TS Wisła Kraków.

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• Ja myślę, że Wisła jeszcze będzie wygrywać, i to pod kierownictwem Skorży nawet. Pytanie czy tych zwycięstw wystarczy na majstra?
      To co w Wiśle nie funkcjonuje to jest moim zdaniem konstrukcja ataku. Nie ma pomysłu na klepę, na przyspieszenie akcji, na odważne wejście skrzydłem, szybką prostopadłą. Nie ma w pomocy zawodników którzy "robią grę", którzy wiedzą już jak zagrać jeszcze na sekundę przed otrzymaniem podania.

Inną bajką jest Pawełek. To jest koleś który umiejętności czysto bramkarskie może i ma ok, ale on chyba... jest za głupi na bramkarza. Golkiper musi umieć podejmować decyzje w ułamku sekundy, czy wychodzę, czy zostaje, czy wybijam, czy chwytam. On jest za tępym tłukiem i się po prostu gubi.

Gdyby Wisła miała w składzie Jano Muchę i Sławomira Peszkę, sprawa mistrzostwa byłaby pozamiatana już dawno.
      zgniły liberał/podły ateista
    • Gol Wróbla ponownie na fotelu lidera Ekstraklasy zwolnił miejsce dla Wisły

(interia.pl)

Jaga 0-0 Wisła
      Bytom 1-0 Legia
      Bełchatów 1-1 Poznań

Po raz kolejny szczęście się uśmiechnęło. Paradoksalnie remis z Jagą w tej kolejce można uznać za sukces (odskoczyliśmy Legii, utrzymaliśmy przewagę nad Lechem). Mam nadzieję, że od następnej kolejki nie będę musiał już się tak przejmować spotkaniami Warszawy oraz Poznania. Nie oglądać się za siebie ze świadomością zdobycia kolejnych 3 punktów ;P

Może by tak pomóc temu szczęściu? 8-)

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez *ThoR* ().

• Poczekajmy do jutra - jesli Skorza bedzie musial porzegnac sie z posada trenera Wisly to na przelom bym nie liczyl ;) . Szczescie faktycznie sie usmiechnelo tylko, ze My zdobylismy 1pkt na wyjezdzie z druzyna, ktora ma aspiracje na pozycje w czubie tabeli, a Wy ugraliscie remis z Jaga :E
    • To zdanie o sukcesie było mocno ironiczne ;)

Też uważam, że ta kolejka jest na "+" bardziej dla Was niż dla nas. Przecież my przegraliśmy z Bełchatowem na jego terenie ;P Aczkolwiek nie wolni nie doceniać Jagi gdy gra u siebie ;P

Również sądzę, że zwolnienie Skorży to zły ruch w tym momencie.

• Maciej Skorża nie jest już trenerem Wisły Kraków - poinformował klub na swojej stronie internetowej. Następca ma być znany w poniedziałek po południu.

O dymisji Skorży mówiło się już od przegranego meczu z Arką. Ponoć piątkowe spotkanie z Jagiellonią miało być jego ostatnim bez względu na wynik. Czy tak rzeczywiście było - nie wiadomo. Wisła zremisowała jednak w Białymstoku 0:0 i zaliczyła najgorszą passę za czasów szkoleniowca: 3 mecze bez zwycięstwa i strzelonego gola. Co gorsze, styl prezentowany przez wiślaków jest naprawdę kiepski.

- Władze klubu podkreślają, że do zmian zmusiła ich obecna dyspozycja drużyny, która niewątpliwie ma słabszy okres gry. Podjęte dotychczas środki, które miały na celu zmianę tej sytuacji, nie okazały się skuteczne, dlatego postanowiono sięgnąć po inne rozwiązanie - głosi oświadczenie Wisły zaprezentowane na oficjalnej stronie klubu.

Maciej Skorża pełnił funkcję pierwszego trenera Wisły Kraków od dnia 14 czerwca 2007 roku. Przez ponad dwa lata pracy z zespołem zdobył dwa mistrzostwa Polski, był finalistą Pucharu Polski.

