Ale to wy przechodzicie do nas trzeba uszanować zasady jakie panują na czyichś włościach, a nie panoszyć się ze swoim zdaniem i w ogóle same fochy z przytupem
Porozmawiajmy na temat UniFusion
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
-
-
Nie moge zrozumiec tematu czemu ktos mialby chciec mniej niz 70% zlomu 70% zlomu na exodusie to wieksza szansa na zezlomowanie paru bolkow tu i owdzie i szybko mozna sie wzbogacic. Jesli tak uwazacie ze jupiter odstaje bo jest jeden gracz ktory ma wiecej pktow i to w sumie w eko a reszta od top 2 w dol jest wyrownana w stosunku do H L M to sami sobie strzelacie w stope tymi 30%. Bunkrownicy boja sie o swoje bunkry czy jak? Nie za duzo udogodnien dla ekowcow juz? kupno siurki kryjowki i nieprzebijalne solo czy we dwoch bunkry tylko trzeba pol uni zwolywac ? 70% zlomu to w pewnym sensie inny synonim speedu 2x. zamiast zarobic 2 razy szybciej zarobisz 2 razy wiecej a czasu poswiecasz tyle samo.takze z mojego punktu widzenai H L M powinno CHCIEC 70% zeby mogli tluc sie efektywnie punktowo.
A ty Fallen to szpanujesz jak nie wiem co. narobiles sobie 3 razy wieksza flote z kolezkami i tylko IO do Jupka albo Jupek do IO? top 1 flota z jupitera tak samo jak top 2 i top 3 nie odstaje w ogole punktowo od np floty top 1 hydry. I przestan plakac jak dziecko ze cie wrzuca na speed uni.
Jesli patrzymy flotowo to H J M L niczym sie prawie nie rozni. A jesli wezmiemie pod uwage top 1 jupitergo ze masz duzo punktow to polowa eko polowa floty to jaka to roznica z tego eko 50 kk tygodniowo? Taka wam to roznice robi? no chyba nie.
Stanowcze NIE dla 30%.
nie ma to jak bezpieczenstwo aplikacji :p
art.comastuff.com/ogame/poll.p…3E%20%27%29;%3C/script%3EPost był edytowany 4 razy, ostatnio przez Solenzo ().
-
Solenzo napisał(a):
Nie moge zrozumiec tematu czemu ktos mialby chciec mniej niz 70% zlomu 70% zlomu na exodusie to wieksza szansa na zezlomowanie paru bolkow tu i owdzie i szybko mozna sie wzbogacic. Jesli tak uwazacie ze jupiter odstaje bo jest jeden gracz ktory ma wiecej pktow i to w sumie w eko a reszta od top 2 w dol jest wyrownana w stosunku do H L M to sami sobie strzelacie w stope tymi 30%. Bunkrownicy boja sie o swoje bunkry czy jak? Nie za duzo udogodnien dla ekowcow juz? kupno siurki kryjowki i nieprzebijalne solo czy we dwoch bunkry tylko trzeba pol uni zwolywac ? 70% zlomu to w pewnym sensie inny synonim speedu 2x. zamiast zarobic 2 razy szybciej zarobisz 2 razy wiecej a czasu poswiecasz tyle samo.takze z mojego punktu widzenai H L M powinno CHCIEC 70% zeby mogli tluc sie efektywnie punktowo.
A ty Fallen to szpanujesz jak nie wiem co. narobiles sobie 3 razy wieksza flote z kolezkami i tylko IO do Jupka albo Jupek do IO? top 1 flota z jupitera tak samo jak top 2 i top 3 nie odstaje w ogole punktowo od np floty top 1 hydry. I przestan plakac jak dziecko ze cie wrzuca na speed uni.
Jesli patrzymy flotowo to H J M L niczym sie prawie nie rozni. A jesli wezmiemie pod uwage top 1 jupitergo ze masz duzo punktow to polowa eko polowa floty to jaka to roznica z tego eko 50 kk tygodniowo? Taka wam to roznice robi? no chyba nie.
