Mięciel i Saganowski się na pewno Legii przydadzą. Obaj wcześniej grali w Legii, znają klimat etc. Co do Radomskiego, to jak już wyżej napisał Gruszka - won do Poznania.
Legia Warszawa
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
-
-
a słowo ciałem się stało
Bíg číťÝ (L)ífë -
Jestem sceptyczny co do sprowadzenia Mięciela do Legii. Mięciel ma już swoje lata i pewnie zażąda wysokiej pensji, a obawiam się, że nic nowego nie wniesie do gry Legii. Uważam, że lepiej byłoby dać poważną szansę Paluchowskiemu. Co do Saganowskiego to jestem jak najbardziej za, choć uważam, że sprowadzenie go już w tym okienku transferowym będzie bardzo trudne. Natomiast Radomski nie dość, że poznaniak to jeszcze najlepsze lata ma już za sobą. Nie poradził sobie w przeciętnym klubie holenderskim jakim jest NEC Nijmegen, więc uważam, że w Legii też sobie nie poradzi.
-
Po kontuzji Chiniego 2 miechy przerwy zostaliśmy w czarnej pupie. Zagramy 4-6-0 i jedziemy na Wyspy Owcze lub do Gruzji.
Mięciel wydaje się teraz zbawieniem
,,Trzeciak sfinalizował transfer wyróżniającego się pomocnika Górnika, Mateusza Pogonowskiego".
Jak narazie sukcesy Cieciaka na rynku transferowym to odejście Decargi,Tito ArrucadabryMenelinho -
Zgodnie z naszą sobotnią informacją dziś Marcin Mięciel podpisał roczny kontrakt z Legią Warszawa. Zawodnik spotkał się już z przedstawicielami prasy i odpowiadał na pytania.
"Jest mi niezmiernie miło być tu znowu na Łazienkowskiej. Przez osiem lat co pół roku jak przyjeżdżałem do stolicy, to tu wpadałem. Jestem na bieżąco ze sprawami na Łazienkowskiej. Cały czas wspominałem, że moim marzeniem będzie powrócić tutaj na koniec kariery. Jestem bardzo zadowolony i dam z siebie wszystko. Teraz solidnie muszę przepracować okres przygotowawczy i pokazać się z jak najlepszej strony kibicom" - powiedział Marcin Mięciel.
"Zdecydowałem się na takie wyjście, choć mogłem jechać na Cypr lub do Grecji i grać za większe pieniądze. Nieraz trzeba w życiu z czegoś zrezygnować żeby coś wygrać. Cele Legii są niezmienne: mistrzostwo, puchar i europejskie puchary. Wprawdzie jest Wisła z mocnym składem i jest Lech, ale Legia też jest mocna, wzmacnia się, buduje się stadion i wszystko idzie w najlepszym kierunku, aby Legia panowała w Polsce" - dodał nowy napastnik wojskowych.
Jeszcze trzeba powalczyć o Saganau15 - top 200? (off)
u56 - top 20 (off)
uTarazed - top 7 (off)
uWezn - top 2 (off)
uAquarius - top 1 (off)
uEuropa top 2 (off) -
bERN napisał(a):
Zgodnie z naszą sobotnią informacją dziś Marcin Mięciel podpisał roczny kontrakt z Legią Warszawa. Zawodnik spotkał się już z przedstawicielami prasy i odpowiadał na pytania.
"Jest mi niezmiernie miło być tu znowu na Łazienkowskiej. Przez osiem lat co pół roku jak przyjeżdżałem do stolicy, to tu wpadałem. Jestem na bieżąco ze sprawami na Łazienkowskiej. Cały czas wspominałem, że moim marzeniem będzie powrócić tutaj na koniec kariery. Jestem bardzo zadowolony i dam z siebie wszystko. Teraz solidnie muszę przepracować okres przygotowawczy i pokazać się z jak najlepszej strony kibicom" - powiedział Marcin Mięciel.
"Zdecydowałem się na takie wyjście, choć mogłem jechać na Cypr lub do Grecji i grać za większe pieniądze. Nieraz trzeba w życiu z czegoś zrezygnować żeby coś wygrać. Cele Legii są niezmienne: mistrzostwo, puchar i europejskie puchary. Wprawdzie jest Wisła z mocnym składem i jest Lech, ale Legia też jest mocna, wzmacnia się, buduje się stadion i wszystko idzie w najlepszym kierunku, aby Legia panowała w Polsce" - dodał nowy napastnik wojskowych.
