TS Wisła Kraków.

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• Zwichnął, transparent jak i flagi zostawili, bo po jakichś 20 minutach nasi się zorientowali że coś nie tak jest jak nimi wachlują ;)

Lukasz to nie operatorzy polsatu ustawili kamery tylko na każdym boisku masz specjalne maszty. Łotysze mają ustawione tak a nie inaczej bo tłumów tam nie ma (ostatnio mecz z liderem i 100 ludzi :E ). Przyjechało kibiców z Polski, więc wysłali ich na akurat ten sektor, bo kto się mógł spodziewac że będzie pokaz machania flagami :E Nasi na pierwsze podejście do ściągnięcia flag zareagowali jakże Polskim "wyp.. od oprawy" :E
      Strąconych moonów - 54 :E
      Strąconych GS-ów - 1051 ]:-D
      Łączny % ST: Solo - 268.235,81% ; ACS - 78.004,45%

Gwiazda Biała, Orzeł Biały to są nasze ideały.

13

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Igła ().

• Co do kiepskiej gry to jaka miała być jak Skonto sie broniło calym zespołem xD
      a Wisła nie potrafiła się przebić wcale im sie nie dziwię xD
      potem w 2 połowie zaczeli coś próbować przeciwnicy

Z tymi flagami to jakaś paranoja :E :D
      wkurzyłem sie ostro xD
      co do Meliksona biedny jego zywot non stop biedaka faulują xD
      dziwne ze coś mu sie tam stało w palec od RĘKI i potrzebował by go na noszach znieśli ?xD :E
      Najlepszy Złomiarz u65
    • Wymęczone bo wymęczone ale zwycięstwo jest i w Krakowie już żadnych problemow nie powinno być. Miejmy tylko nadzieje że przed 3 runda kwalifikacji gra się poprawi.
      Co do Flag to śmiech na sali ja nie wiem co to za polityk żeby maszty na kamery tak nisko były. Może i na mecze ligowe to wystarcza jak 100 osób na stadionie jest ale nawet jak na standardy 2 rundy kwalifikacji takie coś nie powinno mieć miejsca a jakby tam zamiast flag jakieś obraźliwe hasła przed kamerami powiewały?
      Co do Meliksona to cale szczęście że to zwichnięcie a nie złamanie bo nie wyobrażam sobie w tej chwili gry Wisły bez niego.
      Zapraszamy do quizów w dziale HydePark Forum Ogame.pl:

Naukowych, Rozrywkowych lub Quizu sportowego
    • Kurde, czytam od rana komentarze i już nie wiem co myśleć... Trzeba powiedzieć, że Wisła może nie zagrała super meczu, ale prawda jest taka, że Skonto stworzyło (a właściwie stworzył to błąd Jaliensa) jedna, w sumie mierną sytuacje do strzelenia bramki - Wisła niemal cały czas spokojnie kontrolowała mecz. A tymczasem po wygranej (!) ludzi i tak narzekają. Po wygranej na wyjeździe!

I tak na deser:

Redyplomowany napisał(a):

W ciemno obstawiam 0:2 w dupę w rewanżu.

Rozumiem, że jesteś kibicem Skonto? Wtedy zgodzę się dla takiego wyniku.
      Tak dla przypomnienia: a ile w analogicznej rundzie w meczu na wyjeździe wygrał w zeszłym roku Lech? No ile? Czyż nie też 1:0?
      ex SMod ZŻU, MN
      ex Mod Handel, Wojny, DiD, S&D, ST, PoO, WiP

LFC - this means more...

Twister jest genialny!
      mirela jest wspaniała!
      Pręgierz (*)
    • Nie buldoczcie się już tak o te 0:2. ;)
      Idąc przykładem Jagielloni Wisła może położyć lachę na rewanż, a jakby nie patrzeć spawacze jakieś tam ambicje mają, mimo wszystko. A 0:2 czy tam 1:2 to najmniejszy możliwy wynik, by Skonto awansowało. :)

e.
      Ilu Was tam pojechało wczoraj?

e2.
      Przypominam też co było z Lechem. W Baku wygrana, również 1:0, również z kelnerami. Co było u siebie każdy widział.

Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez Redyplomowany ().

