KAKA' podobno do CHELSEA
Real Madryt
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
-
-
L3szczyk napisał(a):
KAKA' podobno do CHELSEA
po mojemu Perez powinien się go pozbyć jeśli zapłacą cenę z ubiegłego roku lub coś koło tego
nigdy za nim nie przepadałem, do tego wydaje mi się że nie pasuje do ligi hiszpańskiej
do tego ta jego kontuzja pachwiny
Chelsea chce kota w worku - proszę bardzo -
Moim zdaniem KAKA' się marnuje na Santiago Bernabéu, nic specjalnego tam nie pokazał, wydaje mi się że nawet dobrze by było jakby odszedł .. może w końcu by odżył, bo na MŚ kompletna porażka jego i kolegów z drużyny
-
Nie wiem który mundial oglądałeś, ale ten który ja śledziłem był całkiem niezły w wykonaniu Kaki. Na pewno o niebo lepszy niż jego sezon w barwach Realu. Niestety to nadal daleko od oczekiwań i tego co pokazywał w Milanie.
Nie mniej krytyka w jego przypadku nie jest rzeczą konieczną, a wręcz zbędną. Zaliczył parę asyst, naprawdę wymagających myślenia. Dobrze kontrolował tempo gry.
Do angielskiej go nie dawajcie, nie dadzą mu tam żyć. No i te jego problemy z pachwiną. Choć kto wie? Nie takie rzeczy się zdarzały. -
Czegoś musi spróbować, może akurat tam odzyska forme z Milanu
-
ja mysle ze kwestia czasu jest by i kaka i benzema zaczeli grac na swoim poziomie to sa klasowi gracze oni widziedza jak sie gra po prostu po kilku lepszych sezonach w koncu musi byc 1 taki w ktorym graja ponizej swojego poziomu i oczekiwan innych
-
Kaka jeszcze zacznie grać o to się nie bójcie. Ale co do Benzemy to moim zdaniem to strasznie przeciętny napastnik wykreowany przez mediau15 - top 200? (off)
u56 - top 20 (off)
uTarazed - top 7 (off)
uWezn - top 2 (off)
uAquarius - top 1 (off)
uEuropa top 2 (off) -
Benzema grał bardzo dobrze w Lyonie. Może po prostu charakterystyka ligi mu nie odpowiada? Ligue 1 bliżej do PL niż Premiera Division. Oczywiście pod kątem stylu gry, a nie poziomu
-
Yamato Damashi napisał(a):
Benzema grał bardzo dobrze w Lyonie. Może po prostu charakterystyka ligi mu nie odpowiada? Ligue 1 bliżej do PL niż Premiera Division. Oczywiście pod kątem stylu gry, a nie poziomu
ale halo
Benzema nie grał słabo
miał dwa problemy
pierwszy to kontuzje, które zabrały mu sporo czasu
a drugi to Gonzalo Higuain
Pellegrini grał jednym napastnikiem + CR9 i to był problem Benzemy
gdy Higuain miał kontuzje Benzema rozegrywał świetny okres
może ktoś pamięta wyjazdowe spotkanie z Valencia i DeportivoPost był edytowany 1 raz, ostatnio przez Black Grucha ().
-
Guti: Będę kibicem Realu Madryt do końca życia
Jesteś wzruszony? Jak wyobrażałeś sobie ten moment?
Myślę, że trochę się wzruszyłem. Czuję w tej chwili wiele emocji.
Spędziłem w Realu Madryt praktycznie całe moje życie, w klubie, który
uważam za najlepszy na świecie. Byłem otoczony przez przyjaciół, rodzinę
i dziennikarzy, którzy praktycznie dorastali razem ze mną i których
znam od pierwszego dnia. Wiele doświadczyłem i jestem szczęśliwy, że
mogłem występować w pierwszym zespole przez 14 lat. Jestem zadowolony,
że osiągnąłem z klubem porozumienie w sprawie kontraktu. Teraz czekam na
nowy etap w moim życiu.
Przybyłeś tu w wieku 9 lat i przez te 24 lata pobytu tutaj wygrałeś wiele tytułów. Co sądzisz o tym wszystkim?