Jeszcze trzeba powalczyć o Sagana -
bERN napisał(a):
Jeszcze trzeba powalczyć o Sagana
Nie ! Po co ? Osobiście wolałem, aby przyszedł Sagan, lepiej pasowałby do Czynijamy. Mamy Mięciela = Sagan nie przyjdzie. Szczerze mówiąc i tak słabo wierzyłem żeby naprawdę przyszedł. Dlaczego już nie Sagan ? Otóż, Mięciel - Sagan - Czynijama , na tą chwilę gramy jednym napastnikiem, wyobrażacie sobie kogoś z wymienionej trójki na ławce ? Nie zapominajmy, o Grzelaku, Szałachowskim, Paluchowskim. Nikt z dwójki Sagan, Mięciel nie przyszedł/ by siedzieć na ławce, a najprawdopodobniej tak by było. Tłumaczyć chyba nie muszę jakie konsekwencje byłyby z takich wydarzeń. -
Legia Warszawa - Olimpi Rustawi 3:0 (1:0)
Bramki: Adrian Paluchowski 19, Tomasz Kiełbowicz 70, Sebastian Szałachowski 82.
Żółte kartki: Miroslav Radovic, Maciej Rybus, Jan Mucha - Cardoso Jonatas, Akwsenti Gilauri, Denis Dobrowolski
Sędzia: Anastassios Kakos (Grecja). Widzów: 4700.
Brawo Legia!
Oby tak dalej
Osobiście meczu nie widziałem, ale wynik satysfakcjonującyu15 - top 200? (off)
u56 - top 20 (off)
uTarazed - top 7 (off)
uWezn - top 2 (off)
uAquarius - top 1 (off)
uEuropa top 2 (off) -
bERN napisał(a):
Osobiście meczu nie widziałem, ale wynik satysfakcjonujący
ale gratuluje latwej wygranej - macie porzadna zaliczke na rewanz
Polonia siakos takos ale do przodu -
1:0 i naszym gwiazdeczkom włączył się syndrom z ostatniego sezonu - "jakoś pokopiemy, a mecz się sam wygra".
Trzeba było karnego dla Gruzinów żeby się obudzili i powieźli ich tak jak powinni robić to od początku.
Patrząc na dwa poprzednie początki sezonów za kadencji naszego trenejro być może jest jakiś progres w przygotowaniu fizycznym. No ale to dopiero pierwszy mecz i nie ma nawet z czego wyciągać tych wniosków. Zobaczymy zobaczy... Jeśli Urban nie popełni błędów z dwóch poprzednich lat, to na pewno będzie dobry sezon.
PS: Legia i już.
Edit: I po losowaniu. Legia zagra z Broendby lub Florą. Pierwszy wynik to nie lada sensacja - Brondby 0 - 1 Tallinna FC Flora. Oby Estończycy nie podjarali się za bardzo na rewanżu i będziemy mieli wymarzonego rywala. Będę trzymał za nich ostro kciuki za tydzień.Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez dziób ().
-
Po dłuższym urlopie odwiedzam boarda Meczu Legii nie widział wogóle ostatnie 2 tyg nie wiedział nic ze świata sportu
co do LE i rywala bez wątpienia trzeba przyznać, że ewentualne wyjazdy Kopenhaga/Tallin będą naprawdę konkretneMenelinho -
Michał Kucharczyk jest już oficjalnie piłkarzem Legii Warszawa. W poniedziałek utalentowany napastnik podpisał z wicemistrzem Polski pięcioletnią umowę– poinformował oficjalny serwis klubu legia.com.
Miejmy nadzieję, że przez najbliższe kilka lat się dobrze rozwinie i będzie może najlepszym snajperem naszej ligiu15 - top 200? (off)
u56 - top 20 (off)
uTarazed - top 7 (off)
uWezn - top 2 (off)
uAquarius - top 1 (off)
uEuropa top 2 (off) -
Legia to jest potęga nikt podobno Nas nie lubi a legijny :lol: zaciąg gra na ogame może by tak Ligę Zrobił...?Nie Będę Spał Jadł i Pił ...
