Porozmawiajmy na temat UniFusion

• Art napisał(a):

JTR napisał(a):

u1, u67 => u68
      a u66, u69, A, J => N lub u68 ?
      Gdyby to było możliwe, to zaproponowałbym takie rozwiązanie. Ale pytałem już o podobny scenariusz, gdzie Draco byłby serwerem docelowym dla dwóch różnych grup i ten pomysł odpada :/

No to nie ma wyjścia, można tylko sprawdzić jeszcze czy ktoreś z uni: 66, 69, A, J nie ma przypadkiem więcej miejsca niż Nekkar.
    • ciap napisał(a):

JTR napisał(a):

można tylko sprawdzić jeszcze czy ktoreś z uni: 66, 69, A, J nie ma przypadkiem więcej miejsca niż Nekkar.
      uN ma najwięcej miejsca, uJ jest bardzo blisko ale jednak o 230 więcej planet ma. ;)

No i wszystko jasne :)
      Chyba już nic się nie wymyśli lepszego, myślę że i tak większosc graczy z u1 i u67 wybierze u68, a skoro pozostałe uni nie mieszczą się na N to może od razu powinni niektórzy gracze tych uni pomyśleć o przejsciu na u68 - kiedys i tak je połączą z N :).
      A graczy N uprasza się o kasowanie niepotrzebnych kont ;D
    • Dużo opcji dla Draco odpada, to wymyśl proszę Art by każdy speed x2 miał mniej więcej takie same UF, aby rozdzielić graczy sprawiedliwie. Bo to śmiech na sali po co nam UF ze speedem skoro nic to nie da, już wolałbym iść na x1 do dobrych graczy, to może taką furtkę dla uDraco również załatw, cokolwiek zrób, aby to miało sens bo tak go brak i widzą to wszyscy na Draco nawet grający ekonomiści lub gracze z dużo dalszych pozycji.

Proszę byś cokolwiek wymyślił dla nas, jakiekolwiek rozwiązanie prócz tego najgorszego już opcja 2 była korzystniejsza dla wszystkich. Jest trochę czasu więc podumaj społeczność Draco bardzo prosi i nalega :) tylko tyle bo na Draco są straszne pustki, dzięki
      ST 169 1 104 816 % :gszo:

PB SOLO 66 686,35%
      PB ACS 369 507,5%

UDRACO - 567 593,2 - 94 ST
      U1 - 9693,37 - 10 ST
      U50 - 73 165,47 - 10 ST
      U67 - 9937,6 - 4 ST
      UAndro - 18 326,18 - 3ST

TOP 1 ACS uAndro
      TOP 3,5 ACS u50
      TOP 6 uDRACO

U12 - 48 396% - 24 ST
      U12 + DRACO SD - Aktywista TOP 1

VENI VIDI VICI (!)
    • Ale się wszyscy spinacie , najlepiej by było jak Art by z góry podał kto jakie ma możliwości albo pasuje albo nie.

Nikomu się nie dogodzi ,mi się podoba UF chociaż z U wrócę do gry :)

Art mam pytanie a co będzie z graczami co np mają po 50 k ptk i na U siedzą już dosyć długo chodzi mi o uni 68 jak ma być docelowe do migracji :?

:D
    • Art co do grupy 4 brałeś pod uwagę łączną ilość E i Q, czy rozpatrywałeś te uni oddzielnie? Dla E wsio ryba czy będzie migracja czy nie. Za to sporo osób z Q może mieć małe ale do powiedzenia i oni najzwyczajniej skończą grę. Skoro UF następuje co parę lat to znaczy, że właśnie wtedy będzie odpowiedni moment (gdy poziom na obydwu uni się wyrówna). Z resztą róbcie co chcecie...
    • Jestem ciekaw jak będziecie płakać jak pół roku po fuzji uni zaświeci się na niebiesko i nie będzie na co latać. Ci co teraz tak od placzek wzywają sami zaczną płakać ale jak sami mówicie wszystkim nie dogodzi...
      Z resztą, może zrobimy 2 grupy z podziałem na speed x1 i x3? Jeśli my musimy się zgodzić to dlaczego i innym nie narzucić takiego scenariusza?

