TS Wisła Kraków.

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• Wisłą gra dalej tak jakby bez przekonania. przeważają w meczu - a bramkę strzela przeciwnik.
      a gole - tak mi się przynajmniej wydaje zdobywają przy wielkim farcie, lub przy bierności obrońców i bramkarza drużyny przeciwnej.
      nie mówię, że się nie cieszę z tych zwycięstw i z tego, że Wisła nadal na czele, naszej, jakże wspaniałej ligi.
      chodzi mi po prostu o to, że Wisła będzie mieć już tego mistrza, a dalej będzie tak jak do tej pory - w sierpniu będziemy już bez pucharów...
    • Kolejne zwycięstwo, tym razem w Bytomiu 8-)
      Polonia Bytom - Wisła Kraków 1:3 (1:1)

Żółte kartki: Diaz, Ba

Widzów: 5 500 (w tym 1000 Wiślaków)

Wisła: Mariusz Pawełek - Łukasz Burliga, Marcelo, Arkadiusz Głowacki, Junior Diaz - Wojciech Łobodziński (78. Andraz Kirm), Issa Ba, Radosław Sobolewski, Piotr Brożek (88. Krzysztof Mączyński) - Patryk Małecki, Paweł Brożek (61. Rafał Boguski)

(wislakrakow.com)

Zagraliśmy na nosie wyzywaczom ;) Kiedy zobaczyli jaki doping prowadzi ABG, nie mieli żadnego pomysłu więc zaczęli bluzgać praktycznie cały czas ^^ 'Żenada' :D
      Pozwole sobię dołączyć zdjęcie pokazujące poziom dopingu w Bytomiu :lol: :lol:

"Zakaz wstępu dla dziewczyn" ; "Obowiązkowy szal" ; "NIE DŁUBIEMY SŁONECZNIKA" :lol: :lol: :lol:

Ze strony ABG - fantastyczna oprawa, doping i atmosfera. W sumie, to chyba najlepszy wyjazd jaki można było zaliczyć w tej rundzie.

Co do samego meczu - oglądałem retransmisję i zgodzę się z tortoise. Właściwie nic wielkiego nie pokazali, widać, że nie ma pomysłu na wykończenie... ale oby to przyszło z czasem, bo coraz bliżej mecz Lechem (który może zdecydować o tym kto Mistrza zdobędzie). Podobał mi się występ Issa Ba. Widać, że ma potencjał duży - szkoda, że nie udało mu się bramy strzelić ;P Wyręczył Pieta.

e: Lech stracił punkty i powoli wszystko wraca do normy ;P

1. Wisła Kraków - 47 pkt
      2. Lech Poznań - 43 pkt
      3. Legia Warszawa - 42 pkt

Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez *ThoR* ().

• Jeszcze przyjedziemy do Was, wiec za wczesnie zeby sie cieszyc ;) . Zostalo jednak troche kolejek do konca, a jakby nie patrzec na tle Wisly to jednak od poczatku tej rundy pokazujemy o niebo lepszy poziom gry :E
    • Ostatnie dwa mecze Wisły były już zdecydowanie lepsze a Lech zaczoł grac gorzej. Może to przez brak Lewandowskiego ale musicie pamiętać że on u was wiecznie nie będzie. A przewaga w tej chwili to jeden mecz a na pewno obydwie drużyny jeszcze się potkną . Mam nadzieje że więcej razy Lech.
      Zapraszamy do quizów w dziale HydePark Forum Ogame.pl:

Naukowych, Rozrywkowych lub Quizu sportowego

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Cezarcfc ().

• Cezarcfc napisał(a):

Ostatnie dwa mecze Wiśły były już zdecydowanie lepsze a Lech zaczoł grac gorzej. Może to przez brak Lewandowskiego ale muszicie pamiętać że on u was wiecznie nie będzie. A przewaga w tej chwili to jeden mecz a na pewno obydwie drużyny jeszcze się potkną . Mam nadzieje że więcej razy Lech.
      Uwazasz, ze Wisla zagrala ladnie w meczu z Lechia i Polonia? Na moje zagrali slabo i wyniki nie odzwierciedlaly gry. Wisla gra bez przekonania ale teraz przynajmniej wygrywa. Miejmy nadzieje, ze te potkniecie bylo spowodowane pauzowaniem Lewandowskiego. Wszystko sie wyjasni w nastepnej kolejce kiedy to przyjmiemy na Bulgarskiej Legie :E
    • No ja nie wiem czy Legia to w tej chwili taki silny zespuł choć ostatni mecz zagrali dobry od bodajrze 20 którejś minuty. A co do stylu to już daj sobie spokuj bo lech już w zeszłym sezonie niby grał ładnie stylowo a mistrzostwa nie zdobył wiec styl to nie rzecz najważniejsza.

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Cezarcfc ().

