Przyklejony Filmowa Foto-Zagadka

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• Nie róbcie bałaganu. Juz kilka razy zwracałem uwage na zapis z regulaminu zabawy: Nie wiesz wyślij PW .
      Żadna z wklejonych przez Was odpowiedzi nie jest prawidłowa :(

Powtarzam zagadke i dodam podpowiedz:

ZAGADKA: Z jakiego filmu pochodzi wklejone poniżej zdjecie i kto gra w nim główna role? W ramach odpowiedzi prosze wkleic zdjęcie bohatera z pewnym logo pojawiajacym sie w filmie.

UWAGA: Nie chodzi o logo komercyjne jak Wilson czy Fedex gdyż użycie go w zagadce mogłoby zostać uznane za kryptoreklame. Logo o które proszę zostało zaprojektowane i wykonane na potrzeby tego akurat filmu.

Podpowiedz : Logo o którym jest mowa w zagadce widzimy od pierwszych sekund filmu do ostatnich , a przewija sie przez cały film gdyż obok zegarka ze zdjęciem żony jest to jedyna rzecz która trzyma bohatera przy życiu.....

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez [ STEALTH ] ().

• po długich męczarniach , przeszukaniu tysięcy stron oraz archiwum się znalazło zdjęcie :D

Poproszę o plakat filmu, w którym przemiłe zwierzątka buszujące po ziemią polują na ludzi a ludzie na nie. Zwierzątka reagują na uderzanie patykiem o ziemię i mają pomarańczowe macki, którymi wciągają robotników pracujących z młotami. Od razu mówię, że nie chodzi o krety, ryjówki, nornice, świstaki etc. Borsuki też nie :D
    • Chodzi o film : " WSTRZASY "

fotka:

Nie myślałem że moja poprzednia zagadka bedzie sprawiała tyle problemów bo motyw tych skrzydeł pojawia sie praktycznie przez cały film :)
      Nowa zagadka : Z jakiego filmu pochodzi wklejona poniżej fotka? W odpowiedzi poprosze o zdjęcia aktora grajacego w tym filmie główną rolę ( na zdjęciu z zapalniczka o ile znajdziecie:)).

Uuu a wydawało mi się że zagadka taka łatwa bo Panią z fotki każdy z Was na 100% zna:) Podpowiem ze film ten miał 2 nominacje do Oscara.

Post był edytowany 5 razy, ostatnio przez [ STEALTH ] ().

• co Ty za filmy oglądasz to idzie się pochlastać :D ... nio chyba że żona Ci każe

" Co z oczu, to z serca " (Out of Sight)

George Clooney z zapalniczką wygląda tak:

zagadka:
      Poproszę o zdjęcie bohatera, który przeważnie gra rolę detektywa lub stróża prawa. Cechuje go powolność rzekłbym wręcz letargia w mowie i ruchach, lecz zawsze gra fair i wygrywa ze złymi typami =) . Wraz z synem występuje również gościnnie w innych filmach, a jeden z nich(film) został nominowany do Oscara w 1957 roku. W jednym z filmów walczy z przebiegłym wilkiem w innym z bulldogiem.
      :E

Post był edytowany 3 razy, ostatnio przez piecuch ().

• Droopy wraz z synem :) - nie byłem pewien ale Piecuch mnie upewnił :)

Zagadką będzie za jakąś chwilę

oto zagadka

Proszę o zdjęcie pojazdu w którym siedzi "król tułaczy" i tytuł filmu

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Creyzy ().

• film to "Old Boy"
      a filmy to choćby i "Pani Zemsta" czy "Himalaje, gdzie mieszka wiatr"
      aktor to Min-sik Choi

zagadka za moment

z jakiego filmu pochodzi to zdjęcie

Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez Creyzy ().

• aktor to Robert Knepper.ten film to hitman.a grał on w serialach skazany na smierc(Theodore "T-Bag" Bagwell)i CSI:maiami jako Freddy Coleman(gościnnie)
      ``````````````````````````````````````````````````````
      tera moja zagadka:

z jakiego serialu pochodzi to zdjęcie

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez marcusfenix345 ().

