Manchester United

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• swoją drogą Aguero czy też Villa nie są też tacy tani ;p

ja bym Villi nie puścił z zespołu nawet za 80mln , bo to wg. jeden z najlepszych jak nie najlepszy napastnik na świecie. Ale jak wiadomo Valencia ma problemy finansowe , więc jest otwarta na wszelkie transfery.
      A Aguero... pamiętacie cenę jeżeli się nie mylę 50mln? trochę za dużo jak na jego młody wiek... tutaj 30-35 mln

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez ^Zaborca63^ ().

• A Aguero... pamiętacie cenę jeżeli się nie mylę 50mln? trochę za dużo jak na jego młody wiek... tutaj 30-35 mln
      A wziąłes pod uwagę ze za 5 lat gry w ManU moze byc warty 2 razy tyle :> ? Mysle ze ten zawodnik jest wart "prawie" kazde pieniądze :P (bez przesady)
      A nam jest potrzebny taki zawodnik jak aaguerro, ewentualnie Joe Cole :)

Pzdr
    • Nie wiem.. Ja osobiście nie mam przekonania do Aguero.. Joe Cole może być, bądź Silva. Myślę, że takie zmieny by się przydały.
      Zresztą każdy zawodnik ManU zyskuje na wartości. Rooney wczoraj już jako Kapitan rep. Anlgi. Niby Terrego nie było, no ale :)

Uni 16: TOP 200 OFF
      Uni 34: TOP 30 OFF
      Uni Cosmos: TOP 600 ON
    • ŁEEE tam zostawmy jak na razie transfery i skupmy sie na grze bo nie jest za ciekawie 8-/
      Czas zacząc wygrywac regularnie w kazdym meczu, kolejny mecz z Evertonem, przeciwnik wymagający ale cóż ... Pełna mobilizacja i trzeba wygrać i liczyc na podknięcia arsenalu i chelsea

Pzdr
    • Dobry mecz dobrym meczem ale dobrymi meczami nie wygramy kiedy nie ma nic w "siacie" 8-/
      Czas strzelac i pokazac ze mamy najlepszych snajperów na świecie - Mowa między innymi o Rooneyu :) Pozdro
    • ^Zaborca63^ napisał(a):

swoją drogą Aguero czy też Villa nie są też tacy tani ;p

ja bym Villi nie puścił z zespołu nawet za 80mln , bo to wg. jeden z najlepszych jak nie najlepszy napastnik na świecie. Ale jak wiadomo Valencia ma problemy finansowe , więc jest otwarta na wszelkie transfery.
      A Aguero... pamiętacie cenę jeżeli się nie mylę 50mln? trochę za dużo jak na jego młody wiek... tutaj 30-35 mln

W pełni popieram tę wypowiedź . Ja tam jednak myśle że mimo wszystko Valencia przystanie na każdą lepszą propozycje oscylującą wokół sum kilkudziesieciu milionów , a Manchester na to stać jak wiadomo . Tak wiec modle sie , aby kupili Ville , Aguero :P lub takiego Silve . Trzeba zmian , bo ostatnio coś szaro wygladaja wyniki naszej ukochanej drużyny :/
    • Tzeba zmian ... HMM Ja tutaj własnie sobie przeglądam jedną z polskich stron a tu wyskakuje taki temacik
      ""Nie będzie transferów w zimie "

Ferguson zamierza trzymać się swojej polityki transferowej i nie dokonywać wielkich zakupów w styczniu. Zdaniem Szkota ceny za zawodników są wówczas zbyt wysokie.
      To dobrze czy źle ? Zauwazę ze powyżej w cytacie jest napsiane : ... i nie dokonywac WIELKICH zakupow w styczniu ...
      Hmmm, wielkich ? Nam potrzebny jeden zawdonik i nie wierzę w to że jak nie bedziemy prowadzic w tabeli premirship Ferguson nikogo nie kupi :P
      Pewnie kolejny wątek wyssany z palca . Ja ze swojej strony liczę na jakis zakup :P zobaczymy ... jak narazie na kazdą pozycję mamy zawodników
    • ViruSSSS napisał(a):

