Reprezentacja Polski w piłce nożnej.

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• wygląda na to, że w czerwcu nie będzie darmowych wakacji w Tropikach ]:-D , buraki z PZPNu będą sobie musiały zorganizować wakacje indywidualnie ^^

co do meczu to Polska zagrała na tyle na ile ją obecnie stać - czyli bardzo przeciętnie, takie moje zdanie ;] , w awans nie wierzę :P
    • Awans ??? - hmmm teoretycznie mozliwy - i niech zyja marzeniami i nadzieja

moim zdaniem wstydem bedzie jezeli nasza Reprezentacja pojedzie na MS do RPA - z czym tam pojada ?? co pokaza ?? co da awans jesli bedzie dalej to co zawsze wiara i nadzieja w cuda ?? ... co bedzie po ... "no coz nie wszyscy byli w formie, tak bywa, nastepnym razem bedzie lepiej" :E :E :E ...taaaaa

zapal na 43 minuty to zadna gwarancja sukcesu - a tyle maja nasze "orły" no moze kilka minut wiecej - zaczynac gre gdy ma sie juz noz na gardle ?? - parodia - moze gdyby te 43 minuty mialy miejsce w 1 polowie jakos inaczej by ten mecz wygladal a tak mamy to co zawsze ....

dla dobra naszej narodowej godnosci licze na brak awansu - bo ogladac znowu cos ala Polska - Portugalia Polska - Korea płd MS 2004 nie mam zamiaru i mysle ze wiekszosc jest podobnego zdania
    • Moim zdaniem to powinneli cały zarząd wywalić i od nowa wybrać.
      A co do meczu Polski to nawet dobrze ze nie wygrali po po co mieli by pojechać na mistrzostwa świata jak i tak by nie wyszli z grupy i tylko by nam wstyd zrobili.
      Nasz reprezentacja nigdy nie będzie potęgą w piłce nożnej bo takie pieniądze jakie oni dostają za granie to jest nie do pomyślenia odrazu przypomina mi się mecz Wisły Kraków w eliminacjach do LM z Talinem Łobodziński bierze takie miesięcznie jak wszyscy piłkarze z Talina no i co pokazał Łobodzński nic.
      Przypomnijmy sobie jak reprezentacja osiągałą sukcesy pod wodzą pana trenera Górskiego tylko oni nie grali dla pieniędzy tak jak teraz i same sukcesy mieli oni grali bo mieli ambicje nie tak jak teraz.
      Pozdrawiam ;)
    • ta... :quasi: jak przegrywają to psy na nich wieszacie i wyzywacie że cioty z nich itp itd a jak tylko wygrają tak jak z Portugalią to zaraz nasza ukochana reprezentacja, żal i masakra... :quasi: ja tam się ciesze że mamy taka reprezentacje a nie inna, walczyli... nie udało się, trudno... moim zdaniem awansują do MS ;] i mam nadzieję że z grupy wyjdą i zobaczymy co wtedy będziecie pisać... oczywiste jest to że nie mamy na tyle silnej reprezentacji by zdobyć MS, ale Wy chyba sobie z tego sprawy nie zdajecie, chcielibyście by tylko wygrywali i wygrywali, a to nie na tym polega... a co do zarządu to nie mieszajmy tych dwóch pojęć... akurat na arenie międzynarodowej to wiele oni zdziałać nie mogą, tutaj chodzi w głównej mierze o polska ligę gdzie dają du** na całej linii...

pozdrawiam =)
    • Grant- napisał(a):

