Wyniki wyszukiwania

Wyniki wyszukiwania 41-54 z 54.

• No właśnie czy otworzycie standardowe unii (ew. plus większe pola i 50% duter)...??? Czy trzeba całą rodzinę zapisać na ogame aby wygrać ankietę??? EDIT: Co taka cisza w temacie??? Kalisto ile ma osób to widzicie, 68 czy Draco żyją swoim życiem i niemożliwe aby ktoś nowy dogonił czołówkę... więc już na starcie nie zachęca to do grania dla kogoś nowego... I czy pomimo tego, że ludzie chcą grać na nowym unii i nie mogą się doczekać od dłuższego czasu unii o standardowych parametrach (ew. większe p…

• Truck na jednym gram na drugim grałem tylko nudno... Wszystko to samo już na pamięć znasz sojusze, graczy, itd... Tylko wolne unii ostatnio to Kalisto... a reszta to speed w różnych konfiguracjach... jakie to ma znaczenie 3X 3X czy 2X 5X itd... Yes Men napisał jaka to gra a po liczbach ST to chyba koleś wie co pisze... Truck nie wiem czy jest łatwiej... jak na starcie masz 0 wydobycia a inni 30 milionów... hmmmm....

• Truck - najlepszą opcją by było otworzenie Eko 1X ,2X lub ew. 3X, Flota 1X, 0,5 Deuter i po jakimś czasie próbować łączyć to unii jak by było pusto z Kalisto... Moim zdaniem 3X eko , 3X flota jeśli takie powstanie przy Urielu się nie przebije... Jest to trochę irytujące, że jest spora liczba graczy, którzy nie lubią speed - nie można się przebić w ankietach bo czy eko będzie 1X czy 2X to żadna różnica i głosy się rozchodzą.. i czekając na nowe wolne unii nie można się doczekać... Otworzyli by dw…

• Yes Man ma rację... Kto jak kto ale on o tej grze wie wszystko... Ja już wcześniej pisałem, że unii gdzie flota jest wyżej niż 1X mnie nie interesują... 2X jeszcze do zaakceptowania, ale flota więcej niż te parametry omijam... A co niech sobie inni latają po 3 godzinki gwiazdami w układzie albo 2 co tam... Moim zdaniem powinno powstać unii flota 1X, 0,5 deuter, 25% większe planety, 7 galaktyk, zakrzywienie, złom 50%, brak PZ z obrony... i zobaczyć ile osób tam będzie. Jak będzie mało to połączyć…

• Mari pewnie masz rację, co do kalkulacji... natomiast przykład, który podajesz to jakaś jednostka. Bez przesady. Nie sądzę, żeby taka sytuacja miała miejsce dotycząca jednego unii. Natomiast nic tak nie denerwuje jak multikonta.

• Moim zdaniem za dużo unii. Trzy w roku jakby wyszły to było by ok - jedno wolne, jedno ze średnimi parametrami i speed. Fenrir - z całym szacunkiem ale ankiety to zła opcja - jeśli wybiera się tylko jedne parametry - te najbardziej punktowane w ankiecie. Gracze zdecydowali - co z tego... I co admini mają teraz zrobić drugi Uriel tylko z większą prędkością floty!? Przecież Uriel chyba wyszedł w wakacje. I teraz gracze poza top 100 mają zacząć grać na innym unii? Przecież tak to żadne unii się nie…

• Fenrir - Ja lecę gwiazdami ok 8 godzin - 10 układów. Co ma do tego sztuka FSa? Więc gra na speed to jest popłoch taki na 50 układów... Budzisz się i nie masz nic... Więc ze sztuką FSów nie ma nic wspólnego. Pewnie, że jest masa starszych unii ale jest masa unii na 3X, 5X, 4X itd.. I właśnie o to mi chodzi, że ostatnie fajne unii było w 2015 roku - Kalisto. Tylko też nie idealne. Brakuje dla flociarzy 0,5 deuter - i wtedy jest optymalnie. Jest 68, Draco - wolne unii , ale jak chcesz coś nowego - …

