TS Wisła Kraków.

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• G R A N T napisał(a):

No ale KozaX i *ThoR* jakoś tego zrozumieć nie mogą ;)
      Dalej nie mogę zrozumieć jakie to ma znaczenie, że trafił w piłkę. Że mu nogi nie złamał bezpośrednio? Samo trafienie czy nie trafienie w piłkę to drugorzędna sprawa, która w ocenie tej sytuacji nie ma najmniejszego znaczenia. 5 cm w tą lub w tą i Kirm chodziłby o kulach przez pół roku. ;]

Dlaczego Komisja Ligi nie zawiesza Komorowskiego nawet na jeden mecz za faul w poprzednim meczu (sytuacja podobna do sytuacji Chaveza, aczkolwiek u Komorowskiego było widać działanie z pełną premedytacją)?

Już nie wspomnę o kartce dla Astiza w pierwszej minucie, kiedy kopie naszego zawodnika po klatce piersiowej.

Ale nie ma o co się kłócić - od 12.XI kierunkowym z Krakowa do Warszawy jest 04. :D
    • Kar(L)ik napisał(a):

Tak widziałem live zdarzenie dzisiejsze i tak: Radović wstając został schwytany za spodenki i ściągnięty za spodenki, że bramkarz gości trzymał piłkę dalej w dłoniach to sędzia patrzył w jego kierunku i widział całe zdarzenie.

ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10,…_3_0__Vrdoljak__1_0_.html

Przyjrzyj się dokładnie kto pierwszy kogo sfaulował.
      Ten z Arki po prostu dał się sprowokować.
      Radovic to straszny s.
      A co do sędziego, cytując Wojtka Kowalczyka "Prokuratura z Wrocławia powinna czatować na Okęciu, zanim Japoniec odleci"

I jeśli tydzień temu bramka na 3-0 "ustawiła spotkanie" to co powiedzieć o tej?
    • Kar(L)ik napisał(a):

Radovic symulant to kim jest w takim razie Kirm ?

Wspaniałym aktorem :P Nie no, oczywiście też tego nie pochwalam i nie podoba mi się to, że wymusił tak już 2 karnego podczas pobytu w Wiśle (btw ile razy nurkuje Radovic?) i mam nadzieję, że się to powtarzać nie będzie.

Cały czas odbiegasz od tematu nie potrafisz napisać - "sędzia się pomylił na korzyść Legii?" :)
      Mniejsza z tym, z mojej strony eot.

Na rozluźnienie :)
      youtube.com/watch?v=0vXRoernVmg&feature=player_embedded
    • Nie kumam tych płaczów. To, że Radović jest jednym z większych nurków w lidze nie jest dla nikogo tajemnicą, to, że faulował obrońce gdy sędzia nie patrzył to też widać ewidentnie.
      Natomiast inną sprawą jest, że gdy kitajec spojrzał w tamtą stronę, to obrońca Arki akurat ściągał gacie Radoviciowi i to też widać dokładnie na powtórkach. Za debilizm się płaci słono, czyż nie?
      zgniły liberał/podły ateista
    • Thorgoth
      Ja tez nie kumam placzacych legionistow o "wypaczonym wyniku" w meczu w Krakowie. Przy stanie 2:0, sedzia dyktuje karnego dla Bialej Gwiazdy, ktory pozbawia swietnie poukladana Legie zwyciestwa, ktore bez watpienia by odniosla...
      Natomiast inna sprawa jest, ze to pierw Radovic ciagnal obronce Arki przez dobre 2 metry. A to, ze sedzia zamiast zagwizdac wtedy, myslami byl gdzie indziej, to juz sie nie liczy?
      "Zazdrość jest deklaracją niższości."
      Napoleon
    • Co ma mecz z Wisłą do wczorajszego...?
      Tam Legia przegrała zasłużenie i wcale nie przez sędziego.

Natomiast tu sędzia po prostu patrzył za akcją. Akcja się skończyła, bramkarz złapał piłkę, i wtedy zobaczył jak Radoviciowi typ ściąga spodenki. Być może gdyby był arbitrem doskonałym, to by wyłapał, że wcześniej to Radović ciągnął, ale jak wiadomo nikt nie jest doskonały.
      Stawiając na szali pomyłkę sędziego i bezdenną głupotę zawodnika Arki to ta druga robi na mnie większe wrażenie.
    • Thorgoth napisał(a):

Co ma mecz z Wisłą do wczorajszego...?
      Niestety ale to jest tylko Twoje zdanie na ten temat - zobacz sobie na poprzedniej stronie wpisy Kar(L)ika.

Nie będę się wypowiadał czy Legia wygrała zasłużenie czy nie, bo oglądałem tylko skrót meczowy, ale nie oto tutaj się rozchodzi.
      Denerwuje mnie, gdy robi się ze swojego klubu dziewice, a się jest zwykłą panną lekkich obyczajów - piszę to odnośnie najazdów w sprawie zachowania kibiców Wisły w Poznaniu oraz karnego w meczu z Legią.

// Edit: Literówka.

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez KozaX ().