A wziąłes pod uwagę ze za 5 lat gry w ManU moze byc warty 2 razy tyle :> ? Mysle ze ten zawodnik jest wart "prawie" kazde pieniądze :P (bez przesady)
      A nam jest potrzebny taki zawodnik jak aaguerro, ewentualnie Joe Cole :)

Pzdr

5 lat gry tak, wtedy był by wart b. dużo, ale z drugiej strony może nie wypalić i Aguero może się nie odnaleźć w lidze angielskiej oraz w Manchesterze i wtedy jego wartość by spadła, ale w transferach zawsze jest te ryzyko, że coś pójdzie nie tak, ale czasami warto ryzykować ;]
    • Do okienka transferowego jeszcze jest czas, są jak co roku pogłoski o transferach ,,, wiekszosc wyssanych z palca :D
      Nani - fiorentina
      Rooney - barca
      Foster - tottenham
      eeeee tam :D takie gadanie gadanie ... nie wyobrażam sobie transerow z united jak juz do united :P foster mogłby pojsc a do nas akinfiejew :P

Sobota 21.11.2009r Mecz United - Everton

Nie mozemy zlekcewazyc evertonu, wiadomo ze to nie lada wyzwanie mimo iz zespoł evertonu nie zajmuje miejsca w czołówce ligi.
      Transmisja meczu chyba na C+Sport2 .
      tak więc... LET'S GO UNITED ! ]:-D

Pozdro

p.s. powtórzenia sorry:P

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez ViruSSSS ().

• Freyr90 napisał(a):

Niech Foster spada na drzewo.
      Nasz Tomek będzie miał pewną ławkę :E
      No nie wiem, wydaje mi się, że jednak "ławka" Kuszczaka nie jest taka pewna. Wiadomo tylko, że obaj tak samo Foster jak i Kuszczak nie będą mieli raczej szansy na nr. 1 na koszulce. Zobaczymy co się wydarzy, osobiście chciałbym aby między słupkami ManU znalazł się Akienfiejew, no ale to tylko moje zdanie.

• David-san napisał(a):

Znow jak zwykle bede musial szukac transmisji meczu gdzies na necie .

Jest pare stron na ktorych są transmisje United.
      Ja osobiscie proponuje meczyki.pl/
      ( chociaz zacina się często, trzeba miec w miare kompa )

Własnie przeczytałem newsa o dopingu na meczach ... Liverpool numer one
      Niektorzy twierdza ze kibice united nic nie robią zeby pomoc swojemu ukochanemu zespołowi wygrac :P
      Hmmm ? z drugiej strony to jak nie ma gry to nie ma wygranej bo doping top 1/100 sukcesu zespołu :P

Pozdrawiam
    • Manchester Utd 3 - 0 Everton

Pewne zwycięstwo United po pewnej i dobrej grze zarówno w linii obrony jak i w ataku .
      Piekna bramka Fletchera w okienko braki evertonu na 1 - 0
      Mysle ze powinnismy wygrac zdecydowanie z 4-5 : 0 ale wazne ze są 3 pkt i arsenal przegrał ]:-D
      Tak wiec jestesmy 2 w tabeli i czaimy sie na podkniecie cfc :wrr:
    • devilpage.pl
      Manchester United musi wyłożyć 25 mln funtów, jeśli chce mieć w swoich szeregach bramkarza CSKA Moskwa Igora Akinfiejewa.

Czy nie sądzicie ze to lekka przesada ? Za 25 mln funtów ? Nie, nie ... Lepiej zostac przy fosterze chyba, co ?
      Cska według mnie baaardzo zawyzyła cenę za rosyjskiego bramkarza, gdyby to np. Everton chciał kupić byłoby 15 mln
    • ViruSSSS napisał(a):

devilpage.pl
      Manchester United musi wyłożyć 25 mln funtów, jeśli chce mieć w swoich szeregach bramkarza CSKA Moskwa Igora Akinfiejewa.

