Przyklejony Filmowa Foto-Zagadka

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• Pfff...odezwal sie,ten co chcial zagiac :P Kochany,gdybym chcial to wrzucilbym tu taka cegle,ktorej nikt nie rozbil nawet mlotem pneumatycznym,a Leniwy w przyplywie desperacji zalozylby na temat klodeczke z powodu jego naturalnego zgonu :P No i nie wiem,czego sie czepiasz filmu o jakze dumnym tytule "Sky Fighters" :D Zwlaszcza,ze kadr ktory wkleiles jest po prostu kwintesencja dramatyzmu sytuacji :P

Z jakiego filmu pochodza ponizsze fotki? Btw. to megawypasione te nikusie na nogach bohatera-wygladaja jak walonki w wersji soft :D Prosze o jakis plakat...filmu,a nie walonek :P Wiem,ze ta zagadka jest juz naprawde żenua w swojej prostocie,ale miekkie serce wygrywa w konfrontacji z lekka nuta wampirzego sadyzmu,a cegielnie zamknalem w dniu dzisiejszym na cztery spusty :P

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez regis ().

• hrhrhrhrhr

to dopiero

najki wystapiły w Powrocie do przyszłości II

A teraz sprawdzian dla prawdziwych koneserów filmu i znawców trendów w modzie

Proszę o tytuł i zdjęcie bohatera, który jako nakrycia głowy używał tego

Widzę problem :XP:
      Więc na walentynki 2 podpowiedzi:
      - na zdjęciu jest para, ale bohaterowi filmu wystarczała jedna.
      - ani to aktor, ani aktorka.
      :*

Post był edytowany 3 razy, ostatnio przez istarii ().

• ?( - niestety źle odgadnieta próba?...? :)

ok odpowiadam - nie moge sie doczekac odpowiedzi od autora ...

Film to wg mnie : STARGATE (z 1994r)

A [size=7]
      zdjęcie , chyba najładniejszej postaci z tej gromadki ^ ^
      [/size] czyli pani Mili Avital to:

- zdjecie z przedmiotowego filmu, a spoza niego to:
      :roll: :? ?( :wrr: ;(
      pewnie, ze moglabym zadac pytanie o szczegolik z filmu, ktory z kilkanascie razy ogladalam ... (jak z tymi nike'ami np.) ale zadam taką zagadoche:

PS. Poniewaz źle zgadlam, jak sie okazalo dzien później, wiec zagadke przenosze pare postów dalej... :P 8-/ :D ^^

Post był edytowany 4 razy, ostatnio przez mery ().

• Proszę państwa .... co to za bałagan :<
      Mery, Mery, Mery ....

Regis ma rację co do tytułu filmu ... nic dziwnego - czasy jego młodości ... Aczkolwiek co do zdjęcia to bym się kłócił :P
      Regisie jeżeli tylko uzupełnisz odpowiedź zdjęciem o osoby o którą mi chodzi to Ty będziesz osobą zadającą kolejną zagadkę ^ ^

P.S
      Mery ... trochę więcej cierpliwości :P
    • Znalazlem wolna chwilke,wiec zeby nie blokowac i nie tracic czasu...film juz podalem wczesniej,a teraz fotka osoby chyba najatrakcyjniejszej z calej gromadki...chyba :) Acha...wbrew temu co pisze Magius to film nie jest z czasow mojej mlodosci,raczej z czasow "wczesnopodstawowkowych"...mlodoscia to ja sie ciesze dopiero teraz :P

poprosze o plakat z filmu,na planie ktorego spotkali sie w rolach ojca i syna: specjalista od ochrony pewnej (autentycznej) piosenkarki oraz aktor,ktory im blizej byl celu podrozy,tym mocniej pozadal pewnej ozdoby noszonej zazwyczaj na palcu i tym trudniej bylo mu przezwyciezyc jej zgubne dzialanie...bynajmniej nie chodzi mi tu o obraczke ;)

• Chodzi tu o film : The War
      W rolach głównych Kevin Costner oraz Elijah Wood .
      Oto i plakat :

Zagadka za momencik :)

Coś prostego i przyjemnego ...

Co to za film :>

Mam nadzieje ,że nie ocenzurują tego xD

Poproszę o ładne zdjęcie, znanej żony jednego z głównych bohaterów :)

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Magius ().

• koszmar z ulicy wiązów z niezapomniana rolą Fredka ;)
      bodaj pierwsza dawka....

plakat

zagadka za chwilkę

pani z poniższego zdjęcia (proszę o dane Pani i tytułFilmu)

zagrała w innym filmie z parka aktorów:
      - jedno jest ogólnie znane z tego, że ma podobny (ale dużo fajniejszy) kapelusz do tego, który ma Fredek z aleii Wiązów,
      - a a drugie jest chyba najbardziej wyobcowana istota na świecie ;P
      Proszę tytuł tego filmu i dane aktorów wraz ze zdjęciami uzasadniającymi podaną charakterystykę ;P

Jako ciekawostke powiem,
      że w moich podstawówkowych czasach pół chłopaków chciało sie żenić z Tą panią ze zdjęcia hehe

Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez istarii ().

