TS Wisła Kraków.

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• I kolejny remis 1:1 na wyjeździe.

Brożek miał dwie "setki" i niestety żadnej nie wykorzystał,wystarczyłaby ta pierwsza w 4 min. kiedy Wisła atakowała z pomysłem,trafienie dodałby wiatru.Czego Brożek nie wykonał,zrobił Głowacki,niepilnowany bez problemu pokonał Buchalika.Miśkiewiczowi niewiele brakło żeby przerzucić piłkę nad bramką ale to była kara za bierność i nieskuteczność dla całego zespołu.Dawał się znać brak Stiepanovića w środku pola w drugiej połowie,Nalepa zdecydowanie nie wyrabiał.Po zejściu Brożka (póki co nie słyszałem o jakiejś poważnej kontuzji) w grze ofensywnej brakowało...Brozka :/ młody Kamiński powinien częściej dostawać szansę na grę.

Kolejny mecz przeciwko Legi u siebie gdzie gramy dobrze,jednak po wczorajszym meczu spodziewam się pierwszej porażki w sezonie.Chociaż przed meczem z Lechem miałem podobne myśli...
    • Ja się tak zastanawiam czemu druga połowa jest słaba wykonaniu Wiślaków.
      Pierwsza połowa była jeszcze znośna ale druga dramat no i 5 strzałów na bramke i 2 celne :(
      Żle wróży to na mecz z Legią Warszawa nie stety ale jeszcze jest tydzień do meczu a Legia gra jeszcze Puchary:)

Mój stary nick: grant uni:21
    • No i Wiśle się udało :D Choć Legia miała więcej strzałów, to jednak obie drużyny miały setki więc zwycięstwo Wisły nie było niezasłużone. Z drugiej strony, mecz mógł się równie dobrze skończyć remisem albo zwycięstwem Legii.

Osobiscie uważam, że to zwycięstwo jest kolejnym potwierdzeniem faktu, że Wisła będzie walczyć o najwyższe cele w tym sezonie, czego z całego serca życzę jej piłkarzom i kibicom ;)

OGame.pl
      Z Życia Uniwersów
      Starcia Tytanów, Seek&Destroy, Nauka, Sport

Ścisłe trzymanie się reguł bywa o wiele lepsze od oszukiwania.
    • Myślę że dzisiejszy mecz był bardzo ciekawy,dużo walki i kilka ciekawych sytuacji (ta bomba Brzyskiego),sporo nerwów i eksplozja radości,ten którego miało dzisiaj zabraknąć zagrał i zrobił co należało :) oczywiście styl Wisły pozostawia wiele do życzenia,jest nad czym pracować i tak się zastanawiam na ile okażą się prawdziwe słowa o zimowych transferach...

Toadie napisał(a):

No i Wiśle się udało :D

I to przy pełnym stadionie :) i tym razem bez pomocy sędziów...oby więcej takich meczów,zarówno zwycięskich jak i z kompletem na trybunach :)
    • i tak się zastanawiam na ile okażą się prawdziwe słowa o zimowych transferach...

Dobrze by bylo jakby okazaly sie prawdziwe. Wisla ma szalony deficyt pilkarskiej jakosci. Jest walka, jest bieganie, sa jednostki (Glowacki i, mimo wszystko, Brozek), ale jako druzyna Wisla jest dramatyczna pilkarsko. Oczywiscie nie na tle ekstraklapy ale na tle 3 ligi europejskiej juz tak.

Wisla wraca do czolowki, po dwoch latach przerwy, i dobrze byloby gdyby ten powrot do pucharow byl udany, zeby to byl jakis impuls dla kluby. Innymi slowy, zeby to wszystko mialo rece i nogi. A nie jak Piast, czolowka, euro wpiernicz i powrot do szarosci.

