TS Wisła Kraków.

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• bez napinki chlopaki :*
      w Lublinie po takiej sromotnej porazce to raczej Wisla nie bedzie godnym rywalem dla Lecha
      nie oszukujmy sie ale ta porazka morale spadly do 0 i raczej Superpuchar zawedruje do Poznania
      teraz Krakusy musicie trzymac kciuki za inne polskie zespoly ktore zostaly w LE ;)
      i oby kazda druzyna przeszla eleiminacje i faze grupowa ;]
    • Y2K napisał:
      wygrali ligę
      zdobyli majstra więc chyba byli najlepsi nie ???

śmieszą mnie wasze uwagi a kto powiedział ze Lech by sobie z nimi poradził ?? pewności nie ma (mogli wygrać ligę ale byli słabsi od Wisły)

teraz pozostaje skupić się na krajowym podwórku i zdobyć majstra

za rok znowu spróbujemy

Dokładnie :]

Incinerate napisał:
      Od tego czy będziemy próbować zależy czy któraś drużyna będzie lepsza nie w pojedynczych meczach przeciwko Wiśle,a w całym sezonie,Wy wygraliście z nami 1 spotkanie w lidze,drugie zremisowaliście ale końcówka pokazała kto w tym sezonie był lepszy.
      ps - Z niecierpliwością czekam aż wasz wielki LECH POZNAŃ duma Wielkopolski (i według was Całej Polski) zdobędzie majstra i Wkońcu pokaże swoją potęge w el.LM .Jak do tej pory nie było wam to dane, :lol:
      edit - A jeśli się zakwalifikujecie to Wam z całego serca pogratuluje i będe za Was trzymał kciuki . =)
      A narazie... .. Do zobaczenia w Weekend w Lubinie .

Po raz drugi w pełni się zgadzam ;)

A tutaj jeszcze artykuł, który dokładnie opisuje zachowanie kibiców innych, na pewno "lepszych" klubów po tej porażce. Ukazał się na wislakrakow.com ;)

Blamaż, jakim była bez wątpienia porażka z Levadią, to znakomita okazja do złośliwych komentarzy i nierozważnych wypowiedzi wszelakich ekspertów futbolowych. Za jednego z nich uważa się zapewne Jacek Dembiński, autor ostatnich goli dla polskiego klubu w Lidze Mistrzów.

Dembiński zdobył dwa gole w zremisowanym 2:2 meczu Widzewa z Borussią Dortmund. Miało to miejsce w... 1996 roku.- My rywali pokroju Levadii rozbijaliśmy po 7:0 - stwierdził Dembiński.

- Może czas, żeby o Ligę Mistrzów powalczyła inna drużyna? Na przykład Lech Poznań. On w poprzednim sezonie w pucharach grał nieźle. Wstydu na pewno nie przyniósł - dodaje były napastnik HSV, Lozanny, Widzewa, Lecha i Amiki.

Panie Jacku, czy chodzi o tego Lecha, który pokazywał nam w zeszłym sezonie "plecy", a zakończył sezon z 5-punktową stratą do mistrza Polski? Rozumiemy - w tym sezonie "majstra" ma zdobyć Lech. Wiślacy i inne kluby - nie walczcie, połóżcie się i dajcie przegonić "Kolejorzowi". On nie przyniesie wstydu w Europie.

Nie jest sztuką rozegrać 3-4 dobre mecze w sezonie. Pokazali to także wiślacy wygrywając 1:0 z Barceloną niemal rok temu. Pokazał też Lech, który szczyt wiosennej formy przygotował na mecz z Udinese, by w końcówce sezonu "oddychać skarpetkami", przegrywając ostatecznie tytuł mistrzowski.

Jutro przybita Wisła zmierzy się z Lechem w meczu o Superpuchar Polski.

