Man Utd zajdzie daleko ale Arsenal watpie chociaz zalezy na kogo trafi....:)
Manchester United
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
-
-
Bardzo ładny mecz w wykonaniu Diabełków, cały czas kontrolowali sytuacje. Rooney jak zwykle bardzo dobrze, Berba jeden z najlepszych, kilka świetnych zagrań (w tym otwierających droge do bramki), Nani tak samo, Valencia niewidoczny, reszta tak jak trzeba, ni za dobrze ni za słabo. Ogólnie fajny mecz wyszedł i oby tak dalej
-
Arsenal, Manchester Utd. , Bordeaux, Lyon, Barcelona, CSKA, Bayern, Inter
już jutro o 12:00 będzie wiadomo na kogo trafią gracze z United.
ja obstawiam takie pary :
Arsenal : Bayern
Manchester : Lyon
Bordeaux : CSKA
Inter : Barcelona
z pozoru najłatwiejszy rywal CSKA dla United mógłby się okazać zgubnym, tak daleka podróż to jednak mnóstwo czasu i straconych sił, a z Lyonem byłoby dla mnie bardzo ciekawie -
tu juz nie ma latwych druzyn:) chociaz wydaje mi sie ze man utd i barcelona sa najwiekszymi rywalami obecnie no i bordeaux moze byc czarnym koniem xD:)
-
no i mamy zapewniony wyjazd do Niemiec Manchester Utd. zagra z Bayernem Monachium. Mecz trudny, ale będzie na pewno ciekawy
tak ogółem wyglądają pary :
Olympique Lyon vs Girondins Bordeaux
Bayern Monachium vs Manchester United
Arsenal Londyn vs FC Barcelona
Inter Mediolan vs CSKA Moskwa
moje typy : Bordeaux, MU, Arsenal, Inter -
jak dla mnie bordeaux barcelona man utd inter:) a man jak dla mnie nie bedzie mial wiekszych problemow:)
-
CSKA potrafiło zremisować 3:3 na OT z Manchesterem w dość niezłej dyspozycji. Oczywiście teraz grają o wiele lepiej, mają komfort lidera w lidze, gładko poradzili sobie z wielkim Milanem.
Nie wybiegajmy wzorkiem do półfinału, mamy ćwierćfinał przed sobą panowie i drużynę pełną gwiazd różnego formatu. -
dokladnie:) trzeba przyznac tyle ze slabych druzyn juz na tym etapie nie ma
-
bede 3mac kciuki za Manchester na tym etapie, bo nie trawie niemieckich druzyny, a Bayern w szczegolnosci. Choc 3ba przyznac, ze skrzydla jakie posiada Bayern sa obecnie jednymi z najlepszych na swiecie
-
**PIMP** napisał(a):
bede 3mac kciuki za Manchester na tym etapie, bo nie trawie niemieckich druzyny, a Bayern w szczegolnosci. Choc 3ba przyznac, ze skrzydla jakie posiada Bayern sa obecnie jednymi z najlepszych na swiecie
Ribery, Robben - tylko pozazdrościć.. widziałbym Robbena w Manchesterze -
A ja Ribery'iego.Nie mniej Bayern nie pozbędzie się obu, myślę że Ribery trafi do Realu w lato i to będzie tyle. Choć Bayern mówi o wielkich nazwiskach w kontekście przeprowadzi do Monchium. Zobaczymy jak to będzie w lato.
-
Manchester United 2:1 Liverpool
5' Torres
12' Rooney
60' Park
pierwsza połowa zaczęła się dla United źle, Torres strzelił bramkę bardzo szybko, do 20 minuty gra była bardzo wyrównano, później już dominowali gracze z United.
druga połowa również na korzyść United, posiadanie piłki zdecydowanie większe niż rywali, no i udokumentowanie tego golem w 60 minucie
oceny :
VdS - 6 - dużo roboty nie miał
Evra - 7 - dużo go było w ofensywie, dobrze w obronie, dobry występ
Vidić - 7 - chyba 100% wygranych pojedynków główkowych, pewny w obronie
Ferdinand - 7 - do pary z Vidiciem, tak powinna wyglądać obrona United
Neville - 6,5 - podłączał się do akcji ofensywnych, niezłe dośrodkowania
Valencia - 8 - i w obronie i w ataku, Valencia wszędzie jest świetny, dużo podań, dośrodkowań, odbiorów, brakowało mi tylko gola
Carrick - 5 - nie tylko dzisiaj został najsłabszym ogniwem United, mało włączał się do ataku, w obronie już lepiej, ale gdzie ten świetny Carrick uderzający z dystansu?