Jesli w Krakowie (w Myslenicach ;] ) mysla o dobrym wystepie w pucharach to zaczna dzialac juz w zimie. Na ekstraklase, jak to na ekstraklase, czasami wystarczy motywacja i bieganie (plus 2-3 obytych grajkow ktorzy ogarna druzyne na boisku). Na Europe potrzeba juz jakosci, choc troche.
      "Zazdrość jest deklaracją niższości."
      Napoleon
    • Sztab szkoleniowy Wisły postanowił włączyć do treningów I drużyny Piotra Brożka, który od pewnego czasu nie jest związany z żadnym klubem.

Ostatnim zespołem lewego obrońcy była gdańska Lechia, z którą zawodnik rozstał się w maju br. Wcześniej popularny "Pietia" reprezentował barwy tureckiego Trabzonsporu. Największe sukcesy odnosił on jednak w koszulce z Białą Gwiazdą. W barwach Wisły występował w latach 2001-2010. Zaliczył 225 oficjalnych meczów, w których zdobył 16 bramek.

Sam nie wiem co myśleć o ewentualnym powrocie Piotrka Brożka...w sumie to brat spisuje się bardzo dobrze więc czemu nie? :)
    • Ja nie jestem tak do końca przekonany czy jest potrzebny. Jak na razie na lewej obronie i pomocy mamy zawodników lepszych od niego, poza tym on od kilku miesięcy nie grał więc trochę mu zejdzie zanim odbuduje formę. Jednak z drugiej strony, wystarczy plaga kontuzji czy kartek i nie ma kim grać a wtedy Piotrek może się przydać. Oby sztab szkoleniowy podjął dobrą decyzję.

OGame.pl
      Z Życia Uniwersów

• O pomyśle obu klubów donieśli w weekend dziennikarze brazylijskiego serwisu globoesporte.com. Ich zdaniem Zdzisław Kapka, dyrektor sportowy Wisły, i skaut Marcin Kuźba oglądali spotkanie Atletico Paranaense z Atletico Mineiro (1:0). Portal informuje, że głównym powodem wizyty była potencjalna umowa partnerska.

Wisła mogłaby wypożyczać piłkarzy Atletico, ale głównie z drużyny do lat 23. Problem w tym, że młodzi gracze z Kurytyby są na razie na wakacjach i wrócą do treningów z końcem miesiąca. "Przyszłość kilku zawodników jest niepewna, bo nie mieszczą się w składzie pierwszego zespołu" - czytamy w globoesporte.com.

Zdaniem dziennikarzy z kraju kawy Kapka i Kuźba szukają ofensywnego pomocnika i napastnika. Podobno zainteresowali się już dwójką graczy. Na początku mowa była o Edigarze Junio i Taibersonie. Pierwszy z nich przebywa obecnie na wypożyczeniu w Joinville. W 19 meczach brazylijskiej Serie B strzelił cztery gole. 20-letni Taiberson to środkowy pomocnik, który ma za sobą występy w pierwszej drużynie. W tym roku zagrał w pięciu spotkaniach rozgrywek stanowych i strzelił gola Coritibie.

Agencja Futebol Interior, a za nią portale sportowe, podała, że Wisła interesuje się też pomocnikiem Pablo. 21-letni pomocnik jest obecnie wypożyczony do Figueirense (Serie B). W 18 spotkaniach tego sezonu strzelił pięć bramek.

Filip Starzyński to według "Przegląd Sportowego" cel transferowy Wisły w przerwie zimowej.
      22-letni pomocnik już w poprzednim sezonie był podstawowym zawodnikiem Ruchu. Rozegrał 28 spotkań, w tym 22 w pierwszym składzie, i zdobył trzy gole. W tych rozgrywkach zanosi się na jeszcze lepsze statystyki. Na razie wystąpił w dziewięciu meczach (w ośmiu od początku) i już strzelił dwie bramki. Jedną z nich wbił właśnie Wiśle i dzięki niej Ruch wywalczył punkt.

"Pomocnik chwalony jest za pomysłową grę oraz dobrze wykonywane stałe fragmenty gry. Działacze Ruchu wyceniają go obecnie na około 300 tys. euro, czyli 1,2 mln zł" - twierdzi "PS".

