Apofis napisał(a):
Czy ja dobrze rozumiem, idlaki trafią na cmentarz?smoki napisał(a):
Poprawką dostarczoną przez aktualizację jest skrypt przenoszący konta nieaktywne na serwer cmentarny.
![;)](https://board.pl.ogame.gameforge.com/wcf/images/smilies/wink.png)
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
Apofis napisał(a):
Poprawką dostarczoną przez aktualizację jest skrypt przenoszący konta nieaktywne na serwer cmentarny.
I am back napisał(a):
@buleon ale tak smiechem zartem, to przeciez mozna sie bylo domyslic, ze jak ma sie konta na kilku uniwersach to predzej czy pozniej nadejdzie ten moment, ze fuzja polaczy pewne uni w jedno i trzeba bedzie znalezc kompromis pomiedzy kilkoma zalozonymi przez siebie kontami. Napisales sam, ze fuzja uniwersow nie jest Ci obca wiec mogles przewidziec, ze cos Ci bedzie kolidowalo i zaniechac gry na kilku uni jednoczesnie. Zdecydowac sie na max 2-3 uni o roznych/skrajnych parametrach dla przykladu i nie martwic sie dzis nad tym co bedzie niebawem.
Apofis napisał(a):
buleon napisał(a):
Ale jest pewna różnica pomiędzy "nie ma technicznych możliwości", a "nie bedziemy", "fuzja jest jaka jest", "nie ma tu innych rozwiązań systemowych" - ale przy choćby banach każda sytuacja jest przecież indywidualnie rozpatrywana, a nie systemowo, "nie można posiadać multikont na serwerze docelowym" - tu przypominam, że multikonta zostały zalegalizowane na serwerach Chaos, a multikonto samo w sobie (tzn. bez kontaktu flot i pushu) nie ma wpływu na rozgrywkę i raczej utrudnia niż ułatwia grę, "kurde....nie wiem jak się z tego podniesiesz", "nas w to nie mieszaj", "nie ma tutaj miejsca na dalsze dywagacje".
powyginany drucik napisał(a):
h z 60 dni OFF?
smoki napisał(a):
4 marca na serwery trafi aktualizacja gry do wersji 7.6.6
Aktualizacja zaplanowana jest na godzinę 10:00 dla Wielkiej Brytanii i PTS(Public Test Server) oraz na godzinę 13:00 dla pozostałych krajów.
Ruda napisał(a):
Konta muszą spełnić warunek 60d bez aktywności aby skrypt wziął je pod uwagę.
maximus1234 napisał(a):
Ja mam pytanie, czy jak na uni była ładowność sond szpiegowskich (uni Janice) to na nowym ta ładowność zostanie zlikwidowana?
Apofis napisał(a):
Ale muszą mieć urlop czy też nie? Czy idlaki nie aktywne bez urlopu też będą przenoszone?
I am back napisał(a):
Poza pakietami surowcow, o jakich pisales z ARTem, jakie masz jeszcze inne propozycje dla teamu czy dla samego GF, by sprawiedliwie kazdemu dogdzic w tej patowej sytuacji? Takich graczy jak Ty zapewne jest wiecej...
Apofis napisał(a):
Ale muszą mieć urlop czy też nie? Czy idlaki nie aktywne bez urlopu też będą przenoszone?Ruda napisał(a):
Konta muszą spełnić warunek 60d bez aktywności aby skrypt wziął je pod uwagę.
Apofis napisał(a):
Rozumiem, że nikt nie wie o co chodzi. Ok@RudaApofis napisał(a):
Ale muszą mieć urlop czy też nie? Czy idlaki nie aktywne bez urlopu też będą przenoszone?
Post smoki dotyczy przenoszenia kont urlopowych z 60 dni OFF?
Avinashi napisał(a):
druga sprawa to taka, że od początku ideą cmenatrza jest przeniesienie tam nieaktywnych kont będących na urlopie....
Apofis napisał(a):
Napisała znak zapytania
TakiOwaki napisał(a):
Czyli jak teoretycznie bym miał po fuzji dwa konta na jednym Uni, i spróbuję doładować słabsze mocniejszym, to okaże się to niemożliwe, czy dostanę bany?
TakiOwaki napisał(a):
Dobra, to jak mam oba przeniesione na jedno Uni, to mogę w dalszym ciągu dokonać wyboru, tj. na jednym załączyć urlop, a na drugim kontynuować grę, czy już muszę grać na tym które zostało przeniesione?
art Wczoraj o 12:33
albo urlop ->cmentarz i transfer.
TakiOwaki napisał(a):
Czyli jak teoretycznie bym miał po fuzji dwa konta na jednym Uni, i spróbuję doładować słabsze mocniejszym, to okaże się to niemożliwe, czy dostanę bany?
TakiOwaki napisał(a):
Dobra, to jak mam oba przeniesione na jedno Uni, to mogę w dalszym ciągu dokonać wyboru, tj. na jednym załączyć urlop, a na drugim kontynuować grę, czy już muszę grać na tym które zostało przeniesione?
Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez buleon ().
Post był edytowany 4 razy, ostatnio przez powyginany drucik ().
NowyLolek napisał(a):
a przed fuzją na jakiej pozycji była?
NowyLolek napisał(a):
poza tym, ktoś kiedyś twierdził, że na 14 pozycji miał niższą temp niż na 15, więc może jest to kolejne ulepszenie gry, o którym GF się zapomniało?
Nie pamiętam temperatur przed fuzją ale po fuzji na pozycji 9 mam temperaturę
od -46 °C do -6 °C
Zgodnie z tabelką: image.board.gameforge.com/uplo…55e87ff4f9708cc553974.png
nie mogę mieć takiej temperatury na 9
Więc jakby algorytm fuzji zmieniał temperaturę to zgodnie z tabelką
edit:
Moja planeta choć ma temperaturę z 12 pozycji to ma bonus z 9.![]()
mshaq napisał(a):
Nie do końca rozumiem. Mógłbyś wytłumaczyć?Powiedzmy mam obecnie kolonię na 12 pozycji z najlepszą możliwą temperaturą pod dex na tej pozycji (-10 -> -50). Przechodzę unifusion i lokuję planetę na 8 pozycji.powyginany drucik napisał(a):
Nie pamiętam temperatur przed fuzją ale po fuzji na pozycji 9 mam temperaturę
od -46 °C do -6 °C
Zgodnie z tabelką: image.board.gameforge.com/uplo…55e87ff4f9708cc553974.png
nie mogę mieć takiej temperatury na 9
Więc jakby algorytm fuzji zmieniał temperaturę to zgodnie z tabelką
edit:
Moja planeta choć ma temperaturę z 12 pozycji to ma bonus z 9.![]()
W takim wypadku mam bonus do metalu (chyba 30%) i ekstraktor dexu chodzi wedle temperatury, którą miałem na 12 pozycji przed przeniesieniem (-10 - >-50) czy jak to się liczy? Trochę się pogubiłem
4 gości