moim zdaniem awansują do MS ;] i mam nadzieję że z grupy wyjdą i zobaczymy co wtedy będziecie pisać... oczywiste jest to że nie mamy na tyle silnej reprezentacji by zdobyć MS, ale Wy chyba sobie z tego sprawy nie zdajecie, chcielibyście by tylko wygrywali i wygrywali, a to nie na tym polega.
      Nie porównujmy zdobycia mistrzostwa świata do meczów z Irlandią czy Słowacją. Z resztą nie chodzi o to, żen ie wygrali, tylko o to jak grali.
    • Polska mentalność każe sądzić, że nasza reprezentacja (i liga zresztą też) mogą konkurować z naprawdę konkretnymi drużynami. Nasza reprezentacja w rankingu FIFA jest i za Irlandią i za Słowacją więc czemu krytykujecie tak "naszych" ?
      PZPN jedyną rzecz jaką zawala to trening młodzików. To jest dopiero dno. No ale wracając do tematu.
      Wystarczy podać przykład że Polacy uważają ligę polską jako 5 w Europie! W rzeczywistości uznałbym ją jako może 10 czy 12... Nie mamy już takich talentów jak kiedyś, kiedy wreszcie do tego przywykniemy? Nie zawsze można wygrywać, może kiedyś, trzeba wierzyć. Anglia na Euro 2008 też się nie zakwalifikowała :P
    • Grant- napisał(a):

ta... :quasi: jak przegrywają to psy na nich wieszacie i wyzywacie że cioty z nich itp itd a jak tylko wygrają tak jak z Portugalią to zaraz nasza ukochana reprezentacja, żal i masakra... :quasi: ja tam się ciesze że mamy taka reprezentacje a nie inna, walczyli... nie udało się, trudno... moim zdaniem awansują do MS ;] i mam nadzieję że z grupy wyjdą i zobaczymy co wtedy będziecie pisać... oczywiste jest to że nie mamy na tyle silnej reprezentacji by zdobyć MS, ale Wy chyba sobie z tego sprawy nie zdajecie, chcielibyście by tylko wygrywali i wygrywali, a to nie na tym polega... a co do zarządu to nie mieszajmy tych dwóch pojęć... akurat na arenie międzynarodowej to wiele oni zdziałać nie mogą, tutaj chodzi w głównej mierze o polska ligę gdzie dają du** na całej linii...

pozdrawiam =)

Moim zdaniem gra w piłkę nożna to wygrywanie meczy, no ale to już moja opinia :D
      u15 - top 200? (off)
      u56 - top 20 (off)
      uTarazed - top 7 (off)
      uWezn - top 2 (off)
      uAquarius - top 1 (off)
      uEuropa top 2 (off)
    • Grant- napisał(a):

ta... :quasi: jak przegrywają to psy na nich wieszacie i wyzywacie że cioty z nich itp itd a jak tylko wygrają tak jak z Portugalią to zaraz nasza ukochana reprezentacja, żal i masakra... :quasi: ja tam się ciesze że mamy taka reprezentacje a nie inna, walczyli... nie udało się, trudno... moim zdaniem awansują do MS ;] i mam nadzieję że z grupy wyjdą i zobaczymy co wtedy będziecie pisać... oczywiste jest to że nie mamy na tyle silnej reprezentacji by zdobyć MS, ale Wy chyba sobie z tego sprawy nie zdajecie, chcielibyście by tylko wygrywali i wygrywali, a to nie na tym polega... a co do zarządu to nie mieszajmy tych dwóch pojęć... akurat na arenie międzynarodowej to wiele oni zdziałać nie mogą, tutaj chodzi w głównej mierze o polska ligę gdzie dają du** na całej linii...

pozdrawiam =)

1. polska czy wygrywa z portugalią czy nie i tak jest bardzo słabą reprezentacją
      2. ja się ciesze, że mamy porządną reprezentacje w siatkówce, zapraszam, ME w siatkówce, 3 mecze, 3 wygrane ;)
      3. awansują do MŚ? już za cztery lata, już za cztery lata...
      4. wygrywanie, wygrywanie, nie na tym polega? to na czym? kasa, biznes, wynagrodzenie, tak? niestety takie są realia, masz racje. pasja, chęć wygrywania się już nie liczy
      5. co do polskiej beznadziejnej ligi przyznaje Ci 100% rację.

co do meczu polska - irlandia : dno, dno, dno jak zawsze ;)
    • *ThoR* napisał(a):

No, no mi też nie podoba się obecność Krzynówka w składzie...