Takie ruchy transferowe mi odpowiadają,szukanie młodych graczy którzy mają predyspozycje do bycia lepszymi a długofalowa współpraca z brazylijskim klubem może procentować pomimo że Wisła miała by dostęp do "tylko" rezerw Atletico Paranaense.Jednak chciałbym zobaczyć już zimą piłkarza ogranego,doświadczonego itp. najlepiej środkowego pomocnika bo tu mamy małą konkurencje a w obecnym systemie Smudy bez tego to i Brożek nie strzeli nic.

A dzisiaj kolejny mecz przyjaźni z Lechia Gdańsk.Mecz o tyle ciekawy że oba kluby ostatnio przegrały a Lechia kwestii ostatnich wyników wygląda gorzej od Wisły więc liczę na ciekawe widowisko :)
    • Tomasz1988nh napisał(a):

... mam nadzieje że na mecz z Górnikiem nie bedzie juz takiej gry jak z Podbeskidziem :)

Było lepiej ale nie najlepiej się to skończyło ;} dobrze że dzisiaj z Koroną udało się zaklepać 3 punkty po dobrym meczu,nawet bardzo jeżeli weźmiemy pod uwagę ostatnie występy,dużo strzałów i wyraźna przewaga w posiadaniu piłki plus fajna bramka Brożka,zostajemy na pudle :) ten słowacki sparing chyba był potrzebny jak zimny prysznic bo chłopaki grali dzisiaj z zębem,bez pardonu.

A kolejny mecz ze Śląskiem,być może trafi się kolejna wysoka frekwencja bo wypadało by wygrać zakład ;)
    • Kolejny bardzo dobry mecz Wisełki na własnym stadionie, Śląsk niby miał przewagę w posiadaniu piłki, strzałach, strzałach celnych, dośrodkowaniach i rzutach rożnych, ale to Wisła miała okazje i strzelała gole. Cieszy, że znowu na zero z tyłu, cieszy forma Chrapka, Garguły, Brożka, Guerriera, Głowackiego, Bunozy i Miśkiewicza (ponad połowa drużyny wymieniona :P). Nawet Boguski strzelił, wprawdzie z pół metra do pustej bramki, ale on już nie takie okazje w tym sezonie marnował ;) Szkoda tylko, ze nie udało się z tą frekwencją na dwóch ostatnich meczach.

OGame.pl
      Z Życia Uniwersów

• Toadie napisał(a):

Szkoda tylko, ze nie udało się z tą frekwencją na dwóch ostatnich meczach.

Nie ma się co oszukiwać,popularność idzie w parze z wynikami więc im lepsze wyniki tym więcej ludzi przychodzi na stadion.Chociaż piątkowy wieczór to chyba nie najszczęśliwsza pora na mecz.

Jutro Wisła pakuje się do Białegostoku,skład pełny a ostatnie dwa mecz napawają optymizmem więc liczę że jedziemy po 3 punkty :)
    • Tak sobie czytam komentarze po wczorajszym meczu Wisły i szczególnie na weszło wyczuwam straszny bół dupy. Wisła zagrała wg mnie dobrze - tak jak w tej naszej podwórkowej ekstraklasie należy grać, szczególnie na wyjazdach. Zagrali mądrze i dość pewnie w obronie (co też potwierdził po meczu trener Brosz), z przodu pojawiały się fragmenty ciekawych akcji, kombinacyjna gra Chrapka czy Stilicia, ciekawe rajdy Sarkiego - jak na początek, szczególnie po ciężkim okresie przygotowawczym, wyglądało to naprawdę dobrze. A tymczasem słyszę głosy, że mecz fatalny, że co ta Wisła, jak to można oglądać... No nie wiem czego się tu niektórzy spodziewali? Szaleńczej gry, rzucenia wszystkich sił do przodu i wygranej 5:4 po rajdzie Burligi w ostatniej minucie? No na pewno byłoby efektowniej, ale czy efektywniej? Zostało jeszcze 15 kolejek, Wisła, jak mówiłem, zagrała mądrze, była dużo lepsza i wygrała zasłużenie, nie tracąc zbyt wiele sił. Zagrała tak jak wymagał tego rywal.