Jestem za pierwszą opcja ta teraz stawia nas na przegranej pozycji juz w chwili fuzji i raczej nikt nie będzie chciał stracić dorobku kilku lat gry wiec wskoczy na wieczny urlop i tak z super hiper fuzji wyjdzie super hiper kupa a GF straci jedynie graczy a co za tym idzie zysk.

Zróbcie plan pierwotny a za jakiś czas kolejna fuzje, nastepna może nie mieć sensu
      Kardynała Richelieu sekret wam dziś zdradzę
      Od przyjaciół Boże strzeż z wrogami sobie poradzę
    • pl1 być może trochę niezrozumiale ale sedno jest
      Art problem jest taki iż lecisz tu demokratycznie
      każdy ma swoją rację i każdego chcesz wysłuchać - tak mi się zdaje
      lecz to nie tak bo albo wie się o co chodzi w tej grze ale się tego do końca nie wie albo wie się prawie nic
      i podejściu tfu demokratyczne to nie pomoże tej grze
      jeśli chce się połączyć mądrze te pustynne uni to trzeba posłuchać tych co umieją grać a nie wszystkich

a i jeszcze jedno wyzywanie dziś kogoś od pusherów to troche śmieszne jest
      GF samo pozwoliło i przyzwoliło na wiele tzw lewych tricków
      a do tego postęp w dostępie do neta pozwolił na inne tzw lewe tricki
      dla mnie co można realnie zagrać jest dozwolone bowiem umiejętność ukrycia tego że coś lewe to także umiejętność radzenia sobie w tej grze
      to nie jest jakaś szkółka niedzielna dla dobrych dzieci czy dorosłych

a co do łaczenia to ja bym chciał by wszystkie starsze uni połaczona w jakies 5 nowych uni i tyle tylko że obecne umiejętności GF to żenada bo lagi były pewnie takie że to byłby już naprawde koniec ogame

no ale cóż mamy przecież czat to co narzekać hehhehe heheheh
      Wolność własność sprawiedliwość czerwonym śmierć

miejscem obecnej socjalistycznej "klasy" politycznej jest więzienie
    • Art napisał(a):

Grupa 1:
      Exodus: 1,66,67,69,101,110
      Target: 68,114
      Czyli to jet ostateczna wersja można powiedzieć. najbardziej oficjalna. " title=";>">
      Wolałem jak uni 1 było docelowe ale ta opcja też nie jest taka zła bo można wybrać gdzie się chce pójść. ]:-D Ciekawe czy to ostateczna wersja czy jeszcze coś zmienią ?( I podobno UF ma być dość szybko a to ciekawe.

Po takim łączeniu będzie chyba niezły tłok w obu tych uni, może aż za bardzo :roll: a może przesadzam :ocb: trzeba się cieszyć że będzie lepiej hehe :P i nie marudzić

To teraz czekamy na termin i tyle. :|
      " Trzeba marzyć tak jak by się żyło wiecznie, a żyć tak jak by się miało umrzeć dzisiaj. "

Uni 21
      Badania TOP 1

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez hiper333 ().

• Już nie wytrzymuje tego płaczu.
      Przy poprzednim UF nie było żadnej debaty kto gdzie chce a kto nie. Dostaliśmy wybór na 2 uni i każdy jak miał tyle do wyboru to nie miał problemów.
      A teraz płacze, że mocnejsi będą, że ktoś spadnie w top, że to, że tamto, że kij wie co.
      Rzygać się chcę od tego lamentu. Zróbmy to i miejmy to już za sobą !

