Przyklejony Filmowa Foto-Zagadka

• Główny bohater: Alec Baldwin jako Lamont Cranston/Cień w filmie: Cień
      A prosisz o fotke na której ma byc : William Baldwin i Cindy Crawford z filmu Czysta gra.

i BONUSOWO Cindy ehhhhhh jak znalazł na zimową pore:D:D:D :

zagadka:
      Pan ze zdjecia zagrał w filmie z bardzo znanej serii postać "prawie człowieka" w kolejnym a zarazem jak dotad ostatnim obrazie z tej serii jego miejsce zajeła piekna kobieta. Poproszę o jej imie i nazwisko + ciepłą fotke , oraz o tytuł serii.

Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez [ STEALTH ] ().

• Seria : Obcy
      Kobieta : Winona Ryder
      Ciepłe zdjęcie :

Cieplejszego nie znalazłem :P

Zagadka :

Teraz będzie coś specjalnie dla Stealth :P

Z jakiego filmu pochodzi ta fota :

W odpowiedzi proszę wkleić "gorące" zdjęcie filmowej żony gł. bohatera.

Podpowiem, że to komedia jest :quasi:

Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez Magius ().

• Wyręczę STEALTH'a bo czuję, że tego nie widział ;P

Wielki Stach - Big Stan

Nie wiem czy ciepły ale pożywny to ten pulpet na pewno ;)

konieczna była poprawka pulpeta na cos wymiarowego - dzięki STEALTH - były małe konsultacje

I na prośbę STEALTHA - to on jednak pierwszy wpadł na właściwą aktorkę - drugie ciepełkobr>

zagadka za chwilkę

Trochę sie ta chwila wydłużyła - awaria psa - musiałem gonic do weterynarza bo sobie łapę na spacerze rozcieła.

Więc...
      tera bedzie zagadka

- co to za film?
      - czego nie lubiła w nim ta pani?

Podpowiedź: ta pani NAJBARDZIEJ WŁAŚNIE TERAZ czegoś nie lubi:

a ponieważ t FOTOZAGADKA to proszę dodatkowo o FOTO całej "wycieczki"

Post był edytowany 6 razy, ostatnio przez istarii ().

• Ja siedzialem jak pacan, a żona odgadła w 3 sekundy:) Za co Jej serdecznie dziekuje :*
      Film: Dziewczyny do wzięcia
      Aktorka to : Regina Regulska która nie lubi kremu:D

Zagadka :
      Poprosze o tytuł filmu w ktorym bardzo kolorowy przeciwnik nietoperza znajdujac sie w nietypowej dla siebie sytuacji poznaje Lisa vel generała Forda . Mimo iskier jakie wywoluja tarcia dwóch silnych charakterów panowie zostają przyjaciólmi i wspólnie dochodza do wnioskow że zycie jest zbyt krótkie , nieprzewidywalne i trzeba czerpać z niego jak najwiecej spelniajac skrywane gdzies glęboko wewnatrz marzenia. Poproszę o zdjęcie obu panów razem (dowolne).

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez [ STEALTH ] ().

• Pomimo iz nie mam potwierdzenia,że prawidlową zaraz podam odpowiedź... hm to ją podaję:

Kolorowy oponent batmana to Jocker czyli Jack Nicholson
      A te "drugi" z którym sie spotkał to Morgan Freeman, który był Fox'em (Mroczny Rycerz) i generałem B. Fordem tez ("Epidemia" -Outbreak)

A spotkanie ww. aktorów odbyło się w "choć goni nas czas" (The Bucked List) :)

:>

maine eine klain nacht Rätsel: :)

znowu zapytam o serial bo chciałabym o coś innego (nietypowego) ale autor tematu nie odpowiada mi czy mooogę, wiec niechcąc przedłużać, piszę:

Człowiek niego hardy, rozmowa z nim nie na żarty,
      choć jest niepozorny, i często się wraca,
      rozwiązywanie zagadek to jego praca (w L.A.),
      morderców wyłapuje, być moze dlatego, że dużo czasu z nimi "przesiaduje" i dyskutuje,
      trudne pytania zadaje, czym wkurza kanalie...

główny bohater jeszcze zyje (ur.1927) -Amerykanin, a rodzice jego ze wschodniej Europy...

jako rozwiązanie proszę o zdjęcie ww. aktora z atrybutem bez którego nie byłaby to TAK charakterystyczna rola....

z innego filmu zdjęcie z nim:

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez mery ().