• Kompania braci :P

Może moje będzie nieco trudnawa bo aktor praktycznie nie znany choć ja pamiętam jego twarz bardzo dobrze :P
      -bohater wpadający do dziury w chyba najsłynniejszej tego typu scenie ostatnich paru lat (a przynajmniej w internecie) -> warto zauważyć że był wysłannikiem
      -przywódca rebeliantów ścigający jednego z bardziej znanych hollywoodzkich twardzieli -> warto zauważyć, że owy twardziel miał za zadanie ochraniać piękną panią doktor
      -dowódca ochrony statku w jednej z superdłuuugich serii horrorów -> warto zauważyć, że owa seria choć w większości działa się w USA to akcja tego filmu przebiegała głównie w kosmosie

Edit: podpowiedzi po "->"

Post był edytowany 3 razy, ostatnio przez miskov90 ().

• Find me guilty z Vin Dieslem :)

Trochę długi moment, ale nie ważne :P

Poprosiłbym o zdjęcie aktora grywał dosyć często w filmach wojennych, choć i tak najbardziej znany jest ze swojej kreacji serialowego detektywa z lat 70 ;) Prosiłbym zdjęcie postaci tego detektywa z charakterystycznym smakołykiem w ustach ;)

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez miskov90 ().

• Shaquille O'Neal
      Stalowy rycerz jako John Henry Irons/Steel

zagadka : z jakiego filmu pochodzi wklejone zdjecie? Poproszę o tytuł , nazwisko reżysera i fotke plakatu :D

Mery zgadłaś:) Czekamy na zagadke:)
      Piecuch też zgadł:) , tylko jakoś nikt nie kwapi sie żeby wkleić:(

Post był edytowany 4 razy, ostatnio przez [ STEALTH ] ().

• chciałem być gentelmenem i pozwolić Mery odgadnąć/zadać ale się nie odzywa cusik (pewnie 5 min po moim poście się zaloguje :D )

tytuł : Okręt - Das Boot (AKA Boat, The / U-Boot 96)
      nazwisko reżysera :Wolfgang Petersen
      fotka plakatu :

skąd pochodzi ten kadr?
      najlepiej wkleić głównego bohatera w pewnym wdzianku :)

Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez piecuch ().

• Łaaatwe. :P
      Królestwo Niebieskie (Kingdom of Heaven). Za maską kryje sie trędowaty król Królestwa Jerozolimskiego, którego grał Edward Norton. Chorował w rzeczywistości ów król na trąd suchym nie zaraźliwy przez dotyk. ;)

youtube.com/watch?v=yXWSod_G9Tc

Zagadka, może być trudna...

Podpowiedz: jest to komedia, kino azjatyckie, film powstał w 2002 roku. Poproszę o tytuł pod jakim funkcjonuje na zachodzie. ;)
      8-) Nie mam FC, nie mam CT, nie mam multi. 8-)
      Czytaj FAQ, będziesz wielki.
      :D

A, F, I, J, 1, 50

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
      board.ogame.onet.pl/index.php?page=Thread&threadID=1110292
    • film to oczywiście Skazani na Shawshank.
      aktor nazywa się James Whitmore

-e-

Po cienkiej chodzi linie, grał w bardzo dziwną gre
      teraz wciąga w to brata, czerwono zrobi sie
      Adwokat kokainista wciągnął kolejną kreske
      i wtedy malutka waga uniesie się w królestwo niebieskie

prosze zgadnąć o jakiego aktora chodzi, wymienić 4 wspomniane filmy oraz jego zdjęcie z jakiejkolwiek filmowej gali.

Spam from 07 Sep 2006

Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez Złosiej ().

• Sean Penn :
      A filmy to :
      Cienka czerwona linia
      Gra
      Życie Carlita
      21 gramów

Zagadka: na szybko i łatwa bo z pracy :D
      Z jakiego filmu pochodzi ten zestaw fotek? W ramach odpowiedzi poproszę o zdjęcie głównego bohatera jadącego motocyklem w BAAARDZO charakterystycznym stroju.

