Legia Warszawa

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• Nie zawracaj nie zawracaj :D

jednak powiedzmy sobie szczerze: KP 2 razy na swej stronie informowało że NIE BĘDZIE możliwości kupna bilety w Danii, duńczycy pisali to samo... Pisali jednak że MOŻNA zakupić bilety przez osoby trzecie, wystarczyło tylko podać numer karty kibica... Można? Można! Niestety SKLW kolejny raz wie lepiej od wszystkich. Drażni mnie już ta ich nieodpowiedzialność...

EDIT: pod stadionem przepychanki, rozróba przeniosła się na obrzeża... i znów jak zwykle będą winni wszyscy tylko nie SKLW. Sami sprowokowali niezadowolenie społeczne to niech teraz biorą odpowiedzialność za swe czyny...
      Bíg číťÝ (L)ífë

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Bemek ().

• tak jak napisałem obie strony są siebie warte. i chyba tylko pozostaje czekać w okopach w oczekiwaniu na to kto wygra wojnę. Karta kibica na mojej ledwo zdjęcie widać zostało tylko imię nazwisko :D numer to już z 2 lata temu się odkleił.

najgorsze, że zamiast o meczu rozmowy prowadzone są na tematy zupełnie inne. Takie już nasze realia.
      Menelinho

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Kar(L)ik ().

• -Maver- napisał(a):

Mi moze na Legii nie zalezy, ale bez niej i jej kibicow straci cala Polska. Moze nie darzymy sie sympatia, ale z tego co przeczytalem kolega dziób nie lubii Was bardziej.

Hehe :)
      Jestem wieloletnim kibicem Legii, kocham ten klub, ale ze względu na niektórych kibiców, uważam, że powinien na jakiś czas popaść w niebyt. Może by wtedy docenił to, co mamy i to, że będziemy to mieć za 10 lat także. Ja doceniam.

PS: Karlik, nie uważam że wszystko co robi klub jest dobre. Staram się być obiektywny i patrzeć na wszystko z różnych stron. Ale teksty typu "iti go home" mnie po prostu osłabiają. Konkretne argumenty i rzeczowa dyskusja i od razu jakoś rozmowa staje się mniej konkretna. Nie stoję po niczyjej stronie, ale po prostu doceniam - tak jak napisałem wyżej.
    • dziób napisał(a):

-Maver- napisał(a):

Mi moze na Legii nie zalezy, ale bez niej i jej kibicow straci cala Polska. Moze nie darzymy sie sympatia, ale z tego co przeczytalem kolega dziób nie lubii Was bardziej.

Hehe :)
      Jestem wieloletnim kibicem Legii, kocham ten klub, ale ze względu na niektórych kibiców, uważam, że powinien na jakiś czas popaść w niebyt. Może by wtedy docenił to, co mamy i to, że będziemy to mieć za 10 lat także. Ja doceniam.

PS: Karlik, nie uważam że wszystko co robi klub jest dobre. Staram się być obiektywny i patrzeć na wszystko z różnych stron. Ale teksty typu "iti go home" mnie po prostu osłabiają. Konkretne argumenty i rzeczowa dyskusja i od razu jakoś rozmowa staje się mniej konkretna. Nie stoję po niczyjej stronie, ale po prostu doceniam - tak jak napisałem wyżej.

ad.red Uważam, że w obecnej chwili to by było najlepsze wyjście wtedy zostali by najbardziej wytrwali dla których ten klub coś znaczy. Mój pogląd na temat iti się nie zmienia ta firma nic nie zdobyła będąc w (L). To, że zrobili giganta medialnego nie znaczy, że klub piłkarski też nim się stanie.
      Menelinho
    • Napiszę tak. Zdobyła - nie dostrzegasz jak nasz klub rozwinął się finansowo i medialnie?