• Chodzi oczywiscie o porucznika Columbo,czyli Petera Falka :) Charakterystyczne atrybuty: wymiety prochowiec i cygaro ;)

Mam nadzieje mery,ze tym razem jestes bardziej usatysfakcjonowana niz ostatnio... ;)
      Ano tak...moja kolej :poprosze zatem o tytul filmu,w ktorym wystepuja 3 opisane ponizej osoby :) Zdjecie osoby kryjacej sie pod nr.3 jest ze wszech miar wskazane...
      1.Ten mlodzian niezwykle utalentowany,jako jedyny z braci przy zyciu byl zachowany (2 filmy)
      2.Choc mniej zabojczy od swojego partnera,na kozla ofiarnego Boba Lee wybiera (2 filmy)
      3.Przez galernika od rodziny wykupiona,posmakowala milosc,ktora tylko smierc dwojga pokona (2 filmy)

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez regis ().

• sami erotomani normalnie :D
      /ja proponuje zdyskwalifikować Stealth-a za korzystanie z pomocy żony,
      nie wszyscy mają żony i ewidentnie jest to oszukiwanie/

1.Ten mlodzian niezwykle utalentowany utalentowany pan Ripley,jako jedyny z braci przy zyciu byl zachowany szeregowiec Ryan(2 filmy) Matt Damon
      2.Choc mniej zabojczy od swojego partnera Zabójcza broń,na kozla ofiarnego Boba Lee wybiera Strzelec(2 filmyDanny Glover
      3.Przez galernika od rodziny wykupiona Nędznicy,posmakowala milosc,ktora tylko smierc dwojga pokona Romeo i Julia (2 filmy) Claire Danes
      a łączy ich "zaklinacz deszczu"

zagadka za chwilę
      poproszę o plakat tego filmu

ed:
      no jaki dzik notecki :XP:

Post był edytowany 3 razy, ostatnio przez piecuch ().

• Alez prosze bardzo :)

Poprosze o tytul filmu,w ktorym starzejacy sie pisarz prowadzi swoista gre z mlodym kochankiem swojej zony :) Dla ulatwienia dodam,ze w oryginalnej wersji filmu z 1972 r. ów pisarz zagral role...wspomnianego kochanka ;) A zeby ulatwic jeszcze bardziej...jest on takze dumnym posiadaczem tytulu szlacheckiego otrzymanego w uznaniu zaslug dla kinematografii :)
      P.S.Piecuch-popieram Cie w calej rozciaglosci :) Zolta kartka dla STEALTHA i prosba,by zona zalozyla konto na forum i przerwala mezowska hegemonie w tym temacie :D
      Jeszcze jedna podpowiedz...wspomniany na poczatku zagadki kochanek wcielil sie w jednym z filmow w postac psychopatycznego "reportera" (rola drugoplanowa).Mysle,ze nie bedzie najmniejszych problemow z rozwiazaniem zagadki,wiec czas na mnie,by powalczyc z bialym zywiolem i uwolnic siebie,i kolezanke z zasp,bo nie pojedziemy do pracy i ucierpia na tym uslugi i bezpieczenstwo okolicznej ludnosci ;)

Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez regis ().

• Panowie :) Z pomocy żony ( odnosnie wiadomości z zakresu kinematografii ) korzystam tylko przy filmach polskich bo na tym polu zdecydowanie kuleje a Ona wprost przeciwnie.
      Więc nie marudzić mi tu :) A Ty Piecuch nie grymas tylko szukaj panny :P

Odpowiedz: Pojedynek ( 2007 ) oraz Detektyw ( 1972 ) . Sir Michael Caine.

Zagadka : Jaki film był reklamowany tym plakatem? Poprosze o zdjecie głównej bohaterki tego film , jako podpowiedz napisze iż ten film przelamał zaszufladkowanie tej aktorki jako postaci z romansidełek i komedyjek do poduszki.

