Reprezentacja Polski w piłce nożnej.

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• Wojtkowiak out. Tyle razy go sprawdzał i nadal nie widzi jaki on drewniany?
      Wołąkiewicz tragicznie. Widziałem jego 2-3 pełne mecze w Lechii i był to zupełnie inny zawodnik. Na pewno nie pasuje na środkowego, na boku obrony tak, na środku wykluczone.
      Kikut out, to nie poziom na reprezentacje. Podobnie Rybus.

Czasem fajnie pokopali sobie w środku, nie wyglądało to źle.
    • bERN. W co mam wierzyć? W to, że była taka pomyłka? Człowiek się myli, więc czemu nie?

Z drugiej strony nie ma co tego zgrupowania brać pod uwagę. Zgrupowanie nie było w terminie Fifowskim. Piłkarze ligowi. Jeszcze gdzieś na odludzi.
      Hyperion ON

Nick: NotoriousTT

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez dragonartur ().

• Tyle, ze Szpakowski, ktory chwalil sie przed meczem, ze ma stanowisko blisko boiska powinien kojarzyc i rozrozniac kto wchodzi. ^^
      Kikut out, to nie poziom na reprezentacje.
      <--- oceniasz to po jego grze na srodku pomocy? Nie dosc, ze debiut w reprezentacji to debiut na tej pozycji. Smuda troche przekombinowal i zabil wszystkie walory jakie posiada Kikut...

Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez **PIMP** ().

• ja nie skreślałbym tak szybko Glika
      jest szansa że w parze z Głową utworzą naprawdę ciekawą dwójkę stoperów
      Glik zaczął regularnie grać we Włoszech a chyba wszyscy wiedzą że to liga bardzo wymagająca
      jak się ogra będą z niego ludzie

dojdzie jeszcze Perquis (nie pamiętam pisowni jego nazwiska) Jodłowiec albo Sadlok i myślę że będziemy mieć 4 solidnych stoperów

nie jestem za powoływaniem Arboledy, chociaż prezentuje przyzwoity poziom, no ale bez przesady....

co do meczu - to porywający on nie był, delikatnie mówiąc
      najważniejsze że zaczęliśmy w końcu regularnie wygrywać
      i to z przeciwnikami bardzo wymagającymi: WKS i Norwegia

powolutku się nam ta nasza reprezentacja krystalizuje
      i jest nadzieja że nie skompromitujemy się na EURO

fajnie wygląda środek pola: Matuszczyk, Murawski i bardziej ofensywnie nastawiony Obraniak

wg mnie Lewandowski lepiej czyje ciut z tyłu niż na szpicy
      wczoraj wg mnie zagrał świetny mecz: ładna bramka, dużo walki w defensywie, cofał się momentami nawet na swoje pole karne

podsumowując: JEST NADZIEJA NA LEPSZE JUTRO TEJ REPREZENTACJI

PS: brakuje mi w tej kadrze Marcina WASILEWSKIEGO, myślę że powinien dostać powołanie na następne zgrupowanie, w Belgii już gra i to na całkiem niezłym poziomie
      widać że po kontuzji nie ma u niego strachu, czy odstawiania nogi

Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez FurionQ ().

• Ja też nie jestem za powołaniem Arboledy czy innych obcokrajowców ale jeżeli nie będziemy mieli SOLIDNYCH obrońców to nic nam nie da to, że jesteśmy dobrzy w ofensywie.
      Jeżeli Glik będzie grał regularnie to może coś z niego wyrośnie....
      Hyperion ON

• Faktycznie trochę poplątałeś to i wyszło, że sam sobie zaprzeczasz. Akurat w takich sprawach trzeba mieć jasne stanowisko, bo opowiadanie się za plusami na 'tak' i na 'nie' nie ma sensu. Można być na tak, na nie albo można przyjąć bez komentarza to co zrobi selekcjoner.
      Generalnie ja jestem na tak, tak długo jak nie będzie ich w składzie więcej niż dwóch, maksymalnie trzech. Obraniaka i Perquisa traktuje jak Polaków, bo zachowują się jak Polacy, a przynajmniej bardzo pięknie kłamią. Boenish nie wiele gorzej. Oni mają jakieś korzenie, czasem nawet bardzo mocne. Takie nabory bez żadnych powiązań są stosowane też w innych krajach naszego pokroju tj. Chorwacja, Ukraina.
    • Jeżelibyśmy mieli mocną kadre, gdzie na każdej pozycji jest przynajmniej 2 solidnych graczy to nie byłbym za powołaniem takiego Arboledy, który nie ma polskich korzeni. No ale w tej sytuacji jak nie mamy porządnych stoperów no to chyba jednak trzeba go wziąć. Piszę, że chyba tak trzeba zrobić ale to nie znaczy, że jestem na TAK ;P
      Hyperion ON

• Można było sie tego spodziewać. Wynikiem nie jestem zaskoczony.
      Martwi to, że Litwinie mieli 2 strzały i 2 bramki, a my z 10 metrów strzelamy w bramkarza :/
      Zwolnienie Smudy będzie szczytem głupoty. Niech już kończy to co zaczął, a jak nie wyjdzie.... to mówi się trudno.
      Hyperion ON

• 30 minut się zastanawiałem i dopiero mi napisali gdzie ten małkowski gra :E
      Reklama Biedronki adekwatna do wyczynó naszego selekcjonera :)
      Co w kadrze robi Sadlok??
      Gdzie jest Małecki??
      Strąconych moonów - 54 :E
      Strąconych GS-ów - 1051 ]:-D
      Łączny % ST: Solo - 268.235,81% ; ACS - 78.004,45%

Gwiazda Biała, Orzeł Biały to są nasze ideały.

