Przyklejony Filmowa Foto-Zagadka

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• na mój piecuchowaty nos to z tej broni Mitch Leary czyli John Malkovich chciał zabić prezydenta w filmie "Na linii ognia" - "In the Line of Fire"
      zdjątko:

poproszę o plakat filmu z którego pochodzi ta fota

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez piecuch ().

• Do zagadki z biskupem doszedłem przez film o terrorystach:D:D:D Skumałem go po Krytycznej decyzji - David Suchet ( gra tam : Nagi Hassana )
      A fotka Piecucha jest z filmu: Zabić księdza.

Zagadka: Jak nazywa się pani z fotki ? W ramach odpowiedzi poprosze o jej dowolne "ciepłe" zdjęcie:)

Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez [ STEALTH ] ().

• od razu mówiłem że to Audrey Hepburn to STEALTH mówił że nie i nie i bla bla

aktorka to:
      Jennifer Love Hewitt
      fotka z filmu "Historia Audrey Hepburn"
      i seksistowskie zdjęcie na życzenie autora - oby Ci się cieplej żyło żyło :D

kto się kryje na tym zdjęciu ? :E

• Aktor to z niego wielki nie jest :) Ale skoro juz zapytałeś : Maciej Orłoś

Zagadka: Poprosze o zdjęcie aktorki która pojawia sie w filmie ( oczywiście tytuł filmu też ) obok tych oto panów:

1 - Coś go gryzło jak był mały, ostrza w rączkach mu zostały.
      2 - Długie włosy, duże uszy jego miasta nikt nie ruszy.Choć jest twardy jak cholera wypadł raz z helikoptera.
      3 - Wyklętego grał pisarza i z Elżbietką przekomarzał.A potwora lowelasa zagrał także pierwsza klasa.

p.s: a ta fotka JLH to obok sexistowskiej to chyba nigdy nie leżała;)

• Keira Knightley a film to np Piraci z Karaibów - Klątwa Czarnej Perły

panowie:
      1.Johnny Depp - Co gryzie Gilberta Grape'a oraz Edward Nożycoręki
      2.Orlando Bloom - Władca Pierścieni & Troja & Helikopter w Ogniu
      3.Geoffrey Rush - Frida, Elizabeth i Zatrute pióro

-e-
      ten ostatni sprawił mi trochę kłopotów, no ale mysle że juz jest ok.
      zagadka.
      kto tak brzydko do kogo celuje?

Spam from 07 Sep 2006

Post był edytowany 4 razy, ostatnio przez Złosiej ().

• W NOCNYM JASTRZĘBIU Rutger Hauer celuje do Sylwka Stallone;)

Zagadka:
      Poproszę o bardzo ładne zdjęcie pewnej pani która wystepuje w bardzo doborowym towarzystwie ( opisanym poniżej ) poproszę też o tytuł tego filmu.

1 - Boja wszystkie sie kasyna gdy u niego cwana mina.Gdy z Tłumaczka jest w duecie pokoj rodzi sie na świecie.
      2 - Czy Konstancji on pomoże kiedy Stary jest i moŻe ?
      3 - Kiedy Matrix gra cyborga wtedy żadna to katorga, gdy millenium przyjdzie pora on poluje na potwora.
      4 - Gdy ktoś wpływa na pogode podziwiamy Jej urode,bo ze śpiaczki sie wybudzi by ratować dobrych ludzi.

P.S: Istarii edytuj post inacze bede go musiał zgłosić :( pozdrawiam i zapraszam do zgadywania.

Post był edytowany 4 razy, ostatnio przez [ STEALTH ] ().

• Ha,zdazylem ;)
      1.Chodzi o Georga Clooneya, (Oceans Eleven) zagral w filmie "Peacemaker" z odtworczynia glownej roli w filmie "Tlumaczka",czyli z Nicole Kidman.
      2.Chris O'Donnell pomagal Konstancji w filmie "Trzej muszkieterowie" ,a choc "stary to wciaz mogl" w filmie "Milosc i wojna",gdzie wcielil sie w postac Ernesta Hemingwaya.
      3.Arnold Schwarzenegger ("Terminator","I stanie sie koniec","Predator").
      4.Uma Thurman ("Rewolwer i melonik","Kill Bill").