( środkowy element plakatu bez nazwiska i tytułu)

PRZYPOMINAM O ZAGADCE SPECJALNEJ : NAGRODY CZEKAJA !!!!!

Post był edytowany 3 razy, ostatnio przez [ STEALTH ] ().

• The Skeleton Key - Klucz do koszmaru.

Aktorka: Kate Hudson

Fotka (trochę to trwało ale Stealth jest taki wymagający... XD )

zagadka za moment.

Co to za film i pan? oraz do kogo tak celuje?

w filmie pojawiają się również dwie panie (jedna na stałe, druga dochodząca ;P )
      poproszę o atrakcyjne fotki tych Pań.

Post był edytowany 3 razy, ostatnio przez istarii ().

• DZIKOŚĆ SERCA mister Cage a Panie to : Laura Dern i Isabella Rossellini ( fajne ale nie tak jak Kate powyżej a i zdjecia jak maja fajne to od razu ZBYT FAJNE DLA CENZURY FORUMOWEJ , dlatego jest Ci wybaczone Istarii :P )

SPECJALNIE DLA ISTARII ====>

Zagadka: Z jakiego filmu pochodzi fotka i czyja twarz została zastapiona "buziaczkiem" ? poprosze o mile dla oka zdjęcie:D

PRZYPOMINAM O ZAGADCE SPECJALNEJ I DODATKOWO INFORMUJE PRZYSYLAJACYCH ODPOWIEDZI ZE ODPAOWIEM "TAK" TYLKO W PRZYPADKU GDY BEDZIE ZGADZAL SIE TYTUL FILMU I 3 NAZWISKA - ŻADNEGO STRZELANIA!!!

ZAGADKA SPECJALNA <- - KLIKNIJ

Post był edytowany 5 razy, ostatnio przez [ STEALTH ] ().

• Film: The Core
      Aktorka : Hilary Swank

Ładniejszego nie znalazłem , poza tym ta pani urodziwa nie jest specjalnie :quasi:

Nie mam siły na nic trudnego :

Proszę podać tytuł filmu , którego bohaterem jest to coś . Proszę wkleić jakieś miłe dla oka zdjęcie właściciela .

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Magius ().

• Beethoven

Film to "Beethoven "!

uf zdążyłam!

A tą zagadką Stealth'a to wiedzialam ze oglądalam - tylko za chiny nie moglam tytułu sobie przypomiec tym bardziej ze film o tytule "the core" jest tez inny jakis... no mniejsza z tym.

Zagadęcja: ^^
      skoro jestesmy przy "dziecięcym" temacie to...: aktorka z ww. filmu grała wraz z (nauczycielem języka) oraz (doktorem) w filmie o pewnej grze "planszowej"? hm. chyba planszowej. Ów (doktor) własnie jako doktor grał z super przystojniakiem, który w ekranizacji bestsellerowej powieści Helen Fielding spotkał pewną Bridżet :)
      Ale wracając do sedna... :) Poproszę o fotkę z filmu z tą planszą wraz z głównymi bohaterami :)
      Pozdro.
      PS. Stealth zdjęcia są zajefajne - TYM RAZEM nie mam nic do nich :) :P :P :P :rumieniec: :fgrin: ;P

e: ups, sorx, nie stealth tylko... niejaki regis... :P :rumieniec: :]

Post był edytowany 3 razy, ostatnio przez mery ().

• wiem wiem wiem

DZIEWIĄTE WROTA!

:D

:O ^^ -_- OOO... thx za uprzejmość- widac są tu tez dżentelmeni :)

]http://img687.imageshack.us/img687/9229/emmanuelleseigner16153.jpg[/img]

Emmanuelle Seigner - specjanie dla p. S. w czerwieni ... i przez Leniwego - dzieki niemu niewielka zmianka... :)

Z:
      Pojecia nie mam co tu dac ... jeszcze zdjecia z web - f... nie otwierają sie tu... trudno bedzie...