13
    • [quote]Można było sie tego spodziewać. Wynikiem nie jestem zaskoczony.
      Martwi to, że Litwinie mieli 2 strzały i 2 bramki, a my z 10 metrów strzelamy w bramkarza :/
      Zwolnienie Smudy będzie szczytem głupoty. Niech już kończy to co zaczął, a jak nie wyjdzie.... to mówi się trudno[/quote]

Z tym ostatnim zdaniem bym się nie zgodził wręcz bym napisał, że tak wywalić Smudę na zbity pysk.
      Do kadry Adamik Alojzy i reszta z reklamy biedronki ]:-D

Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez Kar(L)ik ().

• Kar(L)ik napisał(a):

Jaki on ma plan bierze każdego kto zagra jeden, dwa mecze. Wystarczy spojrzeć na pozycję bramkarza. On nie ma żadnej myśli poza: a może się uda.

Przypominam : Fabiański kontuzja , Szczęsny kontuzja, Tytoń kontuzja :) to sorki ale na żadnego z tych bramkarzy raczej postawić nie mógł :E
      zobaczymy co zagrają z Grecją na lepszej murawie i z lepszym przeciwnikiem :) może się zepną i zagrają znowu ogarnięty mecz, które już za Smudy wg. mnie się zdarzały. Mało rezerwy konkretnej do popisu. I poprawa skuteczności + ustawienie wreszcie obrony do pionu to cel numer 1 :E
    • Icetouch napisał(a):

Kar(L)ik napisał(a):

Jaki on ma plan bierze każdego kto zagra jeden, dwa mecze. Wystarczy spojrzeć na pozycję bramkarza. On nie ma żadnej myśli poza: a może się uda.

Przypominam : Fabiański kontuzja , Szczęsny kontuzja, Tytoń kontuzja :) to sorki ale na żadnego z tych bramkarzy raczej postawić nie mógł :E
      zobaczymy co zagrają z Grecją na lepszej murawie i z lepszym przeciwnikiem :) może się zepną i zagrają znowu ogarnięty mecz, które już za Smudy wg. mnie się zdarzały. Mało rezerwy konkretnej do popisu. I poprawa skuteczności + ustawienie wreszcie obrony do pionu to cel numer 1 :E

Fabian kontuzja, Szczęsny też, Tytoń również, ale do cholery dlaczego Smuda upiera się by nie powoływać Kuszczaka? Ok rozumiem, grzeje ławę w Manchesterze, ale to nie znaczy, że jego umiejętności się pogarszają, co więcej przewyższa nimi tego całego Małkowskiego. O doświadczeniu już nie wspomnę.. Ja rozumiem, że młodzi muszą grać, rozgrywać się, ale co, na Euro wyjdziemy z przeciętną wiekową w składzie równą 20 lat?

Meczu nie oglądałem i nie żałuję :D

PS - Grecja 4:0 Polska
    • Szczęsny jakby nie miał kontuzji to wg mnie powinien być pierwszy w kolejce do bramki. Chłopak jest genialny.
      Czekamy na Grecję, która w sumie ma kryzys i sprzedaje wyspy Niemcom, więc nie mają nic do stracenia, a taka wygrana z nami to zawsze jakaś pociecha, więc mają motywację ;D

pozdr
    • Ach te nasze piłkarzyny....
      W zasadzie nie jestem zdziwiony wynikiem no bo czego innego można było się spodziewać. Teraz porażka z Grecją się szykuje no chyba żę im się fartnie.
      Co do Smudy to on pokażał żę marny z niego selekcjoner. Nie powołuje piłkarzy którzy mu niepasują tyle że oni mogliby się przydać nawet mimo tego że na zgrupowaniu zrobili by libacje. pozatym Smuda nie potrafi ułożyć drużyny kiedy nie ma piłkarzy na codzień jak w klubie.
      Zapraszamy do quizów w dziale HydePark Forum Ogame.pl:

Naukowych, Rozrywkowych lub Quizu sportowego
    • Z Grecją może być gorzej... zespół lepszy, raczej gra w obronie i strzela z szybkich kontr... a tak właśnie tracimy bramki w łatwy sposób.
      Widziałem jakieś rozkojarzenie... mamy dobrą akcję, zakończoną strzałem w kosmos, chłopaki w tej chwili chyba wpadają w zadumę i zapominają, że przeciwnik kontratakuje. Jeśli ten schemat będzie się powtarzał to będzie 3/4:0 dla Greków.
      Brak precyzji i koncentracji. O Smudzie już wszystko powiedziane.