Rekordy OGame.pl (wszystkie speed zapraszam!)

• Rekordy:

This site uses cookies. By continuing to browse this site, you are agreeing to our Cookie Policy.

• Zgadzam się z ale ciosem, z kilku powodów:
      1. Eventy są elementem gry, zaaprobowanym przez GameForge. To nie jest rekord z bugu, a całkiem sporo rekordów w bazie i poza nią może pochodzić pośrednio z bugu, czego już nie wyłapiesz tabelką. To jest po prostu sposób na uzyskanie jakiegoś poziomu budynku.
      2. Nie jesteś w stanie udowodnić komuś, że zrobił dany poziom czegoś tam z eventu. Możesz mieć tylko podejrzenia (w końcu nie musiał brać udziału w evencie, odebrać nagrody itd.).
      3. O ile wpis w bazę z mistrzostw czy też z S&D był opisywany na forach i można było się dowiedzieć, co zostało wpisane w tą bazę, o tyle obecnie to nie jest nawet ręczny wpis w bazę, tylko +1 z poziomu gry. Nie widzę najmniejszego sensu dzielenia tego typu rekordów.
      4. Rekordy to rekordy. Nie liczy się tu zebranie surowców, które można przecież dostać od jakiegoś konta wyżej itd. - jeśli ogłaszam, że mam rekord, to chciałbym mieć rekord, a nie rekord nie uwzględniający ale ciosa i 1000-500-100-900 graczy, którzy mają wyższe poziomy ode mnie, ale "to z eventu, więc się nie liczy".
      5. Tego typu rekordów może być po kilku eventach dość dużo i zrobi się po prostu bałagan.

Lwica jest boska :)
    • @buleon

"Eventy są elementem gry, zaaprobowanym przez GameForge." - Nigdzie nie neguję że nie jest elementem gry.

"To nie jest rekord z bugu" - Serio? Kurde nie domyśliłabym się, dobrze że napisałeś!

"Nie jesteś w stanie udowodnić komuś, że zrobił dany poziom czegoś tam z eventu. " - Od zawsze rekordy tutaj na zasadzie zaufania.

"Rekordy to rekordy" - Zaskakujesz mnie!

"Nie liczy się tu zebranie surowców" - W rekordach u41 były wpisywane tylko osoby które jako pierwsze zrobiły rekord. W innych tematach były zawsze trzy osoby. Jako zielonka spytałam się dlaczego tak. Wtedy parę osób mi tłumaczyło że inne osoby mogą zrobić rekord po jakimś dłuższym czasie gdy konto będzie bardziej rozwinięte - łatwiej wtedy zrobić jakiś rekord. Wpisywanie tylko jednej osoby było dla uni 41 nagrodą za trud w zrobieniu rekordu. W rekordach OGame od zawsze były wpisywane 3 osoby.
      Przez tyle lat nikt nie zrobił szpiega 26 dlatego nie widzę powodu dla którego miałabym nie wpisać osoby gdy taki zrobi pomimo tego że prawdopodobnie @prepare ur anus odebrał 27. I prawdopodobnie zrobił to jako jedyny w PL. :fsmile:
      (W ogóle jak można negować 'trudność w zrobieniu rekordu' przy tym że event ma śmieszne zadańka typu - zrób transport 1000 dexu do innego gracza... :roll: )

"Tego typu rekordów może być po kilku eventach dość dużo i zrobi się po prostu bałagan." - Argument no nie ma co... O ile zawsze można dane zredukować to powrócić do starych jest trudno, żeby nie napisać niemożliwe dlatego gdybanie co będzie w przyszłości to zbędne zawracanie sobie głowy.

@Ruda, czekam na skan z Virgo. Powinnam mieć na dniach. :fsmile:
      Jak wygląda fuzja > FAQ Fuzji z OGame
      Fuzja a temperatury > Klik
    • Rekord to rekord. Nie powinno być rozróżnienia, czy jest wygrany, zebrany czy kupiony. Jakby miało być rozróżnienie, to powinno też być w statystykach w grze: pkt normalne/kupione/wygrane/z błędu gry..

Jak ktoś rozróżnia rekordy, to ma ból pewniej części ciała, że ktoś ma rekord, a on nie...

Dlaczego nie ma rekordu: ilość wydanej antymaterii?

