Populacja graczy w Universach

• Rekordy:

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• STeKu napisał(a)
    .Nagflad. napisał(a)
    jesli naszym GO/GA/ i innym zależy by powrócili gracze to niech zbuanują wszystkie konta na uniach 20-64 i nie pozwalają sie rejestrować to może zaczną na tych starych grać lub niech stare unie pobanują i na mlodych niech dadza grać :>

tak nie mam co pisać to chociaż staram sie pomóc :)

Masz najwięcej do powodzenia a sam grasz na Uni 50, a czemu np. na Uni 3 nie grasz?

Jak zacząłem grać jak zaczynały się 50 Uni a teraz już 64 już jest :)
    Ja nie wiem jak w ogóle można zacząć grę na starych Uniach, skoro Top 1 ma 20kk pkt i wszyscy mają 9 m00nów, co to za zabawa.

Ja lubię grę na nowych Uniach bo jest fajna zabawa a na starych tylko z PZ-a wyliczyć czy coś :P

Kolego , ale tutaj gubimy sens ogólny gry a mianowicie ile ma powstac tych uni? 100 więcej , kiedyś była rozmowa o max 25 na początku dokładnie to pamiętam , jest sens gry na starych uni bo na logikę jeśli nie będzie nowych graczy to Uni kiedyś wymrze. i nie wiadomo co zrobi GF.
  • Nigitalunge napisał(a)
    Tomek Xtreme napisał(a)
    djmarcin87 napisał(a)
    ok tylko nie pomijajcie faktu ze polowa tych graczy to konta tych osób co maja po kilka kont :>

Pewnie tak.
    Dlatego jak nic się nie zmieni, a liczba graczy spadnie poniżej 1k osób, toi ja odejdę a tak zrobi pewnie większość graczy, bo klepanie eko staje się nudne, floty nie ma po co budować, bo już nie ma kogo złomować...

Nie chce mi się wiezyc zeby GF Dopuściło do takiego spadku graczy oni napewno mają jakiś plan...

to sie nazywa strategia mini-mini czyli wyjscia z rynku :P mialem to niedawno na zarzadzaniu marketingowym

Na moim Uni dzienny spadek to okolo 100 kont ;/ juz jest 2654 wczoraj bylo 2797

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez djmarcin87 ().

• djmarcin87 napisał(a)
    Nigitalunge napisał(a)
    Tomek Xtreme napisał(a)
    djmarcin87 napisał(a)
    ok tylko nie pomijajcie faktu ze polowa tych graczy to konta tych osób co maja po kilka kont :>

Pewnie tak.
    Dlatego jak nic się nie zmieni, a liczba graczy spadnie poniżej 1k osób, toi ja odejdę a tak zrobi pewnie większość graczy, bo klepanie eko staje się nudne, floty nie ma po co budować, bo już nie ma kogo złomować...

Nie chce mi się wiezyc zeby GF Dopuściło do takiego spadku graczy oni napewno mają jakiś plan...

to sie nazywa strategia mini-mini czyli wyjscia z rynku :P mialem to niedawno na zarzadzaniu marketingowym

Na moim Uni dzienny spadek to okolo 100 kont ;/ juz jest 2654 wczoraj bylo 2797

ja to bym sie cieszył zeby na moim uni45 było ponad 2k osob :)

ale fakt ogame na rynku nie cieszy sie juz popularnoscią
    Electra - 196.902%
  • Moim skromnym zdaniem GF nie ma bladego pojęcia co z tym fantem zrobić i myślę iż nic nie zrobią do czasu kiedy Uni X czy Y zaczną przynosić im mniejsze czy większe straty. Najbardziej to bym obstawiał już na sam koniec Reset Uni ale też na pewno się tego będą bali ze względu iż wielu ludzi nawet nie zacznie na nowo grać. GF jest jak sieć hipermarketów czy banków: jedna uni robi na drugą i tak już zostanie dopóki będą ludzie którzy będą za to płacić.
  • Właśnie zrezygnowałem z gry na kolejnym uni - dodam, że jednym ze starszych uni, bo mnie prześladował gość ze ścisłej czołówki.

To żenujące, żeby np gracz z top 1 atakował bezbronną planetę dla łącznego zysku 10k, kiedy ten zarabia 10kk albo i więcej... - zysk marny a strata... - kolejnego gracza - nie mam ochoty tam wracać - konto urlopuje i raczej nigdy nie wróci z urlopu - chyba, że za 100 lat jak ten dziad zemrze... :>

Dziwi mnie postawa topowych graczy, którzy zamiast podać rękę, to podają granat...

