Manchester United

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• Z wyniku mozna sie cieszyc ale zdziwilo mnie ze Ferguson wystawil pionki do partii szachow a nie pilkarzy do meczu, na szczescie dla nas bramki nie stracilismy, cal szczescie bronil VdS, obawiam sie ze Kuszczak moglby tak pewnie nie zgrac.

Pierwszy od dawna mecz MU jaki widzialem w ktorym symulowanie Ronaldo razilo bardziej niz jupitery na stadionie.

Po tym meczu moge znow powiedziec, potrzebujemy egzekutora, snajpera, bramkostrzelnego napastnika, mozna by odkupic RvN od Realu chodza ploty ze i tak ma odejsc :D az nie chce myslec co robilibysmy w tym sezonie majac w skladzie nadal Ruuda, lub gdyby Saha cieszyl sie lepszym zdrowiem, te jego ciagle kontuzje powoduja ze nie moze sie na stale zadomowic w skladzie i znow zaczac lupac bramki seriami co potrafi gdy jest w formie.

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez zbanowany26 ().

• I jeszcze do tego niewykorzystany karny tak już mecz byłby przesądzony ale dobrze że chociaż że remis bo barca mogła to wygrać gdyby nie w bramce Edvin van der sar teraz czeka na nas mecz z Chelsea
    • R1D3R napisał(a)
      I jeszcze do tego niewykorzystany karny tak już mecz byłby przesądzony ale dobrze że chociaż że remis bo barca mogła to wygrać gdyby nie w bramce Edvin van der sar teraz czeka na nas mecz z Chelsea

szkoda szkoda bo to by dużo zmieniło , myśle ze jak by karny został wykorzystany to jeszcze byśmy bramkę na pewno zobaczyli, a jaki wynik obstawiasz ? :D
    • Ten mecz bardzo mnie rozczarował :(
      Spodziewałem się pięknej ofensywnej piłki z dużą ilością bramek - a zobaczyłem nudną i schematyczna grę w wykonaniu obu drużyn.
      Barcelona nie potrafił przedrzeć się przez mur obrońców, a Manchester swoje akcje rozpoczynał i kończył na środku boiska :/
      Jedyną optymistyczną wiadomością jest wynik, który w perspektywie rewanżu na Old Trafford, daje na większe szanse na awans do finału.

Dzisiejsza gra Ronaldo rozczarowała mnie bardziej niż ten cały mecz(co było niezwykle trudnym osiągnięciem). Na początku przestrzelił karnego, potem kilkakrotnie przewrócił się, próbując wymusić wolnego/karnego. I na koniec dołożył "piękne" miny w kierunku arbitra... N/C.

Teraz czeka nas mecz z Chelsea... mam nadzieję że po tym spotkaniu będę miał lepszy humor :)
    • santacruz napisał(a)
      ronaldo totalna padaka, az wstyd takie ciagle plakanie i patrzenie na sedziego.

wynik niezły ale cały mecz gralismy jak wlosi 10 obroncow i murujemy bramke

dokladnie popieram Ciebie w 100%
      ale zauwaz, iz gralismy na Camp Nou i to z Barcelona(ubiegloroczny triumfator)
      u siebie bedzie lepiej
      pozdrawiam:)
    • Hawk napisał(a)
      szkoda szkoda bo to by dużo zmieniło , myśle ze jak by karny został wykorzystany to jeszcze byśmy bramkę na pewno zobaczyli, a jaki wynik obstawiasz ? :D

Obstawiam 2:0 dla ManU :D :D :D
    • liczę dzisiaj na wspaniałe widowisko, Chelsea nie przegrała u siebie od 80 spotkań, taka passa robi wrażenie ale MU jest w stanie ich pokonać, wynik 0-1 w zupełności mi wystarczy ]:-D
    • ----------------------------------------

----------------------------------------

CHELSEA LONDYN - MANCHESTER UNITED

26 kwietnia 2008 (13:45)
      Stamford Bridge

----------------------------------------

Bitwy o Anglię ciąg dalszy...
      Już za kilka godzin Manchester United zmierzy się z Chelsea Londyn. Czerwone Diabły mają o co grać, bowiem zwycięstwo w dzisiejszym spotkaniu da im 17. tytuł Mistrza Anglii! Jednak Chelsea Londyn zrobi wszystko by utrudnić United zdobycie tego tytułu. Na korzyść gospodarzy przemawia własny stadion, na którym nie przegrali od osiemdziesięciu ligowych kolejek.