• KozaX napisał(a):

Thorgoth napisał(a):

Co ma mecz z Wisłą do wczorajszego...?
      Niestety ale to jest tylko Twoje zdanie na ten temat - zobacz sobie na poprzedniej stronie wpisy Kar(L)ika.

Znaczy wiesz, ja i tak twierdze, że w Kraku Legia zagrała dobry mecz, jeden z lepszych tej jesieni. Czasem po prostu przeciwnik jest jeszcze lepszy, trzeba pochylić głowę i pogratulować. Kirm przy karnym też oczywiście trochę przyaktorzył, ale to jest element współczesnego futbolu, nie ma sensu jęczeć i płakać.
    • Kar(L)ik napisał(a):

Nigdzie nie napisałem, że Legia przegrała nie zasłużenie !!! ale może dla Ciebie taka wersja jest lepsza. Napisałem tylko, że 3 bramka to popis aktorstwa Kirma i nieudolności sędziego !!
      Nie mam dziś humoru na żarty, więc napiszę w skrócie - na poprzedniej stronie napisałeś, że Wisła nie dominowała na boisku aż do tego karnego po którym to niby zeszło powietrze z Legii co jest kompletną bzdurą, bo do samego końca próbowaliście chociaż strzelić honorowego gola (liczne sytuacje Mezengi).

Zwalanie winy na karnego, którego pewnie by odgwizdało 3/4 sędziów jest według mnie wysoce infantylne.

Thorgoth' napisał(a):

Znaczy wiesz, ja i tak twierdze, że w Kraku Legia zagrała dobry mecz, jeden z lepszych tej jesieni. Czasem po prostu przeciwnik jest jeszcze lepszy, trzeba pochylić głowę i pogratulować. Kirm przy karnym też oczywiście trochę przyaktorzył, ale to jest element współczesnego futbolu, nie ma sensu jęczeć i płakać.
      Znów się z Tobą zgadzam Thorgoth - mecz stał na naprawdę wysokim poziomie po obu stronach. Ja sam prawdę powiedziawszy nie sądziłem, że potrafimy zagrać aż tak dobrze.
    • Wisła wygrała, ale czy grała dużo lepiej od Legii śmiem wątpić.

Tak napisałem.
      I ponownie napisze, że Wisła nie dominowała aż tak na boisku jak wskazuje na to wynik.
      I nie zwalam winy na sędziego tylko stwierdzam, że zrobił błąd dyktując karnego!
      Z mojej strony koniec tematu bo i tak każdy ma swoje zdanie na dany temat.

edit: literówki
      Menelinho

Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez Kar(L)ik ().

• Kar(L)ik napisał(a):

Radovic symulant to kim jest w takim razie Kirm ?

Chyba słoweńcem :lol:

ciach flejmik + obraza

Właśnie trwa spotkanie z Zagłębiem i troche mi przypomina mecz minionego weekendu z tym że po pierwszej połówce jest 0:0.

EDIT

W dosyć szczęśliwych okolicznościach Kirm pewnym uderzeniem zapewnił nam 3 punkty :) mamy wicelidera! :)

elfi

Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez Skawua Resurrection ().

• troche szczesliwie, ale sie udalo :)

i czy to moje odczucie, czy wislacy w koncu zaczeli sie starac i walczyc o miejsce w skladzie ? :D wiadomo jak bylo w poprzednich latach, kazdy trener mial ulubiencow na ktorych stawial i jak nie trafili oni z forma, to bylo nie za ciekawie, bo trener nie potrafil podkrecic tempa (nie liczac Petrescu, ktorego pilkarze wylali)
    • Wisła Kraków - Zagłębie Lubin 1:0 (0:0)

1:0 Andraz Kirm 88 min

Sład: Mariusz Pawełek - Erik Czikosz, Osman Chavez, Gordan Bunoza, Dragan Paljić - Patryk Małecki (61. Maciej Żurawski), Radosław Sobolewski, Łukasz Garguła (73. Nourdin Boukhari), Tomas Jirsak (82. Cezary Wilk), Andraz Kirm - Paweł Brożek.

Galerie meczowe: > > > 1 < < < i > > > 2 < < <.

Bramka Kirma - > > > CLICK < < <.

Mecz w pierwszej połowie nudny jak flaki z olejem, a w drugiej połowie tak jakby przyspieszyli tempa.
      Ale jakby nie było cały czas Wiślacy dominowali na boisku i mieli pełną kontrolę.
      Cieszą 3 pkt. i pozycja wicelidera - w tą niedzielę czeka nas ciężki mecz z warszawską Polonią.

Nie polecam nikomu siedzenia w loży w mroźne dni. :D
    • KozaX napisał(a):

Cieszą 3 pkt. i pozycja wicelidera - w tą niedzielę czeka nas ciężki mecz z warszawską Polonią.

Na pewno będą chcieli sobie na nas odbudowa formę...damy rade bo Polonia ciężko teraz idzie i można ja śmiało wypunktować :)

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Skawua Resurrection ().