Cóż.. - ta droga / taktyka topowych graczy prowadzi jedynie do upadku uniwersów - starych uniwersów przede wszystkim, bo kto będzie grać na uni, gdzie najlepszy gracz ma np 10kk pktów, kiedy jak nie będzie noobprotection, to taki koleś z 10kk pktów zacznie atakować ile wlezie... - nawet dla 1k metalu zysku, choć on zarabia sam około 8kk metalu i do niczego mu te "nasze" 1k metalu nie jest potrzebne...

Pomijam kwestię, że tacy topowi gracze nieraz stawiają sprawę jasno - albo dajesz "haracz" albo sam sobie weźmie - niszcząc po drodze flotę... - niektórzy się godzą na haracz - stąd rekordowe wyniki takich graczy - rekordy ogame.pl i rekordy światowe... - może czas z tym porządek zrobić ? Zmienić coś ? A może wszystko jest ok ? Bo wg mnie nie bardzo..
  • Popieram w 100%. Wyludnianie sie uni to w glownej mierze sprawka zlomiarzy. Sam doswiadczylem podobnych rzeczy jak i kilka osob z ktorymi rozmawialem. Kto normalny wysyla po 1k OW i 1k Panc po 200lm i 100 sondek?? I to jeszcze na gracza ktory ma 15 razy mniej pkt. Zaraz ktos powie ze taka gra ale polowanie na kazdego nowego ktory ma 500lm i 20 OW to lekka przesada. Ja posiadajac taka flate pewnego dnia mialem 128 wiadomosci ze taki a taki gracz mnie skanuje i byli to glownie top 500 (ponad 1mln pkt) kiedy ja mialem niecale 15k pkt. A gdy odchodzi jakis dobry gracz i oddaje konto to nowy wlasciciel dlugo nie pogra. Przegladajac ST i czytajac komenty od razu widac ze zaraz po przekazaniu konta rozpoczyna sie nagonka na flote co niemal natychmiast zniechceca ludzi do dalszej gry. System noob prtection kuleje i to bardzo. A zasada basha i tak nic nie daje. Jest to tylko kolejny powod do nakladania banow. 6 atakow na dzien to wystarczajaco duzo zeby kogos zniechcecic do gry. I jak tu grac? Po co budowac flote skoro bedzie ona na wiecznym fsie? A wy jeszcze namawiacie innych zeby grali na starych uni. Ale powiedzcie po co? To ze jest tam kilka sojuszy ktore pomagaja nowym na poczatku gry kojarzy mi sie jedynie z hodowla bydla ktore trafi wczesniej czy pozniej do rzezni. Tak dlugo jak zlomiarze beda atakowac kazdego ktory jest 10 razy slabszy od nich tak dlugo na uni bedzie ubywac ludzi.

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Inubis ().

• Bez sensu.

Jeszcze w październiku było 6000 osób na naszym unii. Obecnie jest ledwo, ledwo 4000 z czego 2500 aktywnych, reszta bany, urlopy i nieaktywni... Dałem sobie spokój z ogame już jakiś czas temu (urlop), od pewnego czasu konto przygotowane do usunięcia (chociaż w dalszym ciągu rozważam pozostawienie tylko urlopu, bez usuwania). Ale wątpie czy wróce jeszcze do tej gry.

Ogame umiera ze starości, to są ostatnie podrygi trupa, tutaj już nie ma czego szukać.

Jeśli chodzi o to ogame, które jest teraz i to na którym grałem 2 lata temu to nie ma w ogóle czego porównywać...
  • Tak było jest i będzie i nic tego nie zmieni!
    Ta gra kuleje pod tym względem że silniejszy poluje na słabszego a słabszy nie na nawet cienia szansy żeby się samemu obronić. Po prostu to jest przesądzone. W bitwę powinno być można włożyć trochę swojej ingerencji żeby móc chociasz większe straty zrobić niż wylicza komputer!
    Na razie jedyna obrona przed silniejszym to uciekać na fsy do puki nie stanie się silniejszym niż agresor

U50 sojusz HoN TOP 3 - OFF
    U33 sojusz HoD - OFF
    Łącznie 26 ST -97 398,32%
    BEST SOLO - 10 012,59%
    BEST ACS 158 938,27%
  • Inubis napisał(a)
    No wlasnie. Silniejszy niz agresor ale na starych uni to jest raczej niemozliwe.