• Pani na zdjeciu to brzydsza polowa malzenstwa Griffith-Banderas...czyli Melanie Griffith :D Kadr pochodzi z filmu "Cherry 2000",a odpowiedzia na zagadke jest (chyba,byc moze,raczej na pewno) film "Pracujaca dziewczyna" z Griffith,Weaver i Fordem ;) Ponizej fotki...
      Indiana kapelusznik czyli Ford

oraz Weaver w serii "Obcy..."

Czy ten pan to dumny pracownik zakladow energetycznych,ze z taka radoscia trzyma sie latarni mimo pogody "pod psem? ;) prosze o tytul i plakat z filmu.

• Ok. to jest:
      DESzCZOWA PIOSENKA!
      (niestety to nie pan z zakładów energetycznych :P)
      - tylko szcesliwy - zakochany? ; :D :P :fgrin: O_O :kocham: - to chyba apropos Walentynek, rozumiem?? :cmok: :kocham: :3msie: :super: :top1: :xga:
      zdjąteczko:

oo - wkleilam zdjecie wiec "zgubilam" zagadkę wyciętą pare postów wyzej... :noob: :fangry: ^^

cóz tu począć?
      ukladac tą samą zadadke od początku?!
      wrr
      ok niech bedzie :( :< 0_o :

poprosze o zdjecie z filmu gdzie występuje zona aktora ( który wcielał sie nie raz w rolę J. McCLain'a ) z aktorem który jest na poniższym zdjeciu:

A toto: w tym filmie przygodowym sie przewija :) (chyba bo filmu -przyznam sie - daaaawno nie widzialam :P )
      A ten oto gostek: byl REŻYSEREM filmu z którego zdjecie tu tych dwoje zakochanych wstawilam... :)
      A rezyserowal on tez i byl producentem pewnego filmu, ktory pare stron wstecz Stealth przywołał w swojej zagadce, a forumowicze nieprawidłowo podawali zdjecie wypchanej piłki zamiast prawidłowej odpowiedzi ...
      uff
      kpw? :} ;}
      Pozdr.
      M. = fanka filmowejzagadki! :rumieniec: :fgrin:

PS. Ku przypomieniu - poprosze o zdjecie dwojki aktorów (ona i on) z filmu gdzie razem wystąpili :) :piwko:

Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez mery ().

• Do dziela...chodzi o film "W sieci" z Demi Moore i Michaelem Douglasem ;)

Fotka wklejona przez mery + "blyskotka",wyraznie sugeruja,ze to kadr z filmu "Milosc,szmaragd i krokodyl" :) Anyway...chodzi i tak o pierwszy z wymienionych przeze mnie filmow-chcialem sie tylko popisac swoja wiedza :P Co do "Deszczowej piosenki" i Walentynek...nie,moja zagadka nie miala z ta data nic wspolnego ;) Nie uznaje tego swieta-jesli trzeba specjalnej daty,by ludzie sobie przypominali o uczuciach i ich okazywaniu...to cos chyba jest nie tak ;) Walentynki powinny byc kazdego dnia-wtedy to ma rece i nogi :) Poza tym film jest naprawde lekki i mily w odbiorze-akurat na zimowe wieczorki :)
      Ech...mery to naprawde wymagajaca kobieta i ciezko ja...usatysfakcjonowac,ale skoro rozpoczalem ten proces,to i wypada go skonczyc.Edit do zagadki powyzej-pan na zdjeciu to Robert Zemeckis a film,o ktorym mery wspomina to "Cast Away" z Hanksem.Tjaa...i tak z jednej zagadki zrobily sie dwie z trzema tyulami filmow,dwojgiem aktorow oraz rezyserem i producentem w jednej osobie...:P
      Cos lajtowego...prosze tytul i plakat.

Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez regis ().

• alez to nikt inny jak Beetle Juice! czyli SOKzŻUKA
      "Chodzi mi o film, w którym para jedzie na bal absolwentów i na moście ma wypadek i wpada do rzeki. Dziewczyna chyba miała na imię Mary. I nie chodzi tu o Beatle Juice czy Krwawą Mary. Film był w klimatach lat 60'. Nastrojowe muzyczki. Dziewczyna na balu miała różową sukienkę. Po wypadku była duchem " - znalazlam ten text na filmwebie - nie omieszkalam tu zamiescic... sorx :P

szkoda ze wiecej danych "zakamuflowanych" nie ma... :P
      A ja zpytam o.... tez klasyke...
      poprosze o zdjecie z filmu z pewnymi zwierzetami ktore zaatakowaly ludzi i ... hm no tragedia poprostu, ale jedyną znaną aktorką tam jest pani Daisy, ale tez sam rezyser tam wystapil jako pan z pieskiem... :) chociaz gral tam tez aktor co wystapil i w "hotelu" i w "top gun" i nawet byl glosem Pongo...
      Mysle ze poprzez google kazdy zgadnie o jaki film mi chodzi... :) XD
      eh niech bedzie mala podpowiedz... ;)

Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez mery ().

