Manchester United

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• To SAF jest wyrozumiały? Spytajmy piłkarzy, sędziów, dziennikarzy. :fgrin:
      Raczej to chodzi o jego nos transferowy, możność dostrzeżenia TEGO czego szuka i oczekuje. Mało zawodników wychował, bądź pracował z nimi przez długie lata i rzadko go zawodzili?
      Potrafi opieprzyć jeśli trzeba, chwali żadko, ale to tylko motywuje do pracy. Jest autorytetem dla piłkarzy, a tego po 5 latach pracy nowego trenera się tak łatwo nie zdobędzie.
      Nie wiem czy to będzie to samo MU.

Dobrze, że do tego nam daleko. SAF pewnie będzie chciał jako jedyny wygrać Lige Mistrzów x2 pod rząd :)
    • Odejście Fergusona na pewno zmieniłoby grę Manchesteru , zmieni się taktyka , ale z trenerów takich , który mógłby właśnie poprowadzić MU po odejściu na emeryturę SAFa to widziałbym tylko Mourinho chociaż za nim zbytnio nie przepadam. Gdyby MU zaczął prowadzić przykładowo podany już trener Evertonu to sądzę, że klub by wiele na tym stracił, tutaj potrzeba kogoś z wielkim spokojem, doświadczeniem, można powiedzieć rutyną, po prostu kogoś takiego jak Sir Alex Ferguson. Mam nadzieje, że on zostanie z Manchesterem jak najdłużej..
    • Cfc 1 - 0 Utd

No niestety, 6 rok nie wygralismy na stamford ...
      Mecz dość kontrowersyjny. Mysle ze SAF powie co mysli o sędziach tego spotkania.
      Rooney ... sam na sam - SPALONY . Gdzies ty tu człowieku widział spalonego ?
      To nie na moje nerwy :P No coz... bramka padała po dosrodkowaniu z wolnego i terry skierował piłkę do siatki united.
      Dogba - przez cały mecz miałem wrażenie ze zamiast grac utrudnia nam gre, chocby przytrzymując Evre czy Browna przy straci bramki.
      Rooney - 1 połowa - porazka ... Grac ci sie nie chce ? Za 1/10 tego co ty zarabiasz nie jeden by smigał jak robot.
      Coz, zyje sie dalej . Trzeba umiec przegrac z honorem. Czekamy na rewanz panie Ancelotti.

Glory United :) Pzdr
    • ehh... Chelsea 1:0 Manchester Utd.

coś o meczu.. mecz wyrównany , w 1 połowie lekka dominacja MU, w drugiej podobnie, więcej strzałów oddali, ale to Chelsea strzeliła gola..

oceny pomeczowe wg. mnie :

VdS - 6,5 - grał b. dobrze, bez zarzutu, parę ładnych obron, przy golu nie zawinił
      O'Shea 6,5 - dużo włączał się do akcji, dobre podania, dobre wyjścia na pozycje
      Brown - 6 - świetnie krył Drogbe uniemożliwiając mu jakiekolwiek dobre akcje
      Evans - 6 - wybijał wszystko główką, aktywny, dobry mecz w obronie
      Evra - 5,5 - dobry mecz w ofensywie, ale w obronie słabszy, często uciekał mu Ivanovic
      Giggs - 3 - najsłabszy mecz Walijczyka jaki dotąd oglądałem, słabe podania, brak wykończenia, nie wykorzystanie 100% okazji, brak polotu, brak czegokolwiek
      Carrick - 4,5 - mało widoczny, jeden strzał, nic więcej
      Anderson - 5 - starał się , starał, parę ładnych wyjść na pozycje, a po za tym średnio.
      Fletcher - 6,5 - widać chęć do gry tego chłopaka, pare strzałów, próbował, ładne akcje, tylko trochę zbyt nerwowo w końcówce
      Valencia - 5 - bezbarwny dzisiaj, słabe dryblingi, nieudane strzały , dośrodkowania dość dobre
      Rooney - 7 - pracował, harował za całą drużynę, podawał strzelał, wszystkie pięknie tylko brak wykończenia

zmiennicy :
      Obertan - 4 - nic ciekawego
      Owen - 4 - po wejściu raczej niewidoczny

sędzia - 1 - nie wiem doprawdy kto mu pozwolił sędziować mecz, widział spalonego, którego nie było(tak wykazała powtórka), gdyby nie gwizdnął to Rooney już na początku meczu mógł strzelić gola bo był sam na sam. faul Evansa zdecydowanie na czerwoną kartkę. itd. sędziował źle dla jednej i drugiej drużyny...

