Sucker Punch (2011)
Gatunek: Akcja,Fantasty,Thriller
Historia rozgrywa się w latach 50. XX wieku. Babydoll zostaje umieszczona przez ojczyma w zakładzie psychiatrycznym. Za pięć dni ma przejść zabieg lobotomii. W tym czasie dziewczyna kreuje alternatywny świat, w który ucieka, aby zapomnieć o rzeczywistości. Jednak i tam nie jest bezpieczna. Musi zebrać 5 przedmiotów, aby uchronić się przed czyhającym na nią złoczyńcą. Pomagają jej cztery pacjentki szpitala.
Gatunek: Akcja,Fantasty,Thriller
Historia rozgrywa się w latach 50. XX wieku. Babydoll zostaje umieszczona przez ojczyma w zakładzie psychiatrycznym. Za pięć dni ma przejść zabieg lobotomii. W tym czasie dziewczyna kreuje alternatywny świat, w który ucieka, aby zapomnieć o rzeczywistości. Jednak i tam nie jest bezpieczna. Musi zebrać 5 przedmiotów, aby uchronić się przed czyhającym na nią złoczyńcą. Pomagają jej cztery pacjentki szpitala.

Ta młoda dziewczyna to Saroise Ronan, którą polecam w filmie "Nostalgia anioła" (ang. "Lovely bones"). Wracając do filmu to nudny, ciągnął się niemiłosiernie, nic się nie działo ... i co najważniejsze, nic z niego nie wynikło. Uciekli z łagru, przeszli kawał drogi ... i to by było na tyle. Reżyser chciał oddać autentyzm takiej wyprawy, na której non stop walczy się z głodem, pragnieniem i temperaturą. Jako survivalowiec mogę stwierdzić, że wyszło dość autentycznie, ale przez to nudno. 

"Eee... to ja poproszę bez...", "a to skoro mam na rachunku okulary 3D to mogę sobie wziąć?" Nie, nie jestem sknera, ale w sumie 29 zł (!) za film w "zwykłym kinie" wobec 25 zł za Piratów w piątkowy wieczór w IMAXIE pozostawia pewien... niesmak.
" Pomieszane konwencje, Resident Evil, Tron, Zejście, pociąg z mięsem, dziki zachód i teledysk scootera w jednym. Obrazki z filmu mogłabym sobie oprawić w antyramki i dołączyć do swojej mhrocznej kolekcji na mojej mhrocznej ścianie, ale co z tego, skoro fabuła do bólu oklepana, film nudny, obraz płaski a dialogi żenujące. Podsumowując: nie, nie i jeszcze raz nie. 
, kolesie łapią zbiegłe z piekła dusze