• **PIMP** napisał(a):

Jeszcze przyjedziemy do Was, wiec za wczesnie zeby sie cieszyc ;) . Zostalo jednak troche kolejek do konca, a jakby nie patrzec na tle Wisly to jednak od poczatku tej rundy pokazujemy o niebo lepszy poziom gry :E

hehe może troche samokrytyki?
      ta pycha odbije się wam jeszcze czkawką

ale pożyjemy zobaczymy
      jeżeli Lech nie wygra u siebie z Legią może powalczyć o majstra co najwyżej Poznania
    • Black Grucha napisał(a):

**PIMP** napisał(a):

Jeszcze przyjedziemy do Was, wiec za wczesnie zeby sie cieszyc ;) . Zostalo jednak troche kolejek do konca, a jakby nie patrzec na tle Wisly to jednak od poczatku tej rundy pokazujemy o niebo lepszy poziom gry :E

hehe może troche samokrytyki?
      ta pycha odbije się wam jeszcze czkawką

ale pożyjemy zobaczymy
      jeżeli Lech nie wygra u siebie z Legią może powalczyć o majstra co najwyżej Poznania

Mi osobiscie lata ten Majster, bo bycie Majstrem w polskiej lidze znaczy tyle co nic. Kto by nie zdobyl tego Majstra to zrobi rewolucje kardowa i odpadniemy w eliminacjach LM. I mimo, ze UEFA ulatwila Nam dostanie sie do fazy grupowej to bedzie tak jak co roku - blamaz Mistrza Polski w LM i reszty druzyn w LE =) .

Co do meczu z Legia to komnpletnie sie go nie obawiam - juz trudniej bedzie w Krakowie na Reymonta czy w Chorzowie na Cichej. Dla Legii bedzie dobrze jesli znajda sie na koniec sezonu w pierwszej czworce ^^ .
    • Zostalo jednak troche kolejek do konca, a jakby nie patrzec na tle Wisly to jednak od poczatku tej rundy pokazujemy o niebo lepszy poziom gry

Wyniki pokazują, że tak nie jest :E

Osobiście z niecierpliwością wyczekuję meczu Lech - Legia. Nie dlatego, że spodziewam się jakiegoś ładnego widowiska lecz dlatego, że na pewno ktoś punkty straci ;) Będzie trzeba wypunktować słabą(?) Polonię i przewaga urośnie.

Potem mecz ze Śląskiem, który ostatnio coś cienko sobie radzi, a następnie Wisła - Lech. Jeśli wtedy uda się wygrać Mistrz zostanie w Krakowie na 95% ;) Aczkolwiek na ten moment typuję remis :P
    • Niesamowity farcik dziś ;P
      Polonia Warszawa - Wisła Kraków 0:1 (0:0)
      0:1 Sebastian Przyrowski (sam.) 90+1 min

Żółte kartka: Sobolewski (Wisła)

Wisła: Marcin Juszczyk - Pablo Alvarez, Arkadiusz Głowacki, Marcelo, Junior Diaz - Wojciech Łobodziński (84 min - Tomas Jirsak), Radosław Sobolewski, Issa Ba, Piotr Brożek (72 min - Andraż Kirm) - Patryk Małecki, Paweł Brożek (46 min - Paweł Brożek)

No i lider zostaje w Krakowie ;)
      Zobaczymy co teraz pokaże L-L, jak dotąd remis 0-0 czyli "wynik idealny"... :E
    • Trzy punkty są ale ten gol to śmiech na sali nie wiem co sobie Przyrowski wyobrażał że jak zagra jak Boruc to do reprezentacji go wezmą. Swoją drogą szkoda że Wisła nie strzeliła sama gola bo tera niektórzy będą się mieli czego czepiać.

ps Lech z Legią wygrał czyli już praktycznie tylko on nam ewentualnie może zagrozić.

• Tylko, albo aż :P
      A co do "czepiania" to jak dla mnie mogą się czepiać ;P Raz się zdarzyło, że szczęście dopisało nam, i tyle.

Duże znaczenie będzie mieć bezpośredni mecz Wisła - Lech, aczkolwiek nie można zapominać o spotkaniach z "teoretycznie gorszymi zespołami" ;)
    • Wisła ostatnio nie najlepiej gra
      jeżeli zaczniemy grać na 100% ze słabszymi rywalami to mamy mistrza
      Gol z Polonią to ogrom szczecią dla nas dla Polonii pecha
      teraz czekamy na Śląsk i oby były 3 punkty
    • **PIMP** napisał(a):

Jezeli Wisla ma znowu zostac Mistrzem Polski to ja dziekuje takiego Mistrza =) . Nie widze Was w LM i LE ^^

te wasze poznańskie śpiewki
      wygrajcie napierw tą lige a później się wymądrzajcie
      w tabeli jest wyżej Wisła, więc dlaczego tak świetnie grający Lech, który rewelacyjnie grałby w LM czy LE (czy tam w eliminacjach) nie potrafi wygrać z Odrą i groamdzi mniej pkt niż Wisła?

