Manchester United

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• racje , 2 solidnych :]

ja mam takie propozycje :

1. Arjen Robben - wspaniała szybkość, dokładne strzały
      2. Antonie Valencia - młody talent,
      3. Frank Ribery - szybkość, zgrania, wykończenie
      4. Wesley Sneijder - świetny pomocnik , który potrafi b. ładnie strzelić

każdy z tej 4 jest do zakupienia.

ps - Niestety wzrasta zainteresowanie Ibrahimoviciem , mam nadzieje, że go nie kupią, on się nie nadaje do MU
    • Co prawda obaj Holendrzy z Realu są możliwi do zakupienia, ale obaj w cenie ok. 25-30 mln euro. Ponadto nie są zbyt pewni w tym momencie, bo tak Robben, który spędził masę czasu w szpitalach, jak i Sneijder który po kontuzji w ostatnim sezonie grał słabo, mogliby się okazać wyrzuceniem kasy w błoto :P
      Chociaż, kiedy są w formie, to grają całkiem nieźle, z tym że Robben to większy sęp niż Ronaldo :P
    • Że tak powiem wOOt? Perez wyprzedaje Holendrów po promocyjnych cenach. Za Robbena i Snijdera razem zapłaciliby może 30kk euro nie więcej. A wzmocnienie na pewno udane, bo historia pokazała już że Holendrzy w Premier Ship sobie dają rade.
      Ale czy ja wiem czy to dobry pomysł kupować ich? Jestem fanem ich talentu, ale nie wiem czy pasowaliby do zespołu. 8/10 za taki transfer w mojej ocenie.

Ribery to jest to. Od czasu kiedy jeszcze był w Lyonie i mało kto o nim słyszał byłem zachwycony jego grą. Może to ktoś pamięta jeszcze. Niestety to wiśienka na torcie wśród skrzydłowych aktualnego sezonu i nie jeden klub chciałby go posiąść.

Ibrahimovic? Nie róbcie sobie jaj. To nie skrzydłowy na pomoc... Najpierw trzeba załatać dziure później bawić się w "magików". Aczkolwiek zawodnik ponadprzeciętny. Może by sobie poradził...

Messi - Pf! :P
    • Lol, piłkarze którzy grali w podstawowym składzie w ostatnim sezonie, którzy nie są starzy i którzy zostali nabyci za ponad 60 milionów mają wg. Ciebie zostać sprzedani teraz za 30 milionów do Manchesteru? Perez szaleje, ale bez przesady. Chodziły plotki że Robben i Sneijder mają iść na wymianę za Riberiego i że byłaby to wygórowana cena.
    • vul6 napisał(a):

Lol, piłkarze którzy grali w podstawowym składzie w ostatnim sezonie, którzy nie są starzy i którzy zostali nabyci za ponad 60 milionów mają wg. Ciebie zostać sprzedani teraz za 30 milionów do Manchesteru? Perez szaleje, ale bez przesady. Chodziły plotki że Robben i Sneijder mają iść na wymianę za Riberiego i że byłaby to wygórowana cena.

Wesley Sneijder do Madrytu poszedł za 27mln, a Robben za 36 mln = 64mln :D

myślę, że za podobną cenę by ich teraz sprzedał albo troszkę obniżoną .

A w walce o Ribery'iego liczą się tylko 3 kluby : Manchester Utd, Real Madryd oraz FC Barcelona
    • Yamato Damashi napisał(a):

Ribery to jest to. Od czasu kiedy jeszcze był w Lyonie i mało kto o nim słyszał byłem zachwycony jego grą. Może to ktoś pamięta jeszcze. Niestety to wiśienka na torcie wśród skrzydłowych aktualnego sezonu i nie jeden klub chciałby go posiąść.

