Porozmawiajmy na temat UniFusion

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• Evrine napisał(a):

Ktos po prostu mysli nie ta glowa - dla mnie sprawa prosta - gralem prawie 3 lata zeby uzbierac te 16kk pkt na speed x1, wiec jesli teraz dolaczy faktycznie ktos ze speed x2 z 40kk+ pkt to po 7 dniach moje planety znikna, bo nie zamierzam byc pokarmem dla rybek...

GF powinno sie zastanowic czy takie laczenie doda wam klientow na anty, czy tez raczej ich zabierze...
      true story ale coz zrobic tak czy siak nasze paczki spotkaja sie razem na nekkarze:) free lameriado zbieraj dex bo konkurencja jest mocna :D
      181,812% 111st 92normal + 19 speed u33 (11) u47 (1) u41 (26) u64 (21) u60 (15) uN (5) OFF
    • lucky666 napisał(a):

Zgadza sie Art , wyniki ankiety byly wyrazne a jak wszyscy widzimy plan GF jest zupelnie inny . Obnizenie pz w tak znaczacy sposob w stosunku do obecnego na F przypomina zwykla kasacje uni i wykopanie wszystkich grajacych tam osob na na uniwersum ze znacznie slabsza konfiguracja. Do tej pory wszystkie fuzje polegaly na znalezieniu "zlotego srodka" pomiedzy roznicami w laczonych uniwersach - czy mozesz mi wskazac jakikolwiek kompromis w tym przypadku ? Gracze z F traca caly urok 50% pz , natomiast gracze z E nie uzyskuja absolutnie NIC.
      Nie chcialbym nikogo obrazac w tej chwili ale przypomina to zwykle "wydymanie" graczy z F przez GF
      Fornax jest w najzwyklejszy na swiecie sposob "kasowany" i tyle - tracimy wszelkie plusy z gry na tym uni , jednoczesnie nie majac najmnejszego wplywu na cokolwiek - uni docelowe jest tylko jedno.
      Jedoczesnie pojawia sie kolejne pytanie przy prawdopodobnym kolejnym kroku UF w przyszlosci - do czego przylaczycie Q ? Jedyna opcja bedzie ponownie E po fuzji z F , wiec przy obecnie ustanowionym pz na 30 % i 70 % z Q - kolosalna przepasc jak sami widzicie - jedyna rozsadna opcja bedzie podniesienie pz do ok 50 % na E . Wiec dlaczego nie zrobic tego od razu i oszczedzic sobie klopotow w przyszlosci ?
      Byloby naprawde milo ze strony GF gdyby nie traktowalo uni Fornax jak smiecia ktory sie po prostu zamiata do innego worka.

Nic z tych rzeczy. Request ten podniosłem już w marcu, wspominając o E i F z konfiguracją 50% złomu na uni docelowym. Teraz ostatnio, jak pojawiła się opcja migracji 111-115, wspomniałem tylko 'o losie E i F' nie przypominając, że chcemy DF 50%. Teraz odświeżyłem pamięć komu trzeba i poszło zapytanie o dwie opcje (albo zmianę Uni docelowego, bo F już ma 50%, albo na aktywację 50% złomu na E). Dam znać co z tego wyjdzie.

Edit: Zrobione. 50% złomu na E.

Przegapiłem pytanie:

freelove napisał(a):

Wektorus zadał pytanie, na które i dla mnie nie ma jasnej odpowiedz czy K-O bedą miały swoje podwórko czy będą mogły być razem z universami zwykłymi.
      Z tego co wiem, w ramach jednej fazy nie jest możliwe odseparowanie Universów docelowych dla wybranych exodusów. Dlatego gracze z Uni K-M będą mogli dowolnie wybrać Uni docelowe: N ze standardową konfiguracją bądź O o szybszej prędkości.