Stanowcze NIE dla 30%.
nie ma to jak bezpieczenstwo aplikacji :p
art.comastuff.com/ogame/poll.p…3E%20%27%29;%3C/script%3E
Gdybym chcial grac na uni o NIEstandardowym % zlomu, to bym takie wybral. Gram od 2,5 roku na uni o w pelni STANDARDOWYCH ustawieniach i NIE CHCE grac na innym. Dlatego uwazam, ze opcja H J L M jest kompletnie nie trafiona - jak widac powyzej, gracze z uni J chca nadal kontynowac zabawe na uni z 70% zlomu, podczas gdy pozostali - na standardowych ustawieniach.
Art - naprawde prosze o ponowne rozpatrzenie tej opcji, gdyz tworzy ona duzo niepotrzebnych problemow graczom, a w koncu deklarujecie sie, ze wy tu jestescie dla nas. Czy aby napewno...? -
byla ankieta zrobiona przez Arta zobaczymy co tam wyjdzie mam nadzieje ze jakis fajny kompromis np 50% bo na 30% to naprawde ale to naprawde smutno troche
Evrine a tak kulturalnie sie spytam co ci przeszkadza w zlomie 70%? w czym on jest gorszy od 30%?
ze jak masz flote 2 razy wieksza od innych i siedzial na pustej gali to nikt nie bedzie chcial na ciebie leciec i nawet fsa nie bedziesz musial robic? przy 70% musisz sie zastanowic zwlaszcza jak bedzie fuzja i duzo graczy, czy aby napewno zrobiles fsa na noc jak dla mnie 70% zlomu to takie wlasnie granie na 2x ale jednak na 1x. I nie widze w tym nic zlego. jedyny problem ze moze H M L maja za malo reckow o jakies 10-15 k ale to chyba nie jest problem mega wielki?
Ewentualnie pozostaje jeszcze jednak opcja : po fuzji jupiter bedzie zlomowal H M L i bedzie z graczy wypadac 70% a jak H M L dopadnie jupka to wypadnie 30% :p -
Solenzo napisał(a):
http://art.comastuff.com/ogame/poll.php?…9;%3C/script%3E
Skrypt pisany na szybko. Fixed ;P
Community Manager -
spoko Art wiesz ze ja lubie wynajdywac luki :p
-
Solenzo napisał(a):
spoko Art wiesz ze ja lubie wynajdywac luki :p
A tą między swoimi uszami znalazłeś już ? Gdzie ten szpan z mojej strony bo nie widzę. Na Jupiterze tak samo jak na Io jest 70% złomu więc trzeba było flotę stawiać. Napisz mi też proszę gdzie te moje płacze widzisz ? Jakbyś poczytał wcześniejsze posty to byś widział że najprawdopodobniej Io zostanie połączone Andromedą. Mnie to pasuje bo prędzej czy później Wasza wesoła gromadka też tam wyląduje i obyś tylko wytrwał do tego czasu.
Z powodu floty top 1 2 i 3 wyrzucono nas z pierwotnego planu bo to czy tamto tak jakbyśmy bronili komuś flotę budować. Może któryś wesoły analityk zobaczy jak się to ma od top 4 w dół ?
Universum Io 250 ST - 370 690 % OFF
Universum Jupiter UF 40 ST - 215 799 % -
Myślę, że Io do Leo to byłoby jednak przegięcie, biorąc pod uwagę dodatkowy fakt, że Fallen złomuje jak chce wszystko co lata to byłaby to gra pod niego tylko, Io do Andro wydaje się dobrym pomysłem, faktycznie punktowo wygląda to podobnie.