Ewentualnie dział rekordy powinien być podzielony na mniejsze: rekordy do wprowadzenia klas, rekordy z klasami, rekordy z eventami itd
    • powyginany drucik wrote:

Nigdzie nie neguję że nie jest elementem gry.
      W takim razie zmień temat na "Rekordy OGame.pl nie uwzględniające niektórych elementów gry."

powyginany drucik wrote:

Serio? Kurde nie domyśliłabym się, dobrze że napisałeś!
      Wiem, dlatego napisałem. Jeśli komuś sklonuje flotę kilka razy, wpisze się z rekordem i dostanie bana, to jak zareagujesz?:
      1. Zrobisz mu osobną tabelkę
      2. Odrzucisz zgłoszenie
      3. Przyjmiesz zgłoszenie

powyginany drucik wrote:

Od zawsze rekordy tutaj na zasadzie zaufania.
      Ale zaufania Tobie czy zgłaszającemu? I co w momencie, w którym gracz zgłosi rekord innego gracza, np. po skanie?

powyginany drucik wrote:

Przez tyle lat nikt nie zrobił szpiega 26 dlatego nie widzę powodu dla którego miałabym nie wpisać osoby gdy taki zrobi pomimo tego że prawdopodobnie @prepare ur anus odebrał 27.
      A ja widzę. Bo technologia szpiegowska na poziomie 26 nie jest rekordem, skoro ktoś ma ją na 27.

powyginany drucik wrote:

Argument no nie ma co... O ile zawsze można dane zredukować to powrócić do starych jest trudno, żeby nie napisać niemożliwe dlatego gdybanie co będzie w przyszłości to zbędne zawracanie sobie głowy.
      A po co Ci stare dane? Zresztą... kopiuj wklej w notatniku powinno załatwić sprawę.

Generalnie przez cały ostatni rok było co najwyżej kilka zgłoszeń, i to w roku rekordowych dla OGame przyrostów. Proponuję albo zmienić zasady, albo... prowadzącego.

Klasy zostały wprowadzone w grudniu 2019 r., w statkach nadal brakuje nowych jednostek. Rekordy są generalnie przestarzałe, już pal licho brak zgłoszeń, niektóre rekordy można było pobrać wprost z ST., itd...

The post was edited 1 time, last by buleon ().

• Bitwy
      Największa bitwa łączona (PZ 70%): tam chyba chodzi o Xanthus a nie o Librę
      Największa bitwa bez strat własnych solo (PZ 70%): No nie chciało mi się szukać dalej, a było powyżej 20k :(
      Libra: Starrk [WINTER] vs Dzik [NoM] ~ 13.957%
      Największy zniszczony bunkier (solo): 100.358.573.000 Metalu, 42.401.248 Kryształu, 2.430.836 Deuteru: Libra: Starrk [WINTER] vs Dzik [NoM] ~ 13.957%
    • Te rekordy są niekompletne (pomijam ze sporo nieaktualne juz).

Budynki na planecie nie ma doku, sumarycznie juz jest i rekord wynosi dok: 8 :E
      do otego niektore oznaczenia maja w nawiasie nagroda, kolejny rasizm anty-eventowcow....

sporo jest do uzupelnienia
      Sprzedam metal na Quantum.
      Nick w grze: Muniekk
    • Pamiętam, że swego czasu (kiedy ta gra była jeszcze normalna), pod rekordem czarodziej widniał nick "Vooov" (pewnie pomyliłem ilość "o", nie pamiętam :D) - typ wykukał jakiegoś buga, dzięki któremu z tego co kojarzę, dodawał do budowy w stoczni ZNACZNIE więcej statków, niż miał na to surowców. Tak więc teraz taka pozycja w rekordach nie ma racji bytu, można by wpisać większość TOP z każdego uni :E
    • @TakiOwaki tam były większe czary, bo GA nie był w stanie odtworzyć tego bugu i nie mieli potwierdzenia, skąd brał punkty. Po otwarciu uniwersum, gdzie topka miała 2-3 punkty to Vooov z dipy się pojawił a na koncie miał juz kilkaset-kilka tysięcy pkt. Dla obecnego pokolenia ogame z komandorem kupującego punkty lub klikającego skracanie to pewnie nic takiego, ale kiedyś to byly czasy, teraz to nie ma czasów i wiedza tajemna wyliczona co do minuty (u najbardziej zaciekłych nawet poustawiane budziki kilka razy w nocy) co i w jakiej kolejności wrzucać do budowy, żeby jak najszybciej dojść do MT :)
    • Ekspedycje odkrywca:
      flota pozyskana:
      Lekki myśliwiec: 9240 thomaseq (Bellatrix/154)
      Rekordy ekspedycyjne
      Ciężki myśliwiec: 3975 Merchant Deuterium (Bellatrix/154)
      Rekordy ekspedycyjne

