukiwanie się tutaj sposobów na oszustwo będzie mniej komfortowe dla wszystkich.
Wykorzystywanie błędów gry jest bugusingiem.
Każda wykryta przez nas sytuacja zostanie surowo ukarana. Proszę również oczekiwać straty surowców na Universum docelowym. Mamy możliwość odpisywania statków, surowców, więc jest tu spore pole manewru. Ekstremalne sytuacje mogą zakończyć się kasacją konta.
Mam w tym tygodniu sporo czasu, więc liczcie się z tym, że logi zostaną wnikliwie przeanalizowane. -
Mniej więcej takiej odpowiedzi oczekiwałem od administracji. Jednakże kwestia częściowego rozpoczęcia migracji i to nie według kolejności wybierania uni tylko najpierw urlopowiczów (często tych wiecznych) jest trochę nie fair w stosunku do tych grających aktywnie. No zobaczymy, jak ten cały bałagan zostanie ogarnięty.
195 ST - 437 393,32%
@Kasia321 To powinien być oficjalny komunikat na forum ;-) Wtedy będziecie miej pracy zapewne :)offline
-
Kasia321 napisał(a):
A czy wykorzystywanie możliwości gry tez jest bugusingiem? Jak odróżnić błąd od świadomego działania? Mieliśmy kilkadziesiat w mojej opinij wadliwych aktualizacji i za każdym razem to było celowe działanie firmy, dlaczego to gracz ma sie zastanawiać czy to tam ma być czy zostanie ukarany?
Jeśli to błąd to dlaczego niema oficjalnej informacji. Mija 14 godzin od pierwszych przenosin w grze która toczy sie 24h na dobę! i tak na prawdę możemy sie domyślać czy orangutan kliknął za szybko czy jednak jest tam jakiś zarząd i strategia (po raz kolejny niezrozumiała dla mnie) która uwzględniła następstwa.Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez lesnik ().
-
I bardzo dobrze! najlepiej będzie skasować konta cwaniaków
+ mam nadzieję, że ktoś przetopił swoją flotę i taki stan rzeczy zostanie przeniesiony na nowe uni. Bo skoro to zrobił to wykorzystał możliwości gry :D:DKozak nad kozakami
Narcyz nad narcyzami
***181ST*** ***2.226.215%***
-
Kasia321 napisał(a):
Sytuacja nie jest dla nas komfortowa, jednakże doszukiwanie się tutaj sposobów na oszustwo będzie mniej komfortowe dla wszystkich.
Każda wykryta przez nas sytuacja zostanie surowo ukarana. Proszę również oczekiwać straty surowców na Universum docelowym. Mamy możliwość odpisywania statków, surowców, więc jest tu spore pole manewru. Ekstremalne sytuacje mogą zakończyć się kasacją konta.
Mam w tym tygodniu sporo czasu, więc liczcie się z tym, że logi zostaną wnikliwie przeanalizowane. -
lesnik napisał(a):
A czy wykorzystywanie możliwości gry tez jest bugusingiem? Jak odróżnić błąd od świadomego działania?
Bugi to do siebie mają że nie są znane dopóki ktoś ich nie odkryje. Administracja nie zrobi przecież newsa o tym, że pojawi się nowa funkcja w grze która jest bugiem i nie należy jej używać.
Widzę że cwaniacy już mają pełne gacie, bo pewnie coś zmajstrowali w związku z "nowymi możliwościami gry".
195 ST - 437 393,32%
Cześć,
tak z ciekawości zapytam. Przenosiny kliknąłem jakieś 2 min po otwarciu. Zatem powinienem być przeniesiony jako jeden z pierwszych? Tak? Jednak do chwili obecnej nie mogę się zalogować na docelowym uni. Dlaczego?Pzdr
LS -
Wczoraj przeniesiono jedynie konta, które były w tamtej chwili na urlopie - kolejność kliknięć nie miała żadnego znaczenia. Jeśli nie dostałeś info na email i nie możesz się zalogować, to znaczy, że Twoje konto nie zostało póki co przeniesione na uni docelowe
O tym, że konto jest przeniesione, może świadczyć również taki obrazek pod menu:
u68 [COMA] Ursa -> Wasat [GEN]
Sygnatura by Indestructible
"z nikim się nie ścigam, dlatego prowadzę..."
Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez vaR ().
-
Dzięki. Czyli co? Urlopowicze pierwsi dostali przydział? Nie no spoko, było wbijać urlop a nie nockę zarywać
A z innej beki. Jak już mnie przeniosą na nowe, ale tam nie zdejmę urlopu a w tzw. międzyczasie jeszcze sobie podfarnię na starym, to surka przeskoczy na nowe?Pzdr
LS -
Prawidłowo powinno wyglądać to tak:
zakładają Ci urlop na uni exodus a następnie przenoszą Cię na uni docelowe (masz włączony urlop).
czyli nie powinieneś mieć możliwości rozbudowywania "starego" konta, kiedy masz już przeniesienie na uni docelowe, a jedynie wgląd w nie.u68 [COMA] Ursa -> Wasat [GEN]
-
W związku z zaistniałą sytuacją, gdzie gracze będący na urlopach zostali potraktowani preferencyjnie, może jakiś bonus na pocieszenie dla pozostałych? Na przykład jedne darmowe przenosiny?
-
Nie można wysłać floty
W czasie urlopu nie mogą zostać wysłane żadne floty!
I się zaczęło...
21-GoW
33-KoU
Leo-MNS
Ursa-MNS
Wasat-MNS
Antares-TAG
Quantum-TTG
Galatea-NFZ -
No proszę, tylko napisałem posta od razu mnie zapięli urlopem na starym. Ale dalej nie mogę wejść na docelowe, bo mnie tam nie ma. Kumpel sprawdził, co go już wczoraj z urlopu przenieśli. Kordy dostał te same. Super. Zatem poprosze o przeniesienie, bo nie mam co robić w robocie a już dawno powinienem być przeniesiony!Pzdr
LS -
Lord Sith nie gorączkuj się tak. Przenosiny mogą potrwać do 4 dni i wszystko zgodnie z regulaminem
195 ST - 437 393,32%
jakies bonusy moze dla osob ktorym zabraliscie pz ktre lecialo .. 20 min przed wlotami 13 mi zawrocilo -> 40k anty by wpadlo .. specjalnie rano czlowiek wczesniej wstal zeby wyslac i taki numer..
Sirius mode on -
A co zaskoczony że UF od dzisiaj?
195 ST - 437 393,32%
Gully napisał(a):
A co zaskoczony że UF od dzisiaj?
na poprzednim uf jesli bylo w danym dniu nie zablokowalo konta po 10h tylko zrobione to bylo o polnocy.. wiec skoro nie bylo danego urlopu od grf mozna bylo sie spodziewac ze nie pojdzie + jeszcze jak by nie bylo jest klika dni na przenoszenie a ze dalem pod koniec nie koniecznie musialme byc przenoszony odrazu
Sirius mode on -
Regulaminem...Kumpel, co siedział na urlopie od pół roku, wykilkał przenosiny następnego dnia dopiero a już się bawi i zaraz steka zrobiPzdr
LS -
Art: "Było to działanie oczywiście niezamierzone, ale nic już z tym nie uda się zrobić."
Haha, wgranie backupa wasata i reszty sprzed 24h = Mission Impossible! <owacje_na_stojąco>
S&D Xalynth - Niszczyciel Moonów: 38
Top1 śpiąca lama Xalynth - 69k %
PB 108066,73%
Orły latają samotnie, a barany chodzą stadami.Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez Jose Arcadio Morales ().
-
jedni się cieszą, że już ich przeniosło, a inni mniej, bo np. dostali już złomy
także różnie to bywa, wszystkim się nie dogodziu68 [COMA] Ursa -> Wasat [GEN]
-
a ja nie mialem wybranego uni docelowego i tez mnie wysłali na urlop. Mam rozumieć ze wszystkim włączyli urlopy??U17 - Galaktyczna horda prawa
-
bacie napisał(a):
a ja nie mialem wybranego uni docelowego i tez mnie wysłali na urlop. Mam rozumieć ze wszystkim włączyli urlopy??
tak i jesli nie wybierzesz to czeka pozbycie sie konta
Sirius mode on
-
Udostępnij
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0
-
Użytkownicy online 20
20 gości