Community Manager
    • no i pro : )
      o to chodzilo
      co prawda w ankiecie wygralo 70% a nie 50% ale 50 lepsze niz 30 wiec nie ma co narzekac
      dobrze ze udalo sie cos z tym zrobic i byly checi ze strony teamu : ) za co dzieki.
    • Mari napisał(a):

Dla tych co mają tu i tu konto najlepiej byłoby przenieś drugie konto na inne uni x5.
      Jedyną opcją byłoby Universum Quantum, które ze względu na ogromną różnicę punktową nie może być brane pod uwagę. Rozważamy inne opcje.

freelove napisał(a):

Art, a co z powiększeniem pz na nekkar?
      Nie widziałem zwiększonego zainteresowania w tej kwestii, wymagałoby to zebrania opinii w ankiecie, a nie mamy na nią czasu :( PZ zostaje bez zmian.

Community Manager
    • A ja mam pytanko odnośnie obecnego UF ...
      Czy będą jeszcze dodane wolne miejsca na u Orion ? bo na chwilę obecną jest 0 :)
      __________________________________________________________________________________________________________________________________
      Gajda-Łukasz (6-08-2009 11:01)
      E tam Kit z Sondami ,Wiesz ile bym Oddal by Cie pyknąć :D
    • Bigot napisał(a):

Art co dalej ??, które unii będą brane pod uwagę przy kolejnym łaczeniu ??
      Kiedy przewidujecie łączenie 67.68 i 1
      Po mału. Wpierw zakończmy trwające i zaplanowane migracje ;) Potem spróbujemy ustalić kto następny.

Sweet_Angel napisał(a):

Czy będą jeszcze dodane wolne miejsca na u Orion ? bo na chwilę obecną jest 0 :)
      Zobaczę co da się zrobić.

EDIT: Dodanie większej ilości miejsc na Orionie zaburzy balans graczy na Nekkarze. Domyślam się, że sporo osób chciałoby trafić na speed uni, jednak obecnie nie możemy zwiększyć ilości miejsc na tym Universum. Migracja została ogłoszona z wyprzedzeniem i trzeba było się decydować odpowiednio szybko.

Community Manager
    • DeKi napisał(a):

''Ilość wolnych miejsc na Universum Nekkar została ustalona na 850, na serwerze Orion na 250. (Może zostać zwiększona jeśli zajdzie taka potrzeba).''

Twoje slowa Art
      Zgadza się. Ilość MOŻE, ale nie musi zostać zwiększona z powodów podanych jak wyżej.

@Universum Electra otrzymało zmianę w konfiguracji złomu już dziś (50% złomu)

Community Manager
    • Art napisał(a):

Migracja została ogłoszona z wyprzedzeniem i trzeba było się decydować odpowiednio szybko.
      Migracja została ogłoszona 26.06 a ja mam sojusznika który wyjechał na urlop 7-dniow 25.06
      Wiec chodź by stawał na głowie wyboru nie mógł dokonać ...
      __________________________________________________________________________________________________________________________________
    • A mi sie wydawalo ze najwiekszym argumentem do zwiekszenia ilosci miejsc na orion jest wyczerpanie ich w niecale piec dni po stracie migracji, ale co ja tam moge wedziec ;)

Lipiec sezon na urlopy... :) Szkoda ze nie wszyscy maja wybor podczas tej migracji.

P.S. Sprzedam miejsce na orionie za deuter 8-)
    • Art napisał(a):

DeKi napisał(a):

''Ilość wolnych miejsc na Universum Nekkar została ustalona na 850, na serwerze Orion na 250. (Może zostać zwiększona jeśli zajdzie taka potrzeba).''

Twoje slowa Art
      Zgadza się. Ilość MOŻE, ale nie musi zostać zwiększona z powodów podanych jak wyżej.

Nie wydaje się Wam (Teamowi), że gracze z Nekkara mogą czuć się rozczarowani taką sytuacja? Skoro nie zapewnicie dostatecznej ilości miejsc na Orionie dla graczy z Kassio, to będą oni zmuszeni przejść na Nekkara. Można sobie wyobrazić, jak będzie tam wyglądała 'rywalizacja' po zakończeniu migracji - wystarczy spojrzeć na dysproporcje pomiędzy topkami obu uniwersów.

Topka Nekkara może dostać przeciwników o kilkukrotnie wyższych statystykach i gra oraz kilkuletnie starania stracą sens.

Może jeszcze to przemyślicie?

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Hammond z Teksasu ().