Czy nie sądzicie ze to lekka przesada ? Za 25 mln funtów ? Nie, nie ... Lepiej zostac przy fosterze chyba, co ?
      Cska według mnie baaardzo zawyzyła cenę za rosyjskiego bramkarza, gdyby to np. Everton chciał kupić byłoby 15 mln

Nie wiem , moze chca załatac jakas dziure budżetową :P ?

Albo palma im do łba uderzyła poprostu :D

Tak czy inaczej kluby rosyjskie zaliczaja sie do jednych z najbogatrzych . I jak kupuja do klubu nowych , to tez duze pieniadze wykladaja . Zatem chca i rowniez zarobic na swoich zawodnikach , co by pozyskac w ich miejsce innych rownie wartosciowych . A no i wiedza ze w Manchesterze jest potrzebny nowy bramkarz , wiec kuszą :D . Mozna to porownac do kradziezy w biały dzien . No ale CSKA widocznie chce sie obłowic mamoną z angielskich kas :d Mądrze robią , ale musza byc glupi jesli mysla ze Sir Alex wyda tyle kasy na jednego zawodnika xD Manchester to nie Real :P
    • W zimie ceny piłkarzy są jeszcze bardziej wywindowane niż w lecie. Czemu? Ano temu, że tylko poważni desperaci szukają wzmocnień w środku sezonu. W lecie wartość Akinfiejewa spadnie do tych 15-20 mln i myślę, że właśnie wtedy Ferguson zdecyduje się na ten transfer. Zresztą teraz i tak nie miałby on większego sensu, gdyż niepodważalnym numerem 1. w bramce United jest Van Der Sar, a sprowadzając Igora musielibyśmy posadzić go na ławkę. Co niestety nie byłoby dobre ani dla nas ani dla niego. Swoją drogą Akinfiejew wart jest tych 25 mln, ale póki nikt nie miesza nam się do tego transferu(a jak się miesza tak jak Chelsea to Igor odmawia), póty możemy być spokojni co do jego ceny.

A odnośnie meczu z Evertonem powiem tylko tyle: Fletcher? WOW!
    • ManU 0:1 Besiktas

No cóż.. Skład grał jaki grał. Ale jednak więcej się spodziewał od młodzieży.
      Jesteśmy już pewni awansu, ale jednak porażka i to u siebie, i to z Besiktasem trochę boli.
      No niestety. Myślę, że 1 skład i tak dałby rade ;)

GLORY

• No cóz, trudno . 1-0 w plecy ale jak ktos juz wspomniał skład nie był z " najwyższej półki " .
      Teraz w lidze trzeba wygrac i czekać na porazkę cfc lub remis .

• Z Besiktasem było jak było, "dzieci Fergiego" są usprawiedliwione z przyczyn obiektywnych.
      Co do transferów zainteresowanie jakimkolwiek bramkarzem jest dla mnie kompletnym nieporozumieniem. Mamy w końcu paru. A tym bardziej tak drogim bramkarzem. Za Gigiego możnaby tyle dać, ew za Ikera. I tylko za nich. Akinfiejewa lubie, ale moim zdaniem nie jest wart swojej ceny. Poza tym mamy przecież mocną defensywe, więc czy potrzebny jest nam ktoś lepszy od Fostera (który i tak będzie sie jeszcze rozwijał)?
    • Portsmouth 1 : 4 Man Utd

Niestety nie miałem jak zobaczyc tego meczu ale bramki sobie oglądnąłem " .
      W meczu 3 karne - 2 dla united 1 dla portsmouth. Wszystkie jedenastki zamienione na bramki
      Cieszy hat-trick rooneya i dobra dyspozycja graczy United . Bramka Giggsa - pieknie :) 100 bramka w rozgrywkach premiership
      Oby utrzymac tą formę . Jutro liczymy na Arsenal w szlagierze tej kolejki .