Panowie tak jest i tak było , i tak będzie , silniejszy graczatakuje słabeszego , np.Jak nie ma co ataakowac , i chce utrzymac się w danym top , jest kilka projektów , które przygotowali gracze na odrodzenie , OGame , ale decyzja należy , do GF i nikt tego nie zmieni. oni zaregują bo w końcu zarabiają na tym, bo nie wieże żeby OGame poszło w odstawkę.
  • Inubis napisał(a)
    Popieram w 100%. Wyludnianie sie uni to w glownej mierze sprawka zlomiarzy. Sam doswiadczylem podobnych rzeczy jak i kilka osob z ktorymi rozmawialem. Kto normalny wysyla po 1k OW i 1k Panc po 200lm i 100 sondek?? I to jeszcze na gracza ktory ma 15 razy mniej pkt. Zaraz ktos powie ze taka gra ale polowanie na kazdego nowego ktory ma 500lm i 20 OW to lekka przesada. Ja posiadajac taka flate pewnego dnia mialem 128 wiadomosci ze taki a taki gracz mnie skanuje i byli to glownie top 500 (ponad 1mln pkt) kiedy ja mialem niecale 15k pkt. A gdy odchodzi jakis dobry gracz i oddaje konto to nowy wlasciciel dlugo nie pogra. Przegladajac ST i czytajac komenty od razu widac ze zaraz po przekazaniu konta rozpoczyna sie nagonka na flote co niemal natychmiast zniechceca ludzi do dalszej gry. System noob prtection kuleje i to bardzo. A zasada basha i tak nic nie daje. Jest to tylko kolejny powod do nakladania banow. 6 atakow na dzien to wystarczajaco duzo zeby kogos zniechcecic do gry. I jak tu grac? Po co budowac flote skoro bedzie ona na wiecznym fsie? A wy jeszcze namawiacie innych zeby grali na starych uni. Ale powiedzcie po co? To ze jest tam kilka sojuszy ktore pomagaja nowym na poczatku gry kojarzy mi sie jedynie z hodowla bydla ktore trafi wczesniej czy pozniej do rzezni. Tak dlugo jak zlomiarze beda atakowac kazdego ktory jest 10 razy slabszy od nich tak dlugo na uni bedzie ubywac ludzi.

Mnie tak zniechęcali tak zniechęcali... i dopięli swego - skasowałem konto na 50 uni - ponad 200k pktów + moon ~8,4k km same eko, bo flota poszła w reckach.

Zawsze miałem tam przerąbane - jak nie z flotą to z obroną - albo testowali RMP na moją obronę albo wysyłali GŚ na mnie i nikt nie mógł mi pomóc, chociaż flota leciała 24h lub dłużej...

Gra na starych uni przypomina mi grę na chińskim uni - chcesz prosić kogoś o pomoc ale nie da rady... - chyba, że któryś zna angielski - ale jeśli nie..? To masz złoma chociaż widzisz, co jest grane...

Tak to uni upadną na wyraźne działanie topowych graczy.... - cóż...

A co do odbudowy starych uni to słuszna uwaga - hodowla bydła do uboju - bardzo trafne określenie - sam bym lepiej tego nie ujął...

Baron Uriel napisał(a)
    Tak było jest i będzie i nic tego nie zmieni!
    Ta gra kuleje pod tym względem że silniejszy poluje na słabszego a słabszy nie na nawet cienia szansy żeby się samemu obronić. Po prostu to jest przesądzone. W bitwę powinno być można włożyć trochę swojej ingerencji żeby móc chociasz większe straty zrobić niż wylicza komputer!
    Na razie jedyna obrona przed silniejszym to uciekać na fsy do puki nie stanie się silniejszym niż agresor

Żeby zrobić fsa to trzeba mieć moona - bez moona jesteś nikim - a jak zrobić moona, kiedy nie dają ci się rozwijać ? A gdy masz tego moona, to ciebie bombardują na planecie ? Rabują doszczętnie... - tak się nie da grać

Tutaj jak się zarobi 1k metalu, to trzeba od razu wywozić, bo koleś z 10kk pktów cię zjedzie... - myslicie, że tak sie da ?