Lyonie? moze jednak w Marsylii? :P wczesniej byl jeszcze Metz ale tutaj to tylko blysnal talentem
      transfer wydaje sie wymarzony dla MU chodzily juz sluch ze wszytko jest dogadane
      ale 90 mln? nie wydaje mi sie by Ferguson chcial tyle wydac na jednego pilkarza

a sie tak jeszcze zastanawiam po co im skrzydlowy? w tym sezonie fajnie grali jednym napastnikiem i dwoma skrzydlowymi lamiacymi akje do srodka
      Berbatov na srodku z wbiegajacymy z bogu Tevez'em i Rooney'em odpowiednio prawa i lewa strona
      na zmiane maja dla nich Nani'ego i Parka
      Park jest genialnym pilkarzem do grania koncowek waleczny szybki zadziorny
      no ale cale mecze to moze byc za duzo dla niego
      Nani wyglada jakby sie zatrzymal w rozwoju ale moze to dlatego ze za malo szans dostaje
      Macheda tez powinien sobie juz dac rade
      ale mimo wszytko Benzema by sie przydal
      jeszcze jakis anglik(!!) do pomocy
      Carrick i Fletcher(wiem nie anglik ale wyspiarz a w tym kontekscie to to samo) troszke zawodza a szkoda ligi angielskiej nie wygra sie bez walecznych anglikow w srodku pola
      jakies propozycje tutaj? ja mam pustke w glowie
      fajnie by bylo jakby to byl jakis mlody pilkarz

Scholes i Giggs mogli by juz isc na emeryture niestety :/

napewno by sie przydal jeszcze jakis lewy obronca do zmian za Evre on na bank bedzie lapal jakies drobne kontuzje przez caly sezon

hmm a moze ktos ze szkolki sie przebije? wszak MU zawsze opieral sie na swoich zawodnikach (niemal jak Barca)

Roben to byl by calkowity niewypal taki Ronaldo tylko gorszy
      Sneijder duzo mysli na boisku forme pewnie w koncu odzyska
      moglby sie przydac
      nie glupim pomyslem bylo by sciagnieci kogos z Valencji Villa i Silva w kazdym zepsole kazdej ligi znajda miesce w podstawowym skladzie

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Mjazz ().

• Chelsea Londyn złożyła ofertę kupna Carlosa Teveza wykładając na stół około 30 milionów funtów.

Nastawienie Argentyńczyka do opuszczenia Manchesteru United jest już w 100 procentach pewne.\

Niee... ;( Tevez za wszelką cenę powinien zostac, jak on pojdzie to bedzie zle ...
      Tevez to wspaniały piłkarz. Ale coz, i tak manchester jest wielki :P glory glory man united
    • Faktycznie Marsylia. Ziaf ale klapa :P.

Robben jest waleczny, dobry (efektywny) drybling (nie mylić z efektownym). Jednak Wolałbym Snijdeara + może Sancheza lub Valencie (tego nie znam, ale słyszałem o nim dobre rzeczy)
      Środkowy anglik nam nie potrzebny ponieważ WRACA HARGREAVS, a on jest absolutnie świetny w tym co robi.

Tevez odchodzi może jednak przydałby się środkowy do tercetu. Dajcie spokój z tym Benzemą. Villa też niezbyt jak na moje oko aczkolwiek nie ujmując mu nic. Gdyby Joe Cole był na sprzedaż. Mrau ^^
    • Tak sobie czytam teraz wiadomości na stronie MU i co widzę?

Sir Alex Ferguson planuje zakupić Fernando Torresa, którego uważa za najlepszego następcę Cristiano Ronaldo.

Manchester United musi liczyć się z ofertą około 40 milionów funtów za Hiszpana. Wiadomo jednak, że właściciele Liverpoolu mają kłopoty finansowe i jeśli pojawiłaby się tak kusząca propozycja raczej nie byliby w stanie odmówić.

Wszyscy uważają, że jeśli udałoby się Fergusonowi wyciągnąć Torresa z jego obecnego klubu byłby to policzek w twarz dla Beniteza z którym nie ma najlepszych relacji.

Liverpool, który zapłacił za swojego napastnika 20 milionów funtów na pewno będzie bronił się jak tylko może przed tym ewentualnym transferem. Jeśli jednak oferta złożona przez United wyniesie kilkadziesiąt milionów funtów działacze Liverpoolu będą musieli spojrzeć na to od strony marketingowej.