i pamietaj że nawet wygrana z Wisłą nie da wam mistrzostwa
      wisła musi pogubić pkt, a do tego wątpie żeby Lech wygral wszystko do końca
    • Na sucho oceniam, ze co to za Mistrz, ktory na fuksie wygrywa z ostatnia druzyna z tabeli. Lech rozni sie tym od Wisly, ze potrafi zgubic pkt ze slabym przeciwnikiem ale za to potrafia sie zmobilizowac na trudnego rywala. A grajac tak jak zagrala Wisla z Polonia to ja ich nie widze w europejskich pucharach. A bycie Mistrzem Polski i odpadniecie szybkie to niestety ich znak rozpoznawczy. Ty sie lepiej martw o Twoja Legie czy chociaz w LE bedzie grac :lol:
    • A grajac tak jak zagrala Wisla z Polonia to ja ich nie widze w europejskich pucharach.

A grając tak jak zagrał Lech z Odrą to ja ich nie widzę europejskich pucharach.

**PIMP** napisał(a):

Na sucho oceniam, ze co to za Mistrz, ktory na fuksie wygrywa z ostatnia druzyna z tabeli.

Polonia W. ma tyle samo punktów co Odra. Lech Odry nie pokonał :E
      Wisła Polonię pokonała. I nie widzę w tym, że szczęście chociaż raz uśmiechnęło się do nas, czegoś nadzwyczajnego ;)
      Ale jak chcesz to piej sobie z zachwytu, że bez farta nic nie osiągniemy ^^
    • Szczerze mówiąc w LM żadnej drużyny z polski nie widzę
      W LE Wisła ma szanse dostać się do fazy grupowej
      a Lech gra na Lewandowskiego i stilicia wiec gdzie tu szukać szans w LM czy LE ?
    • Redyplomowany napisał(a):

A 7 bramek Peszki to się z powietrza wzięlo.
      Kartek też zbiera sporo ale kreatywności nie można mu odmówić. Niestety jeśli odejdzie Lewandowski to Lech nie będzie miał większych szans. Na razie gdy strzelał bramkę to nie przegrywali meczu. Poza nim jakoś nie widać innego zdolnego do takiego zdobywania bramek. Wobec tego większe szanse może miec Wisła, bo ma dwóch skutecznych napastników (tzn. wymiennie skutecznych:P)
    • .:Baron Samedi:. napisał(a):

Redyplomowany napisał(a):

A 7 bramek Peszki to się z powietrza wzięlo.
      Kartek też zbiera sporo ale kreatywności nie można mu odmówić. Niestety jeśli odejdzie Lewandowski to Lech nie będzie miał większych szans. Na razie gdy strzelał bramkę to nie przegrywali meczu. Poza nim jakoś nie widać innego zdolnego do takiego zdobywania bramek. Wobec tego większe szanse może miec Wisła, bo ma dwóch skutecznych napastników (tzn. wymiennie skutecznych:P)
      ja bym się zbytnio nie martwił odejściem Lewandowskiego
      nie chodzi mi tutaj, że go nie cenie - wręcz przeciwnie
      chodzi o to, że działacze Kolejorza już niejednokrotnie pokazali, że potrafią dokonać dobrych transferów
      poza tym na 95% w lecie przychodzi Rodionow, i to niezależnie od tego czy Lewandowski zostanie czy odejdzie
      a jeśli Lewandowski faktycznie odejdzie to będą wtedy pieniądze
      i prawdopodobne kolejne transfery 2-3 zawodników mogących od razu wskoczyć do pierwszej 11-ki.
    • Fakt, transfery to ostatnio bardzo mocny punkt Lecha. O ewentualnych następców Lewego raczej nie trzeba się martwic. O uzupełnienia kadry też. Ja widzę trochę inny problem. Taktyka Lecha jest mocno uzależniona od formy/obecności Lewandowskiego i nie wiem czy nowy zawodnik (nawet Radionow) mógłby się w nią wpasować. Jeżeli nie to, przy całym szacunku dla trenera Zielińskiego, wątpię czy zdoła szybko nakreślić równie skuteczną taktykę. No ale to w końcu temat o Wisełce:P może powinniśmy się zastanowić raczej nad jej problemami?

Kadrowo Wisła "odjeżdża" reszcie Polski (poza Lechem) ale nie ma co okrywać, że ogromny problem jest z obsadą bramki. Pawełek to dobry bramkarz ale bez konkurencji zamiast się rozwijać (kiedyś), regularnie się cofa. Śmieszne wydaje mi się, że taki klub jak Wisła od dobrych pięciu lat nadal nie może sprowadzić jakiegokolwiek bramkarza.