Nie da sie - dlatego ja też kasuje konta - 50 uni poszedł już w niepamięć
    Teraz pójdzie 40 uni - konto zniknie po 35 dniach
    Następne do golenia to uni powyżej 10

Zastanawiam się co zrobić z 6 uni, bo top 10 nie daje mi żyć...

Tak więc suma sumarum jak tak dalej pójdzie, to zostanie mi tylko 1 konto - a to zasługa topowych graczy... - przez nich uni wymierają
    A jesli uwazaja, ze na tym gra polega, to niech taki flociarz straci 100% floty i zobaczymy co wtedy zrobi, jak wiekszosc jego pktow to byla flota...

Moge sie zalozyc, ze albo by sie bawil w eko, bo nie mialby po co robic floty na starych uni, bo nigdzie tego nie odbije - a wieksze prawdopodobienstwo, ze by zrezygnowal

Pomyslcie ile srednio ludzi ucieka / kasuje konta przez takiego 1 gracza z top... ?

Bo wg mnie bardzo duzo...
  • Żeby zrobić fsa to trzeba mieć moona - bez moona jesteś nikim - a jak zrobić moona, kiedy nie dają ci się rozwijać ? A gdy masz tego moona, to ciebie bombardują na planecie ? Rabują doszczętnie... - tak się nie da grać

NIe trzeba miec moona... wystarczy puscic flote na stacjonuj.

Tutaj jak się zarobi 1k metalu, to trzeba od razu wywozić, bo koleś z 10kk pktów cię zjedzie... - myslicie, że tak sie da ?

Nikt ci nie bedzie latac po 1k metalu.. chyba ze masz na mysli 1kk wiec wtedy tak trzeba to wywozic a nie trzymac na planecie.

Tak więc suma sumarum jak tak dalej pójdzie, to zostanie mi tylko 1 konto - a to zasługa topowych graczy... - przez nich uni wymierają
    A jesli uwazaja, ze na tym gra polega, to niech taki flociarz straci 100% floty i zobaczymy co wtedy zrobi, jak wiekszosc jego pktow to byla flota...

Moge sie zalozyc, ze albo by sie bawil w eko, bo nie mialby po co robic floty na starych uni, bo nigdzie tego nie odbije - a wieksze prawdopodobienstwo, ze by zrezygnowal

Pomyslcie ile srednio ludzi ucieka / kasuje konta przez takiego 1 gracza z top... ?

Uni nie wymieraja przez topowych graczy tylko przez mentalnosc ludzi ktorzy nie maja za grosz samozaparcia albo sa poprostu ciency w ta gre i nie znaja kompletnie podstaw a oczekuja cudu..
    Tak taki zlomiarz pewnie by skonczyl z gra bo by wyszedl z takiego samego zalozenia co ty, "tu sie nie udalo to sprobuje gdzie indziej, albo w ogole dam sobie spokoj".
    Z nowych uni rowniez ludzie uciekaja, ba nawet uciekaja jak dostana zloma na 1% na poczatku uni, ile razy to widzisz na nowym uni kogos w ST na 1% i jak patrzysz w gale to konto juz na urlopie..
    I to wcale nie przez tego jakze zlego gracza w top.

Zawsze miałem tam przerąbane - jak nie z flotą to z obroną - albo testowali RMP na moją obronę albo wysyłali GŚ na mnie i nikt nie mógł mi pomóc, chociaż flota leciała 24h lub dłużej...

Gra na starych uni przypomina mi grę na chińskim uni - chcesz prosić kogoś o pomoc ale nie da rady... - chyba, że któryś zna angielski - ale jeśli nie..? To masz złoma chociaż widzisz, co jest grane...

Wlasnie po to sa te sojusze, nie tylko zeby wytrenowac bydlo do rzezni ale rowniez zebys mogl sobie nawiazac jakies znajomosci na uni, pewnie z nikim nie gadasz a pozniej sie dziwisz ze nikt ci pomoc niechce.

Problemem sa tacy ludzi jak ty: "nie udalo mi sie tu, to moze gdzie indziej mi sie uda".
  • tomeczq napisał(a)
    @dydek daj spokój :) koledzy są przecież cacy, oni nigdy nikogo słabszego nie atakowali, samych silniejszych...