20. kolejkę ligi można określić jednym słowem: pogrom. Oprócz Skorży pracę stracili także Jan Urban i Dariusz Fornalak.

wp
      I co Wy na to krakusy? :>
    • Kar(L)ik napisał(a):

W Warszawie jest inna sytuacja gdzie jest konflikt z iti, więc trudno ją porównać do sytuacji na stadionie Lecha, Wisły czy Lechii itd.
      Na Wiśle przecież też jest mały konflikt po dziś dzień z barwami i herbem TELE-FONIKI (Thor miał do niedawna ten herb w sygnaturze), a TS Wisły. Tylko, że u Nas sobie z tym inaczej dajemy radę. ;)

**PIMP** napisał(a):

Mysle, ze slaba Levadie bymsy rozniesli =)
      Pierdu, pierdu... z taką grą jaką zaprezentowaliście z Club Brugge to ja szczerzę wątpię, ale nawet gdyby się Wam udało to bankowo odpadlibyście z Deberecenem.
      Jednak, jeżeli cokolwiek chcecie komuś udowodnić, to najpierw musicie zdobyć majstra. ;]

Jak się nieoficjalnie dowiedzieliśmy, Niemiec Winfried Schaefer zostanie nowym trenerem Wisły Kraków.
      Schaefer już wkrótce pojawi się w Krakowie, a o godz. 17:00 zostanie zaprezentowany jako następca Macieja Skorży.

Winfried Schäfer - link do Wikipedii.
    • KozaX napisał(a):

Kar(L)ik napisał(a):

W Warszawie jest inna sytuacja gdzie jest konflikt z iti, więc trudno ją porównać do sytuacji na stadionie Lecha, Wisły czy Lechii itd.
      Na Wiśle przecież też jest mały konflikt po dziś dzień z barwami i herbem TELE-FONIKI (ThoR miał do niedawna ten herb w sygnaturze), a TS Wisły. Tylko, że u Nas sobie z tym inaczej dajemy radę. ;)

Sądzę, że ten nasz konflikt, a ich są nie do porównania mimo wszystko ;)

Ja trochę żałuję, że Skorża zwolniony, mogli mu dać jeszcze szansę w tym meczu z Lechią Gdańsk w Pucharze Polski...

A nowy trener? Się okażę, ale na ten moment nie wiadomo czego się spodziewać...
    • ja sie ciesze osobiscie z takiego obrotu sprawy, bo Mistrza to juz bankowo miec nie bedziecie :E Raz, ze z meczu na mecz nie powstanie nowa druzyna, a dwa, ze pilkarze pewnie nie sa zadowoleni z takiego obrotu sprawy. Dla mnie glupota jest zmienianie trenera w trakcie sezonu.

Pierdu, pierdu... z taką grą jaką zaprezentowaliście z Club Brugge to ja szczerzę wątpię, ale nawet gdyby się Wam udało to bankowo odpadlibyście z Deberecenem.
      Jednak, jeżeli cokolwiek chcecie komuś udowodnić, to najpierw musicie zdobyć majstra

ogladasz mecze LE czy tak najzwyczajniej w swiecie chcesz mi dogadac nie znajac faktow? Spojrz sobie jak ten "smieszny klubik" gral w LE i gdzie zaszedl, a potem spr gdzie zaszla Levadia =). I z kim odpadla Levadia, a z kim Club Brugge ;)
    • **PIMP** napisał(a):

ja sie ciesze osobiscie z takiego obrotu sprawy, bo Mistrza to juz bankowo miec nie bedziecie :E Raz, ze z meczu na mecz nie powstanie nowa druzyna, a dwa, ze pilkarze pewnie nie sa zadowoleni z takiego obrotu sprawy. Dla mnie glupota jest zmienianie trenera w trakcie sezonu.