ale sądzę, że dziś wygramy. Po prostu nie mamy prawa przegrać... nie wiem może Brożek coś ustrzeli? Obraniak dorzuci jeszcze jednego gola, Boruc wybroni groźne strzały i 3 pkt nasze :P Oby :D

niezły ze mnie naiwniak co? :D:D:D

no szkoda, ale nie zasłużyli na nic wiecej. nie chcialo im sie atakowac, moze mysleli ze i tak bramke strzelą prędzej czy później? tak czy siak dno i kompromitacja... a szkoda bo takie mecze trzeba wygrywać i nie tłumaczy nic stwierdzienie "mieli gorszy dzień". po prostu zagrali na swoim normalnym poziomie, cudu nie było... i tak fuks że remis, a nie porażka ;]
    • a wg mnie każdy podnieca się ta reprezentacją przed meczem w tv aż oglądając to jądra bolą ;/ Prawda jest taka że kluby mamy na żenująco słabym poziomie, wymieszane sprzedajnymi piłkarzykami i sędzinami, wszechmocny pzpn który ma gdzieś szkolenie nowych i poprawę warunków do treningów dla najmłodszych. Przespali większość meczu to dostali po dupie i co z tego ? Dziwi to dalej kogoś ? Czy może wszyscy uważają że nawet jakbyśmy się zakwalifikowali do tych mistrzostw to byśmy coś wywalczyli ? Jeśli już to bilety powrotne po fazie grupowej i kolejne dyskusje "czemu nam nie wyszło"
      Polska piłka to żenada... 8-/ :?
    • bERN i ^Zaborca63^ źle mnie zrozumieliście, to polega na wygrywaniu ale ja nie mam do nich pretensji o to że przegrają mecz bo taki jest piłka, mozna przegrać, wygrać lub zremisować, nie wymagam wygrania każdego meczu tak jak wielu z was :) oczywiście wole jak wygrywają ale ciągłe wygrywanie jest nierealne wieć dajcie sobie na luz ;] a ^Zaborca63^ jesteś idealnym przykładem tego co pisałem... kochasz ich bo wygrywaja, jak dla mnie to żal... demotywatory.pl/131218/Polska-mentalnosc pasuje idealnie :) co do meczu to pierwszą połowę zawalili kompletnie ale w drugiej zagrali moim zdaniem dobrze... Bumblebee co do piłki klubowej to się zgadzam ;) ale co do reprezentacji to nie, mają potencjał :)
    • Grant, gdyby przegrali z Włochami, Francją czy Brazylią to nikt by do nich pretensji nie miał, a że zremisowali z Irlandią w meczu, który trzeba było wygrać!
      Drugą połowę zagrali dobrze, bo w pierwszej odpoczywali, a Irlandzycy w pierwszej już siły nie mieli...
      Gdyby spieli dupy i zaczeli grać na porządnym poziomie, bo wiem, że potrafią to by wygrali.
      u15 - top 200? (off)
      u56 - top 20 (off)
      uTarazed - top 7 (off)
      uWezn - top 2 (off)
      uAquarius - top 1 (off)
      uEuropa top 2 (off)
    • Nie chodzi tylko o to, że przegrywają, ale głownie o to że nie chce im się grać! Nie widać zaangażowania, walki, ataków! I to boli najbardziej... nawet przeciętny piłkarz musi wykazywać się zaangażowaniem, a co dopiero ktoś kto mieni się "reprezentantem kraju"!

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez *ThoR* ().

• szcerze ??? mamy naprawde bardzo mlody i perspektywistyczny sklad
      duzo mlodych pilkarzy i grajacych naprawde ladnie
      mobilizacji brak - potrzeba im bata :lol:
      oby w srode bylo tak jak trzeba ;]
    • bERN napisał(a):

Grant, gdyby przegrali z Włochami, Francją czy Brazylią to nikt by do nich pretensji nie miał, a że zremisowali z Irlandią w meczu, który trzeba było wygrać!