Tak atakuje slabszych ale nie takich ktorzy ledwo co wyszli z noob protection i nie robie tego za kazdym razem kiedy widze pare statkow. Dydek mowisz ze po 1k nikt nie przyleci ale po 10k to juz lataja. Narazie najbardziej bezsensowna akcje jaka widzialem to gracz top 300 lecacy po 5 satelitow slonecznych. A znojomemu lapia na fale mtki z ekspedcji i twierdza ze robia to bo nie ma co robic. Mowisz ze odchodza ludzie ktorzy nie umieja grac. A jak niby ma sie nauczyc grac skoro jest atakowany 10 razy w tygodniu? Po rozmowie z jednym graczem tez sie zastanawiam czy by juz nie odejsc bo to cyrk. Kolo juz kolejny raz z rzedu nic nie zyskal wiec spytalem sie dlaczego tak natarczywie na mnie lata. Najpierw powiedzial ze nie ma kogo latac wiec dalem mu liste 10 flot ktore sa wieksze i slabiej bronione niz moja. W odpowiedzi dostalem ze i tak bedzie na mnie latal bo kumpel mu powiedzial ze ja sie zawsze odbudowuje. To jest przeciez chore.

P.S.
    Nicku tego gracza nie podam bo zaraz sie zawiaze liga obrony, wystarczy ze ja wiem o kogo chodzi.
  • saddam1986 napisał(a)
    Inubis napisał(a)
    Popieram w 100%. Wyludnianie sie uni to w glownej mierze sprawka zlomiarzy. Sam doswiadczylem podobnych rzeczy jak i kilka osob z ktorymi rozmawialem. Kto normalny wysyla po 1k OW i 1k Panc po 200lm i 100 sondek?? I to jeszcze na gracza ktory ma 15 razy mniej pkt. Zaraz ktos powie ze taka gra ale polowanie na kazdego nowego ktory ma 500lm i 20 OW to lekka przesada. Ja posiadajac taka flate pewnego dnia mialem 128 wiadomosci ze taki a taki gracz mnie skanuje i byli to glownie top 500 (ponad 1mln pkt) kiedy ja mialem niecale 15k pkt. A gdy odchodzi jakis dobry gracz i oddaje konto to nowy wlasciciel dlugo nie pogra. Przegladajac ST i czytajac komenty od razu widac ze zaraz po przekazaniu konta rozpoczyna sie nagonka na flote co niemal natychmiast zniechceca ludzi do dalszej gry. System noob prtection kuleje i to bardzo. A zasada basha i tak nic nie daje. Jest to tylko kolejny powod do nakladania banow. 6 atakow na dzien to wystarczajaco duzo zeby kogos zniechcecic do gry. I jak tu grac? Po co budowac flote skoro bedzie ona na wiecznym fsie? A wy jeszcze namawiacie innych zeby grali na starych uni. Ale powiedzcie po co? To ze jest tam kilka sojuszy ktore pomagaja nowym na poczatku gry kojarzy mi sie jedynie z hodowla bydla ktore trafi wczesniej czy pozniej do rzezni. Tak dlugo jak zlomiarze beda atakowac kazdego ktory jest 10 razy slabszy od nich tak dlugo na uni bedzie ubywac ludzi.

Mnie tak zniechęcali tak zniechęcali... i dopięli swego - skasowałem konto na 50 uni - ponad 200k pktów + moon ~8,4k km same eko, bo flota poszła w reckach.

A co do odbudowy starych uni to słuszna uwaga - hodowla bydła do uboju - bardzo trafne określenie - sam bym lepiej tego nie ujął...

Baron Uriel napisał(a)

Żeby zrobić fsa to trzeba mieć moona - bez moona jesteś nikim - a jak zrobić moona, kiedy nie dają ci się rozwijać ? A gdy masz tego moona, to ciebie bombardują na planecie ? Rabują doszczętnie... - tak się nie da grać

Albo kolega jest kolekcjoner kont albo cos z kolega nie tak.

1. kto na nowym uni ma moona??A Fsy robia bo tam na poczatku nie ma zmiluj :D

2. Na uni 50 i 60 graja zapalency co nie maja co robic siedza clay dzien przed kompem i atakuja zlom w 15 min to tam chleb powszechny wiec jak grasz eko po jakiego wala sie tam pakowales??

