Manchester United

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• nie wiem czy ktoś zauważył, ale dzięki naszym rywalom zza-między (MCity) którzy wygrali z Chelsea 2:4 mamy nadal 1 pkt straty tylko do lidera :)
      nie popisali się 'the blues' , 2 czerwone kartki, Terry nie w formie ^^
    • To chyba ta magiczna pora roku Manchesteru, w której zaczyna się diabelski finisz. :fgrin:

Cezarcfc cieszymy się, bo mamy w planach rewanż na Old Trafford, który imo może okazać się najważniejszym meczem w sezonie. Manchesterowi z trudnych meczy został jedynie mecz na wyjeździe z City, reszta mniej lub bardziej na papierze jest dla UNITED. Będzie niezapomniany sezon, już kolejny :)

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Yamato Damashi ().

• faktycznie City Wam sporo pomoglo ta wygrana dzisiejsza. Ale ja jestem zadowolony, ze City trzyma sie w pierwszej 4 i ma szanse na puchary europejskie. Ogolnie jestem fanem Arsenalu ale od tego sezonu sledze poczynania Man City i bardzo podoba mi sie ich gra. Oczywiscie wiem, ze dostali porzadny zastrzyk finansowy od szejka. Na ta chwile bardziej zasluguja na puchary niz Liverpool ;)
    • Finał Pucharu Ligi : Aston Villa 1:2 Manchester United ! :)

12 minuta - Owen
      74 minuta - Rooney

bardzo ładny mecz, warto było oglądać :D wreszcie jakieś trofeum mamy ^^ teraz czekać tylko na zwycięstwo w lidze i w lidze mistrzów :P

oceny :
      Kuszczak - 7 - pewnie bronił, 2 ważne interwencje
      Evra - 6,5 - dzisiaj mniej widoczny, ale grał dobrze
      Evans - 6 - przeciętna gra, głupie podanie piłki po którym mógł paść gol dla przeciwników
      Vidić -6 - spowodował karnego dla Aston Villi, po za tym nie radził sobie z Agbonlahorem , za to pojedynki główkowe wygrywał wszystkie
      Rafael - 6 - nic szczególnego nie pokazał, potem kontuzja i zmiana
      Carrick - 6 - ostatnie mecze mu nie wychodzą, słabe 2 strzały
      Fletcher - 7 - dobry mecz, podania, w obronie też dobrze
      Valencia -7,5 - piękna asysta przy golu Rooneya , chłopak ma świetne dośrodkowania
      Park - 8 - jak dla mnie zawodnik meczu, biegał, podawał w parze z Berbatovem świetnie się rozumieli, pechowy strzał w słupek
      Berbatov - 7 - pierwsza połowa perfekcyjna, biegał, pomagał, za to w 2 połowie jakby opadł z sił, druga połowa po prostu słabo
      Owen - 6,5 - dużo w meczu nie pograł, bo zszedł z powodu kontuzji jeszcze przed 1-szym gwizdkiem , ale zaliczył ważnego gola za co duży +

zmiennicy :
      Rooney - 7 - arcyważny gol, no i strzał w słupek, blisko był drugiego gola ^^ w tej chwili to właśnie on chyba jest najlepiej grającym głową piłkarzem :D po za golem średni mecz jak na Rooneya
      Neville - 6 - nic szczególnego nie pokazał
      Gibson - 6 - jw.
    • Berbatov zagrał świetny mecz, Kuszczak udowodnił że dobrym bramkarzem jest, Valencia raz bardzo dobrze dośrodkował na bańke Roo (nie chodzi o gola, propos to Valencia asystował?) i jeden dobry rajd przez całe boisko, tak powinno sie wyprowadzać kontry o ile nie ma do kogo zagrać ( ;) ), Carrick pokazał że nie umie strzelać, tym razem inaczej niż zwykle (grał, nie statystował), ale niewiele było z tego pożytku, Park po raz kolejny ganiał jak głupi po boisku (w dobrym tego słowa znaczeniu), podsumowując cieszmy sie z trofeum i oby tak dalej :)
    • Najlepszy na boisku był Berbatov, a zaraz za nim Valencia. Zresztą znów pokazali, że świetnie się rozumieją (chodzi mi o tą akcje z piętką Berby, bo czy jak ktoś się nie rozumie to pójdzie w ciemno aż pod linię końcową? Nie sądzę). Takiego zagrania piętka jak Berba to Xavi i Iniesta by się nie powstydzili :) Rooney kolejny gol głową, hehe. Valencia robił rzeź ze skrzydeł Aston Villi. Tak to powinno wyglądać w 2 poprzednich meczach z Aston Villą i mielibyśmy lidera, hyhy.
      Trzymamy kciuki za następny ligowy mecz oraz rewanż z Milanem.
    • Yamato Damashi napisał(a):

