Juventus Turyn F.C.

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• cała defensywa Francuzów odwala taką kaszanę że Niemcy im powinny bramek napykać worek.
      skoro Islandii (walecznej bo walecznej ale jednak daleko w tyle za Kogutami) udało się wcisnąć 2.
      także samego Evry bym tutaj nie obwiniał chociaż fakt, nie zapisze tego Euro do najbardziej udanych.

Cavani - cholera, niby dobry, niby grał we Włoszech więc nie powinien mieć problemów z aklimatyzacją.
      ale... no właśnie, ale.
      nie wiem czy to dobry kierunek. chociaż jak mam wybierać między Matrim a Cavanim wybór jest prosty :D
    • Z nowych plotek.. Chicharito. Nie wiem co o tym myśleć.
      Do tego padła plotka, że jeśli przyjdzie Benatia, to pożegnamy sie z Ruganim :E
      Juve per sempre sarà! 01.11.1897! 120 anni!

UNII 64 PLAYER
      UNII Mizar / top 77
      UNII Rigel / top 34
      UNII Fidis / top 58
      UNII Libra / top 31

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez DLuGi xD ().

• DLuGi xD napisał(a):

Z nowych plotek.. Chicharito. Nie wiem co o tym myśleć.
      Do tego padła plotka, że jeśli przyjdzie Benatia, to pożegnamy sie z Ruganim :E

z Ruganim pierwsze słyszę. i chyba plotka, Barza ma już swoje lata, Kielon młodszy i lepszy już nie będzie. Rugani to przyszłość i trzeba go zatrzymać za wszelką cenę.
      szczególnie patrząc na projekt ItalJuve byłby to strzał w kolano.

Chicha - hmm, zdolności ma, młody jest. myślę że byłoby nie gorzej niż z Moratą.
    • Hehe 28 lat to młody człowiek tak? Super! Bo już myślałem, że jestem stary :E

Podobno padła oferta 25mln za Zazę + ewentualne 5mln bonusów.
      Fajnie by było wymienić Zaze na Chicharito, a Moratę na Sancheza :fa:

UNII 64 PLAYER
      UNII Mizar / top 77
      UNII Rigel / top 34
      UNII Fidis / top 58
      UNII Libra / top 31
    • Transfer Ruganiego jest jak najbardziej prawdopodobny przy przyjściu Benatii, ale tylko w jeden sposób, co z resztą zapowiedziano - tylko wypożyczenie, bez żadnych opcji wykupu.

Leali w Pireusie. Wreszcie jakiś klub na trochę wyższym poziomie niż średniaki Serie B albo słabeusze z Serie A.
      Strąconych moonów - 54 :E
      Strąconych GS-ów - 1051 ]:-D
      Łączny % ST: Solo - 268.235,81% ; ACS - 78.004,45%

Gwiazda Biała, Orzeł Biały to są nasze ideały.

13
    • Póki co okno transferowe wygląda interesująco. Na prawą stronę defensywy przyszedł Alves, a na środek Benatia. Do pomocy kupiliśmy Pjanica, a na atak/ofensywne skrzydła Pjace.

UNII 64 PLAYER
      UNII Mizar / top 77
      UNII Rigel / top 34
      UNII Fidis / top 58
      UNII Libra / top 31
    • CarVi napisał(a):

Dziś huczą o Igle co sądzicie ?

plotki mówią o kwocie wykupu 94mln bo taką ma klauzulę.
      nie wierzę że Marotta wyda tyle na jednego gościa szczególnie 29 latka.
      coś podobno się Igle nie podoba w Napoli więc być może teza "z niewolnika nie ma pracownika" sprawi że cena poleci w dół.
      kontrakt na poziomie 7,5mln za sezon do 2020.
      gość jest dobry ale zawodzi w najważniejszych momentach.
      oby nie kosztem Pogby bo jeżeli mamy go sprzedać to tylko po to żeby kupić Griezmanna a nie Higuaina.

transfer potwierdzają Sky Sport i Di Marzio więc może coś jest na rzeczy.
    • DLuGi xD napisał(a):