Sądzę, że moi rodzice i moje siostry wykonały świetną robotę. Zasługują
na połowę uznania za wygrane przeze mnie tytuły. Nie osiągnąłbym tego
wszystkiego bez ich wielkich wysiłków. Pamiętam wiele podróży pociągiem
czy zimne wieczory, które spędzałem w miasteczku Realu Madryt...
Przeżyłem tu wiele chwil i dużo z nich było bardzo dobrych.
Którą z tych chwil wspominasz najmilej?
Prawdopodobnie mój debiut. Każde dziecko marzy o debiucie na Bernabéu
przed 80 tysiącami kibiców. Sądzę, że to był bardzo ważny moment mojego
życia. To było zwińczenie wielkiego wysiłku , ciężkiej pracy nie tylko
mojej, ale także moich bliskich. To była ogromna satysfakcja.
To piłkarski geniusz, potrafiący zagrać piłkę, jak nikt inny. Co czułeś, po wysłuchaniu takich słów?
W końcu do tego przywykłem i zdałem sobie sprawę, że takie rzeczy
właśnie się zdarzają w futbolu. Czasami jesteś zapamiętany dzięki
wielkim osiągnięciom, ale czasem płacisz za popełnione błędy. Czuję
dumę, że kibice będą za mną tęsknić. To oznacza, że wykonałem w Realu
Madryt dobrą robotę i to jest to, dzięki czemu ludzie mnie zapamiętają.
Fani byli wyraźnie wzruszeni, gdy pożegnałeś się z nimi podczas
ostatniego meczu ligowego. Tak samo wyglądali dzisiaj dziennikarze na
konferencji...
To było prawdziwe. Wszyscy wykonujemy swoją pracę i nic nie może trwać
wiecznie. Niektórzy dziennikarze zaczynali swoje kariery, kiedy ja
zaczynałem swoją w canterze. Wierzę, że kibice odczuwali sympatię
do mnie w ostatnich latach. Czułem to na ulicy. Myślę, że sprawy uległy
zmianie. Niektórzy lubią Cię bardziej, inni mniej. Nasza praca sprawia,
że jesteś poddany opinii publicznej i każdy ma własne zdanie. Mam
bardzo miłe wspomnienia. Czułem wielką sympatię ze strony kibiców, mimo
że przez ostatnie cztery miesiące moja przyszłość w klubie była
niepewna. Jestem za to wdzięczny. Chcę, aby fani wiedzieli, że będę
kibicem Realu Madryt do końca życia.
Myślisz, że mógłbyś tu kiedyś wrócić?
Może. Chciałbym, ponieważ spędziłem tu wiele lat i znam ten klub bardzo
dobrze. Wierzę, że prawdopodobnie mógłbym wykonywać dobrą robotę. To
jest wielki klub, a herb i nazwa Realu Madryt przetrwa na zawsze. Wielu
ludzi, podobnie jak ja, przychodzi i odchodzi. Nigdy nie wiesz, co
przyszłość ci przyniesie. -
Wiesz Grucha ja nie wiem w sumie co o nim myśleć. Stracił miejsce w składzie jeszcze zanim załapał kontuzje z tego co pamiętam. Nie grał tak jak wszyscy sobie to wyobrażali. Nie imponował skutecznością ani indywidualnymi rajdami.
Może wypadał blado obok rewelacyjnego Higuaina (który miał problemy ze strzelaniem bramek lepszym drużynom, ale to swoją drogą). Myślę, że powinien zostać na jeszcze jeden sezon i rozwiać wątpliwości wszystkich. W jedną bądź drugą strone :). -
Higuain wygrał z nim rywalizacje
miał bardzo dobry sezon
ale nie zapominajmy że to był jego 3 w Realu
a dla Benzemy debiutancki
i tak naprawdę tak jak mówiłem wcześniej
jednyna okazje pokazania się na dłuższą mete dostal podczas kontuzji Gonzalo
wszystko za sprawa tego że Pellegrini stosował ciągłe rotacje w składzie w początkowym etapie sezonu
a to Higuain, a to Raul a to Benzema
jeśli nie wypali w tym sezonie
to nie wypali w Madrycie już wcale
pożyjemy zobaczymy -
Raul wczoraj został zaprezentowany jako nowy piłkarz Schalke
przykro na to patrzec
dla mnie on zawsze będzie piłkarzem Realu i wielką legendą!