• Kupa ludzi, Skonto miał rekord frekwencji + stracha jak podjechały 2 autobysy z Gdańska, bo się bali że bitka będzie :E
      Ja myśle że coach im nie pozwoli, szczególnei po tym jak lache kładli przez godzine od strzelenia bramki bo momentami już wściekły był ;)

13
    • Moze i ja napisze cos na temat wczorajszego meczu - spodziewalem sie latwej wygranej Wisly, a tutaj niemile zaskoczenie, bo w sumie nie wiedzieli jak dostac sie pod pole karne i odwazyc na strzal. Procz Maora nikomu sie chyba nie chcialo grac. Wygrana jest - tyle, ze nie z efektownej gry Wisly, a bledu obroncy.
      Tutaj tekst dla ludzi, ktorym klapki na oczy zaszly i widzieli we wczorajszym meczu cos ladnego...
      Przyjemność z oglądania meczu Wisły Kraków taka, jak z seksu ze starą, pijaną babą, gdzieś na ławce w Wałczu w mroźną, styczniową noc. Przez moment daliśmy się oszukać i stwierdziliśmy, że nie grają najgorzej, a potem zorientowaliśmy się, że dwa najgroźniejsze strzały oddała na własną bramkę jakaś pierdoła ze Skonto, a poza tym, to widzieliśmy jeden strzał Meliksona w sam środek. I tyle. Dużo kopania, z którego nic nie wynikało: "Biała Gwiazda" zaprezentowała typową dla polskich drużyn, zgodną z unijnymi standardami europejską kupę.

Tak naprawdę sytuacja bramkowa była w całym tym meczu jedna i niestety mieli ją przeciwnicy. Poza tym obserwowaliśmy, jak jedni podają w kółko piłkę między sobą, bez pomysłu, co dalej, a drudzy patrzą się, patrzą i też pomysłu, co dalej nie mają. Dopóki obraz zasłaniały flagi, mecz wydawał się lepszy.

Skonto, aktualnie średni klub łotewski, w którym piłkarze zarabiają tyle, co bileterka na Wiśle, zaprezentowało się zgodnie z przewidywaniami, czyli beznadziejnie. My - zgodnie z przewidywaniami - nie potrafiliśmy wykazać zdecydowanej wyższości nad beznadziejnym rywalem.

Awans... Awans będzie. Ale radzilibyśmy wziąć się za naukę gry w piłkę, to może się przydać w przyszłości.
      weszlo.com

Mam nadzieje, ze Slask pokaze sie dzisiaj z lepszej strony z bardziej wymagajacym przeciwnikiem i utwierdzi mnie w przekonaniu, ze bede ogladac jakas druzyne w fazie grupowej.
    • dziwne ze coś mu sie tam stało w palec od RĘKI i potrzebował by go na noszach znieśli ?xD :E

Zawodnicy Barcelony schodzą na noszach, bo rywal ich ledwo dotknął.....

PIMP --> Ciekaw jestem skąd autor tekstu może wiedzieć jak to jest uprawiać seks ze starą, pijany babą, gdzieś na ławce w mroźną, styczniową noc. ....;D
      Hyperion ON

Nick: NotoriousTT
    • dragonartur napisał(a):

PIMP --> Ciekaw jestem skąd autor tekstu może wiedzieć jak to jest uprawiać seks ze starą, pijany babą, gdzieś na ławce w mroźną, styczniową noc. ....;D

Fajne ma źródła :E Ja nie chcę wiedziec co oni robią w wolnym czasie ;P
      Dla PIMP'a, który chyba nie zauważył gry obronnej, oprócz głupiego błędu Jaelinsa Skonto stac było tylko na strzały z dystansu. Najładniej wyglądała wymiennośc, stoper wychodził do przodu i od razu jego miejsce zajmował Sobol.

Dostaliśmy łatwiejszy koszyk (o dziwo :D )

Liteks Łowecz (Bułgaria) / FK Mogren (Czarnogóra) - pierwszy mecz 2-1

Slovan Bratysława (Słowacja) / Toboł Kostanaj (Kazachstan) - pierwszy mecz 2-0

NK Maribor (Słowenia) / F91 Dudelange (Luksemburg) - pierwszy mecz 2-0

HJK Helsinki (Finlandia) / Bangor City FC (Walia) - pierwszy mecz 3-0

Shamrock Rovers (Irlandia) / Flora Tallin (Estonia) - pierwszy 1-0

13
    • ehhh jak patrze na tych rywali to pluje sobie w brodę że Platini tak późno dopchał się do władzy :/
      przecież Wisła Kasperczaka każdego z tych rywali powiozła by przynajmniej 3;0 ;/
    • A więc najprawdopodobniej Litex. Litex, którego Wisła pokonała kilka tygodni temu 2:1. Dla ciekawskich skrót meczu: [klik]

Przeprawa nie będzie łatwa, de facto trafiliśmy najgorzej jak mogliśmy, ale rywal do ogrania.
      Dodam jeszcze kadrę Litexu: [klik]
      Dla porównania Wisła jest wyceniana 2,5 wyżej.

W zeszłym sezonie Litex w pucharach grał tak:

II rd. kw. LM: Liteks Łowecz - Rudar Pljevlja (Czarnogóra) 1:0 (D) oraz 4:0 (W);
      III rd. kw. LM: Liteks Łowecz - MŠK Žilina (Słowacja) 1:1 (D) oraz 1:3 (W);
      IV rd. kw. LE: Liteks Łowecz - Debreceni VSC (Węgry) 0:2 (W) oraz 1:2 (D);
      ex SMod ZŻU, MN
      ex Mod Handel, Wojny, DiD, S&D, ST, PoO, WiP

LFC - this means more...

