Porozmawiajmy na temat UniFusion

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• Raku77 napisał(a):

ludzie ja wszystko rozumiem obawa przez przepaścią ptk itd ja grając na ursie mam 730k ptk floty i jakos daje rade więc o co chodzi dostaniecie 3x eko raz dwa sie rozwiniecie, druga sprawa zanim będzie łącznie albo pewnie zaraz po nim będzie pasmo pz czy jak to tam sie zwie i nawet jak dostaniecie zloma to sie odbudujecie w jeden dwa dni? albo i szybciej wiec jaki problem, a patrzac na przedziały ptk to zanim zrobią łączenia to mimo że gra nas 200 czy tam 300 aktywnie na uni to nigdzie nas nie wrzuca bo wszedzie bedziemy miec najwiecej ptk bo bedziemy odstawac od wszystkich czy to uni 1 czy adromeda czy inne i patrząc tak na to to bedziemy musieli isc na jakies uni gdzie flota x2 albo wiecej zeby nie odstawać jakos

ps. a fatalkiem i jontem sie nie przejmować oni tylko duzo gadaja a siedza na obunkrowanych moonach z obstawionymi us flociarze ktorzy trzymaja deu na jednym moonie a o wielkich akcjach rozbrajania uni i zwalczaniu handlu każdy moze poczytac w did ursy

pozdrawiam
      Darmozjad666

Pusher hipokryta :E Nie dość ze jego 95% sojuszu włącznie z nim wisiało za push, to jeszcze ma taki sam układ i to z kolegami coby miał kto nooba bronic ]:-D

A co do tych wypowiadających się w związku z moim tematem - z logicznego punktu widzenia chodziło o skupowanie dexu przez ekowców... Ale każdy niech sobie tłumaczy na swój sposób co chce ;

Art jednak nic nie zmieniaj - Ursa tam pasuje jak Ulał :E
    • Marcus napisał(a):

jufcia po prostu powiedz że nie chce sie wam fsów robić , nie do wybronienia ?? tu sie nie zgodze , juz na draco opozyzja moze nas skrócić , a co dopiero jak do nich pare mocnych dojdzie , płaczecie strasznie teraz , a za rok bedziecie beczeć że uni wymarło i nic sie nie dzieje

aktywni gracze na draco sie bronią , i nie dają spakować , zadne uni nie protestuje tylko xal :) i tak nie dogodzisz i tak nie dogodzisz , chcecie uf by wam doszło 200 kont ze słabszego uni , prosze za rok bedziecie prosić o łaczenie którego nie bedzie
      1) jufcia i tak większość czasu siedzi na u a jak go nie ma to fs musi zrobić - podobnie jak cała topka
      2) nikt nie pisał, że ktoś od nas z X dojdzie do opozycji
      3) 'będziecie prosić o łączenie którego nie będzie' - za bardzo martwisz się naszymi problemami :E
      4) jakoś nie widziałem kogoś z X który by z entuzjazmem przyjął taką propozycje UF (tych którzy grają na draco nie liczę) więc jak to ma tak wyglądać to dajmy sobie spokój i wróćmy do pierwotnej wersji D i O - jeżeli nie zamierzacie nic zrobić z Vegą
      5) weźcie sobie jeszcze Libre do UF - to też speed x2 ^^
      7) coś za często używasz słowo płacz - czyżbyś miał z tym jakiś problem? :D
      Mi_Hau
    • Zdecydowałem się na grę na Pegasusie (x1), gdyż dobrze przemyślałem moją sytuację. Nie rozumiem, czemu akurat teraz wydobycie z kopalni miałoby wzrosnąć 3 razy. Czułbym się bardzo oszukany - nie na to się pisałem. Jeśli tak się stanie skończę grę w OGame. Tyle ode mnie.
      Uni 25 - [NBH] - Krzysieek - top 40 - off
      Uni 62 - [OwNed] - Krzysieek - top 12 - off
      Uni Pegasus - Strangelet - top 14 - Uni Fusion
      Uni Taurus - [IRA] - Strangelet - top 6 - on
    • jak czytam te brednie o tym ze ktos ma konto i tu i tu to szlak mnie trafia .
      to zostaw sobie te najlepsze i na nim graj proste.
      tak sie sklada ze tez mam konto i na eli i na Q
      oba topowe i jakos nie placze - bo wole zeby byla fuzja i laczenie i wiecej graczy /celi .
      jedno z tych kont zawsze idzie komus oddac...
    • Dodam jeszcze, że całość jest bardzo nieprzemyślana oraz chaotycznie zorganizowana. 0 profesjonalizmu. Myślałem, że jesteście poważną firmą. GF bardzo traci w moich oczach.
      Uni 25 - [NBH] - Krzysieek - top 40 - off
      Uni 62 - [OwNed] - Krzysieek - top 12 - off
      Uni Pegasus - Strangelet - top 14 - Uni Fusion
      Uni Taurus - [IRA] - Strangelet - top 6 - on
    • Wisior napisał(a):