Sam temat też możesz dopisać: Rekordy ekspedycyjne
      ===
      W statystykach graczy i sojuszy masz podwojone badania.
      ===
      Sojusze statystyki, punkty statków:
      1.228.009.697 - PUSH_1 (na podstawie mmorpg-stat.eu)
      ===
      Brak doku w budynkach na planecie.
      ===
      Budynki sumarycznie:
      Dok kosmiczny 107 buleon (Xanthus/150)
      Silos rakietowy 142 buleon (Xanthus/150)
      Terraformer 115 Raiden (Xanthus/150)
      Stocznia 212 buleon (Xanthus/150)
      ===
      Badania - astrofizyka, brak gracza przy rekordzie
      ===
      Rozpruwacz: 2.080.606 Lord_Puszer (Galatea)
      Lord_Puszer [NFZ] & Beny [NFZ] & Zlosnik & arczi [NFZ] & Cannabis [NFZ] vs. Zimny [KoMi] ~ 2 267 301,392% chyba top1 ACS ;)

• CzarnyPan wrote:

Malutka, takie to ja wyrzcucam
      Mając nawet 300 wystarczy. Różnica jest taka, że maks jest dla popatrzenia sobie "o, jaką dużą mam planetę", a trochę niżej jest niemniej praktyczna. I taka, że na maksa trzeba więcej czasu do znalezienia takiej, a do tamtej już nie. No ale to jest oczywiste. Jak się chce to robić tylko po to żeby sobie popatrzeć na cyferki, to spoko, tylko po co...
    • Aurora Borealis wrote:

CzarnyPan wrote:

Mając nawet 300 wystarczy. Różnica jest taka, że maks jest dla popatrzenia sobie "o, jaką dużą mam planetę", a trochę niżej jest niemniej praktyczna. I taka, że na maksa trzeba więcej czasu do znalezienia takiej, a do tamtej już nie. No ale to jest oczywiste. Jak się chce to robić tylko po to żeby sobie popatrzeć na cyferki, to spoko, tylko po co...
      nie koniecznie, przy eko x7 zabudowac 300 pól to nie problem , oweszem nie koni3cznie potrzebnymi budynkami ale jak kroś nie lubi jak coś ciagle swieci sie na zielono to zabuduje migiem przy przecietnych lvl kopalń.

Ja kolonizujac 15 planete uzylem 1-2 kolonizatory i trafilem 260pol, pozniej terafmorer na 13 i przenosiny na 15 i mam duza, zimna i zaledwie po 2 kolonizatorach takze teraz spie spokojnie i buduje co chce
    • Moczar wrote:

Muniek :E

18.000km (337/404)
      od -151 °C do -111 °C
      Terraformer 10

Uni Nekkar
      Pchła

Widać że użyty przedmiot +20 :)

Aurora Borealis wrote:

CzarnyPan wrote:

Po to ze zwyczajnie mi się nudzi w oczekiwaniu na fuzję i szukam sobie wyzwań na siłę, bo na uni nie mam już nic do roboty. Mam parę nowych rekordów w przygotowaniu. Ale nie mam zamiaru budować terra, albo kupować pól, wolę gołe planety, tak chcę i tak mam :) Do tego lubię mieć wysoko stocznię, roboty nanity silos i obie elektrownie i jeszcze mieć zapas jakby w przyszłości eko podskoczyło jeszcze kilkukrotnie. Przy okazji może sie komus przyda: wykres średniej wielkości planet na 8 pozycji (przy +30 polach na uni), dla odkrywcy, próbka 1000 (mam jeszcze ze 200 do wpisania)
      zapodaj.net/236b464e6f73f.png.html

Póki co:

Średnia ilość pól na min 9 planetach (bez terraformera) nowe uni: 318,45 - noyzrt - Janice ---> 323,25 - noyzrt - Janice
      zapodaj.net/ef13090ce0366.png.html
      Sonda szpiegowska (uni z ładownością): 20 109 665 - noyzrt - Janice

The post was edited 2 times, last by CzarnyPan ().