Legia Warszawa

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• Pierwszy mecz na nowym stadionie, wrażenie niesamowite.
      Byłem godzinę przed meczem, wejście na stadion bez żadnych problemów. Było w "bramkach" z 10 osób przede mną i czekałem jakieś 25 sekund. Elegancko, nie to co kiedyś, jedną osobę przepuszczali w 45 sek. Byłem właściwie przekonany o tym, że nasze punkty gastronomiczne będą świecić pustkami (ceny wysokie, menu ubogie),wchodzę na promenadę, a tam kolejki że niemal nie widać końca. Tak swoją drogą, ta promenada to genialny pomysł.
      Gardełko boli, nie powiem. Trzeba przyznać że się odzwyczailiśmy. Kibicowsko było super, ale będzie jeszcze lepiej. Dla mnie i tak walczyk i sen o Warszawie wymiatają. No i fala!
      Meczyk bardzo fajny, drybling Cabrala w środku pola w 1 połowie - genialny. Szkoda sytuacji w ostatnich minutach, jak wyszliśmy chyba 5 na 2 obrońców. Giza przy wejściu na boisko dostał gwizdy, a kilka zagrań miał świetnych. Szkoda że w tej wspomnianej sytuacji, trochę źle się zachował, bo większość kibiców zapamięta tylko tę sytuację. Co by nie było, inauguracja cud, miód, malina.

Nie ma co się dziwić, chociaż on nie może aż tak bardzo narzekać, vice prezydent prawie nic nie mógł powiedzieć.
    • Niech sie Legia cieszy, że Arsenal grał drugim składem i to na 60/70%
      Brak fabregasa, Denilsona Van Persiego, Arszavina, Ramsey'a, Songa i Benndtnera czyli tych co zazwyczaj graja w pierwszym składzie.
      Obrona ARsenalu pozostawia wiele do zyczenia. Przydałby się Jeden a dobry bramkarz bo Fabiański i Szczęsny za słabi a Mannone tez mnie nei zachwycał w poprzednim sezonie.
      Hyperion ON

Nick: NotoriousTT
    • dragonartur napisał(a):

Niech sie Legia cieszy, że Arsenal grał drugim składem i to na 60/70%
      Brak fabregasa, Denilsona Van Persiego, Arszavina, Ramsey'a, Songa i Benndtnera czyli tych co zazwyczaj graja w pierwszym składzie.
      Obrona ARsenalu pozostawia wiele do zyczenia. Przydałby się Jeden a dobry bramkarz bo Fabiański i Szczęsny za słabi a Mannone tez mnie nei zachwycał w poprzednim sezonie.

aż nie mogłem się powstrzymać... jesteś żałosny, jak wiele innych ludzi którzy piszą w podobnym stylu co do tego meczu...

Backary Sagna, Thomasz Vermaelen, Laurent Koscielny, Gael Clich - podstawowi piłkarze obrony w tym sezonie
      Samir Nasri, Theo Walcott podstawowi piłkarze
      Tomas Rosicky i Eboue który grają dużo
      no i tennieszczęsny Marouane Chamakh który w poprzednim sezonie nie zachwycał XD obejrzyj trochę jego meczy ;) w tym sezonie zajmie pewnie miejsce Benndtnera i to on będzie zmienikiem van Persiego.

więc policzmy... bramkarz, 3 pomocników i napastnik... taaa... 60/70 %, z matmy to chyba za dobry też nie jesteś?

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez G R A N T ().

• To chyba nie oglądasz meczów Arsenalu
      Ramsey fakt nie gra zawsze tak samo jak i Bendtner ale wchodzą jako zmiennicy.