Jakbym miał grać z Marvem na jednym uni to pod warunkiem, że eko spada do x1, a flota przyspiesza do x3 Rozwiązuje to problemu cwaniaków, którzy zapełniają układ idlakami i mogą na zabunkrowanych moonach trzymać spokojnie floty.

hahaha gdzie marv/joint nie wlezie wszedzie sie z niego nabijaja :D na uni z flota x3 nie pograł by długo :E na x1 już zaliczył 3 złomy :D to typowy internetowy cwaniak i nic wiecej !

a wracając do tematu to wrzucając u do sped uni było by tez ciekawie :D
    • sokojny napisał(a):

Art, a nie da się tak zrobić żeby docelowe Uni było zawsze nowe ? Skasowało, by się w ten sposób wszystkie "wieczne urlopy", "wiecznych idlerów" i "wieczne bany" :)

Popieram. Odświeżenie przydałoby się wszystkim. I sprawiedliwie by było.
      Maraton - Top1 uni43/Top6 uni68/ilość zabudowanych pól na planecie-380/342/najbardziej wartościowa planeta-20.745.310/20.316.859
      Maraton - Ikariam-Top1 Kappa/Top7 Beta/poziom budynków w jednym mieście-678/najbardziej wartościowe miasto-3.876.627
    • To jest śmieszne, że tak ważny proces jest robiony na szybcika, bez głębszej analizy, bo "zmiany systemowe" rzekomo go zablokują. TERAZ ALBO NIGDY! No ja [ciach] I co tam będą robić, że nie może poczekać to tydzień, żeby UF zrobić porządnie i z głową? Windowsa 10 instalować? Kilka osób coś sobie uradziło i szybko, nie ma czasu na pytania bierzecie co macie pod ręką i opuszczać domostwo (jak za okupacji).

A widać, że w kilka godzin pojawiło się postów z POWAŻNYMI uwagami na kilka stron. No ale co tam, nie ma czasu, teraz albo nigdy, lecimy nie śpimy!

0/10 jeśli chodzi o zarządzanie.
      Moderator Indestructible:
      Upominam za pseudocenzurę.

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez @Piciu ().

• Otwórzcie granice i kto chce niech wbija na Electrę :)

Trochę zaskoczony jestem tą fuzją, bo przewidywałem najwcześniej za rok, ale narzekać nie mam zamiaru :)
      Szkoda, że znowu będę musiał planetki przestawiać, jak po UF Fornaxa z Electrą. Może da się zrobić, żeby to Q poszło na E?
      A ten bonus +25 pól to też nie zaszkodzi - rozumiem, że do istniejących planet tez zostaną dodane pola.
      I mam nadzieję, że tym razem nie zje mi surowców...
    • To i ja dorzucę coś od siebie - jestem za połączeniem jak największej ilości uni.

1, 67, 68 i A - jak najbardziej. Niby na A topka ma mniej punktów, ale pamiętam jak było poprzednie UF i po przejściu z u25 na 68 wywaliło mnie gdzieś daleko, i co z tego? Im więcej osób tym lepiej, a skoro następne uf będzie za kilka lat, to nie ma co płakać, że wypadnie się z TOP 10. Pamiętajcie, że gra TRACI graczy, a nie zyskuje.

Ktoś już o tym pisał - lepiej zrobić nowe uni, żeby wyczyścić te wieczne urlopy, bany itd. które zapychają tylko miejsce.

Mogłaby być jakaś opcja przelania anty, gdy wrzuci dwa nasze konta na jedno uni, a każde z nich ma anty. Pewnie to nierealne, ale napisać można ;).
      "Jeśli plan A nie wypali, należy mieć plan B, a nie plan A z odzysku."

COMA
    • Widze ze ludzie placza ze po polaczeniu beda mieli mniejsze top duzo mniejsze floty od konkurencji np D/X. Immortal juz tak sie tym nie przejmuj po polaczeniu elki i forka lacky jak i cale ZS bylo nie do ruszenia ale jakos tam sie dalo to ruszyc. Nikt jakos nie plakal na elce ze przychodza ludzie z forka i maja 3x wiecej punktow wiec teraz za bardzo nie rozumiem ludzi z Q ze sie tak marzą! Ktos tam pisal ze E i Q maja sie dobrze, nie wiem pod jakim wzgledem bo gra tam 300 gornikow i robia aktywnosc mysle ze tak samo wyglada sprawa na innych uni! Wiec nie ma co plakac tylko robic laczenie jak najszybcjiej i z jak najwieksza iloscia innych serwerow zeby bylo znowu ze 2-3k ludzi na uni!

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Terry ().