ok. Własnie w tv "leci" film gdzie pewna rodzinka ma perypetie związane z synem. Ucieka z domu - ugryzł matkę w dłoń, gdy ojciec każe ją przeprosić, a jeszcze wczesniej okrada mieszkającą z mini ciotkę z emerytury... Typowy dom - gdzie? - oczywiscie w .... (tu proszę podać kraj). Ojcem w tej prawie "normalnej" x_x rodzince jest aktor, któremu głos tygrysa szablozębnego nie jest obcy (a za przyjaciół miał leniwca i przerośniętego słonia... :P ).
      Hm. Jesli nie podacie tytułu tego pierwszego filmu to trudno, a ja poproszę o zdjęcie głównych, a właściwie niegłównych bohaterów (ale gdyby nie one to pewnie bym nie poszła na 3 część tego filmu) z filmu (nr 2), zakochanych zresztą w sobie i uganiających sie za ... nie to nie jest orzeszek tylko... NO CO? ;] :>

TRUDNE? :*

Post był edytowany 5 razy, ostatnio przez mery ().

• Chyba chodzi o to zdjęcie i parę bohaterów :

Zagadka za moment ..

Ten pan grał w pewnym filmie(nr 1) , z pewną panią , która była wnuczką kobiety ,która przyczyniła się do powstania filmu(nr 2), który potem zdobył 6 nominacji do Oskara.

Proszę o podanie tytułu filmu(nr 1) z którego pochodzi to zdjęcie oraz tytułu i zdjęcia głównego bohatera filmu nr 2 .

• 1 film to "Z ust do ust" z Costnerem,Aniston i...Shirley Mclaine,ktora to walnie przyczynila sie do sukcesu jakim byl film "Czule slowka" ;) Ponizej fotka glownego bohatera filmu nr 2...ale pochodzaca z zupelnie innej produkcji :) Uwielbiam ta fotke :)

Z jakiego filmu pochodzi fotka ponizej-prosze o tytul i zdjecie jednego z bohaterow...dodam,ze duuzo w tym filmie frajdy dla melomanow ;)

P.S.mery i magius-macie szybsze lacza chyba,bo juz dwa razy ubiegliscie mnie z odpowiedziami o mysi wąs :D

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez regis ().

• Toż to Czas Apokalipsy.

poniżej Martini, wstrząśnięty lecz nie zmieszany.

A tera bedzie zagadkabr>Cóż to za film z takim dziwolongiem?

Poprosze o jego tytuł i nazwisko pana w głównej roli.
      Zagrał on również w tym filie:

w którym wystąpiła pewna mała czarna, która to z kolei miała skłonność do tych co nie lubią nietoperzy.
      Jeśli ktoś chce - można podać tytuł filmu, ale obowiązkowo ładne zdjęcie tej pani (Mery - trzymamy kciuki ;) )

Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez istarii ().

• Film 1 : ODMIENNE STANY ŚWIADOMOŚCI i William Hurt
      Film 2 : Syriana i mala czarna czyli: Amanda Peet

Zagadka: Poprosze o bardzo ladne zdjecie aktorki która zagrała główna role w filmie w którym grali tez opisani poniżej aktorzy, poprosze o ich nazwiska oraz tytuł filmu :

1. W jednym filmie jest cały w plasterkach w drugim na ringu wyglada jak ścierka.
      2. Rola lokaja nie jest mu obca , na pogromce robotow wychowuje chłopca.
      3. Łapie Pasażera i gania po gorach od tłuczenia w ringu twarda jego skóra.
      4. Z Iza żartowal w filmie o agencie , potem Xavierowi pomaga zawziecie.

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez [ STEALTH ] ().

• Chodzi o film "Dorwac Cartera" ,a pod ponizszymi punktami kryja sie nastepujacy aktorzy:
      1.Mickey Rourke
      2.Michael Caine
      3.Sylwester Stallone
      4.Alan Cumming
      Pani,ktora zagrala glowna role to Rachael Leigh Cook...

Poprosze o tytul filmu,ktorego fabula sa autentyczne wydarzenia i losy pewnego przestepcy nieslusznie oskarzonego o morderstwo,i zeslanego do karnej kolonii na kontynencie poludniowoamerykanskim.Zagrali w nim : aktor majacy na swoim koncie glowna role w filmie slynacym z najlepszej chyba w dziejach kina sceny poscigu oraz pan,ktory pragnal odbudowac swoja pozycje "w swiecie zapachow" :) Jako bonus...prosze tez o ladna fotke samochodu bioracego udzial we wspomnianej juz scenie poscigu ;)

Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez regis ().