Pod koniec wakacji być może wybiore sie do Anglii i oczywiście mecz Arsenalu muszę obejrzeć:)

we love you arsenal we do

ooh arsenal we love you
      Hyperion ON

Nick: NotoriousTT
    • Jeszcze takie pytanie odnośnie ostatniego meczu

Czy podobne wrażenie jak na mnie, zrobił na was nasz nowy kapitan?
      Naprawdę do momentu zejścia z boiska, był to dla mnie nasz najlepszy zawodnik
      niezależnie od tego czy atakowało go 2 czy 3 rywali nie oddawał bezsensownie piłki, po prostu jej nie tracił
      do tego potrafił angażować się w ofensywę, do tego świetny odbiór piłki

Sobolewski w tym momencie jak dla mnie może mu buty czyścić - będzie pożytek z tego Vrdoljaka
    • z tym sie zgodzę, bramkarza brak;q
      A tak serio, to nie ma znaczenia czy jesteś papieżem, czy Barackiem Obamą, czy też Bono albo Björk – niektórzy ludzie będą cię uwielbiać, a niektórzy nienawidzić. Możesz być kolesiem wałęsającym się po ulicach albo najsławniejszą osobą na świecie, to bez znaczenia. Niezgoda i opozycja są, niestety, częścią człowieczeństwa. Nie znam jeszcze artysty, który by nie zaznał jakiejś formy krytyki.
    • Jest na co narzekać to narzekamy :) Antalovic zawalił 2 bramki plus minął się z piłką z polem karnym. Kostia puścił strzał w środek bramki strzał, który leciał prosto w niego.
      Z czasem napewno będą lepsi bo Krzysiu Dowhań ich wytrenuje tylko aby z tym czasem Legia nie potraciła za dużo goli w lidze. Fakt, że obrona jak narazie jest mocno przemeblowana.
      Menelinho
    • do tego pamiętajcie ile ten Antolovic ma lat
      niech popracuje jakiś czas z Dowhaniem a bedą z niego ludzie

gdzieś czytałem jak Dowhań się wypowiadał że ten chorwat ma najlepsze warunki i potencial na bramkarza ze wszystkich z którymi pracował
    • Informujemy, że wobec wielkiego zainteresowania meczami z udziałem Legii, z inicjatywy Stowarzyszenia Kibiców Legii Warszawa klub wystąpił o zwiększenie przyznanej puli biletów dla gości o 1500 miejsc – oprócz przyznanej wcześniej liczby 300. Bezskutecznie." - czytamy we wspólnym oświadczeniu klubu i kibiców. Kibice Legii zdecydowali, że nie idą na piątkowy mecz derbowy.

"Jednym z motywów porozumienia między przedstawicielami zorganizowanego ruchu kibicowskiego z ul. Łazienkowskiej, a KP Legia Warszawa było dążenie do jak najbardziej "otwartej" i umożliwiającej uczestnictwo w meczach możliwie jak największej liczbie kibiców dystrybucji biletów, zwłaszcza na mecze rozgrywane w Warszawie. Liczba biletów udostępnionych przez KSP musiałaby doprowadzić do jakiejś formy selekcji wśród kibiców, a tego chcemy uniknąć. Informujemy, że nie będzie prowadzona sprzedaż biletów na piątkowy mecz a kibice Legii nie wezmą w nim udziału.

Podjęliśmy działania, by zorganizować oglądanie meczu na telebimie ustawionym na stadionie Legii. Niestety stacja telewizyjna transmitująca mecz odmówiła udostępnienia sygnału.

Zarząd Stowarzyszenia Kibiców Legii Warszawa, Zarząd KP Legia Warszawa"

brawo za decyzje. Niech się BAWIĄ SAME.
      Menelinho
    • 300? Trochę śmiech.
      No nic, czekamy na poniedziałek i Cracovię.

Jestem bardzo ciekaw jak będą te derby wyglądać. Mam nadzieję, że na żadnym kartoflisku nie przyjdzie nam grać. Obie obrony są dziurawe, stawiam jakiś w miarę wysoki wynik - 1:3 i byłoby pięknie. Ale każde, najskromniejsze zwycięstwo biorę w ciemno.
    • o dziś Legia Warszawa sprzedała prawie 8 tysięcy karnetów na nowy sezon. Do dyspozycji fanów jest ponad 20,8 tysiąca miejsc. Przed meczem z Arsenalem liczba rezerwowanych karnetów mocno wzrosła, teraz po inauguracji w systemie karnetowym zajętych jest 7000 miejsc w dostępnych sektorach oraz około 800 w sektorze rodzinnym.

