TS Wisła Kraków.

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• Idąc tokiem rozumowania że Skorża przygotowywał zespół na 3-4 rundę eliminacji mogę stwierdzić że trener Zagłębia szykował swoich na fazę grupową, bo coś mu się popierniczyło i myślał że tam zagrają :D

I cóż, zanosi się że znowu Wisła może pójść na mistrza jesieni, potem normalnie, mistrzostwo i znowu wtopa w el. LM. Od paru lat miałem co sezon nadzieję że coś się zmieni, ale nadzieja matką głupich. Jest wręcz coraz gorzej. Wczoraj obejrzałem na youtubie akcje ze spotkania z Realem w 2004 w el. LM. Aż zaniemówiłem - z Levadią było mniej takich sytuacji bramkowych jak z Realem. Mogli spokojnie wygrać tamten mecz, potem w rewanżu przegrali 3:1, ale jak dziś czytam że w el. LM "Wiadomo, z Barcą i Realem Wisła była z góry skazana na pożarcie" to mi się wydaje że jednak niekoniecznie, skoro ekipa z Ronaldo, Beckhamem, Figo, Zidanem, Raulem, Carlosem itp. mogła stracić ze 3-4 bramy za sprawą akcji Uche, Szymkowiaka czy Żurawskiego...
    • Taaaa, 1 bramka to porażka... zapewne sędzia liniowy nie widział Marcelo, bo zasłaniało go 5 (!) innych zawodników Wisły będących na spalonych, więc miał wrażenie, że Marcelo wybiega zza linii obrony. Oczywiście nie usprawiedliwiam sędziego, nie zaprzeczam temu, że bramka nie powinna zostać uznana!
    • dziś meczyk z GKS Bełchatów :D

już się nie mogę doczekać, mam nadzieję ze dziś już wskoczą a fotel lidera :D

Szukam konta uni 68 - jeśli ktoś może mi pomóc PW

Początek przygody z ogame 15.09.2006 r. 5 ST
      2012-2015 Przerwa
      Wznowienie kariery 20.12.2015 14 ST
    • miałem się nie interesować polską piłką, ale długo nie wytrwałem w tym postanowieniu - właśnie oglądam mecz z GKS. Brożek w końcu się przełamał, najpierw strzał w bramkę "wybroniony" przez Wróbla, a potem już zdobyty normalnie gol po ładnej akcji.

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez vul6 ().

• ależ dzisiaj niezwykły mecz, jeśli ktoś nie ogląda to polecam, teraz trwa przerwa. Arkowcy rzucili się wyjątkowo agresywnie na Wiślaków, jak stado wygłodniałych wilków na zaskoczone owce. Wyjątkowe szczęście Pawełka, bo 2 razy po jego dzikich paradach piłka była wybijana z samej linii bramkowej. Wisła po początkowym szoku wywołanym agresją Arki pozbierała się i im bliżej gwizdka tym lepsze akcje zaczęli klecić. W końcu w 45 minucie Małecki zaszalał, niesamowicie przedryblował 3 rywali, a czwarty odebrał mu piłkę i... wtedy już dosłownie niemal spadłem z krzesła a po obejrzeniu powtórki (przecierałem oczy ze zdumienia) zacząłem się zwijać ze śmiechu. Obrońca Arki bardzo ładnym strzałem z kilkunastu metrów, niczym rasowy napastnik umieścił piłkę w siatce swojej drużyny. Szalony mecz :D

BTW komentatorzy wspomnieli że strzelec niejaki Mrowiec był kiedyś piłkarzem Wisły - widocznie dlatego mu się popierniczyło :P

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez vul6 ().

• Dawno nie widziałem meczy Ekstraklasy. Toteż przeżyłem szok. Ile to było 100% sytuacji począwszy od tej Brożka skończywszy na tej Cantoro? Beznadziejna skuteczność, brakuje ostatniego podania. Nawet grają jakąś tam piłkę kombinacyjną lecz wychodzi tylko w 60% może.

Arka zaskoczyła, ale tylko przez pierwsze 30 minut? No i pod koniec meczu atakowali z pazurem.

Strzał wyborny :fgrin: A reakcja bramkarza? "Odbijać czy nie odbijać?"
    • Szkodnik napisał(a):

No, Brożek prawdopodobnie przejdzie do Fulham Londyn za 2.5 mln euro :D Jak duże wg was osłabienie? No i.. czy bez niego ma szanse na mistrza? ;>

Osłabienie duże, ale nawet i bez Brożka mistrz powinien pozostać w Krakowie. Pokazały to spotkania zeszłego sezonu, w których Brożek nie mógł grać. Jeśli nawet odejdzie, to w porównaniu z poprzednim sezonem Wisła będzie mogła liczyć na Boguskiego, Gargułę i Kirma. Podobno jeszcze w razie odejscia Pawła ma zostać kupiony nowy napastnik.
    • Brożek nie przeszedł do Fulham, Wisła wygrała 5ty mecz z rzędu tym razem z Jaga 2:1, wg mnie bramka którą przepuscił Pawełek nie jest z Jego winy, poprostu miał nie fart.
      co o tym sądzicie ?
      wislakrakow.pl/ temat Wisła obserwuje reprezentanta Ugandy
      Ja jestem jak najbardziej za sprowadzeniem tego zawodnika :)
      Moony : Posiadane: 9 Dane: 10 Zniszczone: 0
      Best Staty Miejsce: TOP 235 Badania: TOP 207 Flota: TOP 129
      Best Ataki Solo: 507,70 % ACS: 1042,95 %
      Łącznie w 4 Starciach Tytanów 2119,07 %
      Zniszczone GSy: 10
    • Kolejne cenne zwycięstwo. Co jak co, ale Jaga przed meczem była tuż za Wisłą w tabeli (nie uwzględniając -10 pkt). Pawełek bez szans, po prostu pech. Było trochę nerwów, ale 3 pkt zostają w... Sosnowcu :P:P Jazda Jazda Biała Gwiazda :top1:
    • :evil: Wisła :evil:

Się porobiło :D Dzisiaj Legia zgubiła punkty, Lech ostatnio nie w formie, a Wisła robi swoje :D
      I tym sposobem lideruje i nie ma równych w lidze :) Aż miło patrzeć na tabelę.
      Ale za wcześnie na mówienie "Wisła ma już mistrza!", poczekajmy do pojedynków we Wronkach i w KrK w Legią, zobaczymy jak nasi poradzą sobie z głównymi rywalami (przynajmniej mieli być głównymi rywalami ;] )

Peace :)
    • *ThoR* napisał(a):

:evil: Wisła :evil:

Się porobiło :D Dzisiaj Legia zgubiła punkty, Lech ostatnio nie w formie, a Wisła robi swoje :D
      I tym sposobem lideruje i nie ma równych w lidze :) Aż miło patrzeć na tabelę.
      Ale za wcześnie na mówienie "Wisła ma już mistrza!", poczekajmy do pojedynków we Wronkach i w KrK w Legią, zobaczymy jak nasi poradzą sobie z głównymi rywalami (przynajmniej mieli być głównymi rywalami ;] )

Peace :)

Mistrzostwa nie zdobywa się w meczach z najgrożniejszymi rywalami tylko ze słabeuszami.Bo co wiśle po zwycięstwie z lechem jeśli miała by zaraz w to miejsce przegrać z odrą albo jakimiś innymi potencjalnymi spadkowiczami. Najważniejsze aby grać równo i wygrywać mecze które powinno się wygrać. Choć oczywiście zwycięstwa z Lechem czy Legią cieszą najbardziej.
      Zapraszamy do quizów w dziale HydePark Forum Ogame.pl:

Naukowych, Rozrywkowych lub Quizu sportowego
    • Chodzi o to, żeby udowodnić, iż liderowanie i przewaga nad Legią i Lechem to nie przypadek i wygrać z nimi :)
      A to, że potrafimy zwyciężać z tymi, których nazwałeś "słabeuszami" to Wisła już pokazała ;) Wystarczy nie spuścić z tonu :)
    • Grosicki i spółka zatrzymali Legie,Lech przegrywa z Arką...no fajnie że pretendenci do tytułu tak zgodnie nam pomagają :P

Formę tych drugich sprawdzimy już niedługo :]
    • Nigdy nie byłem na C/X :( Dopiero na D zacząłem regularnie chodzić jak się tam najlepsza grupa przeniosła... może jak już będzie nowy stadion Ultrasi wrócą na "exC"? Mam nadzieję :D
    • Doping będzie nadal prowadzony z obecnego D. W większości klubów miejsca dla Ultrasów są za bramkami, u nas będzie tak samo. Poza tym wzdłuż linii bocznych trybuny będę piętrowe co utrudnia organizacje dopingu.

Ja osobiście na sektorze X byłem ledwie na dwóch meczach, ale jeśli jeździłem na mecze to tylko raz byłem na innym sektorze niż C :)
      ex SMod ZŻU, MN
      ex Mod Handel, Wojny, DiD, S&D, ST, PoO, WiP

LFC - this means more...

Twister jest genialny!
      mirela jest wspaniała!
      Pręgierz (*)
    • mistrz jesieni
      ale cóż z tego że wszystkie najważniejsze mecze przegrane ;/

mam nadzieję że w kolejnej rundzie pójdzie lepiej (nie zapominając o jeszcze dwóch meczach)

pozdro

Szukam konta uni 68 - jeśli ktoś może mi pomóc PW

Początek przygody z ogame 15.09.2006 r. 5 ST
      2012-2015 Przerwa
      Wznowienie kariery 20.12.2015 14 ST
    • No dawno się w tym temacie nic nie działo :P
      No tak Mistrz jesieni, ale sprawa fatalna, bo tak jak napisałeś dostaliśmy baty we wszystkich ważnych meczach.
      Był taki moment, że wydawało się, że Wisła odjedzie rywalom na kilkanaście punktów (taka powtórka sprzed 2 lat). A potem koszmarne porażki.
      Wiadomo - najbardziej bolą derby... :E

Ale ja jestem niepoprawnym optymistą więc wierzę, że wszystko pójdzie w dobrą stronę.
      W tej kolejce trzeba pokonać Ruch - będzie to taki kolejny 'mecz o wszystko'.
      I nie interesować się wynikami Legii i Lecha - po prostu grać swoje i iść po swoje. Oby tak było 8-) (niepoprawny optymizm ;])
    • Zagłębie Lubin - Legia Warszawa 0:0
      Lech Poznań - Piast Gliwice 1:1

Tak więc jest szansa na odskoczenie od rywali. Ale trzeba wygrać ;]
      Kto by rok temu myślał, że Wisła może mieć problemy z Ruchem? :D
      Mimo wszystko typuję 2-0 dla Wisełki ;P