• yyy to będzie film "Motylek" aka "Papillon"
      a grali w nim:
      Dustin Hoffman -> "Pachnidło: Historia mordercy"
      Steve McQueen -> "Bullitt"
      a furą z tego filmu jest Ford Mustang:

<----- co to za przystojniak ? poproszę o plakat z filmu ---->

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez piecuch ().

• " Dwunastu gniewnych ludzi "

Zagadka: Poproszę o tytul filmu oraz zdjecia 2 kobiet wystepujących w doborowym towarzystwie ukrytym w opisach poniżej:

1 - Zagral bohatera z poezji Homera , pomagał też żolnierce bo ma dobre serce.Przytulajacej rurke odnalazl w mig córke.
      2 - Gdy facet w bandażach rzucal na kolana on go sparodiowal i tez gral kaplana.
      3 - Pogrywal w pokera, robil za drivera.Za trzynastym facetem ganiał z pistoletem.
      4 - Gdy na Toma w przyszlości przychodzi zła pora on kaze go złapac bo gra dyrektora.

i oczywiście przypominam o .....

• Film to Sędzia Dredd (staczamy się Panowie i Panie ;P )
      skład
      Sylvester Stallone Sędzia Dredd
      Armand Assante Rico
      Rob Schneider Herman "Fergie" Ferguson
      Max von Sydow Sędzia Fargo

a kwiatuszki wśród tych kaktusów to

Diane Lane Sędzia Hershey

Joan Chen Ilsa

A tera bedzie zagadka (niech sobie Stealth nie myśli, że tylko on potrafi ;P )

Nie będąc mężem, mężna jednak była
      i dzięki niej właśnie przepowiednia sie spełniła.

Proszę o normalne zdjęcie postaci, o której mowa
      oraz jakąś seksowna fotkę bohatera przepowiedni ;P

Post był edytowany 5 razy, ostatnio przez istarii ().

• Zamotał nam kolega troszki ale sie dokopałem:)

Ogolnie chodzi o kontekst Eowina versus Król Nazguli w fatality fight majacej miejce w filmie Władca Pierścieni:)

FOTKI:
      KRÓL NAZGULI FILMOWO :

KRÓL NAZGULI PRYWATNIE :

LASECZKA czyli EOWINA:

Zagadka: Z filmu w którym pojawiają sie Ci trzej panowie poproszę o "cukier" .

1 - Człowieka z Lodu zagrał on za młodu.Ludziom tez pomoże dzieląc na pół morze.Grał też w filmie który znasz z "temperatury".
      2 - Zakładał kablówke piorąc przy tym główke.Kłamał i był Bogiem, śmiech Jego nałogiem.
      3 - Wspólnie z literkami walczył z kosmitami. Lubi rozpierduche z konkretnym wybuchem a gdy syn mu ginie szuka Go w dolinie...

Przypominam o zagadce specjalnej : strona 1 Filmowej Foto Zagadki.

• PANCERNIK POTIOMKIN

Gdy na wózku i w przyszłości Jego życie bez miłości...
      Tam powroty i rozstania to kolacji główne dania...
      Gdzie talenty przyjaciela wyslą Go do zbawiciela...

Poproszę o zdjecie opisanej wyzej postaci z filmu w którym jest rosjaninem.

i oczywiście przypominam o .....

Post był edytowany 3 razy, ostatnio przez [ STEALTH ] ().

• Chodzi naturalnie o Jude Law'a

Film gdzie grał rosjanina - Wróg u bram , i o to fota :

Teraz będzie coś prostego :

Z jakiego filmu pochodzi to zdjęcie ?

W odpowiedzi proszę napisać czyje wiersze cytował główny bohater oraz proszę wkleić "gorące" zdjęcie głównej bohaterki ;]

• FILM: Ladykillers, czyli zabójczy kwintet
      Recytował wiersze : Edgara Allana Poe.
      HOT LASKA z filmu to : Irma P. Hall

Zagadka : Poproszę o zdjecie glównego bohatera oraz o tytuł filmu , jako miły bonus możecie dac fotke jego towarzyszki;)