źródło: wislakrakow.com
      (rav)

Teraz wielu jest takich "Dembińskich" ;) Przyszłość pokaże kto będzie się cieszył po tym sezonie, kto będzie reprezentował kraj w LM i LE.
    • narazie fakt jest taki, ze duzo pisaliscie jak to latwo bedzie wejsc do LM, a przegraliscie jak zawsze :E
      obiektywnie stwierdzajac jesli te "pomocne przepisy Platinego" nie pozwolily Wam sie dostac do LM, a co lepsza nawet na pocieszenie nie pogracie w LE to chyba jest cos nie tak ??
      smutny jestem, ze znowu tak sie kazdy napalal na LM, a Nasze polskie kluby poraz kolejny pokazal jaka ta Nasza liga jest slaba.
      Teraz mozna jedynie patrzec na LE i zmagania polskich druzyn - oby dluzej (juz tak jest) niz Naszego Mistrza Polski =)

edit: i najbardziej smieszy mnie te podniecanie sie wygrana z Barcelona - no ludzie, oni grali II rezerwami bo awans mieli juz gwarantowany ^^ ale nie, Wisla jako jedna z nielicznych druzyn europejskich pojechala Barce :E

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez PimP 1987 ().

• PimP 1987 napisał(a):

narazie fakt jest taki, ze duzo pisaliscie jak to latwo bedzie wejsc do LM, a przegraliscie jak zawsze :E

Jak zawsze? Oczywiście, zdarzyły się porażki, ale ostatnia taka spektakularna była chyba 5 lat temu, z Dynamo Tibilisi.
      Ale w polskiej piłce wiele jest przykładów takich sromotnych porażek:
      2008/09 - Cracovia odpadła z Szachtior Soligorsk, 3 zespołem ligi białoruskiej
      2007/08 - Legia do przerwy przegrywała z Vetrą Wilno 0:2, mecz zakończył się po rozróbach "kibiców" z Łazienkowskiej. Vetra była wtedy 3 zespołem ekstraklasy litewskiej.
      2006/07 - Zagłębie odpadło z Dinemem Mnisk, vicemistrzem Białorusi
      Lech poznań odpadł z FC Tiraspol, 3 zespołem ligi mołdawskiej. Tak, ten sam Lech, który wg pana Dembińskiego powinien zamiast Wisły grać w el. do Ligi Mistrzów.

Tak więc w trzech ostatnich sezonach naszym zespołom zawsze zdarzały się odpadnięcia z rywalami z dużo niższych lig. Pokazuje to poziom polskiej piłki, ale też wg mnie lekceważenie rywala. Większość z tych meczów została rozgrywana w lipcu, kiedy nasze zespoły dopiero przygotowują się do sezonu, uważam więc, że dużo trenerów uznało, że nie warto przygotowywać formy na ten mecz skoro on jest z marszu wygranym.

PimP 1987 napisał(a):

edit: i najbardziej smieszy mnie te podniecanie sie wygrana z Barcelona - no ludzie, oni grali II rezerwami bo awans mieli juz gwarantowany ^^ ale nie, Wisla jako jedna z nielicznych druzyn europejskich pojechala Barce :E

Skład Barcy na mecz w Krakowie:
      Barcelona: Valdes - D.Alves, Puyol, Piquet, Abidal - Keita, Iniesta (66. Hleb), Y.Toure, Xavi (57. Gudjohnsen), Henry - Eto'o (73. Krkic).

Czy to są rezerwy? Mi właściwie tylko Messiego brakuje, ale ok...
      Faktem jest, że Wisła wygrała i pokazała dobry futbol wtedy.
      Gdyby to Legia/Lech/Górnik Łęczna wygrały, podejrzewam, że również by były takie (jak nie większe) zachwyty nad tym meczem...

EDIT: Dość wiarygodne źródło jakim jest wislakrakow.com podało informacje o dymisji Skorży :(
      ex SMod ZŻU, MN
      ex Mod Handel, Wojny, DiD, S&D, ST, PoO, WiP

LFC - this means more...

Twister jest genialny!
      mirela jest wspaniała!
      Pręgierz (*)
    • cała liga się do niczego nie nadaje, Lech wygrał ze słabiutkim Feyenoordem i nagle się okazało że jest potęgą - lepiej nie żyć w świecie złudzeń bo porażki będą bardziej dotkliwe
    • Ręce mi opadły.

Mistrz Polski przegrał z mistrzem Estonii,jesteśmy w odbycie.

Oczywiście piłkarzom jest przykro itp. ale co ja mam /ciach czuć?Klub z którym jestem chyba z 15 lat po raz kolejny pokazał jak bardzo kocha swoich kibiców.Ludzi którzy na 90 minut zapominają o bożym świecie i całym sercem wspierają ich wysiłki.Ale po co?Dla remisu i porażki?!?