Może nie "bankowo", ale na pewno nasze szanse drastycznie się zmniejszyły 8-)
      No chyba, że ten nowy będzie cudotwórcą i b. szybko poskłada drużynę... w co wątpię ;P

• *ThoR* napisał(a):

Sądzę, że ten nasz konflikt, a ich są nie do porównania mimo wszystko ;)
      Właśnie dlatego napisałem mały konflikt, a nie konflikt, ale u Nas (nie wiem czy pamiętasz) również zaraz po przejęciu Wisły przez TELE-FONIKE nie było kolorowo - dopiero po licznych mediacjach pomiędzy klubem, a kibicami doszliśmy do porozumienia. ;)

**PIMP** napisał(a):

Spojrz sobie jak ten "smieszny klubik" gral w LE i gdzie zaszedl, a potem spr gdzie zaszla Levadia =). I z kim odpadla Levadia, a z kim Club Brugge ;)
      Idąc Twoim tokiem rozumowania...
      Wisła w sezonie 2008/09 jako jedyna z Szachtarem zdołała wygrać z Barceloną w LM - zobacz sobie gdzie wtedy doszła Barcelona.
      Napiszę Ci jeszcze raz - zdobądźcie majstra i pokażcie na co Was stać, wtedy będzie można o czymkolwiek rozmawiać, bo póki co to mi przypomina płacz dziecka które nie potrafi dokonać wydawałoby się prostej rzeczy jaką jest zdobycie MP, a chce reprezentować kraj w najwyższych rozgrywkach. ;]

Cezarcfc napisał(a):

Poza Skorża pasował mi do Wisły bo miał styl
      Możesz coś więcej o tym jego stylu napisać?
    • **PIMP** napisał(a):

ja sie ciesze osobiscie z takiego obrotu sprawy, bo Mistrza to juz bankowo miec nie bedziecie :E Raz, ze z meczu na mecz nie powstanie nowa druzyna, a dwa, ze pilkarze pewnie nie sa zadowoleni z takiego obrotu sprawy. Dla mnie glupota jest zmienianie trenera w trakcie sezonu.

heh
      jesteś w bardzo dużym błędzie
      wielokrotnie można było zauważyć że zmiana trenera daje drużynie sporego kopa motywacyjnego
      wiadomo że taktyki czy stylu gry nie zmienisz w tak krótkim czasie
      ale problemem Wisły był raczej po mojemu brak zaangażowania i motywacji
      a wszystko to wraz z nowym trenerem wróci - nie wiadomo tez czego można się po tym Niemcu (nie pamiętam nazwiska) spodziewać
    • rok temu bylismy bisko MP ale lawki rezerwowej praktycznie nie mielismy - gdyby Smuda zostal na swoim stanowisku to pewnie by inaczej rozpoczal sie ten sezon. Ale 3ba bylo dac Zielinskiemu czas zeby mogl nakreslic pilkarzom wizje swojego stylu gry. Na dzien dzisiejszy uwazam, ze mamy mocna lawke i sklad, ktory bedzie walczyl o MP. A Wisla na moje sie posypie po tym ruchu ze strony Waszego wlasciciela. Ja z checia bym widzial Skorze w Lechu jesli by byla taka mozliwosc :E. Jeszcze niedawno typowaliscie go jako jednego z kandydatow na objecie posady selekcjonera Naszej reprezentacji, a teraz na nim wieszacie psy. Ja nie jestem kibicem Wisly ale porownujac chocby Urbana czy Skorze to Szkorza bije go o glowe. Ale to juz tylko i wylacznie Wasz problem, a nie moj. Odszedl dobry trener i teraz bedzie sporo eksperymentow, ktore niekoniecznie beda podobac sie Waszym kopacza ;)
    • **PIMP** napisał(a):

Spojrz sobie jak ten "smieszny klubik" gral w LE i gdzie zaszedl, a potem spr gdzie zaszla Levadia =). I z kim odpadla Levadia, a z kim Club Brugge ;)
      Idąc Twoim tokiem rozumowania...
      Wisła w sezonie 2008/09 jako jedyna z Szachtarem zdołała wygrać z Barceloną w LM - zobacz sobie gdzie wtedy doszła Barcelona.
      Napiszę Ci jeszcze raz - zdobądźcie majstra i pokażcie na co Was stać, wtedy będzie można o czymkolwiek rozmawiać, bo póki co to mi przypomina płacz dziecka które nie potrafi dokonać wydawałoby się prostej rzeczy jaką jest zdobycie MP, a chce reprezentować kraj w najwyższych rozgrywkach. ;]

Taaa Barca ktora w 1wszym meczu wygrała 5 czy 6:0 i miala wy...bane na wynik i ktora wystawiła młodych po 18-20 lat. Jest sie czym chwalic. A to że chcemy reprezentować kraj w najwyższych rozgrywkach to czysta ambicja, czego Wam braknie.