no i tym sposobem Chelsea odjeżdża nam na 5 pkt w tabeli..

po tym jak obejrzałem mecze z LFC i CFC czuje, że to nie ma moje nerwy ;p

no nic..
      Dumni po zwycięstwie, wierni po porażce. Glory Manchester United !

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez ^Zaborca63^ ().

• Zdecydowanie to była interwencja, celem była pilka na pewno z tym ze zauwazyłem ze upadając na murawę evans " Dokopał " jeszcze Drogbę opadającą nogą :P ( i to raczej nie przypadek ) . Juz widze te ucieszone japy fanów cfc ... 8-/ ...
      Dla mnie wielkim zaskoczeniem był skład wyjsciowy Man U .
      Ktos mi wytłumaczy brak Berby /// ? nawet na ławce ? ... a Nani ?
      Obawiam się, że gdyby zagral w tym meczu barba, losy meczu by sie odwrociły . Jednak SAF wie co robi ...
      To dopiero początek ...
      Dumni po zwycięstwie, wierni po porażce. Glory Manchester United !
      Dokładnie Tak :)

Oj sedzia po meczu chyba sie nasłuchał :P
    • Berba podobno doznał kontuzji przed meczem..

A brak Naniego to nie mam pojęcia.

Przyznacie , że dzisiaj Manchester grał ładnie, zdecydowanie lepiej niż z LFC, ale zabrakło szczęścia , no i tak jak wspomniał Yamato Damashi
      Piłka nożna nie jest sprawiedliwa po tym co widziałem dziś...

• No cóż ... Teraz to już nic na to nie poradzimy. Było, minęło i zyje sie dalej . Bywa ...
      RAz pod wozem, raz nad wozem . Jesli nie bedziemy 1 w tabeli do okienka transferowego to zapewne Feruson kupi kogos :P

Pzdr.

Glory
    • Czy ManU wygrywa czy przegrywa i tak zawsze będę z nimi :)
      Mecz mi się podobał, ale tak jak wspominaliście sędzia noo.. Sami wiecie..
      Czy kogoś kupi ? Liczę tutaj na Silve i Ville, tymbardziej, że Valencia jest otwarta na ich transfery.
      No niestety.. Cheslsea jak zwykle tylko jedną akcją wygrywa mecz i o to oczywiście Terry musiałbym iść do tego wlnego heh :D
      Może Arsenal się odgryzie za MU na Cfc.

DAMY RADĘ ! :)

Uni 16: TOP 200 OFF
      Uni 34: TOP 30 OFF
      Uni Cosmos: TOP 600 ON
    • (Nie?)stety futbol nie jest sprawiedliwy... Manchester powinien ten mecz wygrać, a nawet go nie zremisował. Mimo wszystko Diabełki zagrały całkiem nieźle i gdyby nie wynik to byłbym zadowolony. Trzeba jednak pamiętać, że od kilku sezonów runda wiosenna jest w naszym wykonaniu lepsza. Miejmy nadzieję, że tak będzie i tym razem.

A odnośnie transferów...
      Jeżeli mielibyśmy kogoś sprowadzić, to musiałby być to piłkarz z najwyższej półki. Piłkarz, który z miejsca mógłby wskoczyć do pierwszej jedenastki. Problem tylko w tym, że takich zawodników nie jest tak łatwo sprowadzić... i to niezależnie czy jest się Manchesterem czy Realem. Mówi się o Villi, ale czy naprawdę kolejny napastnik jest nam potrzebny? Widziałbym sens w jego sprowadzeniu tylko w sytuacji, gdy Berba grałby tuż za Rooneyam i Villa właśnie. A na to Ferguson raczej nie pójdzie(analogiczna sytuacja była, gdy w United grał Tevez - pamiętam tylko jeden mecz, w którym grała cała "wielka czwórka")

Tysiąc słów o meczu Chelsea - Manchester by Evil :P

Interpretację pozostawiam wam...
    • Może jednak Fergi coś pokombinuje i wystawi 2 bardzo ofensywnych napastników. Na pewno gra będzie wyglądać też inaczej. Nie tak jak pokazują statystyki.
      Jak dla mnie to przydałaby sięzmiana na prawej obronie, a co do pomocy myślę, że Silva by się spełnił.