• moim skromnym zdaniem jak na nekkar zwali się 10 osób +25kk pkt (czyli całe nowe top 10), rzesza ludzi dość szybko oleją gre na tym uni i będzie potrzebne kolejne UF :)

sam rozważałem skok na N, byłbym tam top 2, minus pare osób które skoczy z K z >top 35...

UF powinna obejmować K-O i N-M-L osobno... a skoro tak się "nie da" (czytaj nie chce się spiąć pośladów i ulepszyć algorytm migracji) ilość miejsc na O nie powinna być ograniczona... wróci paru koksów z urlopu, którzy po prostu nie zdążyli się przenieść (hola hola, tydzień czasu od info do końca miejsc...) i nowy N się sypnie jeszcze szybciej niż obecne uniwersa bez UF...

postaraj się Art o te miejsa przynajmniej, każdy skorzysta

tylko nie za anty :D

Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez luohan ().

• Art napisał(a):

DeKi napisał(a):

Twoje slowa Art

była juz w tym temacie ankieta i ludzie byli zainteresowani opcją zwiekszenia %

przeciez ankieta moze trwac 1-2dni a migracja dopiero za miesiac
      :D freelove / Black Igor = turbo multi konto :D

ZŁOMIARZ z ZAWODU :E :E :E
      U24
      U64
      GEMINI
      MIZAR
      NEKKAR

ponad 200 ST
    • To jest jakieś totalne nieporozumienie. Ja również proszę o zwiększenie miejsc na Orionie. Co prawda ja już sobie zaznaczyłam, ale nie każdy mój znajomy to zrobił, bo akurat w tym czasie go nie było. I co tyle lat gry wspólnej na jednym unii, w jednym sojuszu, ma tak po prostu zniknąć? I nie zostawiajcie tego na ostatnią chwilę, bo jest okres wakacyjny i wiadomo, że ludzie nie będą cały lipiec siedzieć i obserwować czy się jakieś miejsce nie zwolniło przypadkiem. Zróbcie coś z tym bo nikt nie jest iść na ten marny Nekkar

Ciesz się z rzeczy małych, bo te wielkie mogą nie przyjść wcale...

Na forum Bresia, Legionistka w grze - Zapamiętaj psie!
    • Coś tutaj nie trzyma się kupy. W tym momencie chcecie na siłę wypchnąć graczy z Kasjo na N ograniczając w ten sposób liczbę miejsc. Jest to dla mnie(podejrzewam i wielu innych) idiotyczne rozwiązanie. Nie po to ludzie zakładają sobie konta na speed x2 żeby przy UF "musowo" zostać przeniesieni na speed x1. Podejrzewam,że ludziom z N jest to też nie na rękę gdyż dysproporcja w pkt jest ogromna, więc szczerze ART zróbcie więcej miejsc na orionie bo ta cała UF robi się żałosna.
    • Zrobil sie troche balagan :)

Wszyscy chcieli laczenia ale laczenia normlanego a nie tego co teraz aktualnie mamy przed monitorem :)

Chcecie graczy z uni starszego pare/nascie m-cy ze speed 2x wrzucic do wora z graczami uni x1 :) mizar jak mizar az takiej przepasci nie ma ale do nekkar jak dojda gracze z Kassio to jest pozamiatane :)

Jak dla mnie zeby to wszystko rece i nogi mialo to powinno to byc tak:

Kassio -> Orion
      Leo Mizar -> Nekkar
      i opcja dla hardcorow
      Leo Mizar -> Orion

Ktos tutaj chyba nie spojrzal w statystyki i tak na grubasa przyklepał co bylo do przyklepania

Kassio Orion Leo Mizar Nekkar

1 71kk 39kk 17kk 24kk 12kk
      2 55kk 28kk 17kk 17kk 12kk
      3 54kk 27kk 16kk 14kk 10kk

Kiedy wystartowaly:

Kassio 14.07.2011
      Leo 14.07.2011 - 94 dni pozniej ( 3mc 3d )
      Mizar 03.11.2011 - 206 dni pozniej ( 6mc 22d )
      Nekkar 22.02.2012 - 317 dni pozniej ( 10mc 11d )
      Orion 14.05.2012 - 397 dni pozniej ( 1rok 1mc 1d )

Przy speed x2 wrzucac uni starsze o 3 - 6 - 10mc do jednego wora to jest paranoja :)

Moze ktos powinien to jeszcze raz powoli na spokojnie przeanalizowac ?

