Manchester United

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• bzdety bzdety on nigdzie nie odejdzie bo tu ma najwięcej kasy a ma dostać nowy kontrakt i będzie zarabiał najwięcej na wyspach.

w Anglii szanują piłkarza i dlatego jak ma słabszy sezon od razu go nie usuwają jak np Ronaldinho w Barcelonie czy cała masa pseudo gwiazdorów z Realu.
    • santacruz
      Myślisz że gdyby chodziło o kasę, to Real by go nie przekonał?
      Jestem pewny że mógłby liczyć na zarobki większe od tych w Manchesterze.

A co do wypowiedzi Ronaldo...
      Brakowało mi takiej stanowczości, ale teraz jestem już trochę spokojniejszy:)
      Mam tylko nadzieje że nie będzie tak, jak w przypadku Beckhama.
    • John Sheppard napisał(a)
      santacruz
      Myślisz że gdyby chodziło o kasę, to Real by go nie przekonał?
      Jestem pewny że mógłby liczyć na zarobki większe od tych w Manchesterze.

A co do wypowiedzi Ronaldo...
      Brakowało mi takiej stanowczości, ale teraz jestem już trochę spokojniejszy:)
      Mam tylko nadzieje że nie będzie tak, jak w przypadku Beckhama.

mysle ze real nie da tyle kasy jemu bo zwyczajnie jej nie ma, a ostatnio sprowadza sam zlom i na niego wydaje kase.

czemu nie kupili ronaldinho skoro maja taka kase???

czemu nie kupili lamparda ktorego tez chcieli??

po za tym kto tam nie pojdzie to sie marnuje, to jest zesłanie pilkarskie
    • Tylko pytanie, czy Real naprawdę chciał tych zawodników? A jeżeli tak, to czy oni chcieli przejść do Realu?

Ronaldinho chciało bardzo wiele drużyn... był taki okres, w którym codziennie pojawiał się nowy klub zainteresowany tym zawodnikiem... a ile było w tym prawdy to każdy wie ;]

Lampard w Realu :) Jakoś sobie tego nie mogę wyobrazić. Może dlatego że darzę go wielkim szacunkiem(mimo że gra dla Chelsea ;)) I nie chcę by zmarnował się tak jak wielu innych, którzy dołączyli do Realu... choć nic do tego klubu nie mam
    • Real ma kase i myślą że mogą każdego kupic.Według mnie jak jest dużo gwiazd w jednej drużynie to nie umią sie zgrac bo każdy gra po swojemu.Nie chciałby aby Cris przeszedł do Realu.Manchester to jego miejsce :] :] :]

• Wczorajszego popołudnia opuścił nas Dickie Best - ojciec jednego z najlepszych piłkarzy Manchesteru United - George'a Best'a

Dicki Best przebywał w szpitalu od kliku tygodni. W ostatnich chwilach jego życia była przy nim rodzina. Miał 88 lat...
      Teraz będzie miał kolejną okazję do rozmowy ze swoim synem - lecz już w innym miejscu... :(

Manchester United oczywiście wyraził smutek i ubolewanie z powodu śmierci Besta seniora.

Tekst pochodzi ze strony devilpage.pl:
      Dickie był bardzo dumny z osiągnięć swojego syna Georgea w Manchesterze United i zawsze był mile widzianym gościem na Old Trafford. Wszyscy w klubie byli bardzo zasmuceni z powodu straty tak wspaniałego człowieka. Wysłaliśmy kondolencje do rodziny Besta i wierzę, że to samo uczyniło wielu fanów na całym świecie możemy przeczytać w oficjalnym oświadczeniu klubu.

Tak jak jego syn i on zostanie cząstką United...

[*] Spoczywaj w pokoju [*]

• ----------------------------------

Blackburn Rovers - Manchester United

19 kwietnia 2008 (18:15)
      Ewood Park

----------------------------------

Ostatnie ligowe spotkanie:

Man Utd 2:0 Blackburn
      Old Trafford
      11.11.2007 (16:00)

Strzelcy bramek:
      Cristiano Ronaldo 34', 36'
      ----------------------------------

Mam nadzieję że Manchester United wygra to spotkanie, ponieważ Chelsea zbliżyła się do nas na 2 "oczka"(swój mecz rozegrali w czwartek - 17.04). Strata punktów w tym meczu stawiała by nas w bardzo niekomfortowej sytuacji, szczególnie w perspektywie najbliższych spotkań - Barcelona(wyjazd) --> Chelsea(wyjazd) --> Barcelona(dom).