Fletcher - 8 - asysta, świetne zgranie z kolegami, dobre rozgrywanie piłki, świetny mecz w jego wykonaniu
Park - 8 - za samego gola, który był wart 3 pkt w lidze powinien dostać 10 dzisiaj Park zaszalał strzałami z główek chyba ze 3 ich było
Nani - 6 - 1 połowa w jego wykonaniu totalna klapa, 0 akcji ofensywnych, niewidoczny, w 2 połowie zaczął grać dobrze, ale i tak stać go na więcej
Rooney - 8 - karny na raty, ale ważne, że był gol , dużo biegał, podawał, cofał się do rozegrania, b. dobry występ, jak to na Rooneya przystało
zmiennicy :
Giggs - 5,5 - nic ciekawego nie wniósł, po za jednym zwodem
Scholes - 6 - mało grał, ale parę podań mu dobrych wyszło, dobra zmiana
jakby nie patrzeć mamy nad Chelsea aż 5 pkt przewagę, 'the blues' mają rozegrane 2 mecze mniej, ale kto wie czy wygrają te mecze nad Arsenalem przewaga wynosi 2 pkt -
Nareszcie jesteśmy realnym liderem, piękna sprawa. Czekamy na MU vs. Chelsea na OT.
-
w sumie mecz manu z chelsea moze zadecydowac o mistrzostwie xd:P no ale nie wolno jeszcze zapomniec o arsenalu
-
Bolton 0:4 Manchester Utd.
( Samuel(sam.) , 2x Berbatov, Gibson )
pierwsza połowa katastrofalna w wykonaniu United, słaba gra w obronie, nic nie pokazali w ataku, bardzo wyrównanie było
druga połowa to już przewaga Manchesteru, składne akcje, wykończenia dobre, poprawiona gra w obronie
oceny :
VdS - 8 - świetny mecz, piękne 2 parady, ogólnie ratował nas przed kompromitacją
Evra - 6,5 - aktywnie w ataku, w obronie też dobra gra
Evans - 4 - dużo błędów... gdzie Ferdinand?
Vidić - 7,5 - wszystkie pojedynki główkowe wygrane, świetna gra w obronie
Neville - 5 - słaby mecz i w obronie i w ataku
Nani - 7,5 - pierwsza połowa słaba, ale druga już dużo lepsza, podania, dośrodkowania, asysta
Scholes - 9 - najlepszy zawodnik dzisiejszego meczu, świetne zagrania, długie podania, rozgrywanie na poziomie klasy światowej
Fletcher - 7,5 - kolejny dobry mecz w jego wykonaniu , niewiele brakowało a by zdobył gola
Valencia - 7 - aktywny jak w każdym meczu, dużo biegał, dośrodkowywał, oby tak dalej
Giggs - 6 - dzisiaj niewidoczny , 2 razy go tak naprawdę widziałem w akcji gdzie wziął większy udział
Berbatov - 7 - 2 gole, ale oprócz tego grał siano, bardziej on się nadaje na ofensywnego pomocnika niż na napastnika, słabe przyjęcia co do niego niepodobne, potykał się o własne nogi, brak wykończenia itd.. musi nad sobą popracować, gdyby nie gole, które na dodatek są zasługą jego kolegów to dałbym mu najwyżej 4.
zmiennicy :
Carrick - 5 - niewidoczny
Gibson - 6,5 - wszedł, strzelił gola i to w ładnym stylu
Macheda - 5,5 - dawno go nie widziałem w akcji, dobra zmiana -
Dziś poważniejszy test w LM dla Manchesteru. Bayern, uznana marka w Europie, ale ostatnio to nie ta drużyna co kiedyś. Jeśli nie doznają olśnienia, to powinno być dobrze.
2:1 w moich oczach oczywiście dla MU. -
Źle nie macie Bayern w tej chwil do najmocniejszych na kontynencie nie należy i dla United żadnego zagrożenia nie stwarza. Żal to przyznać ale wygląda że w Manchesterz cała nadzieja na to że Barcelona nie obroni trofeum .
Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Cezarcfc ().
-
Cezarcfc napisał(a):
Źle nie macie Bayern w tej chwil do najmocniejszych na kontynencie nie należy i dla United żadnego zagrożenia nie stwarza. Żal to przyznać ale wygląda że w Manchesterz cała nadzieja na to że Barcelona nie obroni trofeum .
Nadal boli ubiegły półfinał, hehe nie dziwie się. Mocno to było naciągnę wszystko.
Do przerwy Manchester prowadzi 1:0 od 2 minuty po bramce Rooney'a. Bayern napiera, ale klarownych sytuacji w zasadzie nie mieli. Szybkie tempo meczu, Manchester zmarnował co najmniej 2 dobre sytuacje.