W niedzielę derby i jestem bardzo ciekaw czy Cracovia przy Reymonta będzie pokazywać swoją tiki-takę. Osobiście mam nadzieję, że tak, bo Wisła zawsze lubiła u siebie grać z zespołami nastawionymi na granie piłką, a nie 'długa w przód, może się uda'. Pożyjemy, poczekamy, zobaczymy ;)
      ex SMod ZŻU, MN
      ex Mod Handel, Wojny, DiD, S&D, ST, PoO, WiP

LFC - this means more...

Twister jest genialny!
      mirela jest wspaniała!
      Pręgierz (*)
    • Jeśli chodzi o derby, to ja jestem dobrej myśli, szczególnie, że Wisła u siebie to inny zespół niż na wyjazdach.

Ja ciekawy jestem tego jaką formę będzie prezentował Stilic. To jest zawodnik który ma duże umiejętności jak na naszą ligę, pytanie brzmi czy będzie je demonstrował w Wiśle a jeśli tak to z jaką regularnością. Myślę jednak, że będzie dobrze, bo w Lechu Smuda potrafił z niego wycisnąć to co najlepsze więc tu też powinno mu się udać. No i przyjście Stilicia spowodowało przesunięcie Chrapka w miejsce Stjepanovicia, co powinno polepszyć grę ofensywną zespołu, bo Stjepanovic to gracz który właściwie wcale nie udziela się w ataku.

Jest jeszcze transfer Dudki, ale akurat po nim za dużo się nie spodziewam w tej rundzie, bo on chyba już dawno solidnie nie trenował. Zresztą, nawet gdyby przepracował z zespołem okres przygotowawczy, to i tak nie spodziewałbym się po nim zbyt wiele bo on jako piłkarz nigdy specjalnie mnie nie przekonywał.

OGame.pl
      Z Życia Uniwersów

• Kraków jest nasz, Kraków do Wisły należy!

Mecz nawet dobry, tak jak czułem - póki Wisła będzie mieć siłę, żeby presować Craxę to będzie dobrze. Potem sił brakło, wyglądało to słabiej, na szczęście Guła ma serio sezon konia - wpada mu wszystko, jak leci.
      Słabo skrzydła - Sarki szarpał, szarpał, ale nic z tego nie wynikało. Donald dalej wariat, ale coś słabo ruszył w tą rundę - a zaczął od wysokiego C i zdjęcia 'z lotu ptaka' (kumaci wiedzą o co chodzi ;)). Chyba widać, że chłopaki nie mają konkurencji.

W piątek wyjazd do Gdańska, będzie ciężko!
      ex SMod ZŻU, MN

LFC - this means more...

Twister jest genialny!
      mirela jest wspaniała!
      Pręgierz (*)
    • Bednarz próbuje walczyć z kibicami niczym iti z nami. Powodzenia w walce z debilami z zarządu.

Btw. wszyscy członkowie SKWK z tego co słyszałem dostali zakazy. Dobry towar macie w Krk skoro Bednarz tak ostro idzie. Ciekawe jak dlugo Cupiał wytrzyma ciśnienie oby jak najszybciej wrócił do świata żywych.

powodzenia.
      Menelinho
    • Mi osobiście wydaje się, że ostatnio w SKWK chyba się troszkę źle działo. Race były głupotą, zamknięcie całego C też nie było dobrze, ale już wystrzeliwanie rac w meczu z Ruchem - idiotyczne.

Pamiętam jak byłem na meczu z Lechem w 2011 i jaka wtedy była spina. Spina generowana niestety przez SKWK. Od tamtego czasu nie jest tak fajnie jak ostatnio. Aczkolwiek nie chcę oceniać, bo od listopada nie miałem okazji być na żadnym meczu... I póki tak będzie wyglądać sytuacja jak teraz - nie wybieram się.
      ex SMod ZŻU, MN

LFC - this means more...