Tymczasem zapraszam do kibicowania :)
      GLORY GLORY MAN UNITED
    • Cieszę się chociaż z tego 1pkt, ponieważ mogło być gorzej... co nie zmienia faktu że gra Manchesteru wyglądała dzisiaj tragicznie. Akcje nie miały ani tempa, ani polotu... a nawet jeżeli udało nam się stworzyć jakąś okazję to skuteczność dawała o sobie znać. Postawę sędziego lepiej przemilczę, ponieważ nie mam ochoty na warna.

No ale cóż - było minęło. Teraz trzeba się skupić na Barcelonie... ponieważ ten mecz jest póki co najważniejszy...

Oceny wystawione przez dziennikarzy Sky Sports oraz Manchester Evening News:

Tomasz Kuszczak: 6, 5
      Wes Brown: 6, 5
      Nemanja Vidic: 6, 6
      Rio Ferdinand: 7, 6
      Patrice Evra: 6, 7
      Cristiano Ronaldo: 6, 6
      Michael Carrick: 6, 7
      Paul Scholes: 6, 5
      Ryan Giggs: 5, 4
      Wayne Rooney: 5, 5
      Carlos Tevez: 7, 5

Zmiany:

John O'Shea: 6, 5
      Park Ji-Sung: 5, brak
      Luis Nani: 6, 5

Post był edytowany 3 razy, ostatnio przez Shepp^^ ().

• John Sheppard napisał(a)
      Cieszę się chociaż z tego 1pkt, ponieważ mogło być gorzej... co nie zmienia faktu że gra Manchesteru wyglądała dzisiaj tragicznie. Akcje nie miały ani tempa, ani polotu... a nawet jeżeli udało nam się stworzyć jakąś okazję to skuteczność dawała o sobie znać. Postawę sędziego lepiej przemilczę, ponieważ nie mam ochoty na warna.

No ale cóż - było minęło. Teraz trzeba się skupić na Barcelonie... ponieważ ten mecz jest póki co najważniejszy...

Całkowicie sie z tobą zgodze.Teraz muszą sie skupić na Barcelonie pużniej na Chelsea i muszą zapomnieć o tym spotkaniu
    • jako że znowu próbujesz zrobić napinke wrzucając jakiś obraźliwy filmik, od razu zgłaszam i mam nadzieję że raz na zawsze oduczą cię flamu i offtopu.

pisz w swoim temacie bo twoja druzyna przegrala w tym roku wszystko co mogla.

Już w środę wyjazd do Barcelony, oby jak najlepszy :)
    • Mam nadzieję, że nie będę musiała drugi raz interweniować w tym temacie :>. Jeśli jeszcze raz pojawi się post zawierający flame/offtop/wulgaryzm itp. to proszę go zgłosić do jednego z moderatorów HP i nie odpowiadać na prowokację. Wtedy unikniemy niepotrzebnych warnów i wszyscy będą zadowoleni ^^.

Temat otwieram i życzę miłej i spokojnej dyskusji.
    • Powrót van der Sara

Powrót van der Sara

Holenderski bramkarz opuścił ostatnie ligowe spotkanie z powodu kontuzji biodra.I do końca nie było pewne czy wystąpi w meczu z Barceloną.Teraz już wszystko wiadomo że wystąpi.Szkoda myślałem że Kuszczak bedzie bronić na barce napewno by pokazał klase tak jak zawsze

• --------------------------------------

FC BARCELONA - MANCHESTER UNITED

23 kwietnia 2008 (20:45)
      Camp Nou

--------------------------------------

FC BARCELONA

Bramkarze: Valdes, Pinto

Obrońcy: Abidal, Sylvinho, Milito, Marquez, Zambrotta, Thuram

Pomocnicy: Toure, Xavi, Deco, Iniesta, Dos Santos, Messi

Napastnicy: Henry, Bojan, Eto'o, Gudjohnsen

MANCHESTER UNITED

Bramkarze: Van der Sar, Kuszczak, Heaton

Obrońcy: Neville, Ferdinand, Vidic, Evra, Brown, O'Shea, Pique, Slivestre

Pomocnicy: Giggs, Ronaldo, Scholes, Carrick, Hargreaves, Anderson, Nani, Park, Fletcher