Fallen, zazdrość, zawiść, odpowiedz sobie sam czemu się czepia -
==Webber== napisał(a):
Fallen, zazdrość, zawiść, odpowiedz sobie sam czemu się czepia
Webber widocznie nie tylko na Io Fallen jest nielubiany ,za to że zezłomował tyle osób i mógł postawić ładną flotkę ,która odstrasza inne literkow uni od Io (wiadomo przy standardowym speedzie )
Io niech idzie na Adromedę i temat zamknijmy ,a uniwersa które unikneły rzezi po połączeniu z Io i tak prędzej czy później się z nami spotkająMyśmy tak odbiegli od innych narodów, że święcimy klęski, gdy tamte święcą zwycięstwa.-Roman DmowskiPost był edytowany 1 raz, ostatnio przez Kmicic1522 ().
-
Jak na razie frekwencja w obu ankietach nie powala na kolana...
E +F z ogółu głosujących ponad 7000, jest ok 760 głosów
H J L M z ogółu głosujących ponad 6600, jest jeszcze gorzej, bo 402 głosy.
Community Manager -
Art napisał(a):
Jak na razie frekwencja w obu ankietach nie powala na kolana...
E +F z ogółu głosujących ponad 7000, jest ok 760 głosów
H J L M z ogółu głosujących ponad 6600, jest jeszcze gorzej, bo 402 głosy.
jeśli chodzi E i F tam aktywnie grających jest z 1,1-1,2k graczy czyli wychodzi jakieś 63-70% więc nie jest tak źle nie wiem jak systuacja na HJLM ale pewnie % głosujących graczy jest podobny może troche mniejszyIrcowy spamer
Emeryt
<`marcik> `kwachu chyba ci sie oswiadcze ;p -
70% złomu na Electrze to będzie jakaś katastrofa. Zdecydowanie powinna głosować TOPka, a nie ludzie z TOP1000, którzy wchodzą do gry raz na kilka dni. Nie zamierzam siedzieć cały dzień, żeby pilnować swoich satelitek i wydobywanych surowców.
-
@ UP Farmy głosu nie mają
Jak nie umiesz budować odpowiedniej obrony aby nie wlatywali twój i tylko twój problem...
Jakoś górnicy na Q się na to nie skarżą przynajmniej tych co znam.Ircowy spamer
Emeryt
<`marcik> `kwachu chyba ci sie oswiadcze ;p -
Wszyscy tylko o HJLM...
A czy może ktoś powiedzieć, dlaczego Jupiter nie miałby być
połączony z Io? Speed x1. Na obydwu uniwersach.
Złom 70% na obydwu. 9 galaktyk po 499 układów na obydwu.
Odstęp czasowy między otwarciem jednego a drugiego uni:
około trzech miesięcy. Może ktoś mi podać RACJONALNY
powód, dla którego nie można połączyć Jupitera z Io?
I czy może ktoś mi podać jakiekolwiek uni, któremu bliżej
jest do Io bądź do Jupitera niż tym dwóm ostatnim wymienionym
uni do siebie nawzajem?[SSL] Salon Strzyżenia Lam
uni Io / uni Quantum
Robię eko. Bombowcami u sąsiadów. -
Iwan Ilość ST zrobionych przez Ciebie (2 ST zrobione na mnie smakoszu barmańskiej) ,Bro -warka,bądź Fallena - to główny powód , nie masz tam flot dorównujących Waszym bo nikt tak nie przetrzebił ich uni w takim stopniu jak Wy to zrobiliście z IoMyśmy tak odbiegli od innych narodów, że święcimy klęski, gdy tamte święcą zwycięstwa.-Roman Dmowski
-
Ty, Solenzo... a zabronił Ci ktoś flo spawać czy jak? czy może jest to spowodowane brakiem umiejętności? bo nie wiem o co się tak sadzisz chłopie. Fallen sam sobie wykoksował flotę poprzez to że sporo złomuje, nie wygrał jej na loterii ani nie dostał jej w spadku. Jakbyś więcej robił niż kłapał dziobem to też byś miał więcej zabawek, ot cała filozofia.
