Porozmawiajmy na temat UniFusion

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• Guardian myślisz że masz coś do gadania buahahahahahaha tylko nie potrzebnie się tutaj plujesz :D chociaż Twoje posty powodują uśmiech u mnie na twarzy bo są tak głupie :D

Pozdrooo i co do waszego UF to może w najbliższym roku :)
      Nie ma nic ważniejszego na tym świecie niż lojalność i miłość, poza lojalnością i miłością miedzy zbirami
    • TAURUS UMIERA

Doświadczeni gracze odchodzą i nic dziwnego, skoro gra przestaje być przyjemna. Zostało kilkuset aktywnych graczy bez perspektyw i planów na jutro. Tych ambitnych policzę na palcach. 3/4 galaktyki stanowi kolor niebieski i szary.

HALO tutaj są jeszcze gracze, dla których warto coś zrobić

Potrzebujemy Unifusion...

Moderator Indestructible:
      Myślę, że czcionka 16 w zupełności wystarczy. :)

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez SKORPUCH ().

• Mari, wybacz, ale pomysł jest bez sensu. uA jest po niedawnym UF i ciągle jest tam ponad 1,5k aktywnych graczy. Poza tym zobacz sobie różnicę punktową, może i Lightman ma przewagę i jego flota jako tako wyglądała by na tle u1, ale już osoba z flotą Top 10 na uA nie mieści sie nawet w Top 50 u1, nie mówiąc o flocie Top 100 uA, która byłaby raptem Top 300 na u1. Sytuacja prezentuje się analogicznie w przypadku eko i badań. Efekt takiego UF byłby odwrotny od zamierzonego, ponieważ u1 zjadłoby uA. Sporo osób z uA zrezygnowało by w szybkim czasie z gry ponieważ 1) dostali by złomy, bo na u1 jest setka silniejszych flot, 2) szok psychologiczny - wydaje Ci się, że jesteś dobry, masz fajne eko, a po UF lądujesz raptem w Top 300 wcześniej będąc Top 50, sama różnica punktowa sprawia, że odechciewa się grać.

Celem UF ma być przedłużenie egzystencji uni i umożliwienie w miarę komfortowej gry, a fuzja u1 i uA skończyła by się szybkim wytrzebieniem uA, czyli strata potencjalnych klientów na anty, przez co mniej kasy trafiałoby do GF, i ten argument uznałbym za główną przyczynę tego, że taka fuzja nie dojdzie do skutku, a przynajmniej nie w ciągu 2-3 lat.

Uniwersa od literki P w gorę prezentują znośny poziom liczby graczy, ponieważ wciąż gra tam sporo osób, tutaj możecie sobie sprawdzić ile przyrostyogame.cba.pl/Info.html
      Ewentualne UF dla literek od P w wzwyż to pewnie kwestia jakiś 2 lat.

Moim zdaniem najbliższe w kolejce do ponownego łączenia są stare uni, czyli 1, 67 i 68. Przychodzi pora na UF najstarszych uni, ponieważ liczba aktywnych graczy w najbliższym czasie spadnie poniżej 500. u1, 67 i 68 powinny zostać połączone w jedno, z serwerem docelowym ustawionym na u1. Innym wyjściem byłoby stworzenie nowego u70 jako serwera docelowego, tak aby nikt nie marudził, że po łączeniu wylądował w zastanej okolicy, a wszystkie planety przeniosło mu na zupełnie inne koordy. Powoli trzeba także zacząć myśleć o u66, gdzie również nie zostało zbyt wielu graczy. Dobrymi kandydatami dla takiej fuzji byłoby u69 i uA, ponieważ różnice punktowe są zjadliwe. Problemem jest zbyt duża ilość graczy na tych uni, przez co taka fuzja w najbliższym czasie jest wiele wątpliwa. Zanim liczba aktywnych kont na u69 i uA spadnie do poziomu kwalifikującego je do ponownej fuzji, u66 umrze. Obawiam się więc, że jedyną alternatywą dla u66 może być fuzja z u1, 67 i 68, co zgodnie z moim powyższym wywodem, będzie zabójcze dla ludzi z u66. Mamy więc dwa rozwiązania typu - złe i gorsze - czekać i pozwolić u66 samoistnie wymrzeć, lub połączyć je ze znacznie silniejszymi serwerami, gdzie gracze u66 zostaną wybici w szybkim tempie. Skutek w zasadzie jest taki sam.

Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez Zawisz ().

• Witam

Zawisz, piękny tekst ale weź pod uwagę ostatnie uf z docelowym Nekkar nikt nie zwracał uwagi na różnice punktowe, na nekkar wrzucono konta, które mają 4 razy więcej punktów! Także włodarze, graczy mają gdzieś, liczy się kasa, ktoś zostanie ktoś odejdzie. Kogo połączymy to nasz sprawa i gdzieś mamy to co powiedzą gracze.
      Grałem EKO na nekkar po fuzji przestałem. Rozumiem ze uf są niezbędne, ale z zachowaniem rozsądku, nie dołączaniem graczy którzy mają 4 razy więcej punktów, bo dla mnie to paranoja.

Pozdrawiam
      Polycold
    • SirGuardian napisał(a):

Pegazus za stare a taurus za nowe. Chociaż mi nie przeszkadzało by Taurus ale samym graczom z Taurus mogło być to nie na rękę. A Pegazus za stare za mocno odstaje. Pegazus musi znalesc sobie innego partnera do UF . Ostatecznie Taurus z SIrius a Rigiel z Pegazus

połącza 4 unii
      nie ma opcji na 2 bo za chwile pustki znów
      4 i koniec
      połączyli mizar z nekkar plus pustaki z kassio i zobaczcie sobie ilu graczy gra na nektarynce, szału nie ma , wręcz tragedia
      Trochę rasista..trochę nacjonalista ^^
      i dobrze mi z tym :D
    • Art napisał(a):

Bigot napisał(a):

Zgodzę się z Tobą że U1, 67 i 68, ale unii docelowe powinno być nowe. Art na urlopie że nie ma odpowiedzi ??
      Czasem zdarza mi się urlopować :) Obecnie cisza na horyzoncie. Zapytałem o kolejny możliwy termin migracji.

Cześć Art,

Udało Ci się uzyskać jakaś odpowiedz z centrali dotyczącą ewentualnego UF dla u1,67,68 (może i 66)? Wydaje się, że na chwilę obecną sytuacja nie jest zła, ponieważ każde z uni ma ponad 500 aktywnych graczy, jednak to tylko statystyka. W rzeczywistości około setki, a może i więcej, kont to wszelkiego rodzaju pushówki/handlówki/moon'ówki, na których grają babcie, złote rybki i znajomi z innych uni, wobec czego rzeczywista aktywnych liczba graczy oscyluje poniżej 400, z wyjątkiem u1, gdzie będzie ich trochę ponad 600. Spadek aktywności na starszych uni jest nieubłagany i prowadzi do wyludnienia, a ewentualne UF to proces długotrwały, więc moim zdaniem, obecnie mamy ostatni moment kiedy ratowanie starszych uni ma sens. Zakładam, że UF odbędzie się nie wcześniej niż za rok, a wtedy liczba pozornie aktywnych graczy spadnie do około 400 na uni, a po odrzuceniu pushówek, etc. zostanie ich około 300, może trochę więcej. Ewentualne UF u1,67,68 da wtedy tylko ~1k aktywnych graczy, lub 1,3k jeśli doliczymy u66. Na takim uni pozostaną głównie weterani, którzy spędzili przy grze przynajmniej kilka lat, więc prędkość wyludniania powinna być relatywnie niska, dlatego szacuje, że uni takie miało by przed sobą około 3 lat aktywnego życia, a po tym czasie sytuacja zacznie przypominać obecną. Doliczając czas oczekiwania na UF, daje to koło 4 lat życia dla oldschoolowych uni. Co potem? Moim zdaniem zostają 3 rozwiązania:

a) Uni będzie powoli wymierać, co pewnie zajmie jeszcze z rok, może więcej, po tym czasie GF nie będzie opłacało się już utrzymywać serwera. Mimo wszystko jest to wariant mało prawdopodobny, ponieważ GF straci grono zagorzałych graczy, którzy przez lata przynosili im spore zyski.
      b) Przeprowadzenie międzynarodowej fuzji z innymi, starymi uni x1. Moim zdaniem wariant najlepszy, dający dodatkowe lata życia, ale niosący wiele problemów do rozwiązania.
      c) UF z relatywnie młodym speed uni, na którym gracze mają podobną ilość punktów. Moim zdaniem rozwiązanie tragiczne, ale najprostsze do wykonania, więc i najbardziej prawdopodobne.