Napastnicy: Rooney, Tevez, Welbeck

Już za kilkanaście godzin rozpocznie się prawdziwy piłkarski spektakl. FC Barcelona będzie gościć Manchester United. Jest o co walczyć, bowiem zwycięzca dwumeczu zagra w Moskwie o tytuł najlepszej drużyny na starym kontynencie. W obu jedenastkach wystąpią prawdziwe piłkarskie gwiazdy. Z jednej strony czarować będą Ronaldo, Rooney i Tevez, zaś z drugiej Messi, Eto'o oraz Henry. Zważając na wielkość nazwisk, wielu ekspertów sugeruję że pojedynek tych drużyn może stać się najlepszym w historii footballu... A jak będzie naprawdę? Kto zostanie bohaterem spotkania? Kto wyjdzie z tego pojedynku "z tarczą", a kto "na tarczy"?... czas pokaże :)

• Mam nadzieję że Manchester wygra a Ronaldo rozświetli całe Camp Nou. =) Mecz zapowiada się bardzo interesująco, moim zdaniem jak i większości faworytem jest Manchester.

Wynik, wydaje mi się ze 0-1 dla Man.
    • szczerze powiedziawszy to uważam, że to jest przedwczesny finał... obie drużyny bardzo dobre, mające jakieś tam swoje mankamenty... ale już się nie mogę doczekać jak zagrają.. poza tym finał gdzie będą grać dwie drużyny angielskie taki ciekawy nie będzie :(
      ale i tak obstawiam na Man Utd ;) myślę, że wygrają z Barca... a że Barca strzeli u siebie tą bramkę to będzie 2-1 dla Man Utd.
    • Wszystko zależy od formy dnia każdej z tych drużyn. W tym sezonie zdecydowanie lepiej gra Manchester, ale to już półfinał LM więc wszystko może się zdarzyć.
      Dziś typuje na remis ze wskazaniem na Czerwone Diabły.
    • Ja obstawiam tak jak w tamtej edycji LM.Pierwszy mecz Manu z przeciwnikiem szczęśliwie zremisuje, a rewanż przeciwnicy Manu wygrają efektownym wynikiem.Tylko, że w tamtej edycji to Milan był ich przeciwnikiem, teraz Barca.
    • Knight From Dark napisał(a)
      Ja obstawiam tak jak w tamtej edycji LM.Pierwszy mecz Manu z przeciwnikiem szczęśliwie zremisuje, a rewanż przeciwnicy Manu wygrają efektownym wynikiem.Tylko, że w tamtej edycji to Milan był ich przeciwnikiem, teraz Barca.

Ja wiem ze jestes fanem Chelsea i przemawia przez Ciebie zazdrosc ale mozesz mi merytorycznie wyjasnic skad Twoje przeczucia? Pewnie z wybornej formy Barcelony w ostatnich tygodniach XD

Poza tym wydaje mi sie ze mlody jestes a z pamiecia nienajlepiej, MU wygral pierwszy mecz i to calkiem zasluzenie, a w drugim dostal tegie baty, tyle ze pierwszy mecz grali u siebie a drugi na wyjezdzie a w tym roku jest odwrotnie :)

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez zbanowany26 ().

• tortoise napisał(a)
      szczerze powiedziawszy to uważam, że to jest przedwczesny finał... obie drużyny bardzo dobre, mające jakieś tam swoje mankamenty... ale już się nie mogę doczekać jak zagrają.. poza tym finał gdzie będą grać dwie drużyny angielskie taki ciekawy nie będzie :(
      ale i tak obstawiam na Man Utd ;) myślę, że wygrają z Barca... a że Barca strzeli u siebie tą bramkę to będzie 2-1 dla Man Utd.

święte słowa

Finał ManU-Barca byłby najlepszy, już ze względu na to jakie to utytułowane firmy graja i jakich świetnych graczy maja dane druzyny.

A co do kibicow chelsea olejcie ich. Ilu z nich słyszalo cos o chelsea zanim Abramowicz wydał tam tyle kasy. I co to za wielki klub co ma 3 tytuły mistrza kraju a w europie wygrał tylko niszowy puchar zdobywcow pucharow.

Włączać dzisiaj TVP2 o 20:45 albo kanał 60 na "n" jak ktoś ma i dopingować.