Twister jest genialny!
      mirela jest wspaniała!
      Pręgierz (*)
    • Remis w Warszawie odbieram jako wynik dobry choć po ostatnim gwizdku czuje niedosyt bo 3 punkty były w zasięgu ręki.A ten strzał Stilicia (!) biorąc pod uwagę w jakich okolicznościach zdobyty, zakrawa o bramkę sezonu.Mecz oglądało się w tv bardzo dobrze,być może wynik to również zasługa "trybun",sporo emocji itd. oby więcej takich meczy.

Wielkie brawa dla chłopaków że pomimo osłabienia i 2 bramek w plecy zdołali się podnieść!

Szkoda że pomimo tak ciekawego meczu po raz kolejny odnoszę wrażenie że po raz kolejny Legia dostaje prezent od sędziego (eksportowy!) i na szczęście udaje się, pomimo ewidentnego błędu jakim było wykluczenie Arka,wywieść 1 punkt.
    • Skawua Resurrection napisał(a):

Remis w Warszawie odbieram jako wynik dobry choć po ostatnim gwizdku czuje niedosyt bo 3 punkty były w zasięgu ręki.A ten strzał Stilicia (!) biorąc pod uwagę w jakich okolicznościach zdobyty, zakrawa o bramkę sezonu.Mecz oglądało się w tv bardzo dobrze,być może wynik to również zasługa "trybun",sporo emocji itd. oby więcej takich meczy.

Wielkie brawa dla chłopaków że pomimo osłabienia i 2 bramek w plecy zdołali się podnieść!

Szkoda że pomimo tak ciekawego meczu po raz kolejny odnoszę wrażenie że po raz kolejny Legia dostaje prezent od sędziego (eksportowy!) i na szczęście udaje się, pomimo ewidentnego błędu jakim było wykluczenie Arka,wywieść 1 punkt.

fakt jakby połamał Żyre wtedy dopiero czerwona,a że nic mu się nie stało to niesłuszna czerwień :E we Wrocławiu też Legia dostała prezent od sędziego po raz kolejny ?
      Menelinho
    • Pisząc "po raz kolejny" mam na myśli wrzutkę Jędrzejczyka ;) i pana jarzebaka który patrzył na akcje jak szpak w ... co ciekawe jeden z legionistów popisał się w drugiej połowie identycznym atakiem jak Arek i nasz "eksportowy" faulu się nie dopatrzył i na tej podstawie uważam że błąd popełnił i wykazał się niekompetencją wyrzucając Głowackiego.Żółta to był maks za taki faul.
    • Wjazd od tyłu z dużą siłą to jest czerwona. Było to wałkowane już w zeszłym sezonie choćby w LM tyle razy że dziwie się iż nie do wszystkich to dotarło. Głowacki zresztą zasłużył na respekt bo już na boisku nie awanturował się tylko uścisnął sędziemu dłoń i poszedł pod prysznic.
      Bardzo denerwują mnie zawodnicy którzy nawet w ewidentnych sytuacjach łapią się za głowę i udają dziewice orleańskie. Dobrze że stoper Wisły nie poszedł w tę stronę.
      zgniły liberał/podły ateista
    • I między innymi dlatego On, jak i Radek Sobolewski zawsze będą mieli szacunek przy Reymonta - za nie tylko nieustępliwą grę i walkę, ale także za bardzo wysoką kulturę na boisku. Dla mnie czerwień słuszna, większy ból dupy byłby jakby sędzia dał tu żółtko. Na początku się trochę zdziwiłem, ale jak zobaczyłem powtórkę to pokornie przyjąłem tą decyzję sędziego. Ciekaw jestem ile meczów pauzy czeka Arka. I czy trener Smuda postawi na trzeci mecz z rzędu Nalepy, czy po powrocie Piotrka Brożka do środka przejdzie Dudka. Osobiście, może trochę z przekory, mniej bałbym się z Nalepą na stoperze.
      ex SMod ZŻU, MN

LFC - this means more...

Twister jest genialny!
      mirela jest wspaniała!
      Pręgierz (*)