Wyzej wymieniona czworka spotkala sie na planie filmu "Batman i Robin",a pani o ktorej zdjecie prosisz to ani chybi Alicia Silverstone ;)

Zagadka niebawem...prosze o tytul filmu,z ktorego pochodzi ponizsza fotka.Latwe,bo pora jest juz dramatyczna,a mnie sie nie chce wysilac moich kilku komorek ;)

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez regis ().

• Ten film to " Karate po polsku "

Zagadka :

Poproszę o zdjęcie okładki książki na podstawie której nakręcono film ( o jego tytul też poprosze ) w którym pojawiają sie te oto trzy osoby:

1 - Łapać kulki on potrafi tak by pocisk w nic nie trafił.Kiedy pismo pachnie siarką swieci głową jak latarką.
      2 - Gdy na morze płyna statki siedząc w porcie rób notatki.Lub z doktorkiem w filmie akcji z dreszczem siada przy kolacji.
      3 - W zieloniutkim zakochana rzuca Wiedeń na kolana.W szponach razem z kolegami walczy sobie z bandziorami.

p.s: jak ktos wstawi fotke osoby 2 lub 3 to też sie nie pogniewam:)

Post był edytowany 3 razy, ostatnio przez [ STEALTH ] ().

• Wydaje mi sie,ze chodzi o film "Next" nakrecony na podstawie noweli Philipa K. Dicka pt."Zloty czlowiek". Ponizej fotka okladki w wydaniu anglojezycznym.

Co do aktorow...
      1.Nicholas Cage,m.in. "Twierdza"
      2.Julianne Moore-"Kroniki portowe" i "Hannibal"
      3.Jessica Biel,m.in. "Iluzjonista"

Specjalnie dla Ciebie na chlodne grudniowe dni ;)...

Zagadka niebawem...z jakim filmem kojarzy sie przedmiot na zdjeciu ponizej? Prosze o tytul i nazwisko autora ksiazki,na podstawie ktorej ów film powstal byl ;)

• Zapewne chodzi tu o film "Dreamcatcher " ;)
      Autorem był naturalnie Stephen King ...

Zagadka ciut później.

Coś banalnego:

Z jakiego filmu pochodzi to zdjęcie ? :

W odpowiedzi proszę wkleić zdjęcie głównego bohatera "w młodości" ..

Podpowiedź pierwsza ... na zdjęciu znajduję się coś co jest tytułem filmu ... tylko trzeba się dobrze przyjrzeć .
      Podpowiedź druga - w filmie gościnnie wystąpił perkusista znanego , bardzo znanego zespołu ...

Edit do Regisa
      Gdzie ja napisałem , że to znany zespół :P

Post był edytowany 3 razy, ostatnio przez Magius ().

• Zdjecie pochodzi z filmu "The Pick of Destiny" a ponizej fotka glownego bohatera "z mlodosci"

Przez Ciebie Magius STEALTH lezy teraz pod namiotem tlenowym,a ja pewnie zaraz dolacze do niego na drugim szpitalnym lozku :P Tenacious D to jest znany zespol?? Znany to jest The Doors,Metallica,Pink Floyd i mozna jeszcze dlugo wymieniac :P Uwielbiam teledysk "Tribute" Tenaciousa,ale beeez przesady :) Nastepnym razem wrzuce jakis niszowy zespol z Czukotki,ktory wystapil goscinnie w jakims gruzinskim horrorze i mecz sie czlowieku :P Zagadka za chwile jak dojde do siebie :)
      Cos na rozkurcz...w jakim filmie glowny bohater mial wytatuowany kod kreskowy na potylicy? Prosze o fotke z filmu ;)

• Hitman :

Zaraz coś wymyśle ...

Teraz to naprawdę proste jest ...
      Z jakiego filmu pochodzi to zdjęcie ?

Podpowiedź ;)
      Jest to film oparty na faktach .Opowiada historię autentycznej postaci . Osoba na zdjęciu nie jest "główną postacią".
      Główny bohater grał głównie country oraz gospel i stał się legendą tych nurtów. ;)

Post był edytowany 3 razy, ostatnio przez Magius ().