• Włosiu napisał(a):

@Art: Czy istniałaby szansa na małą zmianę prędkości przy opcji u1,u67,u68 ->u1 na flota x1, eko x2? :)

Jestem absolutnie przeciw. Nie po to gram długimi latami x1, żeby mi coś zmieniali. Jak ktoś lubi coś szybszego ma wiele możliwości do wyboru.
      Maraton - Top1 uni43/Top6 uni68/ilość zabudowanych pól na planecie-380/342/najbardziej wartościowa planeta-20.745.310/20.316.859
      Maraton - Ikariam-Top1 Kappa/Top7 Beta/poziom budynków w jednym mieście-678/najbardziej wartościowe miasto-3.876.627
    • Pytania techniczne -- z poprzedniego UF mam zachowane 3 darmowe przenosiny planet - Czy zachowam je dalej ? oraz czy i teraz co w przypadku gdy przy łączeniu trafimy już w zajęte pole ( zasiedlona planetę ) to czy w takim przypadku relokacji naszej planety będzie przewidziana rekompensata w postaci darmowego przeniesienia kolonii ??

A co do prędkości --- wg mnie niema co przesadźać bo co to za radość z x3. A może jest opcja dania surowców dla przenoszonych kont tak by dodawane uni nie były stratne i nie było płaczu, a poziom w miarę zachowany ??

Jeszcze jedno -- akurat mam konta na u67 i Andromedzie na obu nazbierane anty i dopalaczy -- będzie jakiś gratis za to, że tracę kilka lat gry ????właśnie lata gry ;/ ?? DAJCIE COŚ ZA LATA GRY I POŚWIĘCONY CZAS !!!!

Siedzę na serwerach 10 latek i widzę ze kilku asów tylko zyska pushówki przy UF i prosze nie pitolcie, że tak nie jest [ciach] od lat ( pierwszy lata temu wspomniał MROCZNY o tym bagnie ). Wg mnie jeżeli gracze nie dostana czegoś za lata gry połowa odpadnie po miesiącu gry...bo dalsza gra straci sens.....
      Moderator Indestructible:
      Upominam za pseudocenzurę.
      *** PIANA PONAD WSZYSTKO ***

Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez WolfRobo ().

• Mi osobiście jest obojętne: flota speed x1, x2, może być i x5 ale uwzględnijcie Vegę przy fuzji. Eko to samo, jest mi obojętna prędkość oraz poziom rozwinięcia łączonych uni, proszę o jedno - nie pomijajcie vegi !!! Faktycznie uni jest na wymarciu. Największym atutem tej gry zawsze byli ludzie, społeczność ogame, możliwość pogrania, porozmawiania z innymi, nawiązania nowych znajomości. Wolę żebyście nas połączyli nawet z 2x mocniejszymi punktowo uni i pograć nawet tylko tydzień ale żeby wreszcie coś się działo, a nie kwitnąć w topce na martwym serwerze. Jak przegląda się gale na Vedze to wygląda to jak cmentarz!!! Jak piszą chłopaki z Vegi gra może 200 osób aktywnie. Reszta na wiecznych urlopach oraz idlerzy czy konta na permbanie. Sam codziennie się zastanawiam czy nie zapiąć wiecznego u bo po prostu się odechciewa. Jak nas pominiecie to uni umrze w ciągu roku max bo po prosu nic się tu już nie dzieje. Im więcej uni zostanie połączone tym lepiej.
    • xxX NIGHTHUNTER Xxx napisał(a):

Mi osobiście jest obojętne: flota speed x1, x2, może być i x5 ale uwzględnijcie Vegę przy fuzji. Eko to samo, jest mi obojętna prędkość oraz poziom rozwinięcia łączonych uni, proszę o jedno - nie pomijajcie vegi !!! Faktycznie uni jest na wymarciu. Największym atutem tej gry zawsze byli ludzie, społeczność ogame, możliwość pogrania, porozmawiania z innymi, nawiązania nowych znajomości. Wolę żebyście nas połączyli nawet z 2x mocniejszymi punktowo uni i pograć nawet tylko tydzień ale żeby wreszcie coś się działo, a nie kwitnąć w topce na martwym serwerze. Jak przegląda się gale na Vedze to wygląda to jak cmentarz!!! Jak piszą chłopaki z Vegi gra może 200 osób aktywnie. Reszta na wiecznych urlopach oraz idlerzy czy konta na permbanie. Sam codziennie się zastanawiam czy nie zapiąć wiecznego u bo po prostu się odechciewa. Jak nas pominiecie to uni umrze w ciągu roku max bo po prosu nic się tu już nie dzieje. Im więcej uni zostanie połączone tym lepiej.

Zgadzam się z Nighthunterem, jeżeli władze GF przewidują że po tym UF długo długo nie będzie kolejnego UF to nie zapominajcie o Vedze :)
    • Hubas napisał(a):

1: P,R,S,T =>U (floty x1, eco x3) plus 25 pol (aaaalbo łączymy PRST tylko we własnym gronie bez U)

Jestem graczem z uni S. Jako tako połączenie z U mi nie przeszkadza.. Jednakże wolałbym zostać przy klasycznej konfiguracji. Wybrałem sobie zwyczajne uniwersum. Nie chciałbym teraz grać na specjalnym =)

Jak najbardziej jestem za połączeniem P,R,S,T bez U

Proponuje zostawić eko x 1 ;) Niech to będzie stara dobra klasyka.