ciap napisał(a):
Dlatego wątpię żeby OGame znikło wcześniej niż samo GF.
Mało tego...
gry-online napisał(a):
OGame to nie tylko pierwsza gra sieciowa firmy Gameforge AG, zatrudniającej obecnie około 600 pracowników oraz posiadającej w swoim dorobku 20 tytułów, lecz także jedna z najbardziej popularnych i najdłużej utrzymujących się gier na rynku.
Rouven Schaube napisał(a):
- Najlepsze w tym wszystkim jest to, że nawet po 10 latach istnienia gry nie zatraciła ona nic ze swojego uroku. (...) – Oczywiście zastanawiamy się w jaki sposób pogodzić bliską sercu tradycję z nowymi, nowoczesnymi treściami, aby iść z duchem czasu. Jednak ta niespotykana atmosfera, którą gracze polubili już od pierwszego dnia wejścia gry na rynek, została zachowana przez te wszystkie lata – co w dużej mierze zawdzięczamy właśnie wspaniałemu wsparciu naszej społeczności.
Myślę że całe to fatalistyczne nastawienie przez niektórych graczy świadczy o nich tylko tyle, że są komformistami. Mnie osobiście wydaje się, że na tego typu rzeczy należy patrzeć bardziej obiektywnie, żeby oceniać je uczciwie. Nawet jeśli w tych fantasmagoriach pseudoekonomistów był cień szansy na to, że OGame upadnie, jest na tej planecie dość graczy, którzy jakimś sposobem stworzyliby kolejną, być może nawet jeszcze bardziej grywalną powierniczkę klimatu gry. MMOSG jest na pęczki i różnią się właśnie klimatem. Są antyczne, średniowieczne (głównie te) i inne. Model sekcji i interfejsu jest sztampowy. Jak dla mnie gadanie o upadku gry jest zwykłym wodolejstwem i wyciem frustratów do księżyca. Takie biadolenie dla biadolenia.
Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Hermes ().