Bemek napisał(a)
kaLasz napisał(a)
tylko zeby znowu nie było tak, że jak KP cos chce to Bosman i SKLW fajne, a potem sami bandyci... tak juz było chociażby jak potrzebowali lobby na rzecz stadionu w ratuszu, a potem nadawali na SKLW.
Ja im po prostu juz nie ufam i wszędzie dopatruję się "haczyków", ale sami na to zasłużyli.
Powiem tak - Bosman i tak nie dostał pozwolenia na przedłużenie dzierżawy więc i tak będzie musiał przenieść interes z tamtego miejsca. Nie wiem tylko czy on ma na 100%b pozwolenie od CWKS na wyłączność herbu i czy może od tak sobie sprzedać lub przepisać pozwolenie na używanie ich herbu. Jeżeli tak to zrobi dobry interes a szczytem marzeń było by jakby to on zaczał dystrybucję pamiątek pod egidą ITI. Wilk by był syty i owca cała. I co najważniejsze przekreśliło by to jeden z poważniejszych argumentów radykałów i ogromnie przybliżyło by to do zakończenia konfliktu
Wiadomo, że to by było najlepsze rozwiązanie (nie kompromis a konsensus nawet ;)), aczkolwiek jest parę kwestii. Jak piszesz: to jak dalece może prawami do herbu dysponować Bosman (pole do popisu dla prawinków)? Jakie są PRAWDZIWE intencje ITI (zycie nie raz już pokazało że mówią jedno a robią drugie)?
Mam ogólnie wrażenie że konflikt troche sie przeniósł z kibice-ITI na kibice-Miklas. Bo to co on wyrabia to ciężko w parlamentarnych słowach określać Mistrz od PR i działań pozorowanych...