Ja najbardziej lubię trylogię Tolkienowską ,,Władca Pierścieni'' oraz ,,Harrego Pottera''
Pewnie, nie ma to jak fantastyka, chociaż biblia jest książką co najwyżej przeciętną. Marna narracja, wiele nieścisłości, bohaterowie zmieniają swój niezmienny charakter na przestrzeni paru lat, ale niektóre wątki były ciekaweDragon220 napisał(a):
Moją ulubioną księgą jest Pismo Święte. Napisano na jej temat wiele tomów. Mimo to tak nie wielu poznanało dokładnie jej treść.

Chyba jedna , lepszych książek sensacyjnych wszech czasów . 

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Dragon220 ().

Magius napisał(a):
"Diuna" jest genialna. Ale jako seria (to chyba coś koło 7 tomów) wypada już gorzej , niestety. Nie zmienia to faktu, że jest to pozycja obowiązkowa nie tylko dla fanów si-fi![]()

. Wszystko przepełnione wieloma rozciągliwymi (czasem aż nazbyt) opisami , sprawia że można czytac i czytac te ksiazke ... i mimo 300 stron szybko jej nie można przeczytac . Szybciej zszedl mi juz ostatni Harry Potter xD . Polecam książeczke ludziom lubiacym troche krwii i akcji 
Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Equinox! ().
Dragon220 napisał(a):
moimi ulubionymi książkami są: Pismo Święte

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Maki Maki ().
wierz mi ze to widać , większość "czytaczy" Pisma Swietego nie wie o czym mówiDragon220 napisał(a):
Moją ulubioną księgą jest Pismo Święte. Napisano na jej temat wiele tomów. Mimo to tak nie wielu poznanało dokładnie jej treść.

No cóz ....
Świetna książka ... bardzo wciągające i pierwsze 3 tomy "połykałem" jeden za drugim ...

Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez BaldwinStark ().
Sadysta napisał(a):
Czytał ktoś "Diunę"? Jakie wrażenia? Z recenzji myślę, że tak, ale jeśli można zasięgnąć po dodatkową opinię, to czemu nie?
fakt faktem że pod mianem starleja Lewarta, ale jednak - cynizm, ideowa neutralność, rozterki i zniechęcenie zupełnie te same. Tyle że tu Geralt/Lewart jest jeszcze bardziej ponury, paskudny, tu jest nie tylko mordercą potworów ale i zbrodniarzem, dzieciobójcą i gwałcicielem.
Złosiej napisał(a):
dla przyjemności również odwiedziłem na swojej półce "Opowieści niesamowite" Poe. nie każdemu to pasuje, ale czyta się świetnie.
**PIMP** napisał(a):
wszystkie ksiazki Andrzeja Sapkowskiego, Sthepena Kinga. Fantastyka i horrory w dobrym wydaniu. (...)
S. King = obowiązkowo, chociaz jak zaczął pisac ksiązki "pod filmy" to juz nie tak bardzo mnie interesowal... Oczywiscie Diuna jest obowiazkiem koniecznym zeby w ogole pojąc fantastykę... (chociaz nie od razu 7 części - ja przebrnęlam jakims cudem przez 3 i mi wystarczy!
)