• Najglupsze jest to,ze znowu utknalem na "muzycznej" zagadce,choc przeciez film,o ktorym pomyslalem bralem pod uwage niemal od poczatku.Chyba mam -10 do spostrzegawczosci :( Chodzi o film "Spacer po linie" o muzyku Johnnym Cashy.Zagadka niedlugo...A oto i ona ;) Na planie tego filmu spotkali sie:zydowski ksiegowy z fabryki naczyn emaliowanych i dziewczyna pewnego "zielonego" naukowca nie potrafiacego panowac nad swoimi emocjami.Poprosze o tytul i fotke z tego filmu.

• Dom z piasku i mgły
      House of Sand and Fog ((2003)

no nie wierzę, że mi się udało ubiec STEALTHA (pozdro ;) )

zagadka za chwilę jak wyjdę z szoku ;P

Nie chcę przeciągać więc prościutkie

Zagadka:

-czy on poległ w błocie?
      -czy polega na robocie?

proszę o nazwisko tego chłopca, tytuły obu filmów i fotkę z tego drugiego (nowszego).

Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez istarii ().

• Christian Bale
      Imperium Słońca jako Jim
      Terminator: Ocalenie jako John Connor
      fotunia

zagadkunia:
      grała w filmie, gdzie kałasze w ziemniakach schowane
      grała w filmie, gdzie grozy zsumowane
      grała w filmie, gdzie przemycała chipy w czajniku
      grała w filmie o niejednym i nie małym robociku.
      zdjątko i 5zł się należy =)

• Zdjatko w sam raz na obecne mrozy...Bridget Moynahan w calej niemal (i nienajgorszej) okazalosci.

Filmy-m.in. "Ja,Robot","Suma wszystkich strachow","Rekrut".Zagadka niebawem...W fimie tym zagral autor zadymy w wiezowcu Nakatomi i mloda kochanka pewnego bogatego chinczyka.Poprosze tytul filmu i fotke wspomnianej przeze mnie aktorki.

• Film: Barwy Nocy
      Bruce Willis (Die Hard) + Jane March (Kochanek)

zdjatko:

Zagadka:
      W jakim sławnym dziele ci panowie występując razem nie dali nam najmniejszych szans by ich zobaczyć?

Proszę o zdjęcia postaci granych przez tych panów i oczywiście tytuł dzieła.

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez istarii ().

• No nie moge - wymiatam ;P

chodzi o film Thirteen - Trzynastka (ski?) z 2003

nie mam pewności, ale chodzi zapewne o Nikki Red

i jej fotka na mrozy ;)

Zagadka (pora podkręcić śrubkę ;P )

Ten chłopiec grał w pewnym filmie postac głównego bohatera z czasów dzeiciństwa.

Proszę o
      -tytuł filmu
      -namietne zdjęcie dorosłego już bohatera ze swoja dziewczyną ;)

Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez istarii ().

• Chodzi o film "Efekt motyla",a chlopiec to Logan Lerman ;) A tu fotka juz doroslego bohatera...

Milo zaraz po powrocie z pracy trafic na taka lekka i odprezajaca zagadke ;) Oj istarii...bo jak ja podkrece srubke to powisi tu cegielka do wiosny :P Zagadka niebawem ;) Cos lekkiego,bo chce sie zajac przez moment nowa ksiazka Zafona i nie mam koncepcji na zagadke.Kto plakal jak dziecko na widok wdziekow pani widocznej na fotce ponizej? Prosze o tytul i fotke z filmu :) Swoja droga srednio sympatyczna jest ta pani-mialem okazje poznac i...jakos nie tesknie za powtorka z rozrywki :)

• Pułkownik Kwiadkowski.

Płakał Marek Kondrat bo wiadomo jakie oczy ma ta Pani (chyba tylko te oczy zresztą) i zwyczajnie nie mógł wytrzymać "jej wzroku"

mimo usilnych starań nie znalazłem zapłakanego p. Marka (z tego filmu)

EDIT: mała awaria routera....i bonus na osłodę:

ZAGADKA.
      Ja sie nie boje i mocniej podkręcam śrubkę :XP:

Proszę o dane i zdjęcie celu.