Zapowiada się bardzo emocjonujące spotkanie... TRZYMAJMY KCIUKI ZA UNITED :)

btw.
      W Chelsea Londyn nie wystąpi Frank Lampard, z powodu śmierci swojej matki :(
      [*] [*] [*]

Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez Shepp^^ ().

• są 3 opcje:

-wygrywamy i odbieramy puchar
      -remis i mamy 3 pkt przewagi i prawie pewnego mistrza
      -porażka i wtedy jest tyle samo pkt i trzeba będzie do końca grać pod presją

miejmy nadzieję jednak że któraś z 2 pierwszych opcji zostanie wcielona w życie co zamknie usta sezonowym kibicom chelsea :D
    • gra toczy się dalej, na razie mamy wynik 1-1
      waleczność Roo nie zna granic :super:
      United z każdą minutą coraz bardzie atakuje

PS: Była jakaś kłótnia między Ballackiem i Drogbą... Niemiec bardzo chciał wykonać ten rzut wolny.Piękne zgranie Chel$ea i wzajemna miłość do siebie :D
    • Niestety, sprawa tytulu pozostaje otwarta ale przynajmniej mecz byl dobry :)
      Na sopcascie nie widac zbyt dokladnie ale mam watpliwosci co do kilku decyzji sedziego, chcialbym zobaczyc dokladne powtorki reki Carricka za ktora byl karny, spalonego Ronaldo na wysokosci mniej wiecej polowy boiska, oraz sytuacji pod koniec gdy Carrick padl w polu karnym Chelsea.

Szkoda ze Ferdinandowi puscily nerwy, choc na male usprawiedliwienie ma to ze Mikel przewrocil sie sam z siebie, 0 kontaktu a sedzia odgwizdal faul podczas gdy pod bramka Chelsea byl niezly kociol.

No nic, nie ma co gdybac trzeba wygrac 2 ostatnie spotkania i tyle :)

Zapomnialbym, gdybym stal w bramce przy karnym to bym obronil, dobrze wytypowalem rog a Ballack strzelil go zle, wystarczylo rzucic sie w dobry rog... :)

No i jeszcze masa szczescia po stronie Chelsea pod koniec meczu ale jak to mowia szczescie sprzyja lepszym, widocznie dzis Chelsea byla lepsza druzyna :)

Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez zbanowany26 ().

• Ładny mecz. Chelsea wygrało dzięki świetnej dyspozycji Ballacka, jak i obronie Cole'a i Szewy, gdy piłka dwukrotnie minęła Cecha. Nie jestem kibicem Man U, ani The Blues (Barca i Live), ale naprawdę ciekawy spektakl.
      Dziś po stronie "Czerwonych Diabłów" szarpał Nani, ale trzeba przyznać, że wiele sytuacji totalnie sknocił. W pierwszej połowie mógł podać do Roo, a się wolał nachalić, szkoda, że mu dziś mecz nie wyszedł. Poza tym reszta ok, szkoda Vidica. Z Chelsea walczyli wszyscy, szkoda, że znów Drogba zapomniał, że ma kolegów z drużyny :lol:
      Cóż, ciekawsza Premiership będzie dzięki temu meczowi.
    • zbanowany26 napisał(a)
      Niestety, sprawa tytulu pozostaje otwarta ale przynajmniej mecz byl dobry :)
      Na sopcascie nie widac zbyt dokladnie ale mam watpliwosci co do kilku decyzji sedziego, chcialbym zobaczyc dokladne powtorki reki Carricka za ktora byl karny, spalonego Ronaldo na wysokosci mniej wiecej polowy boiska, oraz sytuacji pod koniec gdy Carrick padl w polu karnym Chelsea.

Szkoda ze Ferdinandowi puscily nerwy, choc na male usprawiedliwienie ma to ze Mikel przewrocil sie sam z siebie, 0 kontaktu a sedzia odgwizdal faul podczas gdy pod bramka Chelsea byl niezly kociol.

No nic, nie ma co gdybac trzeba wygrac 2 ostatnie spotkania i tyle :)

teoretycznie wszystko sędzia dobrze posędziował:

-spalony był 10cm ale był
      -ręka jak pokazali prawdopodobnie była
      -faulu na Carricku nie było
    • Szczerze to ta przegrana duzo nie zmienia....ManU ma słabych rywali...
      Grają z West Hamem u siebie - na Old Trafford z taką determinacją wątpie zeby
      Manchester sobie odpuscił:P
      A jezeli chodzi o Wigan..to wiadomo jakiej klasy jest ten zespól, wiec wiele nie zdziała