Jak dla mnie absurdalna kwota.. Sam Higuain też średnio pasuje mi do nas.

kwota absurdalna ale przy ewentualnym zatrzymaniu Pogby w składzie, na papierze mamy mocarną ekipę.
      biorąc pod uwagę sprzedaż Hernanesa czy Pereyry i prawie 400 milionów odszkodowania które Juve chce wyciągnąć za Farsopoli kwota tak nie przeraża.
      Igła jest ostatnim elementem którego w tym składzie brakuje, napastnika który gwarantuje 20+ bramek w sezonie.
      bo Dybala jest genialny ale to inny tym napastnika, taka bardziej 10-tka niż klasyczna 9 za jaką uznaję Igłę.

ps. kibice Napoli palą koszulki z numerem 9 i wrzucają na FB zdjęcia tejże koszulki w sedesie.
      ktoś napisał:
      "Boli? Ma boleć!" :D
      podebrać Pjanicia i Igłę w jednym okienku. brakuje zakoszenia jeszcze kogoś z Interu :P
    • Z Interu widział bym u nas jedynie Kondogbie i Icardiego :) Z Milanu za to wyrwał bym młodego Gigiego! De Sciglio też by sie nadał.
      Szczerze wątpię iż Juve dostanie jakiekolwiek odszkodowanie..

UNII 64 PLAYER
      UNII Mizar / top 77
      UNII Rigel / top 34
      UNII Fidis / top 58
      UNII Libra / top 31
    • o ile plotki są prawdziwe nie wiem z jakiej innej okazji mielibyśmy wyrzygać 90 baniek na raz.
      może jest już przygotowana jakaś ugoda o której nikt nie wie albo Pogba jest już sprzedany.
      ciężko powiedzieć jak prawda wygląda.
      mercato rządzi się swoimi prawami a pismaki też muszą zarobić na jedzenie :)
    • CarVi napisał(a):

ale wątpię, żeby zezol był tak głupi aby wydać 90 baniek za Igłe skoro takiego Tevez'a za 9 baniek wyrwal z $ity to wykombinuje coś jeszcze w końcu na spłatę już będzie miało podobno 2 lata

Długi Icardi tak ale kondogbia to drewno według mnie :)

trochę trafiamy na problem - kogo zamiast Igły?
      kto jest do wyrwania za te 90 baniek, znający ligę i gwarantujący przyzwoitą ilość strzelonych bramek?
      dajcie nazwiska bo ja w tej chwili nie widzę nikogo kto taki jest do wyciągnięcia za nawet 100 melonów. być może Icardi ale Inter go nam nie odda za żadne pieniądze mam wrażenie.
      kasa spora ale i ryzyko mniejsze niż eksperymenty z Lukaku czy kimś podobnym.
      potrzebujemy takiego napastnika, wolałbym tańszego ale realnie jest z tym kijowo.

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez GamBit ().

• CarVi napisał(a):

Griezmann ? cena podobna do Igł ale perspektywy ma bo jest młody i zabłysnął na euro stając się królem strzelców

sam o nim wspominałem ale mamy już gracza o podobnej charakterystyce. Dybale.
      nie chciałbym powrotu do czasów kiedy mieliśmy napastników grających prawie identycznie.
      Griezmann tak ale wtedy Dybala musi być cofnięty do pomocy.
      po drugie po Euro wątpię czy gość jest do wyciągnięcia za mniej niż 100 baniek.

Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez GamBit ().

• CarVi napisał(a):

Teraz wpadł mi do głowy Harry Kane miał bardzo dobre 2 sezony rosły piłkarz ale czy chciałby opuszczać Anglie ? wątpię ;/

