wiktor95 napisał(a)
Wg. Mnie OGame za parę lat będzie miało odświeżony domyślny skinnajlepiej we Flashu, oraz dodadzą parę statków i obrony
I myślisz, że dzięki temu OG "nie umrze"??

Już teraz na większości uni aktywnie nie gra nawet te 700-800 osób, to co będzie za kilka lat...
najlepiej we Flashu, oraz dodadzą parę statków i obrony
bo zdobywasz tu popularność niczym w polityce, z tą różnicą że tu wstawiasz St co jest miarą Twoich umiejętności. Bo im wyżej jestes w statystykach tym większy szacunek ma do Ciebie Ogamowa społeczność. Oczywiście to tylko przykład, gra powinna cieszyć ,dawać odprężenie, ale kiedy przeszkadza Ci w normalnym życiu,(złomować kogos o 4 w nocy ?, rzucać wszystko bo fS ) to czas najwyższy się zastanowić czy watro iść na opór w ten nałóg :). Gre zapiszesz, server wyłączą ale życia nie cofniesz
Wiadomo, że w tym pomyśle jest wiele niewiadomych ale nie można o tym nawet normalnie podyskutować, bo jest to temat zakazany w PiP. Nie wierzę, że przy zainteresowaniu dużej ilości użytkowników nie dałoby sie osiągnąć rozsądnego kompromisu dotyczącego sposobu połączenia. I mam tu na myśli dyskusję w PiP, gdzie wiadome by było, że dobry pomysł miałby szansę przejść a nie przebąkiwania i pogaduchy w PoO. Kiedyś były głosy, że ponoć Niemcy już mieli coś takiego (notabene do dziś nie wiem, czy to prawda), ale to było jak na obu Uni było 2k graczy. No i tak samo jest u nas. Na Uni 18 jest "aż" 2219 graczy. Spadek o ponad 13%! Wiem, że nie piszę nic nowego, ale jestem po prostu kolejnym, który stracił cierpliwość. 
Ogólnie nowości nowości i nowości są potrzebne. ![:]](https://board.pl.ogame.gameforge.com/wcf/images/smilies/m_smile.gif)