• GoToSleep napisał(a):

Może jednak Fergi coś pokombinuje i wystawi 2 bardzo ofensywnych napastników. Na pewno gra będzie wyglądać też inaczej. Nie tak jak pokazują statystyki.
      Jak dla mnie to przydałaby sięzmiana na prawej obronie, a co do pomocy myślę, że Silva by się spełnił.

prawa obrona? przecież na niej gra O'Shea, który w meczu z Chelsea był jednym z lepszych zawodników United.
      oczywiście Silva owszem, bo Giggs gra coraz gorzej i miewa bardzo nierówne występy.
      reszta bez zarzutu, a no i jeszcze przydałoby się rozejrzeć za jakimś bramkarzem, bo jak wiemy Van der Sar ma swoje lata..
    • ViruSSSS napisał(a):

Bramkarzem ?? SAF bacznie przygląda się Akinfiejewowi - według mnie strzał w 10
      Pomocnik ? ? - Czemu nie ? - nadal nie mamy godnego następcy CR

ja to bym na bramce chciał Sergio Asenjo , może ktoś z was go kojarzy, młody, utalentowany bramkarz ;>
      a co do CR to takiego drugiego zawodnika nie będzie, ale trzeba nam pewnego lewego skrzydła, a tutaj Silva by idealnie pasował.
    • Nie wyobrażam sobie żeby 20 latek, nie posiadający praktycznie żadnego doświadczenia, miał być pierwszym bramkarzem Manchesteru United. Akinfiejew też jest młody, ale ma na swoim koncie ponad 200 spotkań, często z bardzo dobrymi rywalami. Na pewno obrońcy będą mieli do niego większe zaufanie niż do młodziutkiego Hiszpana.

Silva natomiast wydaje mi się być dobrym kandydatem, chociaż nie wiadomo jak sprawdziłby się w Premiership. Niemal zawsze transfer na linii Hiszpania-Anglia będzie wzbudzał wątpliwości.
    • Bramkarz musi mieć jaja, żeby takich byków jak Vidic i Rio ustawić do pionu. Ktoś jak Kahn czy Casillas to marzenie każdego zespołu. Nie znam Akinfiejew to się nie wypowiem, po 2 meczach z MU i paru meczach w reprezentacji Rosji przecież nie powiem że jest zawsze rewelacyjny. Nie mniej, przypuszczam, że rosyjska dusza pozwoli okiełznać obrońców. Byłbym za.

Co wyście się tak tego Silvy doczepili? Gościu waży 70 kg, nie da rady w tej lidze. Potrzeba nam kogoś sprawdzonego w PL jak Ashley Young. Może udałoby się Joe Cola wydostać z Chealse?
    • Joe Cole by mi się podobał, ale czy kibicom ManU ?
      Silva może 70kg, ale zwinny jest. Trzeba też takich graczy :)
      Co do bramkarza to podoba mi się bardzo pomysł z Akienfiejewem, ale co z młodym "talentem" z Schalke ?
      Niby mają się wszyscy bić o niego.
      A na Brak CR nie ma co narzekać, Valencia się sprawdza i dobrze sobie radzi na swojej pozycji.