Mony dane-6 :> -
W końcu talent z okolic Warszawy trafi tam gdzie musiał trafić. Aż pochwalę zarząd choć pewnie ... aj miałem ich chwalić
Kupuje ktoś karnecik na (L). Ja chciałem ale 500zł na przedkrytą E to jednak ,,odrobinkę" za dużo.
z legijnym pozdrowieniemMenelinho -
I jest awans:Pu15 - top 200? (off)
u56 - top 20 (off)
uTarazed - top 7 (off)
uWezn - top 2 (off)
uAquarius - top 1 (off)
uEuropa top 2 (off) -
bERN napisał(a):
I jest awans:P -
Nie ma się z czego cieszyć, raczej martwić.
Jedziemy do ogórków, którzy w pierwszym meczu nie mało co by wywieźli z Ł3 remis, strzelamy w pierwszych minutach gola, a potem cały mecz przechodzony ?! Zmęczenie sezonem??
Janek, jeśli kolejny raz skopałeś przygotowanie i zaczniemy grać od 4,5 kolejki ligi to nie masz czego szukać w Legii. Głębokie rezerwy powinny grać z nimi jak równy z równym, a nie nasz prawie najsilniejszy skład. De facto skład który nie mało zremisował (Gruzini mieli kilka b. dobrych sytuacji np. trafienie w słupek). A co najgorsze straciliśmy jednego z najlepszych, jak nie najlepszego zawodnika. Jeśli Choto będzie miał kontuzje na dłużej, to brak słów. Grać z takimi ogórkami i tracić jeszcze tak cennego zawodnika?? Śmiech przez łzy.
PS: Ale odpaść z Brondby to już nie wstyd -
Gdy Legia wygrywa dusza ma się raduje
a tych kelnerów z Danii odprawimy -
Mieliśmy więcej szczęścia niż rozumu. Wynik o niebo lepszy niż gra.
Jeśli w Warszawie nie zagra co najmniej dwójka zawodników z grona Czini, Choto, Astiz to nie mamy żadnych szans na wyjście. Trzymam mocno za was kciuki. -
Moim zdaniem problem Legii jest taki, że im się nic nie chce, dostawać kasę by tylko chcieli.
A w Lechu KAŻDY chce grać jak najlepiej, ponieważ Lech jeszcze kilka lat temu nie miał szans nawet na grę w pucharach...
Chcą grać dzięki temu jak najlepiej...
Żałuję, żę Legia ma piłkarzy olewaczy, bo bardzo bym chciał by coś pokazali. Jestem pewien, że stać nas na o wiele lepszą grę i jeżeli teraz nie wezmą się do roboty to w przyszłym sezonie nie mają czego szukać, ponieważ odejdzie paru kluczowych zawodników takich jak Jan Mucha dzięki, któremu dziś mamy remis.
Ale pewnie po meczu będą wymówki, że Lech miał łatwiejszego przeciwnikau15 - top 200? (off)
u56 - top 20 (off)
uTarazed - top 7 (off)
uWezn - top 2 (off)
uAquarius - top 1 (off)
uEuropa top 2 (off)Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez bERN ().
-
Amplifikator bananów napisał(a):
a tych kelnerów z Danii odprawimy
Słysząłem że gdyby nie bramkarz to była by dupa, możecie go jeszcze stracić jak ktoś go zauwazy Licze powodzniea w reanżu -
Amplifikator bananów napisał(a):
a tych kelnerów z Danii odprawimy
Broendby Kopenhaga - Legia Warszawa 1:1 (0:1)
0:1 Maciej Iwański 40 (rzut karny), 1:1 Alexander Farnerud 73 (rzut karny)
Broendby - Andersen - Von Schlebrugge, Holmen, Nilsson, Farnerud - Jonsson (60 M.Rasmussen), T. Rasmussen, Jallow, Krohn-Dehli (81 Kristiansen) - Bischoff (33 Randrup), Jensen.
Legia - Mucha - Rzeźniczak, Szala, Inaki Astiz (83 Jędrzejczyk), Kiełbowicz - Radović (68 Rybus), Roger, Giza (76 Borysiuk), Iwański, Szałachowski - Mięciel.