Art - ja zamiast tego kto z kim i gdzie, poproszę o zdradzenie jakiegoś info, kiedy to może dojść do skutku ?
    • Zrobcie na koncu podsumowanie: ile kont z jakich Uni, na jakie Uni przeszlo, ile sie skasowalo na kazdym uni, itp.
      No i po unifusion, w w miare mozliwosci, zeby sie gdzies, np. w statystykach wyswietlalo z jakoego uni pochodzi dane konto. Bylo by milo. :)

start: marzec 2005, uni6, sojusz NoMercy. Od: 29 maj 2018, uni68, sojusz P N
    • Gully napisał(a):

Art napisał(a):

Grupa 1:

@Art chyba cię pogięło... Brawo, łączysz najstarsze cyferkowe unie z najmłodszymi. Następnym razem może w ogóle nie otwierajcie nowych serwerów. Wyjdzie na to samo! Taki podział jest kompletnie nie fair, bo unie 1, 67, 68 przewyższają pozostałe kilkakrotnie.

Art napisał(a):

Przypominam, że to wciąż tylko plan/sygnał ze strony społeczności.

Przeglądając ten temat praktycznie wszystkie głosy ludzi z u66, 69, A były przeciwne. To nie jest żadnen sygnał społeczności, tylko twoje widzimisie.

Trudno, ja sobie poradzę, ale ci co na swoich uniach są top50+ spadną nagle do top500. Połowa z nich zapewne zrezygnuje z dalszej gry.
      Twoje pierwsza propozycja była w 100% najbardziej wyrównana i nie mieszała aż tak bardzo ludzi. A teraz pokazujesz środkowy palec młodszym uniom. Ta fuzja ewidentnie jest zrobiona dla graczy starych uni.

Gully napisał(a):

Art napisał(a):

Grupa 1:

@Art chyba cię pogięło... Brawo, łączysz najstarsze cyferkowe unie z najmłodszymi. Następnym razem może w ogóle nie otwierajcie nowych serwerów. Wyjdzie na to samo! Taki podział jest kompletnie nie fair, bo unie 1, 67, 68 przewyższają pozostałe kilkakrotnie.

Art napisał(a):

Przeglądając ten temat praktycznie wszystkie głosy ludzi z u66, 69, A były przeciwne. To nie jest żadnen sygnał społeczności, tylko twoje widzimisie.

Trudno, ja sobie poradzę, ale ci co na swoich uniach są top50+ spadną nagle do top500. Połowa z nich zapewne zrezygnuje z dalszej gry.
      Twoje pierwsza propozycja była w 100% najbardziej wyrównana i nie mieszała aż tak bardzo ludzi. A teraz pokazujesz środkowy palec młodszym uniom. Ta fuzja ewidentnie jest zrobiona dla graczy starych uni.

Co prawda udało mi się uwolnić od ogame i teoretycznie to nie mój problem, ale płaczesz. Nie wiem na jakim uni grasz i jaki masz TOP (pewnie wysoki TOP na "słabszym" uni), ale nie przesadzajmy. Pamiętaj, że to tylko gra :) Ja przestałem grać, ponieważ nie było już zabawy. Nie mam natury górnika, żeby sobie kopać, a przeglądanie kont na urlopie w galaktykach mnie przestało bawić i była to strata czasu. Co da połączenie 2-3 uni? Według mnie nic! Kwestia krótkiego czasu i będzie posucha, tak jak teraz, a kolejnych UF może nie być, a już na pewno nie w ciągu kilku następnych lat. Jak patrzę, że planują połączyć ze sobą 7 uni, to trochę żałuję, że oddałem konto, gdyż może być ciekawie. To co, że moje konto, przed oddaniem było TOP 50 i po UF byłoby TOP 1000? Cieszyłbym się, że mam kogo przeskakiwać w statystykach :) Najważniejsze jest, że coś by się działo i gra nabrałaby sensu. Miałbyś kogo złomować i miałbyś przed kim nie dać się zezłomować. Ja grałem na A i weź takiego Lightmana. Jest to koleś, który całkowicie zdominował uni i ja na jego miejscu nie widziałbym już sensu gry. Nie musi nawet robić FSów, ponieważ nikt nie jest w stanie mu zagrozić. Po połączeniu znajdą się dużo większe floty od jego i będzie miał chłop z kim się pobawić i kogo gonić. Według mnie nie cyferki są najważniejsze, a dobra zabawa, ale są ludzie, którzy myślą inaczej.

pozdrawiam
    • Kamil-9096 napisał(a):

Trudno, ja sobie poradzę, ale ci co na swoich uniach są top50+ spadną nagle do top500.
      Takie są skutki łączenia uni to normalne, że się nagle spadnie kilka stron w dół, coś za coś, ale graczy będzie więcej taki jest cel łączenia.