Torres? Wspaniały napastnik, bramkostrzelny, idealny do MU. Ale czy wróg SAFa , Benitez, zgodzi się na taki transfer? :P
      cieszyły się gdyby doszedł on do skutku ;]
      a może to kolejna plotka? :D

ps - Silva do nas i mamy wspaniałego pomocnika, Torres za Teveza i gites :P
    • ^Zaborca63^ napisał(a):

Tak sobie czytam teraz wiadomości na stronie MU i co widzę?

Sir Alex Ferguson planuje zakupić Fernando Torresa, którego uważa za najlepszego następcę Cristiano Ronaldo.

Manchester United musi liczyć się z ofertą około 40 milionów funtów za Hiszpana. Wiadomo jednak, że właściciele Liverpoolu mają kłopoty finansowe i jeśli pojawiłaby się tak kusząca propozycja raczej nie byliby w stanie odmówić.

Wszyscy uważają, że jeśli udałoby się Fergusonowi wyciągnąć Torresa z jego obecnego klubu byłby to policzek w twarz dla Beniteza z którym nie ma najlepszych relacji.

Liverpool, który zapłacił za swojego napastnika 20 milionów funtów na pewno będzie bronił się jak tylko może przed tym ewentualnym transferem. Jeśli jednak oferta złożona przez United wyniesie kilkadziesiąt milionów funtów działacze Liverpoolu będą musieli spojrzeć na to od strony marketingowej.

Torres? Wspaniały napastnik, bramkostrzelny, idealny do MU. Ale czy wróg SAFa , Benitez, zgodzi się na taki transfer? :P
      cieszyły się gdyby doszedł on do skutku ;]
      a może to kolejna plotka? :D

ps - Silva do nas i mamy wspaniałego pomocnika, Torres za Teveza i gites :P

Wiadomo jednak, że właściciele Liverpoolu mają kłopoty finansowe i jeśli pojawiłaby się tak kusząca propozycja raczej nie byliby w stanie odmówić.

Skoro zarzad ma problemy finansowe to benitez powinien sie zgodzic na przejscie torresa do MU.
      Co do joe cola, to tez go widze w MU. mysle ze byloby mu tu dobrze i bylby z niego pozytek.
    • Joe Cole to wspaniały napastnik który również odnajduje się na skrzydle. Niestety jest chyba za bardzo przywiązany do Chealse, jednak nie orientuje się czy ma tam miejsce w 1 składzie.

Torres? Waleczny, umie się przepchnąć nawet bym nie protestował. Mega wzmocnienie. David Silva jak najbardziej.
      Ehh ale będziemy tutaj spekulować do końca okienka :).

Z tego co się orientuje MU nie brało pod uwagi sprzedaż Ronaldo podczas ustalania listy transferowej także można się spodziewać gdzieś 120-130kk funtów na transfery. Ribery 80kk (nie sadzę żeby dali więcej) + Torres 40kk i już zapchane. Chyba że Silve kupią w zamian za Ribery'iego (nie sadzę żeby kupili obydwu). Jeśli zdecydowaliby się na Silve to zostałoby pewnie jakieś 60-70kk funtów (sic!) na młodych, utalentowanych.

Będzie ciekawie :)