Jak wszyscy wiedzą procesy decyzyjne w GF nie należą do najszybszych, dlatego moim zdaniem, należy już teraz rozpocząć naciski zmierzające do fuzji starych uniwersów. Lepiej zacząć teraz i dostać fuzję za rok, gdy liczba graczy wciąż będzie znośna, niż za dwa lata, gdy sytuacja będzie tragiczna. Dlatego prosiłbym Cię Art abyś wypytał co w trawie świszczy :).

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Zawisz ().

• Zawisz napisał(a):

Jak wszyscy wiedzą procesy decyzyjne w GF nie należą do najszybszych, dlatego moim zdaniem, należy już teraz rozpocząć naciski zmierzające do fuzji starych uniwersów. Lepiej zacząć teraz i dostać fuzję za rok, gdy liczba graczy wciąż będzie znośna, niż za dwa lata, gdy sytuacja będzie tragiczna. Dlatego prosiłbym Cię Art abyś wypytał co w trawie świszczy :)
      Przepraszam za ten mój lag w informowaniu o sytuacji na polu UniFusion. Jednak ten lag wynika z obecnej przerwy w przeprowadzaniu jakichkolwiek UF we wszystkich krajach. Niemniej jednak w moim najbliższym raporcie zapytam o kolejne UF i zaproponuję wspomniany układ, bo faktycznie nastarsze Universa czekają już dość długo...

Community Manager
    • jestem przeciwny unifusion, zdecydowanie za szybko, uwazam ze mozna jeszcze spokojnie pograc przynajmniej rok czasu na starym uni

graczy jest mnostwo, na 68 dobrych kilka setek aktywnych stale lub okresowo, jesli ktos chce wiecej to niech zalozy konto na nowym uni

w pierwszych 4 galaktykach brakuje miejsca w ukladach, nawet uwzgledniajac kasacje idlerow oraz tych ktorzy nie wybiora docelowego nie pojawi sie az tyle wolnego zeby wszystkich pomiescic (jedynym rozwiazaniem byloby zwiekszenie liczby galaktyk [kiepski pomysl] lub mozliwosc przenoszenia planet na pozycje 1-3 i 13-15 [ujdzie])

przy ewentualnym uf, w razie zwiekszenia speed powyzej 1x rezygnuje z gry, dlatego chetnie dowiem sie o tym z mozliwie maksymalnym wyprzedzeniem zebym mogl zaplanowac koniec i nie kupowac juz zadnej antymaterii, mysle ze to samo zrobi wiecej osob, zgodzilbym sie natomiast na zmiane jezyka i uf z ogame.de, es, fr, lub innymi
      Ciernik - u 32 / 68

COMA rzondzi

www.leukemia.pl
    • Ciernik [COMA] napisał(a):

jestem przeciwny unifusion, zdecydowanie za szybko, uwazam ze mozna jeszcze spokojnie pograc przynajmniej rok czasu na starym uni

graczy jest mnostwo, na 68 dobrych kilka setek aktywnych stale lub okresowo, jesli ktos chce wiecej to niech zalozy konto na nowym uni

w pierwszych 4 galaktykach brakuje miejsca w ukladach, nawet uwzgledniajac kasacje idlerow oraz tych ktorzy nie wybiora docelowego nie pojawi sie az tyle wolnego zeby wszystkich pomiescic (jedynym rozwiazaniem byloby zwiekszenie liczby galaktyk [kiepski pomysl] lub mozliwosc przenoszenia planet na pozycje 1-3 i 13-15 [ujdzie])

przy ewentualnym uf, w razie zwiekszenia speed powyzej 1x rezygnuje z gry, dlatego chetnie dowiem sie o tym z mozliwie maksymalnym wyprzedzeniem zebym mogl zaplanowac koniec i nie kupowac juz zadnej antymaterii, mysle ze to samo zrobi wiecej osob, zgodzilbym sie natomiast na zmiane jezyka i uf z ogame.de, es, fr, lub innymi

u67 jest tak spustoszone ze tu garstka gra nie wiem czy w 200 sie zmiesci z czego z 90% to gornicy
      reszta to wieczne urlopy po zlomach , monowki kilomonowki idlaki ewentualnie kilku graczy grajacy ufs
      patrzac na statystki ciap u1 czy 68 jest podobnie

narazie miedzy soba mamy co laczyc to po co zagraniczne UF co pewnie predzej czy pozniej nastapi
      co do zmiany predkosci tez jestem przeciw

