Hmmm Drezno ?
II wojna światowa
- Quiz
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
-
-
Nie no Drezno to się nie broniło chyba zbyt długo, a nawet jakby to lotnisko tam alianckie bombowce zrobiły ;)
Stawiałbym na Wrocław, aczkolwiek nie wiem jak tam bylo z zaopatrzeniem powietrznym, więc ono pewnie lądowało i startowało, a uciekl gaulaiter tamtejszy, tylko czy znów jego można uważac za dowódcę obrony??Strąconych moonów - 54
Strąconych GS-ów - 1051
Łączny % ST: Solo - 268.235,81% ; ACS - 78.004,45%
Gwiazda Biała, Orzeł Biały to są nasze ideały.
13 -
Zgadza się, Wrocław, a w zasadzie Breslau
lotnisko powstało na obecnym Placu Grunwaldzkim, który, zanim zrobiono na nim lotnisko, placem nie był.
ja słyszałem, że z lotniska wystartował tylko Hanke, wiki podaje jeszcze jeden samolot, ale zaopatrzenie było zrzucane
myślę, że za dowódcę można go spokojnie uznać, wiadomo że decyzje taktyczne podejmowali oficerowie, ale on miał pewnie spory wpływ na nich, z racji swojego stanowiska i okazywanego fanatyzmu -
-
Werner Ostendorff ?
-
Kto pierwszy, ten lepszy:) Senth?
Lwica jest boska :) -
Proszę podać imię i nazwisko niemieckiego lotnika wojskowego który brał udział w dwóch wojnach światowych..Postać o którą pytam po zakończeniu wojny pracowała w przemyśle samochodowym.
-
Widzę ,że brak chętnych próbujących odpowiedzieć na moje pytanie tak więc dodaję małą podpowiedź:
Mój "bohater" współpracował z Hermanem Goringiem przy tworzeniu luftwaffe,został odznaczony Przez Adolfa Hitlera złotą odznaką partyjną NSDAP a jego nazwisko to nic innego jak nieodzowny produkt żywieniowy każdego małego człowieczka -
-
No niestety tu za dużo rzeczy się nie zgadza z informacjami które ja podałem... także czekamy dalej na wasze propozycje
-
no jak nie zgadza zobacz sam ,żle coś wpisałem
-
.:Senth:. napisał(a):
Postać o którą pytam po zakończeniu wojny pracowała w przemyśle samochodowym..:Senth:. napisał(a):
Mój "bohater" współpracował z Hermanem Goringiem.:Senth:. napisał(a):
jego nazwisko to nic innego jak nieodzowny produkt żywieniowy każdego małego człowieczka.:Senth:. napisał(a):
został odznaczony Przez Adolfa Hitlera złotą odznaką partyjną NSDAP -
Erhard Milch? Przyznam, że ładnych parę minut szukałem jakiegoś Gerbera^^
Dokładnie o tego pana mi chodziło Twoja kolej
-
Dowódca, o którym myślę, walczył bez powodzenia na 3 kontynentach. Dwukrotnie został zastąpiony przez tego samego człowieka. Sukcesy odnosił przeciwko słabym państwom, ale został doceniony przez dowództwo i został marszałkiem polnym. O kogo chodzi?
chyba nikt nie zna odpowiedzi na to pytanie a mineło już 9 dni to:
zadam pytanie
w 1939 nastąpił atak na polskę od płd. Kto zaatakował wtedy Polskę? -
1 września 1939, Niemcy wkraczają do Polski
-
Niemcy i Słowacja. Co do mojego pytania, to przepraszam za brak podpowiedzi, chodziło o Archibalda Wavella.
dobrze
zadajesz -
Proszę podać 3 najpotężniejsze pasy umocnień na początku II wojny światowej i uzasadnić swój wybór.
Linia Maginota - wiadomo, miała zatrzymać napór Niemców, ale jak się okazała na próżno - zdobyte w 1940
Grupa warowna Eben-Emael - to samo j/w - zdobyte w 1940
czeskie fortyfikacje w sudetach - zdobyte w 1938 bez jednego wystrzału dzięki państwom zachodnim
można też wspomnieć o Wale pomorskim i linii Mannerheimau4 - 10669% - 14 ST - średnia 762%
u7 - 18291% - 34 ST - średnia 537%
u35 - 53941% - 43 ST - średnia 1254%
"Honor nie szpeci godnego, ani godny honoru." -
na to pytanie to bym nie znał odpowiedzi
-
piekarz napisał(a):
na to pytanie to bym nie znał odpowiedzi O_O ?( ?( ?(
Bo tu już nie wystarczy zgooglowac, skopiowac i wkleic ;)
W zasadzie Krwawy wymienił wszystkie ważniejsze ;)Strąconych moonów - 54
Strąconych GS-ów - 1051
Łączny % ST: Solo - 268.235,81% ; ACS - 78.004,45%
Gwiazda Biała, Orzeł Biały to są nasze ideały.
13 -
Si, wymienił, jednak grupa Eben-Emael to grupa warowna, a nie linia umocnień. Chodziło mi raczej o linię Mannerheima lub linię Zygfryda. Krwawy zadaje:)
Kto na wieść, że Hitler uderzył w ZSRR, powiedział:
"w takim razie przegraliśmy wojnę".u4 - 10669% - 14 ST - średnia 762%
Szczerze mówiąc nie mam pojęcia ale podejrzewam że była to osoba z obozu III Rzeszy.
-
Erwin Rommel ?
-
szukamy daleju4 - 10669% - 14 ST - średnia 762%
gdzieś ostatnio się spotkałem z tym tekstem. tylko gdzie to było? :x
nie był to któryś z feldmarszałków? -
"Przegraliśmy wojnę" - Mussolini, (noc z 22 na 23 czerwca 1941 r. zaraz po tym, jak dowiedział się o napaści Niemiec na ZSRR).
-
Udostępnij
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0
-
Użytkownicy online 5
5 gości