TS Wisła Kraków.

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• Jako kibic Wisły mam nadzieję, że jak najszybciej drużynę opuści Jop. Tak naprawdę zastanawiam się co on robi w drużynie mistrza polski. Na rynku piłkarskim musi być kiepsko z obrońcami.
    • No tak ściągnięcie do Mistrza Polski Jopa to nieporozumienie :-/
      Szczególnie widać to teraz, gdy nie może grać Arek Głowacki... krążyły jakieś plotki, że może Cleber (któremu skończył się kontrakt) może wróci do Wisły... cóż fajnie by było, gorszy od Jopa raczej nie będzie, nie? :>
    • Trzeba dodać, że Jop został sprowadzony jako wzmocnienie na eliminacje ligi mistrzów. Tak wzmocnił klub, że to przez niego Wisła przegrała z Tallinem. W ogóle dziwną politykę transferową prowadzą nasze kluby, by wzmocnić się przed eliminacjami LM. Swego czasu Zagłębie Lubin sprowadziło na mecz z Szachtarem Piotra "Nędze" Włodarczyka, który wcześniej został wyrzucony z Legii za blamaż ze Stalą Sanok :lol: Ciekawe, naprawdę...

Wracając do Wisły, to wielką niesprawiedliwością byłoby zrzucanie wszystkich nieszczęść na Jopa. Według mnie są oprócz niego dwa ogniwa do usunięcia z Wisły:
      1) Pawełek - zdarzają mu się dobre mecze i katastrofalne. Niestety gra niezbyt pewnie. Już raz niejaki Hugues zawalił Wiśle puchar UEFA. Kamil Kosowski powiedział wtedy "zabrakło nam chociaż przeciętnego bramkarza". Kto wie jak daleko zaszłaby Wisła z dobrym bramkarzem?
      2) P.Brożek - tutaj może się narażę niektórym :) Dla mnie najbardziej przereklamowany piłkarz w naszej lidze, taki prawdziwy 'anty-napastnik'.

Na wszystko jednak potrzeba kasy, oby Pan Cupiał nie szczędził grosza :)
    • "Kopiuj - wklej"
      Ruch Chorzów - Wisła Kraków 1:3 (0:0)
      1:0 Andrzej Niedzielan 59 min
      1:1 Piotr Brożek 66 min
      1:2 Marcelo 78 min
      1:3 Patryk Małecki 90 min

Żółte kartki: Niedzielan - Diaz, Jirsak, Alvarez, Cantoro (Wisła)

Sędzia: Hubert Siejewicz (Białystok)

Ruch: Krzysztof Pilarz - Krzysztof Nykiel, Piotr Stawarczyk, Maciej Sadlok, Tomasz Brzyski - Wojciech Grzyb, Grzegorz Baran, Gabor Straka (88. Maciej Scherfchen), Łukasz Janoszka (75. Marcin Zając) - Artur Sobiech, Andrzej Niedzielan

Wisła: Mariusz Pawełek - Pablo Alvarez, Mariusz Jop, Marcelo, Piotr Brożek - Andraz Kirm, Mauro Cantoro, Tomas Jirsak (62. Rafał Boguski), Junior Diaz - Piotr Ćwielong (62. Wojciech Łobodzińki), Patryk Małecki (90. S. Leszczak)
      wislakrakow.com (redakcja)

Były nerwy, było prowadzenie Ruchu, ale cenne 3 punkty są.
      W tym momencie 5 pkt przewagi nad 2gim miejscem co cieszy.