• Henryk Kasperczak został nowym trenerem Wisły Kraków - ogłosił krakowski klub na konferencji prasowej. Kasperczak na stanowisku szkoleniowca mistrzów Polski zastąpił zwolnionego Macieja Skorżę.

Według wcześniejszych spekulacji prasowych trenerem Białej Gwiazdy miał zostać Niemiec, Winfried Schaefer. Jak dowiedział się nieoficjalnie onet.pl na przeszkodzie w zatrudnieniu niemieckiego szkoleniowca stanęły podobno jego wygórowane żądania finansowe.
      Gosc, ktory pociagnal Gornika do 1 ligi teraz bedzie siedzial w Wisle. Z calym szacunkiem dla jego wczesniejszych dokonan gosc od jakiegos czasu nie ma pomyslu na gre i to dlatego byl bezrobotny ;)
    • Henryk Kasperczak zastąpił na stanowisku trenera pierwszej drużyny Wisły Kraków Macieja Skorżę.

Redyplomowany napisał(a):

Taaa Barca ktora w 1wszym meczu wygrała 5 czy 6:0 i miala wy...bane na wynik i ktora wystawiła młodych po 18-20 lat. Jest sie czym chwalic. A to że chcemy reprezentować kraj w najwyższych rozgrywkach to czysta ambicja, czego Wam braknie.
      Jak już coś to 4:0 i polecam przeczytać artykuł Wołowskiego. ;]
    • Henryk Kasperczak zastąpił na stanowisku trenera pierwszej drużyny Wisły Kraków Macieja Skorżę.

Jak sie nie ma co sie lubi, to sie libi co sie ma.
      Jak już coś to 4:0 i polecam przeczytać artykuł Wołowskiego.

Taa opieraj swoją całą wiedze kibicowską na pismakach, daleko zajdziesz, tym bardziej tego szmatlawca GW...
    • Redyplomowany napisał(a):

Taa opieraj swoją całą wiedze kibicowską na pismakach, daleko zajdziesz

Taaa Barca ktora w 1wszym meczu wygrała 5 czy 6:0 i miala wy...bane na wynik i ktora wystawiła młodych po 18-20 lat.
      Skład Barcelony w meczy z Wisłą na wyjeździe: Valdes - Alves, Puyol, Piquet, Abidal - Keita, Yaya Toure, Xavi (57. min. - Gudjohnsen), Iniesta (65. min. - Hleb), Henry - Eto'o...

... i w tym momencie kończę z Tobą dyskusję. ;]

Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez KozaX ().

• KozaX napisał(a):

Taa opieraj swoją całą wiedze kibicowską na pismakach, daleko zajdziesz

Taaa Barca ktora w 1wszym meczu wygrała 5 czy 6:0 i miala wy...bane na wynik i ktora wystawiła młodych po 18-20 lat.

Skład Barcelony w meczy z Wisłą na wyjeździe: Valdes - Alves, Puyol, Piquet, Abidal - Keita, Yaya Toure, Xavi (57. min. - Gudjohnsen), Iniesta (65. min. - Hleb), Henry - Eto'o...

... i w tym momencie kończę z Tobą dyskusję. ;]

hehe juniorzy 18-20 :D sam Guardiola przyznał niedawno że nie odpuścił tego meczu no ale co poniektórzy wiedzą więcej o druzynie niż sam trener

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Azarius ().

• Widze, ze dostrzeganie przenosni to dla Was za duzo. Macie racje, nie mamy o czym rozmawiac. Trwajcie nadal w swoich przekonaniach jacy Wy to jestescie zajebisci, bo pokonaliscie wielką Barce. Chyba tylko to Wam pozostalo.
    • Jedna jaskolka wiosny nie czyni panowie z Krakowa. To byly poczatki budowania wielkiej Barcelony.