• Błędnie to oceniasz Jay. Możliwe, że takie ustawiania Tobie pasują ok. Ale przez krótki czas wyszły dwa ostatnie unii o zbliżonych parametrach. Grasz tam!? Jest Uriel jak gracze dojdą tam do lepszych napędów to będą latać szybciej... A liczba graczy od czasu powstania tego Unii znacząco zmalała - nie pisząc o tych na urlopach!!! Więc demokracja nie zawsze ma rację. Odnośnie przykładu wyborów też się mylisz bo podajesz wybory prezydenckie, ale gdybyś brał pod uwagę wybory do sejmu to wówczas grac…

• Ankieta się skończyła i jak zwykle eko 5x ;-)))) a na dodatek flota 3 ;-))) Mają Uriel to dlaczego nie grają? a się wypowiadają!? Niech Admini zwrócą uwagę, że jest spora liczba graczy, która pograła by na wolnych obrotach... Powiedzmy szczerze praktycznie wszelakie konfiguracje już były... Od 2015 roku wchodziły wolniejsze Unii później jakby moda na speed a teraz co uśredniamy!? Jakby zebrać głosy graczy, którzy chcą grać eko 1X,2X czas lotu folty tak samo to ta liczba głosów jest konkretna. Te…

• Ja nie bardzo rozumiem postępowania adminów. Po co kolejna ankieta? Dwa miesiące temu czy jakoś tak została zrobiona ankieta i jakie wnioski panowie!? Zrobiono eko 5x i do dnia dzisiejszego po otwarciu liczba graczy znacząco zmalała już nie pisząc o tych na urlopach. W tych ankietach wygrywa eko 5x, 4x a jak by dało to by wygrało 10x ;-))) Prędkość flot tak samo byle szybciej!!! Moim zdaniem i dla mnie dramat!!!! To jest inny wymiar gry - tam nie ma co planować na tych unii tam po prostu trzeba …

• Żle napisałem... Chodzi o wysyłanie surowców z konta silniejszego do konta słabszego z tego samego komputera. Np. Silne konto ekowe przesyła surowce na konto militarne... No i moje pytanie czy to jest ok!? Moim zdaniem jeśli grają dwie osoby na jednym unii - w tym samym domu - to nie powinno to mieć miejsca a już na pewno nie przesyłanie surowców miedzy tymi graczami. Tak jak pisałem wcześniej można korzystać z tabletu, komórki itd... i też znajdować się w tym samym domu - tak jak piszesz po co …

• Właściwie napisanie tego tematu to spntan, ale sądzę, że jest to konieczność. Wiem, że istnieje możliwość gry po zgłoszeniu przez więcej niż jedną osobę - grającą na tym samym unii. Niby ok wszystko gra - zasady proste, czytelne... Niby tak ale moim zdaniem - ten zapis to błąd... Powiem tak jeśli chce grać załóżmy dwóch braci to w dzisiejszych czasach korzystanie z innego IP - jest bardzo proste. Są tablety, telefony, net można udostępnić z telefonu, itd... Problem zapewne dotyka bardziej tych c…

• Ankieta ankietą, ale ankieta nie powinna decydować jakie ma być kolejne Unii... Głosowanie nie jest dobrym wyznacznikiem.. Tak jak zapytano na jednym z Unii czy ma być % z obrony no i większość była na tak a później liczba aktywnych graczy niewielka... Ta gra zdobyła popularność nie dzięki 5x szybcniej, 5 x więcej,,, tylko prędkości normalne. Osobiście po czasie uważam, że 1 x flota to optymalne a wydobycie 2 x - 3x maks!!! Bez złomu obrony... Gdzie gra najwięcej ludzi? Chyba na 68 lub Draco - b…

• Mi brakuje unii z następującymi parametrami: Eko - 2x (wydobycie, budowa budynków, badania, stocznia) Floty - 1x prędkość (te prędkości 3,4,5,x moim zdaniem przesada...) gra na krótką metę dobra gorzej jak dłużej chcesz grać... Złom 50% - PZ bez złomu z obrony. Zużycie deuteru 50% plus większe planety np. o 20 pól. I takie unii jest optymalne i chętnie na takim będę grał przez długie lata zapewne... czekam na otwarcie!!!!! Zresztą jak gadałem z kilkoma osobami to też im się ta propozycja podobał…