Geologist napisał(a):
@^Zaborca63^ moje słowa przede wszystkim zweryfikuje ten sezon. Życzę im jak najlepiej- w końcu liga będzie ciekawsza, ale ten zespół do mnie nie przemawia. MU to nie jest drużyna sprzed lat, gdzie na samą nazwę przeciwnikom kolana się uginały. Teraz to dobry zespół, ale tylko dobry. Brak gwiazd- owszem są nieźli piłkarze, ale większość to typowi wyrobnicy, brakuje artystów. MU jest przede wszystkim niesamowicie równym zespołem, ale brakuje im tego czegoś co pozwala być najlepszym. Na dodatek SAF nie ściąga graczy wybitnych, a tylko dobrych (sory, ale RvP to raczej nie będzie mega wzmocnieniem- poza nazwiskiem wiele już nie wniesie). Obawiam się, że MU czeka w tym sezonie walka o 3-4 miejsce, choć jeśli będzie inaczej to z przyjemnością odwołam swoje słowa
United to nie jest zespół, do którego przychodzą gwiazdy i dopiero wtedy zespół jest silny na potęgę(przykład: Real, City, Chelsea). Przypominam, że prawdziwy zespół składa się z 11 zawodników, a nie gwiazd i kilku grajków. W Manchesterze głównie robi się gwiazdy z młodych piłkarzy, szuka się talentów za granicą lub wychowuje w szkółce w Anglii. Takie są priorytety tego zespołu. Jak widać wychodzi im to wspaniale, bo od lat są w czołówce najlepszych klubów na świecie. Taki Ronaldo, myślisz, że gdzie się nauczył tego wszystkiego dzięki czemu teraz z Messim walczy o tytuł najlepszego piłkarza świata? Właśnie tutaj, na OT. Szkolenie jest naprawdę na bardzo wysokim poziomie. Zresztą akurat Ty jako kibic Barcelony powinieneś coś na ten temat wiedzieć, ponieważ Duma Katalonii również preferuje taki system aniżeli ściąganie gwiazd
Żeby nie było offtopu - Jeśli Giroud wypali w Anglii tak jak we Francji to Arsenal dobrze na tym wyjdzie. Pamiętajmy jednak, że liga francuska różni się od boisk Premier League. Czas zweryfikuje.
Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez ^Zaborca63^ ().