Co z tej wygranej jak teraz nie mozecie strzelic bramki w 3 meczach? Jesli nie mozecie awansowac do LM mimo ulatwionego sytemu losowania druzyn? To czym sie tu chwalic? MP w Naszej lidze jest tyle warty co 3-4 miejsce, bo i tak nigdzie sie nie wybijamy w Europie... Poziom jest tak kiepski, ze az szkoda o tym pisac...

Widze, ze dostrzeganie przenosni to dla Was za duzo. Macie racje, nie mamy o czym rozmawiac. Trwajcie nadal w swoich przekonaniach jacy Wy to jestescie zajebisci, bo pokonaliscie wielką Barce. Chyba tylko to Wam pozostalo.

heh sprostowaliśmy twoją "przenośnie" a ty piszesz żebyśmy trwali w przekonaniu jacy jesteśmy zajebiści, masz ciekawe poczucie humoru które pewnie rozśmiesza tylko Ciebie :)
    • Azarius napisał(a):

Widze, ze dostrzeganie przenosni to dla Was za duzo. Macie racje, nie mamy o czym rozmawiac. Trwajcie nadal w swoich przekonaniach jacy Wy to jestescie zajebisci, bo pokonaliscie wielką Barce. Chyba tylko to Wam pozostalo.

heh sprostowaliśmy twoją "przenośnie" a ty piszesz żebyśmy trwali w przekonaniu jacy jesteśmy zajebiści, masz ciekawe poczucie humoru które pewnie rozśmiesza tylko Ciebie :)

szydery od poczucia humoru tez nie rozrózniasz? oj jaka szkoda...
      koniec w tym temacie, nie bede wdawał sie w te smieszne napinki

Tu się z Tobą nie zgodzę.
      Skład Barcy na mecz w Krakowie:
      Barcelona: Valdes - D.Alves, Puyol, Piquet, Abidal - Keita, Iniesta (66. Hleb), Y.Toure, Xavi (57. Gudjohnsen), Henry - Eto'o (73. Krkic).

Czy to są rezerwy? Mi właściwie tylko Messiego brakuje, ale ok...
      Faktem jest, że Wisła wygrała i pokazała dobry futbol wtedy.
      Gdyby to Legia/Lech/Górnik Łęczna wygrały, podejrzewam, że również by były takie (jak nie większe) zachwyty nad tym meczem...

koniec w tym temacie, nie bede wdawał sie w te smieszne napinki

I słusznie. Po co się denerwować? ;)
      Heniek Kasperczak - w tym momencie mam mieszane uczucia (patrz. Górnik Zabrze), ale lepiej niż ten Niemiec :) Może być dobrze 8-)

(...) ale u Nas (nie wiem czy pamiętasz) również zaraz po przejęciu Wisły przez TELE-FONIKE nie było kolorowo - dopiero po licznych mediacjach pomiędzy klubem, a kibicami doszliśmy do porozumienia.

Za młody jestem i nie pamiętam całej tej sytuacji. Wiedziałem tylko o sporze o barwy no i herb, ale nie że był to "grubszy" konflikt.

Post był edytowany 6 razy, ostatnio przez *ThoR* ().

• kto kolwiek w tym sezonie majstra by nie zdobył,będzie to najsłabszy mistrz ostatnich lat.. Już ktoś o tym wspominał .Poziom ligi zamiast wzrastać w moim odczuciu spada w dół..Wierzycie że przyszły mistrz przebrnie chociaz jedna runde eliminacji LM? Może i to bolesne ale śmiem wątpić..Na czym mamy budować potencjał drużyny skoro transfery odbywały się na zasadzie-bier tego ktory jest za darmo .. Co do Lecha - macie najładniejszy styl grania w lidze-to bez dwóch zdań,słysze jednak wieczne "jojcenie" co by Lech dokonał,gdzie by to Lech nie doszedł ,gdyby i gdyby.A ja wam na to odpowiem :
      Niech Lech najpierw zdobędzie mistrza,a napewno będe jako normalny kibic wspierał go aby godnie reprezentował nasz kraj.Ale najpierw zdobędzcie mistrza...
    • Lechia Gdańsk - Wisła Kraków 0:0