Sędziował - Carlos Velasco Carballo (Hiszpania). Żółta kartka: Rzeźniczak.
-
No cóż pozostaje napisać JANO MUCHA JANO MUCHA. tyle odnośnie meczu.
a propo Muszkin do końca sierpnia go nie będzie w klubie po takim meczu napewno wpadł niejednemu scautowi do notesu.
ITI go home. Promocja klubu zagranicą nie wpuszczać żadnych kibiców z polskim obywatelstwem. No do .... gdzie my żyjemy podobno w zjednoczonej EUROPIE, który wiek mamy żeby zabroniono kupować biletu Polakom ?? Na co ,,NAM" ten stadion nowiutki na 33k ludzi skoro klub ma głęboko w pupie kibiców, którzy jadą kilkaset km, wydają pieniądze i całują tylko klamkę bo nie ma zgody na ich wejście na stadion. Nic dziwnego, że niektórym poszły nerwy i były lewe akcje z ochroną.
Protest można uznać za wznowiony. Po tych wydarzeniach nie spodziewam się już ugody teraz to będzie walka o przetrwanie jeden bądź drugiej strony.
ITI uciekajMenelinhoPost był edytowany 1 raz, ostatnio przez Kar(L)ik ().
-
Kar(L)ik napisał(a):
ITI uciekaj
Człowieku sam uciekaj jak nie masz pojęcia o czym piszesz.
Gdyby nie Iti Legia już dawno przestała by funkcjonować. Jeśli jadą "kibice" z zakazem stadionowym to chyba muszą się liczyć z tym że prawo będzie respektowane. Dobrze, że wprowadzają nową ustawę, skończą się żale. -
dziób napisał(a):
Kar(L)ik napisał(a):
ITI uciekaj
Gdyby nie Iti Legia już dawno przestała by funkcjonować. Jeśli jadą "kibice" z zakazem stadionowym to chyba muszą się liczyć z tym że prawo będzie respektowane. Dobrze, że wprowadzają nową ustawę, skończą się żale.
tak gdyby nie ITI to LEGIA by przestała istnieć. BRAWO gratuluje. A co ITI zrobiło dla (L) co jej dało sukcesy Zurych,Wiedeń x2,FK Moskwa ?? Wilno to temat na inne odpowiadanie. Jakby nie oni znalazł by się inny inwestor, który może stworzyłby zespół, który pokazałby coś w Europie.
Jeśli jadą kibice, którzy chcą obejrzeć mecz to co ?? Wg. Ciebie pojechało ok.1k ludzi z zakazem stadionowym?? Nowa ustawa- czytałeś jej ,,najważniejsze" założenia ?? Żale się dopiero zaczną jak bezmózgi ochroniarz po podstawówce będzie mógł dać Ci gazem po twarzy lub zakuć w kajdanki za jego widzimisieMenelinho -
Kar(L)ik napisał(a):
dziób napisał(a):
Kar(L)ik napisał(a):
ITI uciekaj
Gdyby nie Iti Legia już dawno przestała by funkcjonować. Jeśli jadą "kibice" z zakazem stadionowym to chyba muszą się liczyć z tym że prawo będzie respektowane. Dobrze, że wprowadzają nową ustawę, skończą się żale.
tak gdyby nie ITI to LEGIA by przestała istnieć. BRAWO gratuluje. A co ITI zrobiło dla (L) co jej dało sukcesy Zurych,Wiedeń x2,FK Moskwa ?? Wilno to temat na inne odpowiadanie. Jakby nie oni znalazł by się inny inwestor, który może stworzyłby zespół, który pokazałby coś w Europie.
Jeśli jadą kibice, którzy chcą obejrzeć mecz to co ?? Wg. Ciebie pojechało ok.1k ludzi z zakazem stadionowym?? Nowa ustawa- czytałeś jej ,,najważniejsze" założenia ?? Żale się dopiero zaczną jak bezmózgi ochroniarz po podstawówce będzie mógł dać Ci gazem po twarzy lub zakuć w kajdanki za jego widzimisie
Ad. 1.