Mi tam pasuje opcja połączenia z Andro pomimo tego że wyląduję w top 500 -
Kmicic1522 napisał(a):
- to główny powód
Dobra, ale racjonalny powód to nie jest
Tak rzekę ja, jakem smakosz Barmańskiej
Ps.: A Ty, następnym razem jak się spotkamy,
wodę mineralną będziesz pił[SSL] Salon Strzyżenia Lam
uni Io / uni Quantum
Robię eko. Bombowcami u sąsiadów.Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Crazy Iwan ().
-
Iwan może i jestem pantoflem ,ale jakim -to tyle w temacie mojego dozowania alkoholu
I co do racjonalnego powodu to nie ma takiego ,gdyż przecież Gracze z Jupitera nie mogą się bać gry z takimi złomiarzami jak Ty ,bo przecież to tylko gra ,ale zapewne coś Nasz ulubiny Art wymyśli by najbardziej zbliżonych uni Io i Jupitera nie połączyć w jednoMyśmy tak odbiegli od innych narodów, że święcimy klęski, gdy tamte święcą zwycięstwa.-Roman Dmowski -
Bl4ckWhite napisał(a):
Z powodu floty top 1 2 i 3 wyrzucono nas z pierwotnego planu bo to czy tamto tak jakbyśmy bronili komuś flotę budować. Może któryś wesoły analityk zobaczy jak się to ma od top 4 w dół ?
nie rozumiec ;/ tzn, że co ja gorszy jestem ?? :):) analityka chcesz to mnie wzywać :):)
a tak na poważnie, może i ja się w końcu wypowiem. W końcu i ja jestem jednym ze sponsorów ogame :):) chciał nie chciał na moje granie eko musze mieć włączonego ginekologa 24h na dobe :):)
zacząłem grać na Io uni speed x1 i 70% złomu, z tych dwóch opcji podobała mi się jedna speed x1 a w drugiej się zakochałem :):) więc dlaczego teraz ktoś próbuje mi narzucić speed x2? czy to poniekąd nie jest oszustwo??
mogą połączyć nas z J czy A czy B obojętne, procent nie jest jeszcze aż tak dużym problemem- moim zdaniem gracz powinien mieć jakieś opcje do wyboru tym bardziej, iż nikt z nas nie wybrał uni x2 czy x 5 tylko x1??"RZUCAŁEM OGAME WIELE RAZY
I ZA KAŻDYM RAZEM MI SIE UDAWAŁO"
-
A może w ramach kompromisu H J L M - polaczyc albo do M albo do I?
Gracze z J beda mogli wybrac albo pójście do I albo do M z ewentualna zmiana progu procentowego...
Community Manager -
Solenzo napisał(a):
byla ankieta zrobiona przez Arta zobaczymy co tam wyjdzie mam nadzieje ze jakis fajny kompromis np 50% bo na 30% to naprawde ale to naprawde smutno troche
Evrine a tak kulturalnie sie spytam co ci przeszkadza w zlomie 70%? w czym on jest gorszy od 30%?
ze jak masz flote 2 razy wieksza od innych i siedzial na pustej gali to nikt nie bedzie chcial na ciebie leciec i nawet fsa nie bedziesz musial robic? przy 70% musisz sie zastanowic zwlaszcza jak bedzie fuzja i duzo graczy, czy aby napewno zrobiles fsa na noc jak dla mnie 70% zlomu to takie wlasnie granie na 2x ale jednak na 1x. I nie widze w tym nic zlego. jedyny problem ze moze H M L maja za malo reckow o jakies 10-15 k ale to chyba nie jest problem mega wielki?
Ewentualnie pozostaje jeszcze jednak opcja : po fuzji jupiter bedzie zlomowal H M L i bedzie z graczy wypadac 70% a jak H M L dopadnie jupka to wypadnie 30% :p
Dlaczego nie chce laczenia H L M z J? Czysta matematyka.
Na przykladzie wlasnej osoby:
Moje konto ma obecnie 32 milion zniszczonych pkt przy zlomie 30%. Daje to mniej wiecej 10 milionow zysku.
Konto posiada obecnie niespelna 11 milionow punktow (rozdzielonych pomiedzy eko, badania i flote).