Chelsea gra z Newcastle na wyjezdzie...to duzo trudniejszy rywal niz przeciwnicy ManU...
      Tyle
    • Godlike Cieslak napisał(a)
      Szczerze to ta przegrana duzo nie zmienia....ManU ma słabych rywali...
      A jezeli chodzi o Wigan..to wiadomo jakiej klasy jest ten zespól, wiec wiele nie zdziała

Chelsea gra z Newcastle na wyjezdzie...to duzo trudniejszy rywal niz przeciwnicy ManU...
      Tyle

Newcastle moze i kiedys tak ale w tym sezonie to straszne ogony graja.
    • Oceny pomeczowe czerwonych diabłów przez Evening News

Edwin van der- 6

Wes Brown- 5
      Rio Ferdinand- 7
      Nemanja Vidic- 5
      Mikael Silvestre- 6

Luis Nani- 5
      Darren Fletcher- 6
      Michael Carrick- 5
      Anderson- 5

Ryan Giggs- 5
      Wayne Rooney- 6

Zmiennicy:

Owen Hargreaves (Vidic 14)- 6
      Cristiano Ronaldo (Rooney 63)- 5
      John OShea (Anderson 65)- 5
    • kurcze szkoda tego meczu wczorajszego :(

Chelsea tyle samo punktów co MU :P

ale i tak MU ma duuużo lepszy bilans bramkowy, ale muszą wygrać obydwa ostatnie mecze :D

chyba, że Chelsea nie wygra :)
    • Dumni po zwycięstwie, wierni po porażce...

Myślałem że będzie lepiej, ponieważ w drugiej połowie Manchester wcale nie grał tak źle. Mogliśmy wywieźć cenny remis, ale niestety nie udało się...

Taktyka Fergusona tym razem raz zawiodła. Nie mam pojęcia czemu w kluczowym momencie tego sezonu, gramy tak defensywny football. Rozumiem że ofensywni piłkarze są już zmęczeni, no ale bez przesady. Ronaldo ostatnio dość często odpoczywał, dodatkowo w meczu z Barcą dużo nie pograł. A w tak prestiżowym meczu zagrał dopiero od 64 minuty.
      Ale wyniku niestety już nie da się zmienić... teraz musimy wygrać każde spotkanie - do końca sezonu.

Mam nadzieję że teraz SAF dokładnie przeanalizuje sytuacje i znowu zaczniemy grać jak MANCHESTER UNITED.

Godlike Cieslak napisał(a)
      Szczerze to ta przegrana duzo nie zmienia....ManU ma słabych rywali...

17.12.2006
      West Ham United 1 - 0 Manchester United

13.05.2007
      Manchester United 0 - 1 West Ham United

29.12.2007
      West Ham United 2 - 1 Manchester United

Czy determinacja wystarczy? Tego nie wiem, ale West Ham jest dla nas bardzo niewygodnym rywalem - 3 ostatnie ligowe potyczki - 3 porażki

Godlike Cieslak napisał(a)

Newcastle gra w tym sezonie tak słabo, że chyba gorzej grać już nie mogą...
      Różnica między Wigan a Newcastle wcale nie jest tak duża, w tabeli to tylko dwa miejsca(6 pkt). W dodatku kolejny rywal Chelsea to Bolton...
    • Jak dla mnie MU chcialo sie skupic na wygranej z Barcelona... i dlatego teraz tak zaczelo zawalac we wlasnej lidze. Z Barca nie wyszlo wiec moze wezma sie w koncu w garsc i pokaza swoja klase i zgranie bo ostatnio wogole tego u nich nie widac :| Licze ze sie poprawia. I licze na wygrane nie ma co ukrywac... Moze Ronney sie w koncu ze snu zimowego obudzi i przypomni nam jakie ladne bramki potrafi strzelic :]
    • 17.12.2006

13.05.2007

29.12.2007

I wlasnie przez te 3 porazki..teraz Manchester wygra...
    • Godlike Cieslak napisał(a)
      17.12.2006

13.05.2007

29.12.2007

I wlasnie przez te 3 porazki..teraz Manchester wygra...

Wierzysz w przesądy?Manchester zawsze miał problemy z West Hamem, a teraz Manchester ciągle sie potyka, i takie zablokowanie Ronaldo.Manchester ma problemy z West Hamem, a Chelsea zawsze ma problemy z Aton Villą.Nie widzę w tym nic, co miało by dać Manchesterowi zwycięstwo.West Ham wygra 1 bramką,
    • Juande Ramos nie zamierza zatrzymywać Dimitara Berbatowa w Tottenhamie Hotspur wbrew jego woli. Bułgarski snajper będzie mógł zatem opuścić White Hart Lane, jeśli potencjalny nabywca zdecyduje się złożyć ofertę w wysokości 30 milionów funtów.