Istnieje wielkie prawdopodobieństwo że tak by się stało. Spłaciło 20 mln dług naszego klubu, wpompowało masę pieniędzy na rzeczy o których pewnie nawet nie wiesz (młodziki,projekt stadionu itp.). Blamanże były, są i będą. Bez iti nasz klub zaczynałby pewnie od 4 ligi i o pucharach nawet nie mógłbyś marzyć. Pokaż mi takiego inwestora? Jakoś zadłużona Legia dłuuuuugi czas nie budziła zainteresowania ŻADNEGO inwestora.
Ad. 2.
Nie, ale wiele takich osób pojechało. Z mojego małego rodzinnego miasta pojechało około 10 osób z zakazem Klub dostał od Duńczyków 1,5k biletów. Z tej całej puli sprzedał 50 biletów. Reszta wolała pojechać na własną rękę i kupić na miejscu. Procedura FIFA mówi że bilety należy kupić w swoim klubie, to klub dostaje bilety i ma je do rozdysponowania. Za głupotę się płaci.
Ad. 3.
Za darmo nic nie dostaniesz - nawet w łeb. Jak zasłużysz to zarobisz i tyle. Nowa ustawa to b. dobry pomysł. -
Ile mówisz ile to kasy wpompowało w klub a ile na transferach zarobili np. Janczyk,Fabiański,Boruc,Bronowicki ?? LEGIA w 4 lidze ? Żaden inwestor ? Skoro ITI już się dogadało z Zarajczykiem to już nie było sensu szukać innych chętnych kupców. No fakt idzie kasa na młodzików, projekt stadionu - Zainwestowali bo dostają za grosze duży stadion, którego i tak nie zdołają zapełnić. Brak wyników to raz a dwa bileciki najwyższe ceny w Polsce droższe są tylko mecze repry. To skoro tylko klub może sprzedawać bilety to rozumiem, że bracia z Sosnowca,Szczecina, Elbląga czy też Haagi muszą się bujać do Warszawy wyrabiać Kartę KIBICA kupić bilet i wrócić do domu, a następnie jechać na mecz. Jeśli głupotą jest miejsce zamieszkania to GRATULUJE.
Za darmo w mordę nie dają wystarczy iść na mecz/ być na starówce podczas pamiętnej fety i gwarantuje, że za darmo też w ryj dostaniesz.
Nowa ustawa to wielka ,,kupa" i tyle. Pamiętaj AGRESJA rodzi AGRESJĘ
a z iti i tak (L) nic wielkiego nie osiągnie( conajwyżej kolejne Sanoki z całym szacunek dla Stali ). Ich polityka nie jest nastawiona na sukces piłkarski (L) tylko na sukces finansowy ze stadionu dla papy wa_tera.Menelinho -
Żadnych konkretów kolego nie piszesz Z całym szacunkiem oczywiście.
Jeśli nie będziesz miał nic przeciwko to dziś odpowiem Ci przede wszystkim na temat stadionu - to mój ulubiony temat.
"Zainwestowali bo dostają za grosze duży stadion, którego i tak nie zdołają zapełnić. Brak wyników to raz a dwa bileciki najwyższe ceny w Polsce droższe są tylko mecze repry."
Czynsz rocznie - 3,7 mln PLN, projekt stadionu - 12 mln PLN, roczne utrzymanie stadionu - co najmniej 8 mln PLN.
Polonia na ten przykład płaci miastu 50 groszy za metr kwadratowy, a w opłatach tych ma wodę, energię, ogrzewanie pomieszczeń. 50 gr. za metr to mniej chyba niż w Warszawie płaci się za metr mieszkania komunalnego w Śródmieściu po ostatnich podwyżkach. Ale cóż, przecież to darmowy prezent Pani Prezydent dla Waltera prawda ?
Najwyższe ceny biletów bo opłaty które wyżej wymieniłem są kosmiczne. Żaden inny Polski klub nie płacił takich sum. Projekt stadionu nie należał do obowiązku iti, ale gdyby nie zrobili go sami, teraz nie było by żadnego placu budowy przy Ł3. Tego też nie zauważyłeś ? Czynsz jest kilka krotnie, a nawet kilkanaście razy większy niż u wszystkich klubów w naszej lidze, nie wspominając o utrzymaniu stadionu. Musi się to jakoś odbić na cenach biletów. To nie jest wina iti że takie warunki postawiła Warszawa (i tak sporo udało się wynegocjować). Ale jak nie wiadomo o co chodzi, to najlepiej gadać na iti ?
