Manchester United

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• BLACKBURN ROVERS 0 : 2 MANCHESTER UNITED

I kolejne 3 punkty na naszym koncie ^^

Po bezbarwnym początku sezonu, znowu zaczynamy grać jak Manchester United... a to jeszcze nie nasze ostatnie słowo :)

Potyczka z Blackburn to festiwal niewykorzystanych sytuacji w wykonaniu zawodników United, a także... zdecydowana poprawa naszej gry. Nareszcie potrafimy zmienić tempo prowadzenia akcji, utrzymujemy się na połowie rywala, stwarzamy sobie sytuacje strzeleckie, rozgrywamy piłkę... mówią krócej, przeważamy na boisku - mówiąc inaczej, powracamy do walki o Mistrzostwo ^^

btw.
      Sunderland w meczu z Arsenalem zaczął murować bramkę(8-/) i... skończyło się na remisie - 1:1... wynik dla nas bardzo korzystny :)

Manche$ter City do przerwy prowadzi z Liverpoolem... gdyby nie pozycja Londyńczyków w tabeli to może nawet bym im kibicował - a tak... niech wygra lepszy :P
      ... no i Liverpool wygrał :quasi:

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Shepp^^ ().

• Areczek369 napisał(a)
      cr7. idol wielu ludzi.

mój tez ^^

Denerwują mnie takie posty 8-/

Ale to twoja sprawa jakich masz idoli...
      ... może kiedyś zaczniesz cenić piłkarzy po charakterze...

btw.
      Anglia wygrała z Kazachami 5:1... dwie bramki strzelił Rooney, a jedną Rio :) Jak widać nasze Diabełki radzą sobie całkiem nieźle ^^

Oby tylko obyło się bez kontuzji...
    • Areczek369 napisał(a)
      cr7. idol wielu ludzi.

mój tez ^^

przepraszam Cię ja bardzo, ale znasz tych ludzi? :E
      Wielki Ronaldo... Owszem, Ronaldo Luís Nazário de Lima jest wielki ;)
      Ten caly CR7 to parodia pilkarza... wielka gwiazdka :lol:
      aktorstwem powinien sie zajac, te jego udawane faule(na nim) są genialne ;)
    • ZioomekS napisał(a)
      Areczek369 napisał(a)
      cr7. idol wielu ludzi.

mój tez ^^

przepraszam Cię ja bardzo, ale znasz tych ludzi? :E
      Wielki Ronaldo... Owszem, Ronaldo Luís Nazário de Lima jest wielki ;)
      aktorstwem powinien sie zajac, te jego udawane faule(na nim) są genialne ;)

To Ty się lepiej schowaj z tą swoją Barcą (sygna i avek)... Nawet Wisła ich leje... Śmiech i rozpacz... :lol:Ja osobiście kupiłem sobie piłkę Barcelony, żeby mi nie było żal piłki jak nią gram na betonie... Bo mam jeszcze MU to już prawie rok leży na półce... A jeśli Ronaldo jest taki słaby to ciekawe dlaczego został najlepszym piłkarzem roku... Albo strzelił 42 bramki... I kurcze, ciekawe dlaczego chyba każdy obrońca nie chce grać przeciwko niemu, może dlatego, że ich ośmiesza dryblingami... Jak powiedział Ferdinand "Mu to Ronaldo. Ronaldo to MU" Tak samo mówili o Ronaldinho w Barcy, ale czy mi się tylko wydaje, czy już tam nie gra? :P
    • ZioomekS napisał(a)
      [...]
      [...]

Nie przesadzaj... piłkarsko jest to obecnie jeden z najlepszych piłkarzy na świecie. W ubiegłym sezonie grał fenomenalnie... strzelał dryblował, asystował... no i oczywiście pomógł Man Utd w zdobyciu Podwójnej Korony...
      Mówienie więc, że jest "parodią piłkarza" jest po prostu śmieszne... parodią to była gra Polskiej reprezentacji na ME 8-/

btw.
      Co innego jest być piłkarskim geniuszem, a co innego jest być piłkarskim idolem... Solskjaer jest idolem wielu ludzi, a przecież najczęściej rozpoczynał mecz siedząc na ławce...

vanKRASSek
      Spokojnie...