O transferze Berbatowa głośno jest już od dłuższego czasu. W kolejce po napastnika stoją m.in. Manchester United, Real Madryt i FC Barcelona.

- Wiemy jaka jest jego sytuacja, ale jesteśmy spokojni. Jeśli drużyna zdecyduje się za niego zapłacić odpowiednio wysoką kwotę odstępnego to wydamy zgodę na transfer. Jesteśmy jednak zachwyceni tym, że mamy go do naszej dyspozycji przyznał Ramos.

Berbatow do Tottenhamu trafił w 2006 roku z Bayeru Leverkusen za 11 milionów funtów. Dobrymi występami zwrócił na siebie uwagę największych klubów w Europie. W tym sezonie zdobył już 23 bramki.

Od początku tego całego zamieszania z transferem Berbatowa ma nadzieje że United w końcu go kupi, wydaje mi sie że ten zawodnik bardzo wspomógł by linie ofensywna Diabłów, braki w tej linii szczególnie widać było w ostatnich meczach, Ronaldo sie zaciął, Rooney też za wiele njie strzela, Saha ciągle kontuzjowany, dobrze że jeszcze Teveza mamy, ale wydaje mi sie że Berbatow byłby bardzo przydatny
    • Teraz czeka nas mecz z Barcą. Mam nadzieję że SAF już wie co grozi grą na remis i wystawi dwóch wysuniętych napastników.
      Zwycięstwo w LM było było by niezwykle cenne, ponieważ w tym roku mija 50. rocznica tragedii w Monachium i można by było w ten sposób uczcić to wydarzenie.

Little Princess
      Tyle że w LM też nie idzie im najlepiej. Remis z Barcą to dobry rezultat, ale styl w jakim przyszło go osiągnąć jest bardzo niepokojący. Mam nadzieję że w Teatrze Marzeń zagrają tak - jak za starych, dobrych czasów... :)
      btw. Również liczę na Rooneya, ponieważ Ronaldo chyba zaczyna odczuwać zmęczenie całym sezonem... w sumie to mu się nie dziwie. Bardzo dużo pracował :)

Godlike Cieslak
      Również myślę że uda im się zwyciężyć, ale to nie zmienia faktu że lepszy terminarz ma Chelsea - przynajmniej w tej końcówce. Bolton i Newcastle nie należą do najlepszych drużyn, więc Chelsea nie powinna mieć żadnych problemów. Zaś Manchester zapewne pomęczy się z West Hamem i wynik pozostaje sprawą otwartą.

Knight From Dark
      Może umiejętności piłkarzy? Albo przewaga własnego stadionu? A może ostatecznie chęć zwycięstwa w tak ważnym dla nas spotkaniu?

.:: Ciejmok ::.
      Berbatov to dobry zawodnik. Taki typowy napastnik. Potrafi się dobrze ustawić i strzelić bramkę. Myślę że z powodu absencji Sahy, taki piłkarz na pewno bardzo by nam pomógł. Tylko tye 30 mln funtów... za taką cenę można zaryzykować kupno Benzemy, który według mnie gra bardzo dobrze.
    • Jezeli ufac Szpakowskiemu to nici z transferu Benzemy:P
      Podczas spotkania Barca - ManU, Szpaku powiedział cos w tym stylu, ze niby juz odbyła sie rozmowa na temat transferu Benzemy do ManU i taki efekt:
      Chcecie Benzeme? dajcie Ronaldo i dopłaćcie

Ja to bym chciał zeby wszystkie 3 czołowe angielskie zespoły zakonczyly sezon po 83 pkt..roznicy w kwalifikacji to nie zmieni...ale liczy sie fakt:P

Jezeli chodzi o Newcastle to na poczatku(albo i pozniej) sezonu był pewien przypadek...
      ManU gralo z Boltonem....mimo ze wszyscy z ktorymi rozmawialem na ten temat byli pewni wygranej ManU, ja przypomnialem ze jest ktos taki jak Anelka..i to wlasnie Anelka w tym meczu stał sie katem dla Czerwonych...mimo ze Bolton gral tak jak gra teraz...

Kto wie czy to nie Owen tym razem w Newcastle pokaze klase....
      Jeden pilkarz moze zmienic losy spotkania....Tak jak w meczu Middles Boro - ManU...gdzie nowy nabytek pokazał sie z dobrej strony
      Jedna kontra, gol a potem bunkrowanie...to wcale nie jest trudne, jezeli ma sie pilkarzy takich jak Viduka Martins czy Owen...
      Wiec Chelsea moze miec problem...
      (ale i tak sądze ze wygra:D)