Nie ma tu miejsca na teksty typu "Nic się nie stało" tu potrzebny jest solidny kopniak od wszystkich którzy liczyli na awans.Myślę że każdemu z Was przynajmniej na 1 sekundę pieści zacisnęły się ze wściekłości.

Bo mi tak.

/tortoise
    • vul6 napisał(a):

cała liga się do niczego nie nadaje, Lech wygrał ze słabiutkim Feyenoordem i nagle się okazało że jest potęgą - lepiej nie żyć w świecie złudzeń bo porażki będą bardziej dotkliwe
      Juz zaczyna sie odbieranie sukcesów, bo komus innemu sie noga powinela pora 435634564?

Co Wisła zrobila to kazdy wie, ale spodziewaliscie sie ze co? Ze dojdzie do IV rundy? Z takimi transferami? Pamietacie jak pisalem ze nie macie ataku i tej strony gdzie gra Małecki i Łobodziński? Każdy z was uwazal ze nie mam racji. No to kolejna lekcja piłki się odbyła.

Ambicje wielkie a skonczyliscie jak zawsze, Pimp dobrze napisal. To ze byla to "dopiero" 2 spektakularna porazka nie sprawia ze odpadliscie z walki o LM chyba juz 6 jak nie 7 raz.
      5 ST
      Gram:
      U17 top71
      Emeryt:
      U1 jp top35 flota top14; U28 top167; U35 top450; U39 top235

• Mecz o niebo lepszy niż z Levadią. Widać, że niektórym piłkarzom zaczęło chcieć się walczyć. Pawełek bez żadnej gafy i kilka razy nieźle obronił. Widać, że z Alvareza może coś być, na razie słaba komunikacja w obronie. Kirm troszkę mało wykorzystywany. Słabo wypadł Małecki i Ćwielong (znowu zmarnowana setka). Widać, że Brożkowi potrzebny partner w napadzie. Mimo wszystko troszkę "jaśniej" się zrobiło w obozie Wisły. Oby tylko trener został, zakupiono napadziora i rywala w bramce dla Pawełka.
    • No cóź. Pozostaje tylko pogratulować rywalom z Estonii awansu do kolejnej rundy. Przed dwumeczem wszyscy byli pełni optymizmu - ja też.
      Nawet po nieszczęsnym remisie w Sosnowcu byłem pewien że Wisła awansuje. Niestety nie oglądałem rewanżu oglądałem tylko skrót na youtube youtube.com/watch?v=YOlpSI1GYPM . Według mnie w tym dwu-meczu na boisku była lepsza Wisła, Levadia miała jednak więcej szczęścia bo udało im się zdobyć bramki. Niech ci wszyscy krzykacze z poznania czy tam z warszawy czy też z innego zakątka Polski się uspokoją ponieważ Lech czy też Legia mogli udowodnić swoją wyższość na boisku przez pozycje w ligowej tabeli. Może gdyby Lech wygrał majstra, pokonał by Levadię ale tego nie zrobił. Może za rok Wam się uda. Narazie to Wisełka jest najlepsza w Polsce! Tyle ode mnie.
    • Dzisiejszy mecz pokazal ze Wisła nie jest najlepsza w Polsce. W Polsce nie ma najlepszej druzyny, kazdy moze pokonac druzyne z czolowki co pokazal zeszly sezon. Absolutna dominacja Wisły juz minela i musisz sie z tym pogodzic.

Ps. nie zdziwie się jak do nastepnej rundy UEFA (czy jak to sie tam teraz zwie byle miec wiecej kasy) nikt nie awansuje. Polonia meczy sie nawet z San Marino. Legia ogrywa nie bez problemu gruzinów i oba kluby maja ciezkich przecinikow - początek sezonu nie pomaga, a Lech ma wicemistrza Norwegii. Mimo ze slabo gra w lidze to w niej gra. Levadia tez byla w pelni sezonu...