jakoś nigdy mnie nie przekonywali angole grający poza wyspami. Icardi, Igła i Hamsik w tej chwili z Serie A pozwoliliby nam przeskoczyć poziom wyżej.
      wyciągnięcie kogokolwiek z tej trójki przy sprzedaży Pereyry/Hernanesa i pozostawieniu Pogby sprawi że to będzie najlepsze mercato od lat.
      myślę że nawet wydanie 90 baniek na Higuana nie zepsułoby mi tego wrażenia.
      i fajnie byłoby znowu zobaczyć jak klub wydaje tyle kasy bo tego baaardzo dawno nie było.
      kasa zostanie w SA, pobudzi to trochę rynek transferowy, my zyskamy chociażby na sprzedaży koszulek i osłabieniu dwóch najgroźniejszych rywali z ligi.
      coraz bardziej się przekonuje że może warto :)
      patrząc na walle kibiców Napoli na FB przekonuje się jeszcze mocniej :P

czekam aż sobie w końcu znajdziemy napastnika na miarę Del Piero. liczę że w to miejsce wskoczy Dybala bo jest świetny ale czekam na jakiegoś makaroniarza w takiej roli :)

edit.
      Coraz więcej rzeczy wskazuje na to, że Gonzalo Higuain (na zdjęciu) jest bliski pożegnania z SSC Napoli. Argentyński snajper nie zjawił się na dzisiejszym treningu Azzurrich w obozie w Dimaro, co może oznaczać, że jego transfer do Juventusu jest o krok od finalizacji. Według La Gazzetta dello Sport, piłkarz może dołączyć do swoich nowych kolegów w ciągu 48 godzin, jeśli otrzyma zielone światło z turyńskiego klubu. Higuain ma przejść do Juventusu za 90 milionów euro i podpisać czteroletni kontrakt.

Źródło JuvePoland

edit2.
      17:20.
      Gonzalo Higuain został nowym piłkarzem Juventusu! Obecnie brakuje tylko oficjalnego potwierdzenia tego transferu. Dyrektor generalny Starej Damy Beppe Marotta złożył dzisiaj kontrakt argentyńskiego napastnika w siedzibie Lega Calcio w Mediolanie. Juventus zapłaci za piłkarza 90 milionów euro, a Higuain otrzyma 4-letnią umowę opiewającą na 7,5 miliona euro rocznie.

Źródło
      podobno stało się panie i panowie :)
      De Laurentis wpadnie w szał :P

Post był edytowany 3 razy, ostatnio przez GamBit ().

• DLuGi xD napisał(a):

Jaka masakra w tym okienku transferowym! Pytanie tylko co z Pogbą? Zostanie czy odejdzie? Jeśli odejdzie, to kto przyjdzie na środek pola?

o ile w ogóle odejdzie zostanie nam ponad miecha na znalezienie uzupełnienia pomocy przy kontuzji Marchisio i byciu szklanką Khediry.
      Pjanić mógłby zastąpić Pogbę o ile w końcu przestanie mieć wahania formy.
      coś się przebąkuje o Sissoko i Matuidi'm.

info w sprawie Pogby:
      Po złożeniu kontraktu Gonzalo Higuaina w siedzibie głównej Lega Calcio z reporterami Sportitalia rozmawiał Beppe Marotta, który potwierdził wtedy transfer Argentyńczyka i skomentował pogłoski o innym potencjalnym transferze. "Pogba w Manchesterze United? Zobaczymy jak się wszystko skończy. Teraz wszystko jest zastopowane".

Media informują natomiast, że dzisiaj trwały rozmowy dyrektora Bianconerich z agentem Francuza, Mino Raiolą. Mówi się, że kwota transferu została już ustalona między klubami, lecz nadal nierozstrzygnięta została kwestia jednego, choć znaczącego szczegółu, o czym informował Gianluca Di Marzio. Chodzi rzecz jasna o kwotę 20 milionów euro, którą wspomniany agent miałby przy tym transferze otrzymać (i której się domaga), a której żaden klub nie chce zapłacić.

Źródło
    • Coraz głośniej o Pogbie i Manchesterze. Jeżeli rzucą nam za niego 100mln+ to będzie to złoty interes. Pytanie tylko kogo ściągniemy do środka pola? Zostaniemy z Khedirą, Leminą, Pereyrą, Asamoahem, Sturaro i Hernanesem. Claudio kontuzja, a Pjanic musi sie zaaklimatyzować. Słabo!