Lechia: Paweł Kapsa - Krzysztof Bąk, Hubert Wołąkiewicz, Sergejs Kozans, Rafał Kosznik - Karol Piątek (69 min - Paweł Nowak), Łukasz Surma, Olegs Laizans (80 min - Marcin Pietrowski), Marcin Kaczmarek (76 min - Paweł Buzała) - Tomasz Dawidowski, Ivans Lukjanovs

Wisła: Pawełek - Alvarez, Marcelo, Głowacki, Diaz - Kirm (46 min - Łobodziński), Sobolewski, Jirsak (76 min - Krzysztof Mączyński), Piotr Brożek - Georgi Christow (66 min - Rafał Boguski), Paweł Brożek

Żółte kartki: Dawidowski, Laizans, Piątek (Lechia) - Marcelo, Głowacki (Wisła)
      Sędziował: S. Marciniak (Płock)

(wislakrakow.com)

Debiucik Kasperczaka, przez kilka dni wiele zmienić nie mógł ;) Można było wygrać, ale Paweł Brożek trochę przekombinował ;P

W Krakowie już czekamy na Braci! Lechia z Wisłą!
    • Wisla sie odblokowala i to nie byle jak - 3:0 z Lechia. Po remisie Legii myslalem, ze i sytuacja w grze Wisly nic sie nie zmieni. Do 1 bramki bylo malo akcji ze strony Wisly. Pozniej juz wpadly kolejne... 3pkt w Krakowie i teraz zacznie sie pogon - ciekawe jak jutro zagra Lech? Mam nadzieje, ze 3pkt zostana przy Bulgarskiej. ;)
    • Wisła Kraków - Lechia Gdańsk 3:0 (0:0)
      1:0 Marcelo 65 min
      2:0 Tomas Jirsak 86 min
      3:0 Rafał Boguski 87 min

Żółta kartka: Hubert Wołąkiewicz (Lechia)

Sędzia: Adam Lyczmański
      Widzów: 6500 (komplet)

Wisła: Mariusz Pawełek - Pablo Alvarez, Arkadiusz Głowacki, Marcelo, Junior Diaz - Andraz Kirm (62. Wojciech Łobodziński), Radosław Sobolewski, Issa Ba (62. Tomas Jirsak), Piotr Brożek (77. Rafał Boguski) - Patryk Małecki, Paweł Brożek

Lechia: Paweł Kapsa - Krzysztof Bąk, Sergejs Kozans, Hubert Wołąkiewicz, Arkadiusz Mysona - Marcin Pietrowski, Marko Bajić (77. Łukasz Surma), Paweł Nowak - Maciej Rogalski (68. Ivans Lukjanovs), Piotr Wiśniewski, Jakub Zabłocki (64. Tomasz Dawidowski)

(wislakrakow.com)

No cóż nie mieliśmy litości dla Braci ;P

Jeśli chodzi o sam mecz to na długo zapamiętam wspaniałe wyczucie Henryka Kasperczaka przy zmianiach (gol Boguskiego, gol Jirsaka, świetna postawa Łobodzińskiego). Doskonały 'debiut' ligowy Kaspera 8-)

Ze spraw kibicowskich. Doping całkiem fajny. Jak przystało na mecz z Braćmi atmosfera nienaganna :) Pozdrówki dla wszystkich co byli 8-)

A bym zapomniał. Dziwna sprawa, drużyna która "po zwolnieniu Skorży miała ostatecznie się rozpaść i odpaść z walki o Mistrza" zacząła wygrywać. Teraz dokładnie widać, że była to kwestia strzelenia pierwszej bramki 8-) Sam się zdziwiłem, że aż tak się rozstrzelali (chociaż nie można zapomnieć o niezłym farcie przy bramie Jirsaka, taki strzał wchodzi raz na x prób :P). Pomimo wyniku styl gry do strzelenia pierwszej bramki był bardzo mierny (delikatnie mówiąc). Jutro poraz kolejny trzeba liczyć na potknięcie Lecha. Ale raczej nie ma na to szans - Jaga za słaba na wyjazdach...

PS
      O dziwo z Huty wróciłem bez żadnych "atrakcji" ;P

Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez *ThoR* ().