Zobaczycie ze po nastepnej rundzie LE bedzie jeszcze smieszniej.
      5 ST
      Gram:
      U17 top71
      Emeryt:
      U1 jp top35 flota top14; U28 top167; U35 top450; U39 top235

• Znowu niezasluzona porazka Wisly, tym razem z klubem ktory w zeszlym roku nic nie pokazal w pucharze UEFA. Zawsze lepiej przegrac z mistrzem Estonii. Co do gry to zaprezentowaliscie sie przyzwoicie.

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez -Maver- ().

• Leon Zawodowiec napisał(a):

smiesza mnie Twoje posty, tupu ze Lech byl slabszy od Wisly, dobrze wiesz ze CALY senon top3 Pl ligi grali na podobrym poziomie, tylko my zawalilismy 3 ostatnie mecze
      Czy Lech by sobie poradzil nikt nie wie, ale osiagniecia w UEFA w poprzednim sezonie napawaja optymizmem co do meczow z zagranicznymi rywalami
      Aha i moze nie probujcie za rok, bo znow bedzie kompromitacja i placz, jak co roku...

w zeszłym sezonie może to Lech grał najładniej ale końcówkę wyraźnie przegrali z Legią i Wisłą
      więc nie mów że Lech był lepszy od Wisły tak było tylko momentami to Wisła okazała się lepsza w przeciągu całego sezonu.

A co zabronisz im ?? O to chyba graja aby osiągać najwyższe cele, to że w tym roku się nie udało nie oznacza że w przyszłym ma się nie udać.
      I nie licz na to że Wisła połozy się przed rywalami bo oni będą chcieli zmazać z siebie tą kompromitację i będą walczyć do samego końca
      i żebyś się nie zdziwił jak za rok w czerwcu będziemy fetować na rynku :P
      a jeśli inna drużyna zdobędzie majstra to będę także ściskać za nią kciuki w LM .

Szukam konta uni 68 - jeśli ktoś może mi pomóc PW

Początek przygody z ogame 15.09.2006 r. 5 ST
      2012-2015 Przerwa
      Wznowienie kariery 20.12.2015 14 ST
    • Juz nawet zarty powstaja o podbojach europy :fgrin:

przychodzi maly kibic Wisły do taty i pyta

- tato co to sa europejskie puchary?

Ojciec na to

- nie wiem synu, zadwon do wuja z Poznania to Ci powie :D:D:D
      Uni20

Cracovia Kraków

Najgorzej jest sie poczuc na szczycie schodów, wtedy juz nie pojdziesz do przodu...
    • ale się uśmiałem ;/
      znasz jeszcze tak "dobre" kawały ??

ja mam nadzieję że Cracovię dosięgnie sprawiedliwość i dostaną to na co sobie zasłużyli sportowo :D

o co ja widzę Cracovia w jest I lidze :D

jak zostawią Cracovię w ekstraklasie to znaczy że PZPN nadal jest jednym wielkim bagnem
      z tego co słyszałem Cracovia ma problem z licencją
      czyli miejsce LKS-u (brak licencji) w ekstraklasie ma zająć Cracovia (brak licencji) to już przynajmniej ŁKS zasłużył sobie na boisku na pozostanie w ekstraklasie.

2012-2015 Przerwa

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Y2K ().

• Red napisał(a):

Juz nawet zarty powstaja o podbojach europy :fgrin:

Ojciec na to

Ja znałem lepszy:

Przychodzi mały kibic Cracovii do taty i pyta:
      -Tato, co to jest Mistrzostwo Polski?
      Ojciec na to?
      -Nie wiem synu, zapytaj dziadka, on powinien pamiętać :E

/koniec Off-Topu/

Ale już dość tych uprzejmości :E

Pojawiła się informacja, że Skorża zostaje na 100% na stanowisku. To dobrze.
      Po pierwsze jest on młodym, zdolnym i perspektywicznym szkoleniowcem, z którego w przyszłości coś będzie...
      Po drugie źle byłoby zmieniać trenera trzy dni przed startem ligi...
      Choć ten start nie jest taki pewien po tym całym cyrku... :?
      ex SMod ZŻU, MN
      ex Mod Handel, Wojny, DiD, S&D, ST, PoO, WiP

LFC - this means more...