Mam nadzieje, że zaczną kontrolować to spotkanie po przerwie jak to mają w zwyczaju, bo mogą sobie narobić biedy z 1 bramkowym prowadzeniem oddając inicjatywę Bayernowi. -
Man Utd trafil na slabego rywala:) bo jak dla mnie to nawet francuskie druzyny sa lepsze od bayernu:)
-
Na razie Bayern prezentuje się groźnie mimo niekorzystnego wyniku. Nie ma w ćwierćfinałach słabych zespołów, CSKA potrafiło zremisować 3:3 z MU na OT, a Bayern pokazał charakter już nie raz (m.in. wygraną z Juventusem)
Nie zapomnij, że przed wielkimi meczami jest wielka motywacja i niejednokrotnie obecna forma zespołu skakała kilkukrotnie jak np. w pierwszym meczu MU z L'vpoolem. -
Ale jazda, co za mecz:D. Dawno takiego dobrego spotkania nie widziałem. Straty dużej nie macie, na OT da się odrobić (bez Rooneya bedzie ciezko)
-
tak pokazali klase xD ze ich tu nie powinno byc xD kto strzelil bramke ze spalonego w 1 meczu ??:P NIE jaki klose a moze mi sie snilo tylko xD:P i tacy pewni byli a przegrali nie jest to zly wynik jak na wyjezdzie ale wystarczy ze bayern strzeli bramke i man utd bedzie sie trzasl jak galareta:P
-
bacamody napisał(a):
Man Utd trafil na slabego rywala:) bo jak dla mnie to nawet francuskie druzyny sa lepsze od bayernu:)
słaby rywal, dobre sobie, widziałeś chociaż raz jak Bayern gra?
Bayern 2:1 Manchester United
powiem szczerze, należało się, graliśmy słabo w ataku, w obronie też nie radziliśmy sobie, w ogóle nic nie grali, gdyby nie VdS byłoby z 5:1 , brawo dla niego
ten mecz jest najbardziej pechowy ze wszystkich... poprzeczka Vidica, gol na 2:1 w 92 minucie, kontuzja Rooneya w 92 minucie z Rooneyem o tyle może być źle , że wygląda mi to na skręconą kostkę... jak go zabraknie na meczu z Chelsea to niewyrobie, no kur.. w ostatnich sekundach źle stanął.. oby to nie było skręcenie kostki!
oceny :
VdS - 10 - tak jak wspomniałem wcześniej , gdyby nie on to byłoby z 5:1
Neville - 3 - nie radził sobie z Riberym ani trochę, nic nie krył, głupie dotknięcie piłki ręką z czego potem był gol
Vidić - 7 - znowu dobry mecz stoperów..
Ferdinand - 7 - jw.
Evra - 5 - średni przez cały mecz, a ostatnio błąd to totalna porażka...
Carrick - 4 - on to w ogóle grał?
Nani - 6 - coś tam się starał, starał, w 2 połowie nic nie pokazał
Park - 5 - dzisiaj niewidoczny, parę błędów
Fletcher - 6 - próbował rozgrywac, parę błędów, stać go na więcej..
Scholes - 6 - przeciętny mecz, w porównaniu do poprzedniego z Boltonem to bardzo słabo..
Rooney - 6,5 - gratulacje za bramkę, ale po za tym nic nie pokazał niestety..
zmiennicy :
Berbatov - 5 - ...
Valencia - 5 - za mało czasu
Giggs - 5 - jw. -
Ja jestem w szoku że Bayern potrafi tak grać. Choć trzeba przyznać że przy drugiej bramce to chyba Manchester już w drodze do szatni był no a Bayern jak to niemcy (choć niewiele ich tam) do końca. No i chyb United tracą Roneya co zwiększa szanse Chelsea w najbliższym meczu.
Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Cezarcfc ().
-
przegrana w tym momencie jest nie ważna.. ważne by Rooney wrócił na mecz z Chelsea!
-
jednym słowem mecz tragedia ale rewanż będzie ciekawy :)tylko dzik musi się wykurować bo bez niego będą kuleć ;D
-
Eh, przy 2 bramce to cała defensywa już patrzała w strone sędziego czy jest karny czy nie ma. Jak się zdążyli odwrócić Olic już przebiegł obok nich wszystkich.
Mecz zagrali fatalnie. Dosłownie bronili wyniku całe spotkanie, fakt mieli inne sytuacje, ale nie potrafili ich wykorzystać.
Szkoda, że bramka po wolnym padła w tak śmiesznych okolicznościach -
Przelaczylem po 1 polowie na mecz Lyonu, bo myslalem, ze juz nic sie nie zmieni, a bylem nastawiony na francuski pojedynek . Po koncowym gwizdku spr na wynik tego meczu i wielkie zdziwienie . Oceniajac 1 polowe to Bayernu nie bylo widac - pilki do Ribery"iego zle zagrywane, powolne rozgrywanie akcji nie dajace zadnych rezulatow. Teraz macie ciezki orzech do zgryzienia - tym bardziej, ze Wasz filar Rooney jest kontuzjowany
-
Ciekawy wynik
Nie dość, że Rooney kontuzjowany to na następny mecz być może wróci Robbenu15 - top 200? (off)
u56 - top 20 (off)
uTarazed - top 7 (off)
uWezn - top 2 (off)
uAquarius - top 1 (off)
uEuropa top 2 (off) -
Ponoć Rooney ma być wyłączony z gry na minimum 2 tygodnie. Nikomu źle nigdy nie życzę ale na pewno ułatwi to grę Chelsea ;].
-
Udostępnij
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0
-
Użytkownicy online 11
11 gości