• Może to moja opinia, bo nie lubię "cipuszek" z Hiszpanii. 70 kilo to dla mnie zdecydowanie za mało żeby rywalizować z Terrym, Szkrtelem (?) i innymi bykami z tejże ligi. Obertan ma 80 kilo i to jest optymalna waga w moim mniemaniu.
      Silva gra stylem Hiszpańskim. Przyzwyczajony do częstego gwizdania, brak chamskich zagrywek. Pora się obudzić, nie zawsze jest cukierkowo.
      Może to być transfer roku jak w przypadku Torresa albo niewypał jak Forlan czy Rossi
    • Yamato
      Pamiętasz transfer Naniego? Teraz można by rzecz - pieniądze wyrzucone w błoto... [size=7]chociaż też nie do końca, ale to już temat na inną dysputę. [/size]
      A pamiętasz transfer Ronaldo? Gdybyśmy wtedy nie zaryzykowali to przeszło by nam koło nosa 90 mln euro + ogromna kasa z gadżetów.

Niestety na to nie ma reguły. Nikt nie jest w stanie przewidzieć jak dany piłkarz się rozwinie. Gdyby Barca wiedziała co wyrośnie z Fabregasa to za żadne skarby by go nie sprzedała... A Silva jest piłkarzem bardzo utalentowanym. Jeżeli tylko będzie chciał, to w United wyrośnie na wielką gwiazdę. Young natomiast za bardzo przypomina mi Valencie. Nie mówię, że to źle, ale raczej dwóch piłkarz tego samego typu nam nie trzeba.

Tak czy siak, zobaczymy co wymyśli Ferguson.
    • Yamato Damashi napisał(a):

Może to moja opinia, bo nie lubię "cipuszek" z Hiszpanii. 70 kilo to dla mnie zdecydowanie za mało żeby rywalizować z Terrym, Szkrtelem (?) i innymi bykami z tejże ligi. Obertan ma 80 kilo i to jest optymalna waga w moim mniemaniu.
      Silva gra stylem Hiszpańskim. Przyzwyczajony do częstego gwizdania, brak chamskich zagrywek. Pora się obudzić, nie zawsze jest cukierkowo.
      Może to być transfer roku jak w przypadku Torresa albo niewypał jak Forlan czy Rossi

mógłbym się założyć, że 'cipuszka' Silva jednym zwodem minąłby Terry'ego i wcale nie musiałby się tutaj dużo namęczyć ;p może i Silva jest lekki i niski, ale za to zwinny, zrywny, szybki, ma wspaniałe dośrodkowanie i potrafi grać zespołowo ;]

ja tam czekam na powrót Hargreaves'a , Fletcher i właśnie Hargreaves na pomocy i mamy silną pomoc ;d na zmianie Carrick, Scholes, Anderson i git ;]

• ^Zaborca63^ napisał(a):

ja tam czekam na powrót Hargreaves'a , Fletcher i właśnie Hargreaves na pomocy i mamy silną pomoc ;d na zmianie Carrick, Scholes, Anderson i git ;]

Powiem ci, że ja także. Tymbardziej, że czytałem na **.pl , że ma wykonywać rzuty wolne i jestem bardzo ciekawy jak sprawdzi się w tej roli.

• Evil z Fabregasem to inne jaja były. Przecież w Hiszpanii nie można wiązać się z umowami z graczami poniżej 17 roku życia. Fabregas do Arsenalu trafił w wieku 16 lat. Barca dostała tylko odszkodowanie za wyszkolenie gracza.
      Ronaldo był poniekąd sprawdzony podczas meczu z MU, na własnej skórze mogli poczuć czy ma talent czy nie. Stwierdzili, że ma :)

Zaborca. Gwarancji nie ma żadnej, że sędzia gwizdnie wolny po tym jak go Silva ogra, a Terry odwdzięczy mu się łokciem na ciało albo jak kto woli walką "bark w bark" . Warto ryzykować? W Anglii jest tylu wspaniałych skrzydłowych, o wiele tańszych...
    • Angielska Federacja Piłkarska zdecydowała, że sir Alex Ferguson dwa najbliższe spotkania Manchesteru United - z Evertonem oraz Portsmouth - obejrzy z trybun.