Po 1-sze
      Wisła miała dużo szczęścia

Po 2-gie
      Takie docinki na temat innych klubów to możesz zachować dla siebie

Po 3-cie
      MU to nie tylko Ronaldo... ale jeszcze się o tym przekonasz

Po 4-te
      Ronaldo też nie będzie grał u nas wiecznie...

Tyle ode mnie...
    • Shepp^^ napisał(a)
      ZioomekS napisał(a)
      [...]
      [...]

Nie przesadzaj... piłkarsko jest to obecnie jeden z najlepszych piłkarzy na świecie. W ubiegłym sezonie grał fenomenalnie... strzelał dryblował, asystował... no i oczywiście pomógł Man Utd w zdobyciu Podwójnej Korony...
      Mówienie więc, że jest "parodią piłkarza" jest po prostu śmieszne... parodią to była gra Polskiej reprezentacji na ME 8-/

btw.
      Co innego jest być piłkarskim geniuszem, a co innego jest być piłkarskim idolem... Solskjaer jest idolem wielu ludzi, a przecież najczęściej rozpoczynał mecz siedząc na ławce...

vanKRASSek
      Spokojnie...

Po 1-sze
      Wisła miała dużo szczęścia

Po 2-gie
      Takie docinki na temat innych klubów to możesz zachować dla siebie

Po 3-cie
      MU to nie tylko Ronaldo... ale jeszcze się o tym przekonasz

Po 4-te
      Ronaldo też nie będzie grał u nas wiecznie...

Tyle ode mnie...

Po 1-sze
      O tym nawet przedszkolak wie ;)

Po 2-gie
      Kodeks Hammurabiego - oko za oko, ząb za ząb :D

Po 3-cie
      W tamtym sezonie Ronaldo to było 40% united, przynajmniej jak dla mnie, ale juz dostał za to nagrody. A w tym sezonie... Mam nadzieje, że będzie lepiej - nie w udziale procentowym, ale w zasługach ale procenty niech pozostaną takie same - poplątałem więc niech manchester zdobędzie więcej ale niekoniecznie taki wielki udział w tym ronaldo

Po 4-te
      To sie wie, choć... w sumie nigdy nip nie wiadomo :P
    • Może i dryblować umie (Messi też :>), ale ktoś kto pada zapłakany na murawę po lekkim szturchnięciu dla mnie "idealnym" piłkarzem nie będzie.

Co do tego, ze Barca jest taka slaba... Zobacz sobie ostatnie wyniki :P.

"Tak samo mówili o Ronaldinho w Barcy, ale czy mi się tylko wydaje, czy już tam nie gra?"
      Taaa... w sezonie 2005/06. Teraz bez Ronniego Barca sobie radzi :).

Ps. Ten "wielki" cr7 (:lol:) kompletnie stracił mój szacunek przez ten cyrk, który odwalał w sprawie transferu do RM :]
    • Ja jestem ciekawy jak Messi poradził by sobie jako Wielki OGROMNY drybler w lidze angielskiej, która jest ligą siłową. Jak widać Ronaldo sobie radzi dobrze.

A jeśli sądzisz, że udaje faule to rozpędź się najmocniej jak potrafisz, chociażby bez piłki, i niech ktoś Cie w biegu szturchnie... Raczej nie ustoisz, a po 1 biegasz wolniej niż Ronaldo (chyba, że Twoim nazwiskiem rodowym jest Bolt, i po prostu masz to w genach), a po 2 z piłką ustać jeszcze trudniej...