Chwytam liny zła, by opuścić mroczne dna

431.493 %
    • wydaje mi sie ze liczysz ilosc swoich celow a nie rzeczywista liczbe graczy, moze chcesz tylko jakiejs rownowagi dla najwiekszych flot ze swojego uni?

po uf jesli liczba bfsow wzrosnie to bardzo niewiele, te zostaly wytepione po pierwszym laczeniu, taktyka ufs rowniez sie nie zmieni, przy nowych sasiadach to zjawisko raczej sie nasili, ozywi sie za to handel kontami, prawdopodobnie zostana rozbite wszystkie ule, dla mnie to zaden magnes
      Ciernik - u 32 / 68

COMA rzondzi

www.leukemia.pl

wydaje mi sie ze liczysz ilosc swoich celow a nie rzeczywista liczbe graczy, moze chcesz tylko jakiejs rownowagi dla najwiekszych flot ze swojego uni?

Myślę, że NoName doskonale wie co mówi i nie musisz doszukiwać się innego sensu, który by był w zgodzie z Twoimi poglądami.
      O ile się orientuję, to nie grasz, lub przynajmniej nie wykazałeś się niczym szczególnym na u67, więc możesz nie mieć odpowiedniej perspektywy do prowadzenia równorzędnej dyskusji, która tyczy się tegoż uniwersum.
      "Błogosławiony ten, który nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa..."

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez White Adam ().

jestem przeciwny unifusion, zdecydowanie za szybko, uwazam ze mozna jeszcze spokojnie pograc przynajmniej rok czasu na starym uni

Nie bardzo rozumiem, piszesz że pierwsze 4 galaktyki właściwie są zapchane, uni bardzo aktywne i nie potrzeba łączyć z polskimi uniwersami ale z zagranicznymi owszem? Jaka to różnica będzie? Tam są pustki, mniejsze floty czy o co chodzi? Dla nich nagle w cudowny sposób miejsce się zwolni? Może wszyscy siedzą w galach 8 i 9?
    • Ciernik przecież ludzi grających jest strasznie mało, jestem bardzo zdziwiony Twoim wpisem.
      UF jest konieczne i nie na co z nim czekać zbyt długo.
      Tak jak pisałem wcześniej wszelkie konfiguracje 1,67.68 albo 67,68,1, 66 A i 69.(jest mi to obojętne)
      Natomiast jeśli prędkość zostanie zmieniona na pewno nie będę grał i podejrzewam że nie tylko ja.

P.S Łosiek wy będziecie łączeni po nas bo praktycznie nie ma już nikogo innego

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Bigot ().

• Jakby eko było szybsze to bym na rękach ich nosił :) Nawet nie zdajecie sobie sprawy ile lepiej się gra z eko x3 a z flotą prędkości x1. Badanie nie trwa 3 miesiące tylko miesiąc, eko to 30kk a nie 10kk. A budowa floty nie trwa 3 lata tylko rok albo i krócej bo większe farmy. I można grać "od fsa do fsa" z dużą flotą bo idzie wyrobić z samego eko na jej utrzymanie a nie zawsze się ma czas na latanie. A tak przykładowo na uni68 nie mam czasu ogarniać FSa na własne, a koszty fsów na stacjonuj czy kolonizuj przekraczają moje wydobycie więc flota generuje straty a więc stoi na urlopie ^^
      Jak dla mnie UF mogło by być, mogłaby się nawet i konfiguracja zmienić pod względem prędkości eko, prędkość floty musi zostać :P Ciernika nie słuchajcie bo on ma 2k GSów to jemu farm nigdy nie braknie ^^