Ferguson to jednak gość :) Widze ze ostro powiedział sędziemu co o nim myśli ... Zawieszony na 2 mecze, hmmm ... :/ Przed meczem wskazówki dla asystenta i jazddda :P Czas nadrobic strate do Chelsea :D . No i przedewszystkim powstrzymac arsenal jesli bedzie ku temu okazja :D
      Co do transferów - mimo wszystko jestem za kupnem - Villi bądz Silvy bądz Aguerro . Wielu moze sie ze mną nie zgodzic ale to jest tylko moje zdanie, mysle ze młodziutki Aguerro sprawdziłby się w 100% na ataku United jak i w linii pomocy . Aguerro-Rooney ? Jak Dla mnie <ok> Tylko pamietajmy ze wtedy Berba pozostaje na 2 planie wraz z owenem ( wiedziałem ze bedzie grzał ławę i podawał bidony <hehe> )

Glory :P
    • ViruSSSS napisał(a):

Angielska Federacja Piłkarska zdecydowała, że sir Alex Ferguson dwa najbliższe spotkania Manchesteru United - z Evertonem oraz Portsmouth - obejrzy z trybun.

Ferguson to jednak gość :) Widze ze ostro powiedział sędziemu co o nim myśli ... Zawieszony na 2 mecze, hmmm ... :/ Przed meczem wskazówki dla asystenta i jazddda :P

No ja myślę, że Ferguson wiedział co mówi, ponieważ jest bardzo doświadczonym trenerem, a temu sędziemu to bardzo musiało być głupio.
      No cóż, 2 mecze to jeszcze nie tragedia. A repremenda do sędziego się należała jak najbardziej.

• Yamato Damashi napisał(a):

Zaborca. Gwarancji nie ma żadnej, że sędzia gwizdnie wolny po tym jak go Silva ogra, a Terry odwdzięczy mu się łokciem na ciało albo jak kto woli walką "bark w bark" . Warto ryzykować? W Anglii jest tylu wspaniałych skrzydłowych, o wiele tańszych...

ja już tak mam, że do Hiszpanów mam respekt i ich bardzo lubię, więc jestem właśnie za kupnem jakiegoś hiszpańskiego skrzydłowego (Silva, Jesus Navas czy jeszcze inny) , a angielscy skrzydłowi jakoś mi się nie widzą, chociaż na pewno też są bardzo dobrzy ;] może to też wynika z tego, że od lat kibicuje reprezentacji Hiszpanii i wiem co oni potrafią, a grę Anglii, czy też Anglii U-21 rzadko kiedy mam okazje oglądać.

ViruSSSS
      Co do transferów - mimo wszystko jestem za kupnem - Villi bądz Silvy bądz Aguerro . Wielu moze sie ze mną nie zgodzic ale to jest tylko moje zdanie, mysle ze młodziutki Aguerro sprawdziłby się w 100% na ataku United jak i w linii pomocy . Aguerro-Rooney ? Jak Dla mnie <ok> Tylko pamietajmy ze wtedy Berba pozostaje na 2 planie wraz z owenem ( wiedziałem ze bedzie grzał ławę i podawał bidony <hehe> )

Villa, Aguero - chciałbym zobaczyć któregoś z tych wyśmienitych napastników w MU, ale pytanie : Po co nam KOLEJNY napastnik? przecież mamy Rooneya, Owena, Berbatova, Machede, Welbecka , po co kolejny? no chyba, że SAF sprzedałby Berbe to wtedy już obowiązkowo jakiś napastnik, najlepiej któryś z tej dwójki Aguero, Villa.

• Po co nam KOLEJNY napastnik?
      Kolejny moze nie to miałem na mysli, SKUTECZNY napastnik :) Dlatego jestem zdecydowanie za Aguerro, ktory moze grac i na napadzie i na pomocy :P
      Znajdzie się na tych 2 pozycjach w MU " jak znalazł " . Myslę ze to bedzie dobre posunięcie .
      ROnaldo poszedł do Realu, a Real odpadł w pucharze ... z chyba 3-4 ligowym zespołem . Zadajmy sobie pytanie. Ile ci chłopcy zarabiają ? 1/40 tego co Królewscy ? I Po co płacic miliony za ronaldo, kakę ... Kupić Goscia, że tak powiem " Ze wsi " . Dac 2 razy wiecej niz zarabiał i smiga jak robot. Takie jest moje zdanie.
      Bo pieniądze ciągnąc to nie problem, a gra z tego jest ? Nizebyt :P Pozdrawiam

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez ViruSSSS ().