Dzięki niemu pokochałem ten klub
ps Guti w BesiktasiePost był edytowany 1 raz, ostatnio przez Black Grucha ().
-
Nie jestem kibicem Realu i nigdy byłem ani nie będę no ale trzeba przyznać, że Raul to legenda Realu jak i hiszpańskiej piłki. Już lepiej, żeby zakończył karierę niż włóczył się po innych klubach. Piękna kariera. Nie darzę go moją sympatią ale szacunek mam dla tego piłkarza wielki.Hyperion ON
Nick: NotoriousTT -
Oficjalnie: Sami Khedira piłkarzem Realu Madryt
Oficjalna strona VfB Stuttgart potwierdziła osiągniecie porozumienia z Realem Madryt w sprawie transferu 23-letniego niemieckiego defensywnego pomocnika Samiego Khediry.
Cena w okolicach 10-15 mln euroPost był edytowany 1 raz, ostatnio przez Black Grucha ().
-
A Higuain to co nib pierwszy sezon również miał świetny???Nie a nawet jeszcze gorszy...Dajcie czas Benzemie a jak nie to zapraszam do InteruU 9
U 48 - D23
U 61 - ZGON
U Rigel
U Ursa
U Fenrir
U Janice - LHiP -
Sierżant Zimny Lód napisał(a):
A Higuain to co nib pierwszy sezon również miał świetny???Nie a nawet jeszcze gorszy...Dajcie czas Benzemie a jak nie to zapraszam do Interu
Higuain został sprowadzony w wieku 19/20 lat
i żeby było śmiesznie jego nominalną pozycją wówczas była prawa pomoc\skrzydło ;p -
Nikt tutaj nie piszę, że należy Benzeme sprzedać. Po prostu mówimy, że miał sezon słabszy od Higuaina i poniżej oczekiwań stawianych przed nit, ot co.
-
Pierwszy sparing Realu w tym sezonie za nami i pierwszy mecz pod wodzą Jose ;p
Club America 2 - 3 Real Madryt
Bramki:
0:1, 34', Sergio Canales
1:1, 53', Esqueda
2:1, 61', Vicente Sánchez
2:2, 63', Gonzalo Higuaín
2:3, 80', Cristiano Ronaldo
Meczu nie oglądałem, nie wysiedziałem do 5 rano ;p
na realmadryt.pl można obejrzeć bramki
uwagę zwróciłem na lufe CR z wolnego ;p
http://www.youtube.com/watch?v=Eg_xfB1T0yA&feature=player_embeddedPost był edytowany 1 raz, ostatnio przez Black Grucha ().
-
nie jestem może wielkim fanem Realu, ale ciekawi mnie jak będą grać pod batutą Jose
a znając życie on jest zdolny poprowadzić w końcu Real zwycięstwa w LM
swój kunszt pokazał w Interze -
Tymczasem trwa walka o Maicona. Jeśli uda się go kupić to zakupy w tym okienku będą praktycznie zakończone.
Roszady w numerach, najciekawsze IMO to Ronaldo z mityczną 7, Benzema z 9, Granero z 11. Ponadto Xabi Alonso w końcu ma "swoją" 14, a numer 2 pozostaje wolny w oczekiwaniu na Maicona.
Kaka się leczy, jego trauma się przedłuża. Często bywa tak, że jeśli piłkarz leczy uraz w presezonie to potem ciężko mu złapać kondycję i formę, kiedy sezon jest już w pełni. W związku z tym podejrzewam że Mou nie będzie chciał puścić Van der Vaarta, a ktoś musi odejść.