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez istarii ().

• W sumie to cele byly dwa ;) Choc tylko jeden zostal "zaliczony" ;) Chodzi o film "Ultimatum Bourne'a",a ponizej fotka...ten po prawej nie dal sie ustrzelic :P

Na specjalna prosbe mojej corki taka,a nie inna tematyka zagadki...kto i dla kogo to zaspiewal,i w jakim filmie? Prosze o tytul i fotki :)
      Oj czyj to kiń stojit,
      Szczo sywa hrywońka,
      Spodobałas meni, x2
      Taja diwczynońka.

• Mam nadzieje ze dobrze bo ponad 39 stopin gorączki robi z mózgiem dziwne rzeczy:( Dawno mnie nie bylo bo net mial poważna awarie a i choroba mnie dopadla:(:(

Oj czyj to kiń stojit,
      Szczo sywa hrywońka,
      Spodobałas meni, x2
      Taja diwczynońka.

OGNIEM I MIECZEM śpiewał Bohun dla Heleny Kurcewiczówny

zagadka: Kim jest naprawdę pan z fotki w filmie z którego pochodzi fotka. Jaki to film? Poprosze o zdjęcie głównej bohaterki oraz pana z fotki bez przebrania.

Post był edytowany 4 razy, ostatnio przez [ STEALTH ] ().

• Ten pan ze skrzywiona facjata ( zupa chyba byla za slona) to Vincent D'Onofriow filmie byl "ubraniem" dla zleego kosmity ;)

Po szybkiej konsultacji z autorem zagadki wklejam fotke pana bez przebrania :)

Film to "Faceci w czerni",a glowna bohaterka to Linda Fiorentino-tu fotka w klimacie femme fatale :)

Z jakiego filmu pochodzi ponizsza fotka-prosze o tytul i nazwiska przynajmniej dwoch aktorek w nim wystepujacych :)

Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez regis ().

• łatwizna

8 kobiet (8 femmes)

Danielle Darrieux - Mamy
      Virginie Ledoyen - Suzon
      Fanny Ardant - Pierrette
      Emmanuelle Béart - Louise
      Isabelle Huppert - Augustine
      Catherine Deneuve - Gaby
      Ludivine Sagnier - Catherine
      Firmine Richard - pani Chanel

Zagadkabr>Ponieważ Panowie są dobrzy w te klocki ;)
      postanowiłem przykręcić śrubkę XD o kolejny obrót.

SPRECYZUJĘ BO MNIE SAMEMU TO SIĘ WYDAJE Z LEKKA ZAGMATWANE/i>
      proszę o tytuł filmu[i], w którym głównych bohaterów zagrała pewna para aktorów
      ...ale nie tego (można podać jako bonus) tylko następnego i słodkie ujęcie pary głównych bohaterów...z dowolnego przedziału czasowego ;)

Podpowiedź: na zdjęciu córeczka pary z opiekunką. No więcej już nie mogę (z szacunku ;) ).
      Może jeszcze specjalnie dla Stealtha - tu też jest pewnego rodzaju gorączka ;P

zaczynam mieć wyrzuty...

Może szerszy kadr coś wyjaśni?

[/i]

Post był edytowany 8 razy, ostatnio przez istarii ().

• A może jakaś kolejna podpowiedz? :> Bo utknęliśmy w martwym punkcie, może coś z fabuły na rozruszanie szarych? ;)
      8-) Nie mam FC, nie mam CT, nie mam multi. 8-)
      Czytaj FAQ, będziesz wielki.
      :D

A, F, I, J, 1, 50

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
      board.ogame.onet.pl/index.php?page=Thread&threadID=1110292
    • hmmmm.... może takie coś:
      "włochaty mutant"
      (zdjęcia i podpowiedzi oczywiście dotyczą filmu, który jest punktem wyjściowym. Odpowiedź na zagadkę to tytuł późniejszego, w którym para aktorów spotkała się ponownie na planie i ich zdjęcie poproszę ;) )