Najlepszy na boisku był Berbatov, a zaraz za nim Valencia. Zresztą znów pokazali, że świetnie się rozumieją (chodzi mi o tą akcje z piętką Berby, bo czy jak ktoś się nie rozumie to pójdzie w ciemno aż pod linię końcową? Nie sądzę). Takiego zagrania piętka jak Berba to Xavi i Iniesta by się nie powstydzili :) Rooney kolejny gol głową, hehe. Valencia robił rzeź ze skrzydeł Aston Villi. Tak to powinno wyglądać w 2 poprzednich meczach z Aston Villą i mielibyśmy lidera, hyhy.
      Trzymamy kciuki za następny ligowy mecz oraz rewanż z Milanem.

ja tam widziałem tylko piętkę Berbatov - Park :D to mi się szczególnie podobało ^^

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez ^Zaborca63^ ().

• Mecz z Wilkami taki sobie. Wyróżniał sie (pozytywnie) w moim odczuciu tylko Berbatov. Dobrze rozdawał piłki, był gdzie być powinien, dobry występ. Reszta tak sobie, ni za dobrze, ni do bani. Nie licząc oczywiście Carricka. Znów niewidoczny, a jak już było go widać z piłką to musiał jakoś spieprzyć (a to źle podał, a to strzelił pare metrów obok bramki, a to bezsensownie stracił). A ten jego błąd w doliczonym czasie to już było przegięcie. Moje zdanie na temat jego przyszłości na Old Trafford sie nie zmienia, tylko utwierdzam sie w przekonaniu że powinien jak najszybciej wylecieć z klubu. To co on gra to po prostu tragedia, lepiej byłoby już Iwańskiego czy Murawskiego mieć w środku. A co do Valencii pomału zyskuje w moich oczach. Co prawda nadal uważam, że dałoby sie znaleźć kogoś lepszego na tą pozycje, ale nie jest źle. Nani niewidoczny, Gibson też nie wiem co robił na tym boisku, a Paul poza bramką niewiele zdziałał. Generalnie mecz daleki od ideału, ale najgorzej też nie było. Byle dalej byle do przodu ;)
    • Schools najlepszy ze środkowych pomocników. Nani znów zgubił formę, denerwuje mnie jego gra w kratkę, raz gra wyśmienicie na poziomie światowym, a dziś po prostu statystował bądź psuł akcje. Berbatov popisywał się świetnymi podaniami i nie tylko. Valencia przyzwoicie. Szkoda, że Diouf nie wpisał się na listę strzelców, bo mógł

Rooney może nie zagrać z Milanem :(
    • Gramy u siebie i z niezłą zaliczką, powinniśmy dać sobie rade nawet bez Roo. Wczoraj nie było aż tak tragicznie. Oczywiście nie da sie z czystym sumieniem powiedzieć że nasi dobrze zagrali (prócz Berby), ale najgorzej też nie jest. Nie ma takiego kryzysu jak chociażby w Barcelonie
    • Milan nie zagra tak szarpanej piłki jak Wolves, więc Nani i Park powinni mieć więcej swobody. Na dodatek Milan gra bez Pato, ale już z Boriello. Ich remis z AS Romą nie jest powalającym wynikiem (0:0), a grają przecież z ekipą o wiele silniejszą niż w/w drużyna. Myślicie, że Manchester może przegrać na własnym stadionie 2:0 ? :)
    • Tak apropos mojego ulubionego drewienka polecam przeczytać artykuł, który w mojej opinii obiektywnie przedstawia wartość Berbatova i przydatność dla United:

manusite.pl/?co=aktualnosci&id=20434

Na prawdę nie wiem gdzie wy ludzie macie oczy... no ale nie będę was przekonywał, że prawda jest taka jak fakty w tym artykule, bo i po co. Przekonacie się o tym sami jak po sezonie będzie już w innej ekipie. Jak dla mnie jeden z największych niewypałów transferowych Fergusona,, a kwoty za którą ten niewypał został zakupiony komentować chyba nie trzeba :)