Ja uważam, że ITI swoją część obowiązków wykonuje dosyć dobrze - klub jest stabilny, płaci na czas, działalność statutowa biegnie normalnie, pojawiają się również dobrzy piłkarze. Nie zawsze tak było. Zarzuciłbym im brak szczęśliwej ręki przy zatrudnianiu trenerów.
      Oczywiście deklaracja Waltera o LM - żałosna. Tak bywa, gdy obiecuje się coś, co od człowieka nie zależy.
      To, że stratny biznes to niezbyt łakomy kąsek w czasach kryzysu - to Wejchert słusznie zauważył. Przypominasz sobie na pewno zainteresowanie Legią ze strony innego bogatego człowieka - Zbigniewa Jakubasa w maju 2003 roku. Piłka klubowa to trudna dziedzina i, dopóki dokładają i utrzymują Legię, jestem im wdzięczny.
      Ale w jednym się z Tobą zgodzę - niech przyjdzie nowy lepszy właściciel. Zobaczymy, jak sobie poradzi i jak będzie traktowany.
    • medialny owszem tylko zawsze jest pokazywany od tej złej strony. Kiedy ostatnio był ,,pozytywny" reportaż o Legii. Tylko negatywy a to widelec, a to Wilno, Bełchatów.
      Co do medialności właściciel Legii ma własną telewizje TVN plus platformę cyfrową i zamiast puścić mecz na Tvnie lub już chociaż na eNce to nie chciał tego zrobić. To jest irytujące bym powiedział. Klub rozwinął się finansowo, ale to nie ma przełożenia na wyniki a w sporcie to chyba chodzi o to aby rywalizować i dążyć do wygranej :)
      Menelinho
    • smutno mi sie robi jak slyszy sie w telewizji o kolejnych rozrubach stolecznych "kibicow"
      rzecznik Legii mowil, ze podawali informacje, ze bilety mozna kupic tylko w klubie w Warszawie to jak zwykle jakies tlumany nic nie zrozumialy i pojechaly na "krzysia" do Danii. I dziwic sie nikt pewnie nie dziwi bo to kibice Legii - naprawde, marka Waszych kibicow i znak firmowy to na europejskich pucharach glownie bedzie rozruba i dyskwalifikacje. Nie mozna jakos bardziej na poziomie ??
    • Deja vu. Czy Wy naprawde nie umiecie kibicowac jak na dobry polski klub przystalo? Jak macie za duzo enegrii to sie przed wyjazdem wyżyjcie na siłce czy cos, a nie jedziecie i tylko rozpiździaj robicie. Naprawde żal... A później sie dziwią, że ludzia mają kiepską ocene polskich kibiców... Powinniscie dostac takie kary zeby sie Wam odechcialo, moze wtedy jakies wnioski byscie wysuneli, choć wątpie.
    • bERN napisał(a):

Tak piszcie apele do kibiców Legii na forum ogame... Brawo :D
      apele ??
      ja jestem zniesmaczony - widac, ze im blizej na wschod tym wieksza ciemnota...
      zachowujecie sie jak bydlo - co roku jest to samo
      ja bym sie wstydzil...
      i nie ma Was co pouczac "stoleczniaki"
      ludzie ze stolicy a zachowuja sie jakby z dziczy przyjechali zobaczyc miasto 8-/
    • Nie pisz "Was", bo ja np. do takich kibiców nie należę :)
      Mózg swój mam 8-/
      Zresztą po co tutaj to pisać? Każdy wie jak jest, a jak ktoś chce się wyżalić to zapraszam na żal.pl a nie zaśmiecanie tematu postami, których treści każdy zna :)
      u15 - top 200? (off)
      u56 - top 20 (off)
      uTarazed - top 7 (off)
      uWezn - top 2 (off)
      uAquarius - top 1 (off)
      uEuropa top 2 (off)
    • po tych zamieszkach zostało zatrzymanych 5 osób więc nie demonizujcie tego aż tak bardzo ;) Szkoda, że nie wspomnieliście od tych Duńczykach z ,,ZACHODU", którzy rzucali race w sektor (L) ;)

Ludzie ze Sto(L)icy Legii kibicują ludzie z całej Polski :) Co roku jest tak samo?? Rok temu zbyt szybko odpadła Legia z pucharów żeby coś zbroić :) Za co dyskwalifikacje ?? Coś zrobili na stadionie nie więc temat zamknięty :) Horda z Poznania naciera ( wyjątek Maver )
      Co do biletów do tej pory wszędzie były wyjazdy gdzie większość biletów kupowało się na miejscu. Tak prawda tyle, że tym razem SKLW przeliczyło się co do swoich możliwości plus ITI jakby chcieli to udało by się wpuścić kibiców powtarzam kibiców, a niedebili z zakazami stadionowymi.