Z tego co się orientuje MU nie brało pod uwagi sprzedaż Ronaldo podczas ustalania listy transferowej także można się spodziewać gdzieś 120-130kk funtów na transfery. Ribery 80kk (nie sadzę żeby dali więcej) + Torres 40kk i już zapchane. Chyba że Silve kupią w zamian za Ribery'iego (nie sadzę żeby kupili obydwu). Jeśli zdecydowaliby się na Silve to zostałoby pewnie jakieś 60-70kk funtów (sic!) na młodych, utalentowanych.
      Moim zdaniem wszystko było już zaplanowane i Manchester doskonale wiedział, że w tym okienku Ronaldo pożegna się z Old Trafford.
      Cristiano już rok temu chciał dołączyć do Realu. Był bardzo zdeterminowany. Dodatkowo całą akcję napędzały media, robiąc ogromny szum wokół transferu Portugalczyka. Zarząd oczywiście nie miał zamiaru pozbywać się swojej największej gwiazdy i robił wszystko, by zatrzymać go w Manchesterze. Kibice byli zmęczeni całą tą sytuacją i było praktycznie pewne, że Ronaldo na Old Trafford nie będzie mile widziany. Dla Fergusona była to bardzo niekomfortowa sytuacja, bowiem Cristiano był głównym motorem napędowym Czerwonych Diabłów w sezonie 07/08. Jego strata(czy to przez odejście, czy też przez słabą grę) mogła odbić się niekorzystnie na grze całego zespołu. Oczywiście to wszystko to tylko moje przypuszczenia, ale uważam, że Ferguson namówił Ronaldo, by ten pograł w United jeszcze rok, a następnego lata nie będzie robił żadnych problemów z jego transferem. Ronaldo oczywiście zgodził się na taki układ(zarząd mógł go trzymać, aż do końca kontraktu). Jedynym problem pozostawali kibice, wyjątkowo niezadowoleni z wypowiedzi Cristiano. SAF zgodził się więc odegrać małą szopkę, tak by gwiazda United odzyskała szacunek wśród kibiców... no i się zaczęło. Ferguson namówił kibiców by Ci przebaczyli Ronaldo, a Cris udzielił wywiadu, w którym wszystkich przeprosił. Jeżeli było tak jak myślę, to Manchester od roku liczył się z przypływem gotówki, więc budżet transferowy na 99% uwzględniał przenosiny Ronaldo na Santiago Bernabeu.

A co do transferu Riberyego... Bayern chyba zwariował wyceniając swoją gwiazdę na 90 mln funtów. Manchester może i stać, ale na pewno nie zapłacą tak astronomicznej sumy za piłkarza z ligi niemieckiej. Z całym szacunkiem dla naszych zachodnich sąsiadów, Bundesliga to nie Premiership i Ribery równie dobrze może się u nas nie sprawdzić. Według mnie sprowadzenie tego piłkarza za więcej niż 50 mln funtów będzie błędem...
      Natomiast zakup Torresa IMO byłby strzałem w 10. Ryzyko praktycznie żadne, a korzyści płynącego z tego transferu ogromne. Właściciele Liverpoolu mają kłopoty finansowe, więc powinni zaakcptować kwotę rzędu 40 mln funtów. Benitez raczej nie będzie miał wiele do gadania, więc wszystko zależy od Fergusona. Jak się uprze to prawdopodobnie El Nino w następnym sezonie będzie występował z diabełkiem na piersi.
    • SAF to ma pomysły :) Teraz szuka następcy Van Der Sara. MU moze pozyskac Valdesa z barcelony.
      Ale nastepca jest - Ben foster, kuszczak. Nie wiem co z tego wyjdzie :P
      Co do riberyego, 80kk - zdecydowanie za duzo :D
      Co do torresa, 40kk - tyle fergusson jest w stanie wyłozyc na stoł
    • OCB napisał(a):

SAF to ma pomysły :) Teraz szuka następcy Van Der Sara. MU moze pozyskac Valdesa z barcelony.
      Ale nastepca jest - Ben foster, kuszczak. Nie wiem co z tego wyjdzie :P
      Co do riberyego, 80kk - zdecydowanie za duzo :D
      Co do torresa, 40kk - tyle fergusson jest w stanie wyłozyc na stoł

Powinien skupić się na skrzydłowym, potem napastniku i dopiero potem bramkarzu.

Van der Sar pogra jeszcze sezon , a potem się kupi Valdesa, tak byłoby najlepiej
    • Valdes? Litości, ludzie... Przecież ta kaleczna bramkarzyna (z całym szacunkiem do kibiców Barcy) nie powinna nawet w Barcy grać. Gra tam tylko dlatego, że jest wychowankiem i byłby to policzek dla Barcy gdyby w Katalonii nie było wychowanka na bramce jak to się ma w Madrycie. Wyżej cenie umiejętności bramkarskie Joe Harta który jest na sprzedaż u szejków lub Heltona z FC Porto.