gdzy nasze orly po prostu przegraly z takimi reprezentacjami jak brazylia hiszpania to powinnismy sie cieszyc ze nie zostali rozgromieni
      w sobotnim meczu zremisowaly ze soba dwa przecietne zespoly
      prawda jest taka ze obecnie nasza pilka nic soba nie prezentuje
      w reprezentacji gra jedynie 3 pilkarzy godnych uwagi (w tym bramkarz)
      za to posiadamy powolnych i zle ustawiajacych sie obroncow w srodku
      z lewej strony (to sam nie wiem) nieobecny z przodu z tylu niepotrzebny
      po prawej podstarzalego pomocnika ktory mimo wyraznych brakow kondycyjnych i juz nie tej szybkosci i tak potrafil sie wyroznic na tla reszty zespolu
      pomocnika ktory genialnie potrafi unikac pilki
      dretwego defensywnego pomocnika (chociaz ten cos tam potrafi)
      trzeci z pomocnikow jako jedyny podawal do przodu przez co mial ogromna ilosc strat a po nich chociaz dwa razy w celym meczu przydalo by sie powalczyc o pilka
      napastnika ktory mimo braku podan od kolegow nie pomyslal zeby sie troszeczke cofnac po pilke
      dwoch skrzydlowych prezentujacych naprawde dobry poziom ale aktualnie szukajacych formy
      od taka widzialem reprezentacje w sobote
      mam nadzieje ze sie myle i to co pokazali bylo spowodowane niewytrzymaniem presji (mecz o wszytko grany dla kolegi z zespolu to moglo byc za duzo)
      a moze to brak odpowiedniej motywacji?
      mam nadzieje ze nie brak ambicji lub umiejetnosci

no nic w srode zobaczymy co chlopaki pokaza
      a moze byc roznie zagramy z silniejszym od siebie zespolem ale za to grajacym bardziej ofensywnie
      Slowency napewno popelnia jakies bledy tylko czy naszym uda sie je wykorzystac?
    • Niestety rzeczywistość jest taka, że prawdziwy kibic i tak będzie ślepo wierzył w sukcesy.
      (ja się do takich zaliczam)
      A tak naprawdę nie mamy profesjonalnego systemu szkolenia, bo trenerzy w szkółkach
      piłkarskich nie chcą pracować za 500zł miesięcznie szkoląc młodzież.
      Nie mamy infrastruktury, stadionów (chociaż teraz się budują).
      Mamy za to skorumpowany PZPN, który za pieniądze podatnika jedzie sobie np. do RPA
      z małżonkami. To tylko kilka gorzkich słów.
      Są i miłe akcenty jak szkółka bramkarzy w Szamotułach, ale takich ośrodków powinno być więcej.
      Niestety, dopóki nie zmieni się czegoś zaczynając od góry, nie będzie lepiej.
      Same stadiony nam nie pomogą, poza tym ktoś musi kupić bilety na mecze ligowe po mistrzostwach...
      A czy kibic, który słyszy o korupcji w mediach, który widzi kolejne zatrzymania i z prasy czyta że jakiś tam działacz PZPN
      sobie pojechał za free tyłek moczyć do ciepłych krajów pod jakimś tam sportowym pretekstem,
      kupi ten bilet, odpowiedzcie sobie sami...

Życzę jak najlepiej naszym chłopakom i wierzę w zwycięstwo w Mariborze.

P.S. Co prawda pojechałem wielowątkowo, ale myślę, że do meritum się odniosłem ;)
    • ja myślę, że my jesteśmy na poziomie tej północnej Irlandii - i nie ma się co oszukiwać.
      zarówno my potrafimy wygrać z teoretycznie silniejszymi - np z Portugalią jak i oni z Hiszpanią

a co do poziomu jaki prezentujemy - to jak już powiedziane zostało: brak szkolenia, brak perspektyw dla młodych zawodników by się ograć w drużynach seniorskich ekstraklasy, a jak się już jakiś narybek - w ilości 1 piłkarza na klub pokarze - to wtedy nagle trzeba go szybko sprzedać za granice. a ten bidak idzie bo myśli, że zawojuje świat i już nie wiadomo jakim jest grajkiem. i potem się kończy - ławka albo trybuny. niektórzy - jak Saganowski - nawet w drugiej lidze angielskiej grzeją lawę - a na kadrę przyjeżdżają...
      nie mówię już o upodobaniach - gdzie zamiast lewego obrońcy z prawdziwego zdarzenia - jak np. Gancarczyk, gra przemianowany na siłę dziadek Krzynówek..wpychany tam na siłę...