A co do transferu - nigdy nie ukrywał, że chce grać w Realu. A zamieszanie było bo jest popularny. A przejść do Realu chciał pewnie głownie dlatego, żeby mieć częste okazje do oglądania przegrywającej FC Barcelony na żywo ]:-D

Co do Barcy "radzi sobie" to dobre określenie na teraz, jutro i na wieki wieków amen :)

A tak ogólnie - nie ma piłkarzy idealnych - przemyśl to sobie 8-/
    • vanKRASSek napisał(a)
      Po 1-sze
      O tym nawet przedszkolak wie ;)

Więc po co o tym wspominać?

vanKRASSek napisał(a)
      Po 2-gie
      Kodeks Hammurabiego - oko za oko, ząb za ząb :D

Ehh...
      Czy ZioomekS pisał coś o Man Utd?

vanKRASSek napisał(a)
      Po 3-cie
      W tamtym sezonie Ronaldo to było 40% united, przynajmniej jak dla mnie, ale juz dostał za to nagrody. A w tym sezonie... Mam nadzieje, że będzie lepiej - nie w udziale procentowym, ale w zasługach ale procenty niech pozostaną takie same - poplątałem więc niech manchester zdobędzie więcej ale niekoniecznie taki wielki udział w tym ronaldo

40% to nie cała drużyna...

btw
      W tym sezonie będzie inaczej... zresztą już jest... Rooney strzela, Tevez haruje, a Berbatov błyszczy... Ronaldo jeszcze nie złapał formy, a mimo tego radzimy sobie całkiem nieźle :)

ZioomekS napisał(a)
      Może i dryblować umie (Messi też :>), ale ktoś kto pada zapłakany na murawę po lekkim szturchnięciu dla mnie "idealnym" piłkarzem nie będzie.

Nikt nie jest idealny... mnie też denerwuje jego zachowanie... czasami nawet bardziej, niż kibiców innych drużyn... ale to nie oznacza że jest "parodią piłkarza"

ZioomekS napisał(a)
      Ps. Ten "wielki" cr7 (:lol:) kompletnie stracił mój szacunek przez ten cyrk, który odwalał w sprawie transferu do RM :]

Ja też...
      Trochę mi przeszło jak przyznał się do błędu i złożył wyjaśnienia... ale... nigdy nie będzie tak jak dawniej...

vanKRASSek napisał(a)
      A jeśli sądzisz, że udaje faule to rozpędź się najmocniej jak potrafisz, chociażby bez piłki, i niech ktoś Cie w biegu szturchnie...

A niektórzy piłkarze jakoś potrafią ustać na nogach... dziwne, nie sądzisz?

vanKRASSek napisał(a)
      A co do transferu - nigdy nie ukrywał, że chce grać w Realu.

Żart?
      Pamiętasz jego wypowiedzi zaraz po podpisaniu kontraktu?
      Chyba nie bardzo...

Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez Shepp^^ ().

• Nie pamiętam, bo pamiętać nie mogę, bo wtedy szacunek wzbudzał ktoś kto przekopuje piłką 10 metrów :D A z powodu, że nie chce mi się dużo pisać ( a Tobie jak widać chciało, szacuneczek :D ), to fakt, że nie będzie tak jak dawniej ale grą może odkupi swoje winy :)
      I, żeby nie było - nie jestem jakimś jego fanem. Lubie go dlatego, że gra w United, a w United lubię każdego :) A tak na marginesie - umiejętności to mu chyba nie odmówisz? :D
    • Na pierwszym meczu byłem w 2002 roku. Potem mało interesowałem się piłką nożna,a tak na poważnie kibicuje, czyli: oglądam mecze, albo jakoś na żywo obserwuje wyniki, oglądam wszystkie bramki czy chociażby kupuje gadżety klubowe to 3 rok.
    • vanKRASSek napisał(a)
      Na pierwszym meczu byłem w 2002 roku. Potem mało interesowałem się piłką nożna,a tak na poważnie kibicuje, czyli: oglądam mecze, albo jakoś na żywo obserwuje wyniki, oglądam wszystkie bramki czy chociażby kupuje gadżety klubowe to 3 rok.