• Alez oczywiscie chodzi tu o "Ptaki" Hitchcocka ;) A pani Daisy to nikt inny jak Jessica Tandy :)

Mhmmm...komus chyba zabraklo doslownie minutki :P Uspokajam-zadaje zagadke i klade sie spac,wiec ze mna juz nie trzeba bedzie sie dzis scigac :D Acha...wiem,ze mery lubi wyczerpujace odpowiedzi,wiec dodam tylko,ze "glos Pongo" to nie kto inny,jak Rod Taylor :)
      Na dobranoc klasyka-prosta,lekka i przyjemna ;) Prosze o tytul i plakacik :)

• a jednak mam ;p
      Chodzi o film "Żądło"

taki banał na dobranoc ;p
      poproszę o zdjęcie pewnego aktora który leczył pokazując pewne niebieskie zwierze, kiedy indziej zabijał czworonogi wzrokiem a zdjęcie ma być kiedy jest w "uśmiechniętej pracy" oraz proszę o tytuły tych 3 filmów.

Post był edytowany 3 razy, ostatnio przez john_xx ().

• Chodzi oczywiście o film "Omen" z 2006 r.
      Pan z latarką to David Thewlis
      A pan odśnieżający nagrobek to Liev Schreiber, brat Wolverine z X-mena ;p
      plakacik:

zagadeczka:
      Poproszę o plakat z tego o to filmu:

oraz o ciepłe zdjęcie pięknej Alicji, która również tam wystąpiła :)

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez john_xx ().

• Tim Robbins

Bawicie sie dzis widze w banały wiec zadam cos mocniejszego;) ( choc powinno byc łatwe;) )
      Kogo brakuje na tym zdjęciu? Poprosze o tytuł filmu i zdjęcie brakującej postaci...

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez [ STEALTH ] ().

• II. Pisanie postów
      Pisząc posty (odpowiedzi lub nowe tematy) użytkownik forum jest zobowiązany do przestrzegania poniższych reguł:
      i. W postach nie należy umieszczać grafik o dużych rozmiarach lub objętości (zamiast można podać sam link)

Proszę stosować się od teraz do tego punktu regulaminu.
      Moderator Handlu, Spamu i Hydeparku(Wydarzenia i Polityka,Rozrywka i Hobby,Humor)

"Człowiek jest złym zwierzęciem. I to jest zasada. Żaden człowiek, kiedy jest silny, nie jest dobry.''
      Marek Edelman

• Rolę główną zagrał: Viggo Mortensen
      Tytuł: Hidalgo - ocean ognia

zagadka:
      Taka prosta ;p

poproszę o nazwę filmu z którym kojarzy się tekst "nasi tu byli" oraz o zdjęcie osoby która go wypowiedziała w raz z opisem sytuacji kiedy to się stało:)

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez john_xx ().

• Film: Seksmisja
      Aktor :
      Sytuacja : Znalazł pan Stuhr butelkę po tanim winie i taka go refleksja naszła.

Zagadka za moment.

Co to za film :

W odpowiedzi proszę podać dane gł. bohatera oraz wkleić zdjęcie na którym znajduje się jeszcze 2 innych bohaterów tego filmu .

Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez Magius ().

• dawno nie odwiedzałem tego tematu, ale że znam to odpowiem ;)

Film to Trainspotting, bohater grany przez Ewana McGregora to Mark Renton vel. Rent-boy

razem z dwoma innym kolegami ;)

-e-
      zagadka. no zobaczymy.

kto reżyserował film, z którego jest ten kadr. proszę o plakat filmu, który również on reżyserował, w którym w dość nietypowy sposób reklamowano produkty w TV :>

Spam from 07 Sep 2006

Post był edytowany 3 razy, ostatnio przez Złosiej ().

• Film: "Dzień Świstaka"
      Plakat :

Ubiegłeś mnie z pomysłem na zagadkę ;(

Sisko ....czemu sie nagle obudziłes i zacząłeś sie przywalać do tego tematu ... To jest foto zagadka ... normalne , ze czasami zdarzy sie większa grafika .
      Team wprowadził jakieś premie za ilość interwencji czy coś w tym stylu ? Żałosne sie to robi .

Zagadka :

Co to za film :

i47.tinypic.com/6fz480.jpg

Podpowiem - "klasyka" kina akcji :D

/Duże foto-img- zastępiłem -url-
      *sisko

Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez Magius ().