UNITED !
    • Giggs uderzył niezwykle miodnie, nie dość że minął (!) mur, to jeszcze trafił tuż przy słupku, czysta finezja :) No i te jego dogrania (pierw do Scholesa, potem Roo), świetny mecz w jego wykonaniu. Valencia też mnie zaskoczył, zagrał nad wyraz dobrze. Natomiast Neville niestety, ale jego czas minął. Kompletnie nie nadążał na tym skrzydle, aż szkoda było patrzeć na to jak gra bądź co bądź legendarny już piłkarz. No i Tomek popisał sie kilkoma paradami, o nim też nie można zapominać ;)
    • ViruSSSS napisał(a):

Portsmouth 1 : 4 Man Utd

Niestety nie miałem jak zobaczyc tego meczu ale bramki sobie oglądnąłem " .
      W meczu 3 karne - 2 dla united 1 dla portsmouth. Wszystkie jedenastki zamienione na bramki
      Cieszy hat-trick rooneya i dobra dyspozycja graczy United . Bramka Giggsa - pieknie :) 100 bramka w rozgrywkach premiership
      Oby utrzymac tą formę . Jutro liczymy na Arsenal w szlagierze tej kolejki .

UNITED !

zapomniałeś o Kuszczaku, który w tym meczu świetnie bronił , mam nadzieje, że teraz Fergi będzie wiedział kto jest drugim bramkarzem Manchesteru :)
      Cieszy tak wysokie zwycięstwo, ale do CFC tracimy jeszcze 2 pkt, dobrze by było gdyby Arsenal dzisiaj zremisował z Chelsea i tym sposobem MU już by tracił tylko 3 pkt, a sam Arsenal by się do nas nie zbliżył ;]
    • Man Utd. 2 - 0 Tottenham

Manchester wygrywa mecz w pucharze dwa do zera z tottenahamem.
      Skład oczywiście nie był najlepszy ale jak widac młodzi tez potrafią.
      2 bramki strzelone przez Gibsona. Prawie identyczne, obie strzelone zza 16-nastki . Bardzo dobry mecz w wykonaniu tego piłkarza
      Anderson - Zbyt agresywnie starał się grac, odbierac piłkę . Kilka bezmyślnych podan
      Berba - Mistrz gry tyłem do bramki . Jak dla mnie " majstersztyk " 8-)
      Tomek Kuszczak - Dużo pracy nie miał w tym meczu, lecz zauważyłem pare dobrych interwencji . Coraz bardziej się do niego przekonuje jako bramkarza nr 2 w bramce United.
      Morale drużyny do góry i oby tak dalej .

UNITED !

• Obejrzę skróty jutro. 2 bramki Gibsona? Ciężko mi w to uwierzyć. Dobrze widzieć Tomka w bramce, a nie Fostera (zazwyczaj jeden bramkarz grał w lidze drugi w pucharach, a więc jest 2:0 dla Tomka).
      A więc młodziaki dały rade :)

EDIT: Co do występu Gibsona. Tak jak mówiłem obejrzałem skróty.

Pierwsza bramka fart, złapał obrońce na wykroku, ale przymierzył dobrze. Druga bramka świetna! Czemu ten młodziak raz gra siano a raz strzela takie bramki (to nie pierwsza jego taka bramka jaką widzę, ze 2 jeszcze pamiętam!)
      Młody jest, ale nałapie doświadczenia :)

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Yamato Damashi ().

• Pokazywali w sporcie dzisiaj na TVNie bodaj, pierwsza ładne uderzenie po ziemi przy słupku, a druga bardzo miodna, pod okienko. Obie z dystansu :) Pozostaje pogratulować. Tomkowi przede wszystkim ;)
    • Pary półfinałowe Pucharu Ligi :
      Manchester United - Manchester City
      Aston Villa - Blackburn Rovers
      Co o tym losowaniu sądzicie ?
      Mysle ze moze być cięzko z City ale w lidze wygralismy wiec nie widze problemu aby wygrac i w pucharze ligi . Nie ma zespołu niepokonanego :P
      Next mecz w lidze z West Ham na wyjezdzie . Spręzamy sie i wygrywamy . Czas gonic chelsea, tylko zeby nie było za pozno :P

UNITED !