to za to Cie szanuje :P
      znam kilku kolesi, którzy co rok są kibicami innego klubu... zależnie od miejsca w tabeli ;p
    • Mam kumpla który rok temu kibicował Chelsea, a teraz po ostatnim sezonie nagle wielki Czerwony Diabeł, i jego ulubionym hasłem stało się: J.... Chelsea i City :) Nigdy jak mu mówię, że z niego superkibic, nie dostrzega ironii w moim głosie :D

Edit: "J...." Oznacza oczywiście "Jak ja nie lubię..." :P

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez vanKRASSek ().

• vanKRASSek napisał(a)
      Nie pamiętam, bo pamiętać nie mogę, bo wtedy szacunek wzbudzał ktoś kto przekopuje piłką 10 metrów[...]

Sorry... chodziło mi o odnowienie kontraktu :)
      Wtedy zapewniał, że kocha ten klub i chcę w nim zostać najdłużej jak się tylko da...

vanKRASSek napisał(a)
      A tak na marginesie - umiejętności to mu chyba nie odmówisz? :D

Pisałem wcześniej, że piłkarsko jest dla mnie geniuszem :)

btw.
      Szacunek za staż :)

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Shepp^^ ().

• he he śmieszne plotki są na necie ze MU chce jakiegoś 19-letniego bramkarza z Hiszpanii ciekwe po co by podpisywali nowy kontrakt ze Kuszczakiem i jeszcze jest angielski pupilek Foster ... ^^
    • ASSASSIN napisał(a)
      he he śmieszne plotki są na necie ze MU chce jakiegoś 19-letniego bramkarza z Hiszpanii ciekwe po co by podpisywali nowy kontrakt ze Kuszczakiem i jeszcze jest angielski pupilek Foster ... ^^

Kupic, wypozyczyc sprowadzic w wieku 22 lat jako ogranego i dobrego bramkarza. Oni wiedza jaki jest Kuszczak i ze moze sie wkurzyc w koncu iz nie gra tyle ile by chcial. Przyklad ze moge miec racja? Reprezentacja ;)
      5 ST
      Gram:
      U17 top71
      Emeryt:
      U1 jp top35 flota top14; U28 top167; U35 top450; U39 top235

• Na 100% się wkurzy, ale przy tym wkurzeniu jeszcze bardziej będzie pracował na treningach :) Ale mówią o tym bramkarzu, że to drugi Casillas, w przyszłości, więc czy go klub puści... A nawet jak puści to coś czuję, że i tak Kuszczak będzie stał na bramce, a nie Foster, albo ten nowy...
    • vanKRASSek napisał(a)
      Na 100% się wkurzy, ale przy tym wkurzeniu jeszcze bardziej będzie pracował na treningach :)

Tak pokazal to juz na zgrupowaniu kadry... :lol:
      5 ST
      Gram:
      U17 top71
      Emeryt:

• Rassija napisał(a)
      Tak pokazal to juz na zgrupowaniu kadry... :lol:

Wątpię, żeby umiejętności czy zaangażowanie były w tej sytuacji decydujące...
      Beenhakker po prostu nie chce go powoływać i tyle...

A co do tego Hiszpana...
      Transfer raczej mało prawdopodobny, bo jako następca VDS jest za młody i nie ma żadnego doświadczenia... jeżeli Manchester zdecyduje się ściągnąć jakiegoś bramkarza, to IMO będzie to ktoś starszy.
    • Rassija napisał(a)
      ASSASSIN napisał(a)
      he he śmieszne plotki są na necie ze MU chce jakiegoś 19-letniego bramkarza z Hiszpanii ciekwe po co by podpisywali nowy kontrakt ze Kuszczakiem i jeszcze jest angielski pupilek Foster ... ^^