Między innymi nowa ustawa wprowadza to że każdy kto chce wejść na mecz musi posiadać kartę kibica. Już nie będzie tego że można anonimowo przyjść na mecz, rozpieprzyć jedną czy drugą barierkę, biegać po samochodzie dla najlepszego zawodnika meczu czy niszczyć stadion rzucając krzesełkami, wyrywając sztachety i walcząc z policją i po cichutku uciec jak gdyby nigdy nic... A biedna Legia z własnej kieszeni płaci za swoich "kibiców". Koniec tego dobrego. -
Witam po dłuższej przerwie!
od razu do tematu...
Sorry Karlik ale tym razem trzymam stronę klubu. SKLW było na spotkaniu w sprawie tego wyjazdu i KP jasno ustaliło - kupujecie vouchery w Warszawie a odbieracie bilety w Kopenhadze. Oczywiście SKLW uniosło się honorem i z okrzykiem "g... wiecie, my wszystko sobie sami zorganizujemy" zakończyło się spotkanie. Potem rozpuścili info że bilety można będzie kupić spokojnie w Danii i żeby olać KP bo się nie znają... Teraz wypuścili jakieś durne oświadczenie którego nawet czytać się nie da.
Sorry ale nie na tym ma polegać współpraca. My wymagamy swoje a Wam to kij w okoBíg číťÝ (L)ífë -
Fabiański 3,5 bańki Janczyk od 2,8 do 4 baniek Boruc 1,5 bańki Bronowicki 1 bańka ojro brak konkretów Sprzedaż Fabiana = Projekt stadionu
Piszesz utrzymanie stadionu 8 baniek a zyski z reklam na stadionie nie mówiąc już o tym że pewnie jakaś firma wykupi swoją nazwę jako np. Żywiec czy Fiat Arena.Powierzchnie handlowe też będą zarabiały. Mik_as nawet nie potrafi znaleźć sponsora na koszulkach co jest najbardziej śmieszne najbardziej popularny i medialny klub w Polsce nie ma sponsora na koszulkach ;). Bilety choć tu może być problem żeby wypełnić stadion, ale sami są sobie winni. Jak to Cieciak kiedyś powiedział będzie stadion będą transfery i co jest stadion powstaje zgodnie z planem a transfery są nie, a dlaczego kryzys wszystko przez kryzys. Tylko zamiast teraz kupić zgrać zespół żeby mógł na nowym stadionie powalczyć w Europie to kupują Mięciela ( za free) i to tyle. Teraz tylko czekać na transfer Muchy
Karta kibica swego czasu Ogólno Polski Związek Kibiców miał pomysł aby wprowadzić jednolite dla każdego kibica karty kibica kto się nie zgodził... LEGIA i bodajże jeszcze Korona a dlaczego ?/w przypadku (L) 20zł od karty piechotą nie chodzi. Ale zaraz napiszesz, że wszystko co piszę to anty iti
Najlepiej pisać z boku słuchając wieści z tvn24 bądź czytając koszerną. Pojedź na wyjazd zobacz to od środka dopiero oceniaj. Nie mówię, że SKLW jest ok poprostu obie strony są siebie warte. Teraz tylko czekać kto będzie bardziej wytrwały w walce. A jak tak dalej będzie znajdzie się jakiś kibicowski Bin Laden, który np. odpali racę w LE i Legia żegna się z pucharami.
ale Bemek ja tam nie zachwalam SKLW tylko jak ludzie jadą na meczyk z różnych stron Polski to jest chore, że muszą jechać do nas do Sto(L)icy aby kupić bilet/voucher. Pojechał spory % ludzi z SKLW, ale też pojechali normalni, którzy chcieli obejrzeć mecz, ale im nie było to dane.
Bemek no cóż protest ciąg dalszy. Dobrze, że karnetu nie kupiłem
I nie sprzeczaj się ze mną bo zawrócę próby na u43 :PMenelinhoPost był edytowany 3 razy, ostatnio przez Kar(L)ik ().
-
Udostępnij
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0
-
Użytkownicy online 31
31 gości