to jest generalnie koszmar.

no ale z drugiej strony - lepsze drużyny niż my, z lepszym systemem szkolenia - mają problemy w tych eliminacjach... no ale nie równajmy w dół :P
    • Szkoda kurcze, że ostatnio przegrywamy... Ale na pewno kiedyś się odbijemy i pokażemy reszcie jak się gra... Na samym początku jak Leo obejmował kadrę coś jakby drgnęło, ruszyło... Kilka dobrych meczy i znów to samo...:(
    • Czy ja wiem czy to wina szkolenia jest? Według mnie raczej mentalności, bo u nas piłkarz nawet w czasie sezonu potrafi wyskoczyć na hamburgera, wypić trochę piwka czy wódki, a co się zaczyna jak na urlop jadą to pewnie szkoda gadać. Po prostu u nas brak profesjonalizmu.
      Co do powoływania graczy, którzy generalnie ławę grzeją to naprawdę nie mogę zrozumieć czemu każdy selekcjoner na siłę pcha takich do drużyny. Przecież narodowy zespół nie powinien być od tego by móc się wypromować tylko nagrodą za dobrą grę w klubie. A tak to powołujemy tego Sagana czy innych stałych ławkowiczów, szkoda że o Wichniarku nikt nie pamięta.
      Co do infrastruktury to bym tak już nie narzekał, bo jednak tu idzie wyraźnie w dobrym kierunku tylko pozostaje pytanie kto na tych boiskach grać będzie skoro ze sprawnością młodych coraz gorzej, gdzieś czytałem iż nauczyciele od w-f zauważyli trend spadkowy co do wyników dzieciaków, mianowicie tak średnio o 30 % gorsze są wyniki testów wytrzymałościowych teraz niż w czasach 90 tych.
    • tortoise napisał(a):

ja myślę, że my jesteśmy na poziomie tej północnej Irlandii - i nie ma się co oszukiwać.
      zarówno my potrafimy wygrać z teoretycznie silniejszymi - np z Portugalią jak i oni z Hiszpanią

a co do poziomu jaki prezentujemy - to jak już powiedziane zostało: brak szkolenia, brak perspektyw dla młodych zawodników by się ograć w drużynach seniorskich ekstraklasy, a jak się już jakiś narybek - w ilości 1 piłkarza na klub pokarze - to wtedy nagle trzeba go szybko sprzedać za granice. a ten bidak idzie bo myśli, że zawojuje świat i już nie wiadomo jakim jest grajkiem. i potem się kończy - ławka albo trybuny. niektórzy - jak Saganowski - nawet w drugiej lidze angielskiej grzeją lawę - a na kadrę przyjeżdżają...
      nie mówię już o upodobaniach - gdzie zamiast lewego obrońcy z prawdziwego zdarzenia - jak np. Gancarczyk, gra przemianowany na siłę dziadek Krzynówek..wpychany tam na siłę...

to jest generalnie koszmar.

no ale z drugiej strony - lepsze drużyny niż my, z lepszym systemem szkolenia - mają problemy w tych eliminacjach... no ale nie równajmy w dół :P

Swego czasu Benhakker sam powiedział, że II liga angielska nie jest taka zła... To dlaczego miałby taki Saganowski nie przyjeżdżać,
      skoro sam selekcjoner wypowiada się o nim pochlebnie.
      Ostatni przyzwoity epizod Saganowskiego to gra na wypożyczeniu w Aalborg. Tam przynajmniej strzelał i grał w wyjściowej jedenastce.
      Zachciało mu się odchodzić z ligi portugalskiej do angielskiej to teraz ma...
      A młodych, którzy poszli na zmarnowanie do Anglii wymieniłbym jeszcze Majewskiego, który również gra w niskiej lidze w Nothingam Forest...
      Wszystko wg szablonu: Przyzwoita gra w Polsce -> zwrócenie uwagi przez zagranicznych skautów -> chęć zarobienia polskiego klubu na piłkarzu zanim jest w formie -> entuzjazm piłkarza i wyjazd -> 99% przypadków kończy się grzaniem ławy i ostatecznie powrotem na ligowe podworka w Polsce.