Bayern i tak pewnie zejdzie z ceny, kwestia gdzie sam Frank chciałby grać. MU jest w stanie zagwarantować największe zarobki, Real może odpaść w wyścigu wysoko-milionowych kwot, bo swoje już wydali(wydają) na Ronaldo, Kake i prawdopodobnie Ville.
      A Barca...cuż jest w uprzywilejowanej sytuacji po wygraniu w LM. Aczkolwiek czy Frankowi będzie chciało się walczyć o miejsce w składzie?
    • Nowe pomysły fergusona :P|
      Villa - dobry napastnik ale nie wiem czy dobrze sie bedzie czuł na wyspach

Angielski Mirror donosi, że manager Manchesteru United, sir Alex Ferguson, złożył ofertę wartą 45 milionów funtów za napastnika Valencii – Davida Villę. Szkot wierzy w pomyślne zakończenie transakcji, gdyż hiszpański zespół boryka się ze sporymi problemami finansowymi.

Douglas Costa - niezbyt mi pasuje do manchesteru.

Dziś dowiedzieliśmy się o zainteresowaniu ze strony Czerwonych Diabłów osobą Douglas Costa, który występuje w brazylijskim Gremio. O całej sprawie poinformował agent piłkarza Cesar Bottega.

Real też na Ville ostrzy ząbki. Właściwie to chyba bym Torresa wolał, aczkolwiek są to równorzędni napastnicy.
      Ciekawe ile jest prawdy w tych doniesieniach prasowych. Ah... niesamowite to okienko jest :)
      Tez wole torresa 100razy niz ville. Juz sie zaaklimatyzował na wyspach i całkiem niezle mu tu idzie :P ma manchesterze byloby mu dobrze :D
      Ribery wedlug mnie odpada bo 80kk fergusson nie wyłozy na stól
      To okienko transferowe bardzo ciekawe :D juz 2 wspaniałe wzmocnienia poszły ronaldo + kaka do realu
      Ale czy tyle wydanych pieniedzy bedzie sie opłacało ? :)
    • Villa czy Torres oto jest pytanie :D
      Popieram Panów wyżej, też wolałbym Torresa , ale tutaj decyduje SAF, a szkoda, bo Torres zawsze był moim ulubieńcem :]

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez ^Zaborca63^ ().

• Prezes rady nadzorczej Bayernu Monachium Karl Heinz Rummenigge poinformował, że Manchester United złożył oficjalną ofertę za gwiazdę Bawarczyków, Francka Riberiego, który miałby zastąpić na Old Trafford Ronaldo.

Co wy na to :> jak dał 80kk za niego to chyba zgłupiał :D
    • Pan Doktor napisał(a):

Prezes rady nadzorczej Bayernu Monachium Karl Heinz Rummenigge poinformował, że Manchester United złożył oficjalną ofertę za gwiazdę Bawarczyków, Francka Riberiego, który miałby zastąpić na Old Trafford Ronaldo.

wcale nie zgłupiał :> też bym to zrobił :P
    • Ja bym rzucił 60 może 70 milionów funtów. Ze względu że jest starszy od Ronaldo i na razie nie ma takiej marki jak CR7. De facto 90 milionów funtów to aż o 10 więcej niż za Ronaldo. Zresztą to zależy na ile go wycenią ludzie z MU. SAF raczej nie ma mocy składać sam ofert (konkretnych). Trener po prostu konstruuje listę życzeń na której są zawodnicy pierwszorzędni i zastępczy.

Pro po Torresa to jakaś gazeta pisała o rzekomej ofercie?

[...]Zresztą to zależy na ile go wycenią ludzie z MU. SAF raczej nie ma mocy składać sam ofert (konkretnych). Trener po prostu konstruuje listę życzeń na której są zawodnicy pierwszorzędni i zastępczy.
      W Manchesterze sytuacja wygląda nieco inaczej niż w większości klubów. Zaufanie zarządu do Fergusona jest tak duże, że może on ściągać kogo chce i za ile chce...