A wracając do Jopa.
      Bynajmniej nie twierdzę, iż słabe (jak na oczekiwania) wyniki Wisły to TYLKO jego wina. Wielu piłkarzy zawiodło ;P
      Tylko po prostu nie mogę zrozumieć co ktoś w takiej formie robi w drużynie.
    • To może być początek wzmocnień i mam nadzieje ze tak będzie :)

A mam takie inne pytanko czy ktoś wie jak wygląda sytuacja Wisły z kredytem do telefoniki ??
      I czy Pan Cupiał sprzedał udziały w Wiśle czy dopiero zamierza ?

pozdrawiam :)
    • Wisła Kraków - Zagłębie Lubin 1:0 (1:0)
      1:0 Marcelo 34 min

Żółte kartki: Małecki, Jop, Boguski (Wisła) - Jackiewicz, Błąd (Zagłębie)

Wisła: Ilie Cebanu - Łukasz Burliga, Marcelo, Mariusz Jop, Piotr Brożek - Wojciech Łobodziński, Mauro Cantoro, Tomas Jirsak, Andraz Kirm - Rafał Boguski (72. Piotr Ćwielong), Patryk Małecki

Zagłębie: Aleksander Ptak - Grzegorz Bartczak, Michał Stasiak, Przemysław Kocot, Costa Nhamoinesu - Piotr Świerczewski, Martins Ekwueme (46. Robert Kolendowicz), Mateusz Bartczak, Łukasz Hanzel, Dariusz Jackiewicz (61. Adrian Błąd) - Ilijan Micanski

wislakrakow.com
      (PM)

No i gites, kolejne 3 punkciki na koncie :P
      Tym razem Smuda nie pokonał Wisełki :D
    • Brawo z tym Cleberem :) Mam nadzieję, że Wisłą pójdzie za ciosem i wzmocni klub kilkoma piłkarzami. Bo trudno będzie mi znieść kolejną kompromitację przy eliminacji do LM. Nie gramy z nie wiadomo jak dobrymi zespołami i szansa na awans do LM jest olbrzymia. Musi się udać :)
    • Trochę się obawiam, że Cleber przyszedł, bo ma odejść Marcelo :-/

A co do LM. Co rok mówimy to samo - "tym razem musi się udać". A rzeczywistość okazuje się brutalna.
      Zresztą najpierw trzeba Mistrza obronić ;P
    • Wisła pożegnała Mauro Cantoro (wislakrakow.com)

Szkoda :| Mimo słabej dyspozycji, zawsze widać było, że walczy do ostatniego gwizdka.
      Za każdym razem, gdy widziałem go z opaską kapitańską na prawdę się cieszyłem.
      Jak dla mnie jest Żywą Legendą Wisły, podobnie jak Marcin Baszczyński.

Na dodatek podobno Marcelo ma odchodzić do Włoch :E
    • szkoda ze Mauro był dobrym piłkarzem
      mam nadzieje ze Wisła skusi sie nie tylko na pozbywanie zawodników ale także na zakupy czekam na kolejne informacje o zmianach kadrowych Wisełki
    • Pochwale się, że udało mi się zrobić z nim sobie wczoraj zdjęcie ;)
      Szkoda, że już go nie będzie, bardzo go lubiłem...

Ogólnie podczas pożegnania była fantastyczna atmosfera, pomimo wielu błędów popełnionych przez organizatorów ;P
    • mam nadzieję że Mauro wróci jeszcze do nas np. w roli Scauta lub trenera

coś czuję że Marcelo długo u nas nie zostanie ;/

Szukam konta uni 68 - jeśli ktoś może mi pomóc PW

Początek przygody z ogame 15.09.2006 r. 5 ST
      2012-2015 Przerwa
      Wznowienie kariery 20.12.2015 14 ST

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Y2K ().