Coś trzeba poświęcić niestety żeby było dobrze. We wcześniejszym UF też tak było i trzeba się było dostosować, a nawet gorzej było bo też różnice były czasowe spore powstania różnych uni i statystyki też pospadały dużo.

Łączone były uni powyżej 20 z uni 1 i jakoś się przeżyło więc niema co marudzić. 8-)
      " Trzeba marzyć tak jak by się żyło wiecznie, a żyć tak jak by się miało umrzeć dzisiaj. "

Uni 21
      Badania TOP 1
    • Gully napisał(a):

Art napisał(a):

Grupa 1:

Art napisał(a):

Gull popieram Twoje słowa w 100%
      Art śmieszny jesteś zamias słuchać ludzi to co mówią to słuchasz Folzdojczy!
      Podaj się do dymisji lepiej bo zostaniesz wywieziony na taczkach po tej fuzji!

Odnośnie tego co jest zanaczone na czerwone:
      Moja decyzja co do zakończenia przygody z OGame jest coraz bliższa !

Art gratulację!
      Ale człowiek nie jest stworzony do klęski. Człowieka można zniszczyć, ale nie pokonać.
      Ernest Hemingway

21.07.2016r emerytura OGame!
      Uni 68 - OFF
      Uni 69 - OFF
      Hydra - OFF

• Gully napisał(a):

To ludzie wolą grać na pustym uniwersum i narzekać aniżeli grać na odświeżonym uni z 4-5-krotnie większą ilością aktywnych graczy?

Top dla takich "starych wyjadaczy" z tych uniwersum chyba nie ma już takiego znaczenia jak dla ludzi z nowego uni. Konto pozostaje takie samo, flota identyczna, umiejętności bez zmian. Tylko możliwości rosną, wraz z przypływem nowych graczy. Podobnie rośnie atrakcyjność rozgrywki. Pojawiają się nowi gracze, nowe układy i zagrywki. W jaki sposób może się komuś odechcieć grać po spadku o kilkadziesiąt/set pozycji w dół? To chyba powinno tylko zmotywować. Ale to tylko moje zdanie.

Inna sprawa, że to tylko leczenie objawowe. Zabawa na 3-6 miesięcy, a potem powrót do statusu quo.
      Nic nie wróci czasów gdy uni utrzymywało wysoki stan graczy poprzez regularne rejestrowanie się nowych graczy.

Nie mniej jednak i tak powinniście się cieszyć że opcja unifusion w ogóle powróciła. Śmieszy jedynie, że dla GF po ponad 10 latach na rynku ten proces sprawia tak wiele trudności i problemów. Dla mnie unifusion powinno być nieodłącznym elementem Ogame, przeprowadzanym regularnie.
    • No co wygadacie? Przecież w tym UF nie będzie żadnych relokacji. Nie ma o tym żadnego info? Mam rację @Art? Popraw mnie jeśli się mylę.

Teraz u68 i N będą tak zapchane, że z gal 1-3 powyrzuca nas gdzieś do 5-7 i żadnej relokacji za to nie dostaniemy.

195 ST - 437 393,32%

"Jeśli spadać, to z wysokiego konia"
    • sorro03 napisał(a):

Z ta relokacja to jest tak ze jezeli nie bedzie miejsca na takich koordach jak miales wczesnie lub podobnych (iles tam ukladow) to dostaniesz darmowa relokacje ale max 5 ! Tyle wczesniej wyczzytalem
      Tak niby było przy wcześniejszych łączeniach ale Art teraz nic nie pisał takiego, więc czy tak będzie czy nie to nie wiadomo. No chyba, że Art to skomentuje i wyjaśni czy i w jakim przypadku jest szansa na relokacje.