hiper333 napisał(a):
mam pytanie jest tam w programie taki przelicznik handlowy 1 : 1,2 : 1,5 m,k,d
jest taki przelicznik na wymianę surowców i jest legalny , można go stosować
bo się nie orientuję ??
niee, minimalny to 2:1,5:1 (m:k:d)
hiper333 napisał(a):
mam pytanie jest tam w programie taki przelicznik handlowy 1 : 1,2 : 1,5 m,k,d
jest taki przelicznik na wymianę surowców i jest legalny , można go stosować
bo się nie orientuję ??
Fleja2k napisał(a):
rewelacja
kilka bugów, ewentualnie drobiazgów do poprawy:
- w zakładce Ustawienia/wydobycie powinno być Badania zamiast Budynek
- grafiki budynków są wycentrowane w pionie i w poziomie, może ustawić je do górnej krawędzi (nie będą "opadać" przy 1-wersowych opisach)?
- do grawitonów dodać już posiadaną energię i mechanika
- w Opcjach, na skórce "Ciemny" ucina końcówki + tekst z PZ "wyjeżdża" na krawędź
pozdrawiam
MrFischer napisał(a):
Fleja2k z której wersji korzystasz ? Aktualna to 1.1.5 Autor już trochę poprawek powprowadzał.
Sprawdź, u mnie są badania. Na skórce "ciemny" nie widzę, żeby coś przycinało. Może jakiś zrzut.
Mnie osobiście nie przeszkadza rozlokowanie gafiki , może jakbym zobaczył nowy wygląd.
Faktycznie dodanie mechanika i posiadanej własnej energii mogłoby ułatwić obliczenia. Nie trzeba by wtedy wpisać gdzieś jaki się ma lv energetycznej, temperatury i wydajności satek ?
Zauważyłem właśnie brak możliwości wpisania technologi energetycznej wyższej niż 9 lv w dodatkach - symulacja planety.
Przyszło mi tez teraz do głowy, że niezłą opcją byłoby dostosowywanie wielkości okna programu. W tech chwili jest niezmienna. Coś jak okienka w windows. Klikam i pełny ekran lub rozciągam do zamierzonych rozmiarów.
AnunnakinGiant napisał(a):
Możecie stestować działanie update online, żeby było ok musi być odpalone tylko jedno ogametools ... w sumie powinienem to gdzieś tam dopisać przy aktualizacji.
Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez AnunnakinGiant ().
Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Fleja2k ().
MrFischer napisał(a):
Tak jeszcze siedzę i przeglądam do czego się przyczepić
Zakładka Produkcja
Jest " Od wydobycie "
Nie powinno być " z wydobycia" ?
Opcja " Licz " zarówno w obronie jak i statkach. Do czego służy ?
Jeśli ustawimy w zakładce " Ustawienia/Wydobycie " produkcje na: godzinę, dzień lub tydzień i w zakładce " produkcja wciśniemy " Od wydobycie " to nam automatycznie przelicza na produkcję przez nas założoną.
Natomiast jeśli wcisnę " Licz " to pokazuje jakąś wielokrotność.
W zakładce " Ustawienia/Wydobycie " wstawiłeś opcję "Do " i " Przez "
Funkcja "Do" pozwala automatycznie wkleić datę następnego dnia. Wstawiłeś okienko, niby kalkulator, a jakby pójść dalej i na przykład dać możliwość graficznego pokazania miesiąca / otwiera się okienko danego miesiąca i wybierasz dany dzień ? /
Funkcja " Przez " dubluje się z tym co jest wyżej, tzn wydobyciem tygodniowym, dniowym, godzinnym i minutowym.
Zlikwiduj " Przez " a dołóż wyżej możliwość wyboru ilości dni, godziny już są.
Co do 'Przez' nie ma sensu zmieniać tego, bo z niczym się to nie dubluje dodałem to dlatego jak badałem astro do 10 planety, gdy badało się na 16 włączyłem program aby obliczyć ile uzbieram surki do czasu aż się skończy badać na 16 lvl. Nie wyliczysz nigdzie prócz tej opcji 5 dni i 15 godzin Chyba że przeliczysz dni na godziny i w godzinowym Tak samo wprowadzanie przez X dni nie ma sensu bo tutaj możesz ustawić 0 godzin i tylko dni wypełnić.
Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez MrFischer ().
eksportuj/importuj bazę w dodatkowym menu - nie nadpisuje tabeli/bazy wtedy
Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez AnunnakinGiant ().
Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez powyginany drucik ().
Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez Nevski ().
2 gości