[665] Mniejsze Zło

uni 13: OFF top xx
      uni 31: OFF top 10
      uni Mizar: ON top 3

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez EccLestone ().

• W tym całym bałaganie jednak można się doczytać , że gracze z uK chcą iść na uO tylko NIE MOGĄ z BRAKU WOLNYCH MIEJSC ...
    • to prawda Art walcz o przynajmniej 100 wolnych miejsc jeszcze na Orion, bo chcemy UF, ale niech każdy będzie miał wybór, a nie tylko Ci którzy mieli akurat czas w poniedziałek i wtorek.
      :D freelove / Black Igor = turbo multi konto :D

ZŁOMIARZ z ZAWODU :E :E :E
      U24
      U64
      GEMINI
      MIZAR
      NEKKAR

ponad 200 ST
    • 100 wolnych miejsc to i tak za mało aby wszyscy chętni mogli dojść. [ciach]
      Moderator Indestructible:
      Wyrażając nawet negatywną opinię nie wolno pozwolić sobie na obrazę poszczególnej osoby, czy też grupy osób. Stoi to w sprzeczności z Regulaminem Forum. Motywację rozumiem, jednakoż na przyszłość nie polecam naginania RF. :)
    • Spróbujemy ugrać 100 miejsc.

Rozbijanie UF na dwie mniejsze fazy wydłużyłoby proces w czasie (nie wiem czy dostałbym 3 odrębne fazy migracyjne). Dlatego też chcąc nie chcąc, normalne są łączone ze speedami, dając do wyboru normalny i speed jako universum docelowe.
      Masowe zwiększenie miejsc na speedzie zaszkodzi nekkarowi. Bo zapewne sporo osób z normalnych Uni chcą się załapać na szybsze.

freelove napisał(a):

to prawda Art walcz o przynajmniej 100 wolnych miejsc jeszcze na Orion, bo chcemy UF, ale niech każdy będzie miał wybór, a nie tylko Ci którzy mieli akurat czas w poniedziałek i wtorek.
      Spróbuję inaczej. Po UniFusion przeprowadzimy ankietę dla Nekkara, co by wszystkich mieć w jednym miejscu :) Jeśli będzie możliwość zmiany konfiguracji po UF, to podniesie się procent złomu.

Community Manager
    • Haha, no jestem rozwalony.

Art, człowieku, tak jak doceniałem to co robisz i Twoje pomysły tak teraz jestem rozwalony na łopatki. Idzie na Nekkar gość z Flotą 40kk pkt, większą kilka razy niż na L,M i N no i żeby zadowolić nas dajesz większy procent ze złomu tak? Po co? Żeby jeszcze szybciej taki zwiększył przewagę?

Ty nie rozumiesz, że tutaj chodzi głównie o:

- prędkość, bo niektórzy nie mają czasu czekać na recki tyle godzin np. i uni K bardzo dobrze rozumiem, że nie chcą x1 ale to nie znaczy że x1 chce x2
      - PRZEPAŚĆ między uni K, które jest najstarsze, jest speed uni i wrzucacie je do dość młodego Nekkar!

Bo zapewne sporo osób z normalnych Uni chcą się załapać na szybsze.

Ciekawe, nie znam nikogo kto chciałby zmienić x1 na x2 bo taka gra staje się wtedy o wiele bardziej wymagająca.

Reasumując:

1. Gracze K nie chcą iść do N przez inną konfiguracje.
      2. Gracze L, M i N nie chcą graczy u siebie bo Ci mają ogromną przewagę jako, że przychodzą z uni najstarszego, a dodatkowo jeszcze specjalnego

Sam pomysł dawania możliwości dojścia K do N jest beznadziejny, a jeszcze ta ograniczona ilość miejsc to już w ogóle paranoja.

Post był edytowany 3 razy, ostatnio przez ==Webber== ().