Twister jest genialny!
      mirela jest wspaniała!
      Pręgierz (*)
    • Redyplomowany napisał(a):

!Pete napisał(a):

I kilka dni straconych z powodu dluzszego wyjazdu :)

Straconych?!

No tak, dluga, meczaca podroz, po ktorej trzeba wiecej czasu na odpoczynek. Wiec mniej czasu poswieciliby na trening.

A co do samego losowania, to nie jest tak tragicznie. Wciaz uwazam, ze powinnismy przejsc dalej

@Grucha

Ktora Wisla Kasperczaka? :) Bo chyba nie ta ostatnia ? :) Nie ma co sie ogladac wstecz. Co z tego, ze Wiselka byla najlepszym polskim klubem ostatniej dekady, skoro i tak nie awansowala do LM? No wlasnie nic. Trzeba wierzyc, ze teraz sie w koncu uda....
    • Ano można by rzec że najgorzej co nie zmienia faktu że rywal jak najbardziej do ogrania a jeśli się uda to co najmniej grupa LE jest.
      Na wycenę akurat bym nie patrzył bo z tym wycenami to różnie bywa tak samo jak na sparing z Nimi bo to tylko sparing. Napewno zagrać trzeba będzie lepiej niż ostatnio.

• Igła napisał(a):

Redyplomowany napisał(a):

FK Mogren (Czarnogóra) - ale ciach wyjazd byście mieli...

Ty weź zostań jasnowidzem :E

Hahahaah padne jak na Morgena traficie. :D
      Szkoda, że buki jeszcze nie dali LM do swojej oferty.

No tak, dluga, meczaca podroz, po ktorej trzeba wiecej czasu na odpoczynek. Wiec mniej czasu poswieciliby na trening.

Było pisać, żę masz na myśli kwestię czysto sportową, a nie kibicowską. :)
    • Nie wiem czy to się śmiać czy płakać jakie się w Polsce fuszerki odstawia ehh... .
      Skoro rosną grzyby to murawa jest do wymiany a czasu na to już chyba nie będzie.
      Aż ciekaw jestem jakie atrakcje będą w Warszawie, Gdańsku i Wrocławiu ;P

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Cezarcfc ().

• Wisła zagrała tak jak miała zagrać! Skutecznie w każdej formacji choć momentami po atakach Litexu miałem w gaciach. Dobrzy technicznie są i szybcy. Szczególnie dzieciaki. No ale zagrali tak jak powinny grać drużyny u siebie. Teraz Wisła będzie grała u siebie...Szczerze to zastanawiam się jak można grac tak fajny futbol jak Litex i dostać wpierdziel. Po tym meczu jestem przekonany, że Wisła zagra w fazie grupowej LM...no chyba że trafia na najmocniejsza z mozlwych drużyn...choćby na Rengers...choć tu tez nie można im szansy odbierać.
    • Mnie Wiselka az tak bardzo nei zachwycila, brakuje mi dobrego zgrania obrony :) Ale patrzac przez pryzmat 2 nowych bocznych obroncow (tak, Diaz jest znowu "nowy", gra z calkiem innymi zawodnikami), jednego srodkowego ktory jest w klubie pare miesiecy, a drugi tez bardzo dlugo nie gra, to mozna liczyc, ze w przyszlosci bedzie lepiej (chocby z pulapkami offside'owymi, ktore bywaly troche "krzywe").

Fajnie, ze sa 3 punkty, ze poszczegolni zawodnicy potrafia grac do przodu. Zaliczka jest, teraz na R22 trzeba przypieczetowac awans dalej.
    • LukaszTczew19 napisał(a):

Wisła zagrała tak jak miała zagrać! Skutecznie w każdej formacji choć momentami po atakach Litexu miałem w gaciach.
      Nie zgodzę się z tym. O ile pomoc dobrze zagrała to obrona była dziurawa. Ten Brazylijczyk Tom ogrywał Diaza praktycznie w każdej sytuacji. Zresztą nie tylko jego... Ponadto mocno niepewny był Jovanić. Z Wiślaków najlepszy był zdecydowanie Sobol. Szkoda, że zrezygnował z gry z reprezentacji bo w tej chwili jest chyba najlepszym polskim defensywnym pomocnikiem.

Trzeba też wspomnieć, że w końcu i nam dopisało szczęście w postaci nieuznanego gola (myślę, że 7-8 sędziów na 10 nie odgwizdałoby tego faulu na Jaliensie) oraz 2 poprzeczek. W każdym razie Wisła jest już jedną nogą w IV rundzie bo nie sądzę, żeby u siebie roztrwoniła taką przewagę.