Twister jest genialny!
      mirela jest wspaniała!
      Pręgierz (*)
    • Y2K napisał(a):

ale się uśmiałem ;/
      znasz jeszcze tak "dobre" kawały ??

ja mam nadzieję że Cracovię dosięgnie sprawiedliwość i dostaną to na co sobie zasłużyli sportowo :D

o co ja widzę Cracovia w jest I lidze :D

jak zostawią Cracovię w ekstraklasie to znaczy że PZPN nadal jest jednym wielkim bagnem
      z tego co słyszałem Cracovia ma problem z licencją
      czyli miejsce LKS-u (brak licencji) w ekstraklasie ma zająć Cracovia (brak licencji) to już przynajmniej ŁKS zasłużył sobie na boisku na pozostanie w ekstraklasie.
      dobitny przyklad posta jak powstaja reymontowske bajki :lol: =)
      Uni20

Cracovia Kraków

Najgorzej jest sie poczuc na szczycie schodów, wtedy juz nie pojdziesz do przodu...
    • jak masz pisać głupoty to pisz je lepiej w swoim temacie :D
      a nie zaśmiecaj nasz :D

bo pan Cupiał wie że kibice stoją murem za trenerem
      mam nadzieję że klub się jeszcze wzmocni przed najważniejszymi meczami (bramkarz i napadzior)

pozdro dla braci z Wrocka i Gdańska

2012-2015 Przerwa

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Y2K ().

• Red napisał(a):

Juz nawet zarty powstaja o podbojach europy :fgrin:

Ojciec na to

Powie jak to niesamowity Lech (czy może raczej Amica?) zagrał nieźle pół sezonu i wygrał z Feyenoordem (w którego składzie grały głównie młodziki z numerami powyżej 30-40 na koszulkach) stając się tym samym lepszy od Wisły... (co tam mistrzostwa czy ostatnie 10 sezonów w pucharach)
    • Maciek zostaje. Świetnie ;) Nie wiem kim można by go zastąpić, jest naprawdę dobrym trenerem :] Przytrafiła się porządna wpadka całej drużynie, ale całe szczęście, że wszystko zostało przemyślane i Skorża nadal z nami ;) W sobotę pierwszy mecz, mam nadzieję, że team się zmobilizuje i co najmniej 2-0 Ruch odprawimy ;)
    • *ThoR* napisał(a):

Maciek zostaje. Świetnie ;)

Ja byłbym mocno zdziwiony jakby go zwolnili - moim zdaniem to głównie wina zawodników. ;]

Z tego co widzę ominięta została w tym temacie dość ciekawa wypowiedź byłego trenera Wisły Dana Petrescu:

Zwolniony trzy lata temu z Wisły Dan Petrescu triumfuje. Jego Unirea zagra w fazie grupowej Ligi Mistrzów, podczas gdy Wisła rozstała się z tymi rozgrywkami po fatalnym dwumeczu z mistrzem Estonii. - Nie jestem tym specjalnie zaskoczony - mówi w "Dzienniku" Petrescu. - Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej.

- Polscy piłkarze nie są przyzwyczajeni do ciężkiej pracy - uważa rumuński szkoleniowiec. - A proszę mi wierzyć, że bez tego nigdy nie osiągnie się sukcesów. Kiedy prowadziłem Wisłę, zawodnicy krzywili się, gdy aplikowałem im mocne, wyczerpujące treningi. Chodzili nawet poskarżyć się na mnie prezesowi Cupiałowi. Mówili, że jestem katem, że tak nie powinno się trenować. Chcieli mieć trenera przyjaciela. A Cupiał popełnił poważny błąd. Uwierzył zawodnikom, że trenują za ciężko, i pozbył się mnie przy pierwszej nadarzającej się okazji. W normalnych klubach takie zachowanie jest nie do pomyślenia. Prawdziwy prezes ufa zatrudnionemu przez siebie trenerowi, a nie użalającym się nad sobą piłkarzom.

Cupiał zrobił źle, zwalniając pana?