Yamato Damashi napisał(a):

Pro po Torresa to jakaś gazeta pisała o rzekomej ofercie?
      Z tego co się orientuje - Sunday Express
      Ale Torres zapowiedział, że chce kontynuować karierę w Liverpoolu i nie zamierza dołączyć do United.

Pan Doktor napisał(a):

Prezes rady nadzorczej Bayernu Monachium Karl Heinz Rummenigge poinformował, że Manchester United złożył oficjalną ofertę za gwiazdę Bawarczyków, Francka Riberiego, który miałby zastąpić na Old Trafford Ronaldo.

Pisałem już wcześniej, że kupienie go za więcej niż 50 mln funtów będzie błędem. Podtrzymuje swoje stanowisko: p

Skoro nie udało się z Torresem to można spróbować z Villa. Myślę że David dałby sobie radę na wyspach, ponieważ dość pewnie stoi na nogach i ciężko jest mu zabrać piłkę. Razem z Rooneyem mogliby stworzyć naprawdę genialny duet. Zobaczymy co z tego będzie:)
    • Szczerze śmiem wątpić w przyjście Torresa bądź Villi. Ten pierwszy jest u największego rywala MU, a drugi powiedział że z Hiszpanii nie ma zamiaru wyjeżdżać (choć swoją drogą Kaka też zapewniał że z Mediolanu się nie rusza)
    • Sir Alex Ferguson wyraził zgodę na nową politykę transferową, zgodnie z którą, zawodnicy powyżej 25 roku życia, nie będą sprowadzani na Old Trafford.

Uwazam ze to bardzo dobry pomysł :)

Valencia potwierdziła ze złozył jej oferte za ville klub nie z hiszpanii ;P
      Oby to był manchester i oby valencia zaakceptowała oferte skoro torres odpada:D
    • Pan Doktor napisał(a):

Sir Alex Ferguson wyraził zgodę na nową politykę transferową, zgodnie z którą,zawodnicy powyżej 25 roku życia, nie będą sprowadzani na Old Trafford.

Hmm David Villa z tego co się orientuje przekroczył 25 wiosen jakoś ze 2 lata temu :] To albo jest ta nowa polityka albo jej nie ma :P
      Villa mam nadzieje, że trafi do Barcy skoro odpadła opcja wymiany na linii Eto'o - Zlatan...
      A co się dzieje z Nanim?? Tak lubiłem tego piłkarza oglądać. 2 sezony temu jakoś częściej grywał w tym słuch o nim zaginął(przynajmniej mi :P) :/ A że nie interesuje się aż tak United to jak by ktoś mógł powiedzieć co się z nim kurde dzieje X(
      Bo wydawało by się, że jest takim naturalnym następcą Crystiano a tu o...

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez zieko ().

• zieko napisał(a):

Pan Doktor napisał(a):

Sir Alex Ferguson wyraził zgodę na nową politykę transferową, zgodnie z którą,zawodnicy powyżej 25 roku życia, nie będą sprowadzani na Old Trafford.

Hmm David Villa z tego co się orientuje przekroczył 25 wiosen jakoś ze 2 lata temu :] To albo jest ta nowa polityka albo jej nie ma :P
      Villa mam nadzieje, że trafi do Barcy skoro odpadła opcja wymiany na linii Eto'o - Zlatan...
      A co się dzieje z Nanim?? Tak lubiłem tego piłkarza oglądać. 2 sezony temu jakoś częściej grywał w tym słuch o nim zaginął(przynajmniej mi :P) :/ A że nie interesuje się aż tak United to jak by ktoś mógł powiedzieć co się z nim kurde dzieje X(
      Bo wydawało by się, że jest takim naturalnym następcą Crystiano a tu o...

to ja powiem :D
      Nani w tym sezonie grał fatalnie, dlatego słuch o nim zaginął :P
      ale jak nie będzie dobrego transferu na prawe skrzydło to Nani będzie tam grał ;]