Do tego należy doliczyć dwa sektory zajęte zarezerwowane dla VIP-ów oraz prasy, a także pół sektora 116 z miejscami dla zorganizowanych grup kibiców.

Sprzedaż karnetów będzie prowadzona do 27 sierpnia, do meczu z GKS-em Bełchatów.

Sektor 106 - 10 (pojemność: 659)
      107 - 196 (695)
      108 - 274 (695)
      109 - 47 (696)
      110 - 27 (388)
      111 - 56 (701)
      112 - 237 (703)
      114 - 365 (731)
      115 - 202 (709)
      116 - 24 (688)
      117 - 94 (388)
      118 - 9 (698)
      119 - 7 (703)
      204 - 1 (595)
      205 - 337 (749)
      206 - 744 (748)
      207 - 736 (749)
      208 - 318 (572)
      209 - 495 (572)
      210 - 348 (585)
      211 - 522 (749)
      213 - 542 (560)
      214 - 744 (769)
      215 - 425 (771)
      216 - 216 (586)
      217 - 360 (752)
      218 - 333 (575)
      219 - 40 (771)
      220 - 58 (769)
      221 - 1 (771)
      222 - 1 (625)

Łącznie: 7759 (20722)
      Trybuny dolne: 1548 (8454)
      Trybuny górne: 6221 (12268)

Trybuna północna - Żyleta: 3185 (7118)
      Trybuna wschodnia - im. Kazimierza Deyny: 3681 (7552)
      Sektor rodzinny: 787 (1715)
      Trybuna południowa - im. Lucjana Brychczego: 116 (4337)

hehe ,,mój'' 206 cały prawie. Chociaż i tak nie ma tam numeracji miejsc.
      Menelinho
    • Redyplomowany napisał(a):

Tej a co to za trybuny co tylko 1 karnet tam sprzedali? 204, 221, 222

221 I 222 to sektory za miejscem dla kibiców gości (które znajdują się za jedną z bramek)
      dlatego nie cieszą się popularnością

a 204 to sam łuk skrajny z budową
      z mapki stadionu wygląda jak by był nieczynny dla kibicow ;p

zresztą sam zobacz

sektor gości na niebiesko

Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez Black Grucha ().

• To dziwne, że sprzedajecie karnety na sektory gości. Czy one czasem nie powinny być wylączone ze sprzedaży, żeby taki Redyplomowany jak do Wawy przyjedzie miał gdzie siedziec? :E
    • Jak mowilem o problemie z wejsciem na Arsenal dla "niekibica" to wlasnie o to chodzilo:

sport.pl/pilka/1,70994,8241840…e_bilety_w_Warszawie.html

Mozna wyrobic karte kibica i potem jest sie ograniczonym do jednego klubu.

To jakas kompletna bzdura, skrajny debilizm. Bylem na Legii raz - pobili znajomego z ktorym przyszedlem (bo nie chcielismy dac kasy na kolege Rozyka co w pierdlu siedzial)

Na Polonii bylem 3 razy z moja owczesna dziewczyna - zawsze bylo spokojnie

Teraz jak juz Legia ma sensowny stadion, na ktory naprawde chcialbym sie przejsc - to nie bede mogl pojsc na mecz zadnej innej druzyny. A to stadion miejski, rowniez z moich podatkow

Idiotyzm

A smaczku dodaje temu fakt, ze moja obecna dziewczyna jako osoba spoza Polski moze pojsc na dowolny mecz w dowolnej chwili na podstawie paszportu... A ja jako rodowity Warszawiak musze wybierac

Debilizm do kwadratu z wszelkich mozliwych stron (PZPN, ustawa, Polonia, Legia - kolejnosc zupelnie przypadkowa)