1.08.1944 PAMIĘTAMY
      Menelinho

• Ale to co sie stalo to przeciez wina zarzadu ITI, Trzeciaka lub kogos z tych sfer przeciez.. Pimp nie masz sie co klocic przeciez oni swieci sa to znow jakas ustawka, oni pewnie byli jako 1 zaczepiani i w ogole to nie ich wina ze tak sie zachowali. W koncu Legia to marka co nie?
      5 ST
      Gram:
      U17 top71
      Emeryt:
      U1 jp top35 flota top14; U28 top167; U35 top450; U39 top235

• Rassija napisał(a):

Ale to co sie stalo to przeciez wina zarzadu ITI, Trzeciaka lub kogos z tych sfer przeciez.. Pimp nie masz sie co klocic przeciez oni swieci sa to znow jakas ustawka, oni pewnie byli jako 1 zaczepiani i w ogole to nie ich wina ze tak sie zachowali. W koncu Legia to marka co nie?

hehehe dobre. Po pierwsze gdzie tu kłótnia ? Byłeś na miejscu wiesz co tam się działo ? A co powiesz na to, że kibice z biletami kupionymi w klubie nie mogli wejść na stadion ??
      Dawaj hordo jeszcze więcej napinania :)

Fakt LEGIA to marka w EUROPIE :)

1.08.1944 PAMIĘTAMY
      Menelinho

Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez Kar(L)ik ().

• Za to Kar(L)ik był w Europie. I chyba kojarze w jakiej roli ^^

Poraz kolejny pokazujecie jacy to jesteście. Znów prawda boli i znów obrzucacie błotem innych uwarzając ze sie napinaja a w sobie niczego zlego nie widzicie. No ale Legia to marka w Europie. Tylko pytanie co to za marka? Z czym do ludzi? Dziwie sie ze Walter jeszcze sie nie wycofal i nie spuscil was z ligi. Chyba rzeczywiscie ta Legie kocha, czego docenic nie potraficie..
      5 ST
      Gram:
      U17 top71
      Emeryt:
      U1 jp top35 flota top14; U28 top167; U35 top450; U39 top235

• Rassija napisał(a):

Za to Kar(L)ik był w Europie. I chyba kojarze w jakiej roli ^^

Poraz kolejny pokazujecie jacy to jesteście. Znów prawda boli i znów obrzucacie błotem innych uwarzając ze sie napinaja a w sobie niczego zlego nie widzicie. No ale Legia to marka w Europie. Tylko pytanie co to za marka? Z czym do ludzi? Dziwie sie ze Walter jeszcze sie nie wycofal i nie spuscil was z ligi. Chyba rzeczywiscie ta Legie kocha, czego docenic nie potraficie..

a no byłem tu i tam ;)
      Walter kocha Legię dobry żart :) Walter od lat kibic ... Wisły Kraków. Uważam jak już coś :) Jaka prawda, jakie obrzucanie błotem ? Twoje posty nic nie wnoszą do dyskusji na poziomie problemu. Ale przecież to My( głównie ja ) się napinamy XD

1.08.1944 PAMIĘTAMY
      Menelinho

• Internetowe wydanie tygodnika „The Copenhagen Post” rzuca nowe światło na
      wczorajszy mecz Legii z Brøndby. Serwis skupia się na ofierze duńskich
      chuliganów – 36-latku, który jest w krytycznym stanie. Ani słowa nie ma o...
      chuliganach Legii.

Mężczyzna w wieku 36 lat, który przyszedł na mecz pucharowy z 8-letnim synkiem,
      jest w krytycznym, ale stabilnym stanie. Został trafiony ogniem rzymskim
      odpalonym z trybuny dopingujących kibiców. Według relacji „The Copenhagen Post”
      petarda rozerwała mu żołądek. Chłopiec również ucierpiał, ale jego obrażenia są
      nieznaczne.