Życie.

Edit: Chief, Wichniarek sam strzelił focha i powiedział publicznie, że dopóki Benhakker będzie prowadził kadrę on w niej grał nie będzie.
      Zamiast robić swoje, wolał zgrywać cwaniaka i pro playera.
      Owszem w Arminni był numerem jeden, ale co dalej?
      teraz gra w Hertha Berlin i nie błyszczy.
    • Chief, Wichniarek sam strzelił focha i powiedział publicznie, że dopóki
      Benhakker będzie prowadził kadrę on w niej grał nie będzie.

Zamiast robić swoje, wolał zgrywać cwaniaka i pro playera.

Owszem w Arminni był numerem jeden, ale co dalej?

teraz gra w Hertha Berlin i nie błyszczy.
      Wiesz naprawdę dziwię się iż nie potrafią się ludzie dogadać co do gry w reprezentacji narodowej to jest po prostu wstyd.
      Ale po pierwsze gra, a sam fakt iż w Bundeslidze gracz potrafi strzelać tyle bramek (i to przez parę sezonów) coś świadczy, a tak to powoływany jest Smolarek, który od odejścia z Borussii ma kiepską formę.
    • Ja nie powiedziałem, że Wichniarek nie powinien grać.
      uważam, że powinien.
      Zwracam tylko uwagę, że wina leży po środku.
      Benhakker długo go nie powoływał.
      potem Wichniarek strzelił focha i niepotrzebnie zabrał głos publicznie,
      a teraz jest jak jest.
      Swoją drogą nasz selekcjoner, kiedyś powiedział mądrą rzecz.
      W Polsce ilu jest kibiców, tylu trenerów ;)
      Co oznaczało, że każdy widziałby kogoś innego w kadrze,
      a on wybierając tych 20 kilku nie uszczęśliwi wszystkich.
    • ale ta reprezentacja powinna byc coraz młodsza... a nie opieranie jej na kręgosłupie 30sto latków....
      za 3 lata mamy euro i od października (jeżeli nie pojedziemy na MŚ) mamy same mecze towarzyskie... i kiedy ci młodzi mają zacząć grać? się pokazywać.. przyjdą mecze towarzyskie i nowy trener będzie znowu sprawdzał 160 zawodników - po 10 na każdą pozycje ...
      masakra jakaś.
    • również uważam że powinni dać szanse młodym talenty są trzeba sie tylko wysilić i ich poszukać nasza reprezentacja nie czarujmy sie jest juz lekko przestarzała i w kilku wypadkach wypalona tym piłkarzom zależy już tylko na kasie dajmy szanse młodym którzy będą biegać za tą piłką bo będą chcieli sie wykazać
    • atego powstala U23 prowadzona przez Naszego przyszlego selekcjonera glownej reprezentacji :lol:
      nie narzekajcie bo mamy sporo mlodych pilkarzy w kadrze - Leo przesadza z tym Krzynowkiem i innymi zasluzonymi dziadkami ale daje szanse mlodym. Ciekawe jak Majewski bedzie widzial sklad repry :E
      dzisiaj chlopaki musza wygrac ze Slowenia jesli chca grac chociaz w barazach - jesli bedzie remis albo przegramy to nie ma co sie oszukiwac - odpadlismy =)
    • Przepraszam,alez jakie to my mamy te ,,mlode talenty,, ? Zaznaczam ,ze pojecie mlody rozumiem w kategorii 18-21 a talent to cos blyszczacego w Europie,ktora gra nie zachwycaja sie wylacznie nad Wisla...

Footbool u nas dotknal dna... Wprawdzie ,,ludnosc,, nie gra,tym niemniej ,zakrawa na kiepski zart,ze nie mozemy sobie poradzic z takim ,potegami jak Irlandia Pln(niecale 2 mln ludzi) ,Slowacja (cos kolo 5 mln) czy Slowenia(kolo 3 mln...).

Co do dzisiejszego meczu 2-1 dla Polski...Coz poczac,taka rola kibica =)
      "Zazdrość jest deklaracją niższości."
      Napoleon