3. Ktos lata po 1k albo 10k surki??To widac ze na obrone anty farmingowa sempisz;)
  • Przemek 49 napisał(a)
    saddam1986 napisał(a)
    Inubis napisał(a)

Baron Uriel napisał(a)

3. Ktos lata po 1k albo 10k surki??To widac ze na obrone anty farmingowa sempisz;)

Latają , latają , żebyś wiedział. Nie raz i nie dwa widziałem na fali i skanie i to wg mnie jest żałosne. Można by tu mówić ze skoro przedmówców złomują to widocznie słabe te fs-y robią i mogliby się poduczyć , ale z drugiej strony zgodzę się po części z Inubisem i Baronem Urielem
  • widzę, że temat aktualny od ponad roku:D
    gdzieś właśnie od tamtego czasu zacząłem obserwować spadek graczy, u nas jest...(Miejsce 300 z 1.648)

niebawem zbliżymy się do 500 osób, albo 200 będą wtedy wybijać się między sobą Wasi oprawcy, więc nutka optymizmu w tej grze jeszcze jest, (Ci co płaczą że topowcy latają na nich i nie dają im żyć-szczególnie:)

więc te całe gameforge nie zrobiło nic przez ponad rok, a nawet pogorszyli sytuację o jakieś 6k graczy od tamtego czasu na moim uni. Są żałośni w swojej skuteczności w zarządzaniu, boli wszystkich graczy a oni dalej swoje- "otwieramy następne".
    [epitety..] CZY wy tam w gameforge JESTEŚCIE TAKIMI IDIOTAMI CZY ŚLEPCAMI, ŻE JESZCZE NIE WIDZICIE, DO CZEGO DOPROWADZILIŚCIE???

skoro pokazują plany przebudowy szaty graficznej, to może pokazaliby nam graczom plany na najbliższy rok? ile uni powstanie, jaką liczbę graczy minimum będą utrzymywać? poniżej 700?? może 300?? myślę że chyba powinniśmy mięć dostęp do takich danych, ale jakoś ich nie widzę...
    chyba że ktoś coś wie, bo jak sam próbowałem znaleźć coś na forum, to po przeczytaniu z kilku tematów autorstwa operatorów, flaki mi się wywracały i niczego się nie dowiedziałem oprócz: wtyczka, sryczka, wersja nowa, regulamin, a stare uni w dupie mamy też.

ehh<żal.pl>

:quasi:

<edit>
    o właśnie szukałem dalej i znalazłem informacje, polecam lekturę ;)
    zrobie koledze trochę reklamy bo warto naprawdę obejrzeć:D:D:D
    http://board.ogame.onet.pl/thread.php?threadid=1048465

Post był edytowany 4 razy, ostatnio przez .:n4o:. ().

• To zapraszam na uni49 to nawet na moja flote nie chca latac atmosfera przyjazna a Top 1 i 2 To górnicy wiec wile nie lataj najlepszy zlomiazr z top 10 tez wiele nie lata bo nie ma czasu.

Ale napiszcie na jakich uni sa takie przychlast ze po 10k lataja bo ja jakos nie moge wto uwiezyc :quasi:
  • To przeze mnie odchodzą gracze. Moja taktyka jest taka, że czekam, aż ktoś wyjdzie z noobprotection i wysyłam po 100 niszczycieli. Bez względu na ochronę. Zawsze się przebijam, latam nawet, gdy na planecie jest 100 jednostek deuteru. Raz planeta początkowego gracza była tak daleko, że musiałem użyć 1000000 (słownie milion) deuteru, żeby na nie go polecieć.
    Miesięcznie przeze mnie odchodzi wielu graczy, około 100 tygodniowo, także to wszystko moja wina, nie wińcie Game Force, oni nie przewidzieli, że powstanie taki ktoś jak ja.
    Jestem zarejestrowany na każdym Uni, dzień sądu nadszedł.
    Dlaczego taki nagły spadek graczy? Wynająłem moich kolegów z klasy i z pracy. Jest to zaplanowana akcja. Razem z moją drużyną harcerską jest nas dziewięćdziesięciu. Udało nam się wywołać nagły spadek graczy.