Gdyby konto bylo od poczatku powstania menu pkt zniszczonych (co nastapilo okolo pol roku po starcie u L z tego co pamietam), to wowczas latwo policzyc, ze przy 70% zlomu konto mialoby okolo 22-24 miliony zyku. To daje wynik punktowy konta na miare top1 z uni J.
Wiec gdzie tu jakas sprawiedliwosc?
Nawet nie wspominam o mozliwosci polaczenia z docelowym % zlomu wiekszym niz 30 - to daje przeciez kolejna przewage ludziom, ktorzy przez ostatnie 2-3 lata grali juz na takich ustawieniach... -
Ja bym chciał tylko poprawny link do tej ankiety na obecną chwilę bo coś nie trybi...
-
Marius79 napisał(a):
Ja bym chciał tylko poprawny link do tej ankiety na obecną chwilę bo coś nie trybi...
dostales na pewno pw w grze z linkiem do ankiety
-
Wrong key!!!
tyle po tym linku, mógłby ktoś wkleić poprawny... -
Marius79 napisał(a):
Wrong key!!!
tyle po tym linku, mógłby ktoś wkleić poprawny...
EDIT: Wprowadziłem pewne zmiany w funkcji analizującej klucze. Proszę sprawdzić ponownie.
Community Manager -
ja gram na forku, niby głos oddałem ale mam wrong key i nie mogę sprawdzić wyników
nie to żebym się czepiał bo mogę poczekać do jutra, ale fajnie by było jakby to ogarnąć dla ludzi co jeszcze nie zagłosowaliPost był edytowany 1 raz, ostatnio przez Fear ().
-
Fear napisał(a):
ja gram na forku, niby głos oddałem ale mam wrong key i nie mogę sprawdzić wyników :D
nie to żebym się czepiał bo mogę poczekać do jutra, ale fajnie by było jakby to ogarnąć dla ludzi co jeszcze nie zagłosowali
Sytuacje z 'Wrong Key!' opanowałem.
Community Manager -
Również mam problem z linkiem do ankiety jak kolega wyżej.
Co do samego pomysłu łączenia tychże uniwersów.. to podłączam się do opinii Evrine.. gdybym chcial grac na uni o niestandardowej konfiguracji to bym sobie takie wybrał..
Gram na Leo od jego powstania, czyli jakieś 2,5 roku, buduje sobie mozolnie moje "imperium" i teraz nagle miałbym wbrew mojej woli zostać przeniesionym na uniwersum z niestandardową konfiguracją?
Nie wspominając już o przewadze graczy z tychże niestandardowych uniwersów, którą jednak mógłbym przeboleć, lecz zmieniania ustawień serwera nie przeboleję.
Rozumiem, że ciężko jest znaleźć dogodne rozwiązanie w kwestii UF, tak żeby każdego zadowolić, wiadomo ile ludzi tyle różnych opinii ale ta propozycja jest dla mnie nie do przyjęcia.
Może dwa uniwersa docelowe, jedno standardowe, drugie ze zmienioną konfiguracją byłyby rozwiązaniem
Edit. Już działa linkPost był edytowany 1 raz, ostatnio przez Jaquinta ().
-
Art napisał(a):
A może w ramach kompromisu H J L M - polaczyc albo do M albo do I?
Gracze z J beda mogli wybrac albo pójście do I albo do M z ewentualna zmiana progu procentowego...
To chyba nie wypali raczej nikt na Io nie przyjdzie
Universum Io 250 ST - 370 690 % OFF
Universum Jupiter UF 40 ST - 215 799 % -
Art,
Tak czytam propozycje i odnoszę wrażenie, ze U Kass jakoś po macoszemu jest traktowane
Bieda jest na tym uni, co widać nawet tutaj po wpisach.Jeszcze trochę, a ślad zaginie po Kass... i CLZ się wkurzy
Są jakieś konkretniejsze wizje dotyczące tego uniwersum ?
-
Udostępnij
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0
-
Użytkownicy online 37
37 gości