Ja osobiście lubię Holendra i nie chcę aby odchodził, nie widzę za to miejsca dla Diarry i Drenthego. Na pozycję defensywnego pomocnika pierwszy w kolejce za pewne będzie Khedira, jako nowy nabytek. Powalczyć z nim mogą Gago i Lass (ten ostatni gdyby miał formę to nie widziałbym sensu w ogóle się zastanawiać kto powinien grać). -
Maicon ma dostać 13 z której właśnie zrezygnował Dudek, czyżby transfer Maicona to tylko kwestia czasu....
-
Barca wypuściła Rafe i zwolniła się 4, a Cesca i tak nie będzie w stolicy Katalonii.
Zwolniony numerek jeszcze o niczym nie świadczy.
Poza tym, czy wam kurde potrzeba tego Maicona? Macie Ramosa. Po co zmieniać coś co dobrze działa? -
Osobiscie zamiast Maicona widzialbym tam A.Cole'a . Mu jak nikomu innemu zmiana otoczenia sie przyda, a przeciez wiadomo nie od dzis, ze jest uwazany zza jednego z najlepszych na swiecie na swojej pozycji i dobrze sie zna z obecnym trenerem Realu.
-
Poza tym, czy wam kurde potrzeba tego Maicona? Macie Ramosa. Po co zmieniać coś co dobrze działa?
jestem doładnie tego samoego zdania
do tego mnie to po prostu boli bo bardzo lubie Ramosa
a Mourinho na siłe próbuje wcisnąc tutaj Maicona
do licha potrzebujemy obrońce środkowego i to młodego na ławke bo przecież jest Pepe i Albiol
ewentualnie lewego obrońce
nie prawego, gdzie jest jeszcze w rezerwie Arbeloa i LassPost był edytowany 2 razy, ostatnio przez Black Grucha ().
-
Real ponownie wygrał w sparingu 3:2. Obu meczów nie oglądałem (wstawać dla towarzyskich o 4 czy 5 rano to chyba przegięcie by było :P) ale dziwi mnie lekko liczba traconych bramek. Przeciwnicy są na poziomie drugiej połowy tabeli ligi hiszpańskiej, Mou mocno rotuje składem itp. ale mimo wszystko, 4 gole w dwóch meczach to sporo.
Po pierwszej połowie było 2:0 dla Galaxy, jeden gol wepchnięty jak czołgiem, drugi Donovan wsadził z karnego spowodowanego po podobno głupim zachowaniu Drętwego. Na drugą połowę wyszło 10 nowych graczy Realu i poszło jak z płatka. Szalał Canales, szalał Higuain, Ronaldo podobno też grał świetnie. Pierwszy zaliczał świetne podania kluczowe (w tym jedno piętą, po którym strzał Higuaina dobił Pedro Leon) drugi trzasnął dwie bramki (byłyby trzy, ale bramkarz wybronił i wpadła po dobitce Leona) a trzeci popisał się piękną asystą przy pierwszej bramce.
Na jakieś ocenianie przyjdzie czas może dopiero gry Real rozegra jakiś poważniejszy sparing, który dane mi będzie obejrzeć już nie mogę się doczekać sezonu, szalenie ciekaw jestem postawy Canalesa, Pedro Leona i Di Marii w spotkaniach o punkty. -
A Canales nie miał zostać jeszcze rok w Racingu?
-
Kozinho napisał(a):
A Canales nie miał zostać jeszcze rok w Racingu?
Początkowo taki był plan, ale przyszedł Mou i powiedział że chce Canalesa już teraz. Jak się okazało, wobec obiecującej gry młodziaka i kontuzji Kaki było to co najmniej dobre posunięcie. -
hmm... o ile mi wiadomo to bramki zdobyli Higuain dwie i Xabi, a nie Pedro Leon
-
G R A N T napisał(a):
hmm... o ile mi wiadomo to bramki zdobyli Higuain dwie i Xabi, a nie Pedro Leon
racja
fakt faktem Higuain zdobył i trzecią bramkę, ale sedzia wyczarował spalonego z kapeluszaPost był edytowany 1 raz, ostatnio przez Black Grucha ().
-
Udostępnij
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0
-
Użytkownicy online 14
14 gości