• według mnie Mauro powinien zostać w Wiśle może jego dyspozycja nie jest jakaś najwyższa ale przydałby się taki doświadczony zawodnik tym bardziej że Gargułka i Sobol są kontuzjowani ;) z tego co ostatnio wyczytałem wynika że Wisła mimo informacji prasowych złożyła propozycję brazylijskiemu bramkarzowi Marcelo Moretto myślę że byłby to świetny transfer Moretto to doświadczony bramkarz grał w pucharach i byłby fajną alternatywą dla Pawełka ;) Wisła musi zdecydowanie wzmocnić lewą obronę oraz lewą i prawą pomoc a także środek pomocy ;) na pozycji środkowego pomocnika widziałbym chętnie Rachwała z GKS Bełchatów ;) myślę że Wisła ma ogromną szansę zdobyć mistrzostwo i puchar tylko musi wzmocnić kadrę :) życzę Wesołych Świąt wszystkim Wiślakom i zgodom Wisły :)
    • Życzę wszystkim Wiślakom wesołych świąt oraz wspaniałego nowego, 2010 roku :xsuper:
      Oby Wisła po raz kolejny zdobyła Mistrza, przełamała złą passę awansując do Ligi Mistrzów, a tam zaprezentowała się bardzo dobrze :xwink:
      Oby nasz klub wreszcie dobrze zadziałał na rynku transferowym, a gadanie o osłobieniach pozostało tylko gadaniem :xsneaky:
      Najlepszego :xfa:
    • Ja z niecierpliwością czekam na to:
      po kilku dniach treningów w Krakowie wezmą udział w halowym turnieju Remes Cup Extra. Ten odbędzie się w piątek 15 stycznia w poznańskiej "Arenie". Oprócz wiślaków zagrają też zespoły Lecha, Legii, Arki, Jagiellonii i Górnika Zabrze.

(wislakrakow.com)

Z tego co wiem turniej pokaże TV 8-)

A co do meczu ze zdobywcą Pucharu UEFA... cóż jakoś niezbyt się tym emocjonuję. Najprawdopodobniej zagrają z nami jakimiś rezerwami... ale z drugiej strony fajnie, że jakiś znany sparingpartner ;P

2-1 dla Mistrza Polski typuję :super:
    • Ja chyba przejde sie na Arene zobaczyc jak graja - wejsciowki max 50zl, a mysle, ze to nie duzo patrzac ile klubow ma sie pojawic :)
      Oczywiscie mam nadzieje, ze zwyciezca bedzie Lech :E
    • PimP 1987 napisał(a):

Ja chyba przejde sie na Arene zobaczyc jak graja - wejsciowki max 50zl, a mysle, ze to nie duzo patrzac ile klubow ma sie pojawic :)
      Oczywiscie mam nadzieje, ze zwyciezca bedzie Lech :E

Wygra Wisła :top1: :top1: :top1:
      fajny pomysł na nudna zimę z tym turniejem
      Jeżeli ktoś wie to niech napisze na jakim programie to będzie :)
    • Barney89 napisał(a):

Jeżeli ktoś wie to niech napisze na jakim programie to będzie :)
      W latach poprzednich transmisja byla na polsacie sport czy polsacie sport extra. Z racji, ze w turnieju biora udzial takie druzyny to byc moze transmisja odbedzie sie w telewizji niekodowanej.
    • *ThoR* napisał(a):

One Blood napisał(a):

dokladnie TVP Sport transmituje Remes Cup, szkoda ze nie wpuszczaja kibiców innych druzyn, tylko Lecha, ale wiemy jak to sie skonczylo pare lat temu...

nie wpuszczają kibiców innych drużyn?! :quasi:

co się stało parę lat temu?

z tego co sie orientuje, to przyjezdza tylko Arka, Jaga i Zaglebie, a co sie moglo stac? burdy jak zwykle
      e.
      Przypominamy, że na turniej nie przyjadą niestety kibice drużyn spoza Poznania.
      – Wszyscy pamiętamy turniej w Katowicach sprzed kilku lat, który zakończył się regularną bitwą. Dlatego bilety na turniej będzie można kupić tylko w Poznaniu - wyjaśnia Robert Hirsch, dyrektor turnieju.

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez One Blood ().

• Ano no tak, rozumiem.
      Sprzedaż biletów na tegoroczny Remes Cup Ekstra, rozpocznie się w piątek 8 stycznia. Cena biletów: 49 zł.

(remescupekstra.pl)

Natomiast w TV pokaże TVP Sport i to się zacznie w piątek (15.01) o godzinie 19:10 8-)
      Już się nie mogę doczekać :D
    • hehe, niezle tez szaleli pod Arena kibice Widzewa Lodz ;)
      bajerowalem, bajerowalem i zalatwilem sobie za free 2 bileciki na turniej ]:-D
      teraz trzeba liczyc, ze w tym roku Lech wezmie na powaznie ten turniej i wystawi najsilniejsza ekipe :D