Kupic, wypozyczyc sprowadzic w wieku 22 lat jako ogranego i dobrego bramkarza. Oni wiedza jaki jest Kuszczak i ze moze sie wkurzyc w koncu iz nie gra tyle ile by chcial. Przyklad ze moge miec racja? Reprezentacja ;)

No ale po tym sezonie dziadek Edwin idzie na emeryturkę ... czyż nie ?
      I chyba logiczne na kogo Ferguson postawi w najlepszej lidze świata nie na darmo mu daje pograć czasami ...
      A repie. Kuszczak musi uznać wyższość Boruca tak jak Reina od Casillasa... a jest jeszcze Fabiański ...
    • Pewnie każdy wie, ale...

Manchester United 3-0 Celtic

Ale w sumie powinno być 2:0... 2 bramki Berbatowa ze spalonego, a Rooney powinien mieć 2 na koncie, bo strzelił prawidłowo... Ale im więcej tym lepiej... Jeszcze żal mi było sytuacji, pod koniec meczu jak MU wyszło we 3 na 2 obrońców Celticu... Ronaldo niepotrzebnie kiwał, miał 2 kolegów z drużyny dobrze ustawionych, mógł podać i 4:0 - było by pięknie :)

Ale mimo wszystko, żal mi było Boruca, bo przegrali mecz, a występ mu się niezbyt udał...
    • Celtic do mocnych drużyn nie należy, a tym meczem tylko to potwierdzili...

Manchester zagrał średnio...
      ... cieszy wysoka forma Rooneya i Berbatova, nie wiele brakowało, a oboje skompletowali by wczoraj hat-tricka. Skuteczność może nie jest najwyższa, ale przynajmniej strzelamy po kilka bramek na mecz...
      Obrona w końcu wygląda solidnie, dodatkowo dobry występ Evansa, który wyrasta nam na młodego Rio :)
      Ronaldo i Nani zagrali poprawnie... choć od tego pierwszego można oczekiwać czegoś więcej, niż kilku sztuczek i jednego, dobrze wykonanego wolnego...

Następny mecz gramy w sobotę na Goodison Park z Evertonem(12 miejsce) - zwycięstwo to plan minimum :)
    • ponad 2k postow w MU :E
      GLORY GLORY MAN UNITED :)
      Nie lubie chelsea, ale za to kocham MUFC !!!!!
      kuszczak jokos se radzi
      hehe ;]

a co do wypowiedzi gracza: zioomeks to zal mi go :P
      CR7 jest super, umie grac w pilke i co najwazniejjsze jest lepszy od tej całej barcy razem wzietej... a co do symulacji to trzeba umiec zrobic to tak zeby byl foul a wiec nie odzywaj sie ;P

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez SzalonyDolar ().

• SzalonyDolar napisał(a)
      ponad 2k postow w MU :E
      GLORY GLORY MAN UNITED :)
      Nie lubie chelsea, ale za to kocham MUFC !!!!!
      kuszczak jokos se radzi
      hehe ;]

a co do wypowiedzi gracza: zioomeks to zal mi go :P
      CR7 jest super, umie grac w pilke i co najwazniejjsze jest lepszy od tej całej barcy razem wzietej... a co do symulacji to trzeba umiec zrobic to tak zeby byl foul a wiec nie odzywaj sie ;P

istnieje takie pojecie jak gra fair play... :] Tylko najlepsi potrafia ja stosowac zawsze, bez wzgledu na okolicznosci.
      5 ST
      Gram:
      U17 top71
      Emeryt:

• Świetnie grali! Moim zdaniem zasłużyli na zwycięstwo z Celtikiem, chociaż ten Berbatow... Nie lubie go za bardzo, pomijam fakt że bramki strzelił z pozycji spalonej, ale tak jakoś ogólnie za nim nie przepadam. Szczerze mówiąc nie za bardzo wiem, czemu oni go na tych Wyspach tak uwielbiają :/