Co istotne, serwis CPHPost.dk ani słowem nie wspomina o chuliganach Legii.
      Owszem, informuje, że zatrzymano 113 osób, jednak jako przyczynę podaje
      zamieszki wybuchłe po meczu na stadionie, podczas których podpalony został
      telebim. Polskie media tymczasem zatrzymania przypisywały niemal wyłącznie
      chuliganom z Polski i sugerowały, że doszło do nich przed meczem i na początku,
      pod stadionem, gdzie zgromadzili się warszawiacy i przedstawiciele Polonii.
      Duński serwis nie rozgranicza zatrzymań.

Szef ochrony na stadionie zapowiada, że ukarani zostaną wszyscy odpowiedzialni
      za zajścia. Nagrania z 59 kamer na obiekcie są dziś analizowane. Spośród 113
      zatrzymanych osób aż 108 zwolniono, ponieważ ich zatrzymanie miało jedynie
      charakter prewencyjny. Tylko piątka usłyszała zarzuty naruszenia nietykalności
      cielesnej funkcjonariuszy.

W materiale nie ma ani słowa o polskich chuliganach, jest za to informacja o
      tym, że chuligani Brøndby bardzo często w ostatnich latach dawali o sobie znać i
      im są przypisywane ekscesy. Bez wątpienia duński klub zostanie ukarany przez UEFA.

źródło: CPHPost.dk

Za przeproszeniem - jak ktoś nie ma pojęcia jak to wyglądało, to niech nie pierniczy bzdur :/
      zgniły liberał/podły ateista
    • Kar(L)ik napisał(a):

Co do biletów do tej pory wszędzie były wyjazdy gdzie większość biletów kupowało się na miejscu.

Ten system jest bez sensu i rodzi takie sytuacje jak w Kopenhadze, jechać tyle km i jeszcze czekac w kolejce po bilet, gdzie tu logika ?( I jak chcieliście je kupić, złotówki akceptują czy mieliście korony??
      W Poznaniu na każdy wyjazd bilet kupujesz na miejscu i bez dowodu nie da rady. Wielka wojna wywołana że jakiś tam pajac z Leszna (kibic żużla)nie dostał biletu, i bardzo dobrze! Im mniej przypadkowych osób,spitusów i fanow Małysza tym bezpieczniej dla całego wyjazdu. Jeśli Wasz klub kibica tego nie zrozumie to nadal będziecie najbardziej rozpoznawalną MARKĄ w Europie,ze skutkiem: zwiększone siły prewencji przy tej grupie bo dymy gwarantowane.
    • Legia Warszawa - Zagłębie Lubin 4:0 (1:0)
      Bramki: Szymon Kapias 32-sam, Adrian Paluchowski 48, 62, Artur Jędrzejczyk 67

Udany początek sezonu :)
      Meczu nie miałem okazji oglądać, ale wynik cieszy, a i Paluch wyrasta nam na snajpera :D
      u15 - top 200? (off)
      u56 - top 20 (off)
      uTarazed - top 7 (off)
      uWezn - top 2 (off)
      uAquarius - top 1 (off)
      uEuropa top 2 (off)
    • a no piękny nie pamiętam kiedy ostatnio tyle bramek na początek rozgrywek strzeliła ;)

Paluch super
      Pochwała dla Jędrzejczyka ciekawa alternatywa dla Choto/Astiza

Teraz tylko Broendby i jedziemy dalej w LE

ad. Towarzysz W. W Kopenhadze nie byłem więc nie wiem za co chcieli kupić bilety czy za korony czy za pln :)
      Menelinho
    • bERN napisał(a):

Legia Warszawa - Zagłębie Lubin 4:0 (1:0)
      Bramki: Szymon Kapias 32-sam, Adrian Paluchowski 48, 62, Artur Jędrzejczyk 67

Udany początek sezonu :)
      Meczu nie miałem okazji oglądać, ale wynik cieszy, a i Paluch wyrasta nam na snajpera :D

Gdyby nie obrońca Zaglebia - Kapias
      przy tym samobóju - bramka była by zaliczona Paluchowskiemu :P
      naprawdę Adrian spisywał się dzisiaj bardzo dobrze, ale nie tylko on
      ciekawie zapowiada się rywalizacja w napadzie, zwlaszcza gdy wroci Takesure

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Black Grucha ().