Co do Milanu to chyba tylko jakaś kompromitująca postawa United może zmienić uczestnika następnej fazy LM :]
    • No to mam nadzieje, że postawiłeś na Manchester :fgrin:
      Manchester United 4:0 AC Milan
      Rooney, Rooney, Park, Fletcher

Wszystko grało jak należy, niemalże bezbłędnie w obronie, w zasadzie żadnego groźnego strzału na bramkę (parę mocnych w środek i parę razy nie dochodzili do strzału w niezłych sytuacjach).
      Rooney biegał jakby odpoczywał 2 miesiące. Nani dość niemrawo, parę razy mógł zachować się lepiej, dałbym mu 6, bo zaliczył asystę. Valencia robił co chciał na drugim skrzydle, moim zdaniem świetnie zagrał.
      Schooles z Fletcherem dziś ograniczyli się do rozbijania ataków i robili to bardzo dobrze, zresztą takie mieli zalecenia, bo w ataku było wystarczająco dużo zawodników. Park dużo biegał, starał się no i bramkę strzelił, zasłużył na 7.
      Rio z Vidiciem jak widać są zaporą nie do przejścia, oby tak wytrwali już do końca sezonu.
      Jedziemy po puchar!
    • Milanowi zabrakło charakteru, a szkoda. Mecz na San Siro był ciekawszy :/
      Rooney jest w wyśmienitej formie...

To mamy już ManU, Lyon (:D:D:D:D:D:*, ... sorry, ale to cieszy mnie bardziej niż wygrana Barcy ^^), Bayern i Arsenal
      Zobaczymy jak będzie za tydzień ;)
    • no i mamy zwycięstwo w pięknym stylu!

Manchester United 4:0 AC Milan :)
      (2x Rooney, Park, Fletcher)

pierwsza połowa szybka, nieskuteczne ataki Milanu, i te gole Rooneya :P

VdS - 7 - pewnie bronił, obronił silny strzał Beckhama ^^
      Evra - 6 - dzisiaj strasznie niewidoczny, nie było gdy w ataku w ogóle prawie
      Vidić - 8 - świetna gra w obronie, 100% wygranych pojedynków główkowych, w końcu mamy obrone
      Ferdinand - 8 - to samo co wyżej u Vidicia
      Neville - 7 - asysta, za co wielki +, aktywny na prawej stronie, parę nieudanych dośrodkowań
      Scholes - 7 - rozgrywał, podawał, czyli w skrócie wykonał swoją robotę ;]
      Fletcher - 8 - aktywny w obronie i ataku, pewny mecz i na koniec bramka :)
      Park - 7,5 - coraz bardziej podoba mi się jego gra, aktywny, podaje, strzelił bramkę, dużo biega, gdyby nie małe błędy to bym dał wyższą ocenę
      Valencia - 7,5 - jak zawsze dośrodkowania b. dobre, gra w obronie świetna, aktywny na prawej stronie
      Nani - 8 - 1 połowa przespana przez niego, ale w 2 jakby ożył, wyróżniał się, świetnie podawał, dośrodkowywał, no i asysta
      Rooney - 9 - 2 gole, nic dodać nic ując ^^

zmiennicy :
      Rafael - 7 - dobra zmiana, aktywny na prawej stronie
      Gibson -6 - niewidoczny, zmarnowana dobra okazja
    • psychicznie nie wytrzymal Milan i do tego "Hunter" zmarnowal kilka naprawde dobrych sytuacji strzeleckich... To jest na ta chwile max na co stac Milan w LM. Jedynie Inter moze cos zawojowac jesli poradza sobie w Londynie. Jak zwykle dominacja klubow angielskich na tym etapie i co ciekawe sa 2 francuskie ;) . Manchester i Arsenal pewni dalszej gry - oby szczescie sie do nich usmiechnelo ]:-D