• na koniec rudny na pewno będą chcieli sobie odbudować formę. sam po sobie wiem jakim wysiłkiem przychodzi każdy mecz i tyle co oni mają kilometrów w nogach że pragną odpoczynku. bardziej myślą o wolnym niż o najbliższym meczu chcą go po prostu wygrać nie ważne jak i w jakim stylu ważne 3 pkt. a potem upragniony sen zimowy i w dupie mają czy na ostatni mecz odbudują formę
    • a co myslicie o Pawelku? powoli konczy mu sie kotrakt i klub, jesli chce go zatrzymac, powinien podjac rozmowy o przedluzeniu

tu jest maly wiwad z nim:
      wislakrakow.com/www/showarticle.php?articleid=24290

osobiscie mysle, ze moznaby go zostawic. wbrew pozorom, nie jest latwo znalezc przyzwoitego bramkarza, nie popelniajacego bledy. nie stac nas na wydanie 5-10 mln na bramkarza, a wsrod tych tanszych, Mariusz na pewno prezentuje sie conajmniej przyzwoicie. sam wiele razy mialem do neigo pretensje, ale jak pokazuja przyklady z lepszych klubow, nawet czolowka popelnia bledy. a Pawelkowi ostatnio zdarzaja sie one troche rzadziej niz dawniej. moze warto by przestac szukac nowego bramkarza, postawic na Pawelka, w rezerwie miec zdolna mlodziez i skupic sie w koncu na szukaniu dobrych zawodnikow z pola. bo do tej pory chyba traca czas testujac co runde 10 nowych bramkarzy.

no i wiek tez ma w porzadku. moze spokojnie pograc na wysokim poziomie wiele lat (jesli nie zlapie kontuzji). wiec nie jest konieczne szukanie kogos, kto wejdzie od razu do pierwszej druzyny i zacznie bronic w lidze.
    • *ThoR* napisał(a):

Cieszy też to skwk.pl/news/show/5939_koszykarki_dopingowaly_pilkarzy :)
      Teraz czas na piłkarzy na meczu kosza :)

No i proszę, posłuchali :) skwk.pl/news/show/5949_dopingowali_koszykarki

*ThoR* napisał(a):

W tą środę, godzina 18:45 - zapełniamy halę! :)

Poszło całkiem nieźle, warto przychodzić zawsze jest ciekawie:
      tnij.org/i6iq

*ThoR* napisał(a):

Info: ciach!

W tych postach są wulgaryzmy.
      elfi

Mea culpa :quasi:

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez *ThoR* ().

• **PIMP** napisał(a):

A Wasz bramkarz, ktorego kupiliscie po tak dlugich poszukiwaniach? Los taki sam jak z bramkarzem, ktory mial byc nr.1 w Legii? :>

Tylko jest drobna różnica, jest duże prawdopodobieństwo, że po wyszkoleniu przez wiadomo kogo, bramkarz Legii zacznie solidnie grać, a w Wiśle takiej pewności nie ma :D
      u15 - top 200? (off)
      u56 - top 20 (off)
      uTarazed - top 7 (off)
      uWezn - top 2 (off)
      uAquarius - top 1 (off)
      uEuropa top 2 (off)
    • !Pete napisał(a):

a co myslicie o Pawelku? powoli konczy mu sie kotrakt i klub, jesli chce go zatrzymac, powinien podjac rozmowy o przedluzeniu

Nie wiem czy pamiętacie taki fakt,o Małeckim który to zanim podpisał nowy (lepszy) kontrakt grał bardo obiecująco a po tym jak kontrakt podpisał znacząco obniżył loty.Maaskant jest najwyraźniej bardzo zbudowany postawą Mariusza (mam wrażenie że chce za wszelką cenę przedłożyć kontrakt bo w ekstraklasie pracy na pewno nie dostanie i gdy kontrakt dostanie to wróci stary dobry i pewny bramkarz) ale jeżeli dostanie nowy kontrakt to mam nadzieję że wszystkie poprzednie winy nie zostaną mu zapomniane.Bo przecież większość straconych bramek w rundzie jesiennej z zeszłego sezonu to były "jego bramki"!Kto wie co będzie po zimie.Pamiętajmy że cały czas jest problem z defensywą i jakby nie patrzeć Pawełek byłe jej elementem od dawna.Może dlatego trener stawia na niego?Może w przerwie zimowej w bramce numerem jeden będzie Jovanic z dwójka będzie Kurto?

Osobiście nie jestem jego zwolennikiem.Dla mnie sporo napsuł żeby od tak wszystko naprawić.
    • !Pete napisał(a):

a co myslicie o Pawelku?
      Jeżeli tylko nadarzy się okazja i będzie zakontraktowany ktoś, kto go zastąpi to Pawełek wylot.

Nie ma co się oszukiwać - on jest przeciętnym piłkarzem, który jest za słaby na Wisłę.

Mieliśmy swego czasu młody talent z Mołdawii w klubie to go sprzedaliśmy do Rosji, chodzi mi o Ilie Cebanu.

A co do Jovanicia to myślę, że będą z niego ludzie - za czasów Kasperczaka dobrze bronił, miał tylko kilka hardcorowych interwencji na Litwie.