UNII 64 PLAYER
      UNII Mizar / top 77
      UNII Rigel / top 34
      UNII Fidis / top 58
      UNII Libra / top 31
    • Też to widziałem, ale zbyt wczesne wdrożenie go do zespołu będzie głupotą.. Niby mamy 8 piłkarzy na 3 pozycje (nie liczę już Pogby), ale nie oszukujmy się.. tylko Marchisio, Pjanic i Khedira prezentują wysoki poziom.

UNII 64 PLAYER
      UNII Mizar / top 77
      UNII Rigel / top 34
      UNII Fidis / top 58
      UNII Libra / top 31
    • DLuGi xD napisał(a):

Też to widziałem, ale zbyt wczesne wdrożenie go do zespołu będzie głupotą.. Niby mamy 8 piłkarzy na 3 pozycje (nie liczę już Pogby), ale nie oszukujmy się.. tylko Marchisio, Pjanic i Khedira prezentują wysoki poziom.

z tym Pogbą to jeszcze bym go liczył jak każdego.
      negocjacje trwały, o ile wierzyć słowom Marotty na chwilę obecną zostały wstrzymane.
      a z nim czy bez niego po sprzedaży niepotrzebnych (Hernanes, Sturaro, Lemina czy Asa) trzeba i tak kogoś na środek kupić.
      chociaż Sturaro i Ase bym zostawił jednak.
      pomoc mamy obsadzoną w tej chwili nie gorzej niż inne formacje.
      tak mocnego składu nie mieliśmy chyba od początku wieku.
      genialne jest patrzeć jak klub jest inteligentnie zarządzany przez kompetentnych ludzi :)
    • Co do środka pola, to ja bym sie jedynie pozbył Hernanesa. A co do reszty to:
      - Asamoah - jestem ciekaw jak zaprezentuje sie w obecnym sezonie po przepracowaniu całego okresu przygotowawczego, mając kontuzję daleko za sobą
      - Lemina - musi zostać, jestem ciekaw jak sie rozwinie
      - Sturaro - mam nadzieję, że wrośnie na solidnego defensywnego pomocnika, którego moim zdaniem brakuje
      - Pereyra - marnujemy go.. ustawił bym go za napastnikami, a jeśli to nie wypali, to sprzedać

UNII 64 PLAYER
      UNII Mizar / top 77
      UNII Rigel / top 34
      UNII Fidis / top 58
      UNII Libra / top 31
    • DLuGi xD napisał(a):

Co do środka pola, to ja bym sie jedynie pozbył Hernanesa. A co do reszty to:
      - Asamoah - jestem ciekaw jak zaprezentuje sie w obecnym sezonie po przepracowaniu całego okresu przygotowawczego, mając kontuzję daleko za sobą
      - Lemina - musi zostać, jestem ciekaw jak sie rozwinie
      - Sturaro - mam nadzieję, że wrośnie na solidnego defensywnego pomocnika, którego moim zdaniem brakuje
      - Pereyra - marnujemy go.. ustawił bym go za napastnikami, a jeśli to nie wypali, to sprzedać

trudno się nie zgodzić z powyższym. jedynym którego byłoby mi osobiście nie żal to Hernanes. nie wiem czemu, tak mi nie pasuje do Juve że szok.
      i to patrząc pod względem umiejętności, charyzmy czy jakiegoś przywiązania do klubu. ot, najemnik sprowadzony z Interu aby załatać dziurę.
      out.

niestety problem pojawia się przy kompletowaniu składu i zgłaszaniu go do rozgrywek.
      kogoś pozbyć się musimy.
      najlepszą kasę można dostać za Leminę w tej chwili.
      Pereyra może odnaleźć formę w otoczeniu Dybali i Igły. za plecami tej dwójki mógłby w końcu zacząć grać na porządnym poziomie i Max miałby w końcu swojego upragnionego treqa.

w tej chwili mamy jedną z najmocniejszych jedenastek w Europie.
      jeżeli nie będzie sukcesu w LM w tym roku to nie wiem kiedy.
      zatrzymać Pogbę, dać czas Markizowi na wyleczenie kontuzji i jedziemy.