- Zależy dla kogo. Ja akurat wyszedłem na tym dość dobrze, Wisła nie bardzo. Bo co z tego, że udało jej się zdobyć później dwa razy mistrzostwo Polski, skoro cały czas nie ma awansu do Ligi Mistrzów? A ja z małym klubikiem, który trzy lata temu awansował do rumuńskiej pierwszej ligi, od września będę grał w fazie grupowej tych najważniejszych rozgrywek w Europie! Jeżeli zatrudnia się jakiegoś szkoleniowca, to trzeba dać mu czas. Pracuję w Unirei trzy lata. Kiedy zaczynałem, byliśmy kopciuszkiem, a udało mi się wprowadzić tę drużynę na salony. Miałem szczęście, bo większość rumuńskich prezesów działa tak samo jak ci w Polsce. Trzy przegrane mecze i wyrzucamy trenera. Tak jest najprościej, ale jak pokazuje choćby mój przykład, nie tędy droga.

wislakrakow.com/www/showarticle.php?articleid=21484

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez KozaX ().

• tak, to gdybanie, ale...

po mistrzu Polski nalezy sie spodziewac takiej gry jak wlasnie pokazuje Lech (55-ta minuta i juz 6:1) a nie tego co odstawila Wisla...

jakby na to nie patrzec - moze i w lidze Lech byl slabszy i nie sprostal ilosci spotkan, ale w pucharach pokazal i pokazuje caly czas znacznie wiecej niz dowolny inny polski klub. nie wiem czemu, ale Lechitom chyba po prostu sie chce
    • vonHell napisał(a):

tak, to gdybanie, ale...

po mistrzu Polski nalezy sie spodziewac takiej gry jak wlasnie pokazuje Lech (55-ta minuta i juz 6:1) a nie tego co odstawila Wisla...

jakby na to nie patrzec - moze i w lidze Lech byl slabszy i nie sprostal ilosci spotkan, ale w pucharach pokazal i pokazuje caly czas znacznie wiecej niz dowolny inny polski klub. nie wiem czemu, ale Lechitom chyba po prostu sie chce
      Ja mam trochę inne zdanie na ten temat... Mianowicie Poznaniakom starcza siły tylko na początku rozgrywek, gdy grają "na świeżości", natomiast Wisła gra na równym poziomie, bez tendencji spadkowej, dlatego to oni (moim zdaniem) i w tym roku zakończa rozgrywki na pierwszej pozycji, jeśli oczywiście w najbliższym okienku transferowym znacząco się nie osłabią, a Lech nie zakupi nowych, wartościowych zawodników...
    • Pawełek to jednak hardkor :lol: :lol: :lol: Strasznie mi go szkoda, bo broni 90 minut poprawnie, a potem taki klops, tak samo z Ruchem było. Ale mecz super, pełna kontrola od 1 minuty. Bramka na 4:0 stadiony swiata. Już widać że z Alvareza będzie pożytek i o dziwo Łobodziński gra jak przystało na kase którą dostaje. Jednym słowem Skorża przygotował drużyne na ligę i 3-4 runde eliminacji, bo w klubie myślano, że w 2 estonczycy sami sobie strzelą bramki. Oby zwycięska ligowa passa trwała jak najdłużej.
    • Taa, sam nie wiem co z tym Pawełkiem. Całe szczęście, że nie przytrafiło się to np. przy wyniku 1-1... ogólnie dla drużyny bramka właściwie żadnego znaczenia mieć nie będzie, ale teraz na Mariuszu jeszcze większa presja, jeszcze większe pretensje - trudno się dziwić. Żaden bramkarz nie może sobie na coś takiego pozwolić... co zresztą wszyscy wiemy. A teraz naiwne zdanie -"Oby to był ostatni błąd Pawełka":P
    • Haha, kto tak sędziego ładnie nazwał ? ;)
      To że wygrają było pewne, ale że z taką łatwością - pięknie Wiślacy.
      Z drugiej strony szkoda Zagłębia. Na pewno nie są tak słabi jak pokazują na to wyniki tych dwóch kolejek. Dwie najgorsze drużyny mają z głowy, jeszcze tylko bęcki od Lecha pewnie zbiorą i mogą punkciki zbierać - oby jak najwięcej.
    • Kar(L)ik napisał(a):

ciach proszę bardzo link do 1 bramki WISŁY

komentarz zbędny

bez napinki

pozdro

a co ja sędziowałem ten mecz czy co ??

spalony był ale to sędzia podjął decyzję (takich sędziów mamy) więc bez napinki
      nawet jak by nie uznał to i tak by było 3:1 :P

brawo łobo kręcił nimi jak chciał :D

2012-2015 Przerwa

Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez Y2K ().