• Crank - Adrenalina
      Jason Statham

Poproszę o zdjęcie aktora który
      *jako szef mafii walczył z superbohaterem/ prawnikiem
      *jako przedstawiciel/członek mafii szukał sposobu na podporządkowanie sobie pewnych pań
      *jako pewien robotnik szukał sposobu na uratowanie ziemi przed zagładą
      *jako pewien więzień, oczekiwał kary śmierci

Opcjonalnie tytuły filmów :P

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez miskov90 ().

• Chodzi tu pewnie o

Michael Clarke Duncan'a

i zdjęcie :

A filmy to kolejno:

Daredevil - jako Kingpin
      drugiego jakoś nie wykombinowałem ... ale chyba chodzi o Sin City ;)
      Armagedon - jako Bear
      Zielona Mila - jako John Coffey

Zagadka będzie za niedługo ;)

Z jakiego filmu pochodzi to zdjęcie :

Mała podpowiedź :
      Film o którym mowa został nakręcony na podstawie książki .
      Nie jest to film produkcji amerykańskiej .

Dobra ... film w oparciu o książkę rosyjskiego pisarza ..
      heh .... autor książki na której podstawie nakręcono film to Dostojewski ... bardziej juz podpowiedzieć nie mogę ...

Post był edytowany 6 razy, ostatnio przez Magius ().

• ja wiem !! ja wiem !! 8-)

edyta:

Poproszę o zdjęcie aktorki:
      * przywiązywała "baseballowego dzikusa" do łóżka za pomocą wstążki, wcześniej kochała się z nim w limuzynie w filmie komediowo-szpiegowsko-komediowym :)
      * była agentem i jechała pociągiem, z którego później "wypadła" w dość osobliwy sposób - gra tam pewien "mistrz łubudubu z kucykiem"
      * grała również gościnnie w serialu o policjancie (występował tam pewien buldog) oraz w jednym z serii CSI - również gościnnie

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez piecuch ().

• Brenda Bakke :) na specjalne życzenie dla Piecuszka w ten pochmurny dzień ( żeby Ci sie cieplej zrobiło:P )

Zagadka: ( TEŻ TAKA ZEBY CIEPLEJ SIE ZROBIŁO :) ) z jakiego filmu pochodzi ta fotka ? Napisać tytuł. ( w ramach odpowiedzi poproszę o zdjęcie z rozgrywanej w tym filmie partyjki golfa....)

• Swordfish

-e-
      Ojciec słynnego oszusta ma kłopot. Zgubił bardzo ważną część swojego ciała. Być może spotkanie z pewnym agentem pomoże mu ją odnależć? Chociaż z drugiej strony.. po co mu głowa skoro i tak jest idealnym mężem pośród idealnych żon.
      Pytanie. O Kogo chodzi? o jakie (4) filmy chodzi? Poproszę o zdjęcie ostatniego z wymienionych.

Spam from 07 Sep 2006

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Złosiej ().

• Christopher Walken

Ojciec słynnego oszusta ma kłopot ( Złap mnie, jeśli potrafisz ) . Zgubił bardzo ważną część swojego ciała ( Jeździec bez głowy ) . Być może spotkanie z pewnym agentem pomoże mu ją odnależć ( Taśmy prawdy - agent S.Connery ) ? Chociaż z drugiej strony.. po co mu głowa skoro i tak jest idealnym mężem pośród idealnych żon ( Żony ze Stepford ).

Fotka:

Zagadka: znowu bedzie łatwe bo z pracy:)
      Na podstawie fotki którą wkleje poniżej prosze podać tytuł filmu oraz wkleić zdjęcie głównej bohaterki :)

• z tego co pamiętam to ta pani chciała adoptować dziecko od pewnej małolaty w filmie "Juno" aka "Wpadka" :)

z jakiego serialu pochodzi to zdjęcie - poproszę zdjęcie "tego" co główny bohater zawsze przybijał pineską do mapy pod koniec każdego odcinka :)
      podpowiedź -> serial o angielskich policjantach

Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez piecuch ().