Jak nazywają się białka infekcyjne wywołujące bardzo poważne choroby neurodegeneracyjne
Chodzi o priony.
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
Jak nazywają się białka infekcyjne wywołujące bardzo poważne choroby neurodegeneracyjne
chief2 napisał(a)
Chodzi o priony.
lepus2 napisał(a)
Ale ja pytałem o różnice.
Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Hyde911 ().
chief2 napisał(a)
Takie życiowe pytanie.
Dlaczego marchewki kupione w sklepie są proste ( jak pręt), a marchewki hodowane w przydomowych ogródkach nie są proste.
Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Hyde911 ().
Hyde911 napisał(a)
Może przemysłowo marchewki uprawiane są w żelach zamiast w glebie? Ponieważ żel stawia mniejszy opór podczas wzrostu, korzeń rośnie prosto.
Taulin napisał(a)
W zelach? ja pierwsze slysze cos takiego
A niby skad taka marchewka ma brac te skladniki odzywcze i wode?
Tygrysq napisał(a)
To jest coś takiego,że z glegy itp.pobiera je z okoła więc rośnie jak chce,a w hodowli szklarniowej woda jest podawana tylko w korytkach i pod hodowlą więc marchew rośnie pionowo w dół w kierunku wody.Chyba :p
Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Matiszko ().
Tygrysq napisał(a)
Dobra,widzę,że nikt tematu nie rusza,więc może ja znów zadam.
Dlaczego możemy się uśpić przy głośnej muzyce lub przy włączonym świetle a gdy ktoś zgasi światło lub wyłączy muzykę budzimy się?
Tygrysq napisał(a)
Dobra,widzę,że nikt tematu nie rusza,więc może ja znów zadam.
Dlaczego możemy się uśpić przy głośnej muzyce lub przy włączonym świetle a gdy ktoś zgasi światło lub wyłączy muzykę budzimy się?
chief2 napisał(a)
To ja zadam:
Jak odróżnić centrosom komórki zwierzęcej od centrosomu komórki roślinnej (wystarczy podać 1 różnicę, jest ich więcej)
Czym rozni sie tropizm od nastii?
12 gości