PB Solo | PB ACS | Top 1 ACS Uni28
      :top1: Top1 Złomiarzy Uni28 :top1:

• JTR napisał(a):

Nie bardzo rozumiem, piszesz że pierwsze 4 galaktyki właściwie są zapchane, uni bardzo aktywne i nie potrzeba łączyć z polskimi uniwersami ale z zagranicznymi owszem? Jaka to różnica będzie? Tam są pustki, mniejsze floty czy o co chodzi? Dla nich nagle w cudowny sposób miejsce się zwolni? Może wszyscy siedzą w galach 8 i 9?

wymienilem powody dla ktorych uwazam uf za przedwczesne i jednoczesnie podalem swoje preferencje dotyczace laczenia gdyby jednak wierchuszka uznala ze takowe sie odbedzie

te dwie kwestie sa rozdzielone w poscie
      Ciernik - u 32 / 68

COMA rzondzi

www.leukemia.pl

wydaje mi sie ze liczysz ilosc swoich celow a nie rzeczywista liczbe graczy, moze chcesz tylko jakiejs rownowagi dla najwiekszych flot ze swojego uni?

nie ograniczam sie co do celi swoich bo ja nie skanuje czy nie obserwuje tylko graczy z okolic 50us bardzo czesto monitoruje wszystkie gale ewentualnie gdzie cos jest ciekawego jesli ktos w statystykach ma odpowiednia ilosc pkt militarnych trafia nawet z statystyk do listy celow niezaleznie czy mam do niego 20us czy cala gale
      ostatnimi czasy nawet gornikow posiadajacych np 50k statkow mam odpowiednio pozapisywanych.. wiec znam nawyki jak i sytuacje na u67 bardzo dobrze kto jak gra czy robi fs czy ufs stad wiem ze na u67 jest malo aktywnych lotnikow a nawet bardzo malo
      porownujac liczby z statystyk innych uni domyslam sie ze na innych uni jest podobnie

co do równowagi flot..
      na u67 sa tylko 2 konta odstajace militarnie od reszty
      wiec nie sugeruje sie jakas rownowaga tylko dobra zabawa
      chetnie przezyl bym kolejne UF ktore mysle bylo by jeszcze ciekawsze :)

Chwytam liny zła, by opuścić mroczne dna

431.493 %
    • To tak trochę z innej beczki, bo napaliliście się na fuzję u1,66,67,68,69 0_o która moim zdaniem jest niezbyt sensowna, bo łącznie (wg ognitera) gra tam ok 3.000 graczy aktywnie, a ok 1.000 graczy ma status (i). Reszta to już stare idlaki to tych nie liczę, więc na tych uniach jeszcze coś się dzieje. Moje zapytanie jest do późniejszych uni, mianowicie - Rigel/Sirius/Taurus, znowu z pomocą pędzi ogniter, aktywnie na tych uni łącznie gra ok 1.400 graczy a status (i) ma ok 500 graczy. Wydaje mi się że to właśnie TE liczby są przerażające! Bo na cyferkowych macie łącznie ok 4.000 graczy jeszcze - chwała Wam za to, widać gracze wiedzą jeszcze co dobre :} natomiast R - S - T mają łacznie 1.900 graczy! to nie jest dobra informacja. Unifusion już dawno tu mile widziane.
      Niesprawiedliwością byłoby gdyby do uni R - S - T, dołączyć uni Pegasus, ale znając GF zapewne tak się stanie. Pada jedno zasadnicze pytanie: kiedy??
      Moja prośba Art jest taka, abyś zapytał właśnie o te wyżej wspomniane literkowe Universa, a zostawił cyferkowe, bo one mają jeszcze dużo graczy (w porównaniu z literowymi). ;)

Pozdrawiam =)
      Jeżeli jesteś w trakcie wojny upewnij się, że nikt nieproszony do niej nie dołączy. - Ashleigh Brilliant.
      Ten post był edytowany 2,3,4 razy, ostatnio przez "kogoś" (Dzisiaj, 16:31)

Osoba, która nie potrafi dodać swojego posta raz - jest nazywana zwykłym partaczem/amatorem.
      Edytuj posta 1 raz, NIE 100 razy cymbale.