Wcześniej zrobiliśmy próbę na niemieckich serwerach. Już nie ma niemieckiego ogame. Na końcu zostaliśmy tylko my i urlopowane konta. Oto dowód jak graliśmy i atakowaliśmy na niemieckich uniach:
    Dlaczego?
    Ci od Traviana nas poprosili, bo byli zazdrośni, że w ogame tylu ludzi gra.
    :D
    Jeszcze jedno, moja kuzynka zatrudniła się jako sprzątaczka przy serwerach fizycznych ogame i mówiła, że w każdej chwili może je wyłączyć. Dowód? Codziennie o 3:00 w nocy wyjmuje wtyczkę z internetem. Sprawdź teraz równo o 3:00 wyloguje Ciebie i mnie. Programiści nie byli wstanie tego wytłumaczyć i udają, że to oni robią. Dzięki Iwonuś, dzisiaj jakbyś mogła to zrestartuj serwery o 3:02.
  • Przemek 49 napisał(a)
    To zapraszam na uni49 to nawet na moja flote nie chca latac atmosfera przyjazna a Top 1 i 2 To górnicy wiec wile nie lataj najlepszy zlomiazr z top 10 tez wiele nie lata bo nie ma czasu.

Ale napiszcie na jakich uni sa takie przychlast ze po 10k lataja bo ja jakos nie moge wto uwiezyc :quasi:

na uni 53 jakiś czas temu grałem. Miałem zaledwie 50k pkt... Wtedy jeden pan z top 6 się na mnie uwziął i latał na każdą moją planetę po 6x (miałem blisko siebie kolonie). Prosiłem żeby nie latał, olał mnie... jak już mi zrównał obrone rakietami do 0 ( a miałem po 200 wr) i farmił mnie po nocach spytałem czemu to robi. Odpowiedział mi że ''lata dla sportu''... zamurowało mnie. Gość co miał 4 czy 5kk pkt latał sobie dla mnie dla sportu chociaż już totalnie nic nie miałem. Zdenerwowałem się i skasowałem konto bo i jego sojusznicy na mnie zaczęli latać. Ja nie wiem skąd tacy ludzie sie biorą. Na uni 33 każdemu nowemu starałem się w jakiś sposób pomóc, ale też po jakimś czasie kończyli, bo sobie uświadamiali że już do czołówki się nie złapią.

Spiderxx napisał(a)
    gosc mysli ze jest zabawny 8-/ :E tylko polaczenie po 5 - 7 uni zmieniloby cos

ta połączą.... jak multi będzie dozwolone :E
    Wraz z wprowadzeniem nowego hasła "Palce lizać" personel KFC wycofał papier toaletowy z firmowych ubikacji.

Gdy masz doła, pomyśl sobie, że jesteś tym plemnikiem, który wygrał.
    Uni 33 - KoU <3
    Uni 58 - A.o.D <3
    Uni Ursa - BWOLF/MNS <3
    Uni Xanthus - Wraith/N-D <3
  • Inubis napisał(a)

miedzy innymi dla FSa ;) ja tak czasami robie jak mi sie nudzi a przy okazji cos zawsze skubnę nie oszukujmy się po to jest ta gra "zostań imperatorem" ;P gdyby wyzerowali konta heh to byłaby jedna wielka katastrofa już wole nie myśleć o tym ;) po to tworzą nowe uni bo nawet jakby chcieli nie mogą nic wyzerować taka jest świeta prawda ;) gdybyś był najlepszym graczem na uni albo nie wiem byłbyś na tym top 50 i nagle wyzerowali konta jesteś na 3000 miejscu w statach nie odechciałoby Ci sie grać wątie ;)tak długo grałeś w tą grę noce zrywałeś żeby wskoczyć o to jedno miejsce. Wiem jak to jest na nowych uni bardzo trudno utrzymać pozycje gdyż każdy ma mniej wiecej tyle samo pkt i niewielka zmiana powoduje twoj spadek w statach więc przez pierwsze 3 miesie nie masz co marzyć o wysokim top :)

Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez djmarcin87 ().

• kkozak napisał(a)
    To przeze mnie odchodzą gracze. Moja taktyka jest taka, że czekam, aż ktoś wyjdzie z noobprotection i wysyłam po 100 niszczycieli. Bez względu na ochronę. Zawsze się przebijam, latam nawet, gdy na planecie jest 100 jednostek deuteru. Raz planeta początkowego gracza była tak daleko, że musiałem użyć 1000000 (słownie milion) deuteru, żeby na nie go polecieć.
    Miesięcznie przeze mnie odchodzi wielu graczy, około 100 tygodniowo, także to wszystko moja wina, nie wińcie Game Force, oni nie przewidzieli, że powstanie taki ktoś jak ja.
    Jestem zarejestrowany na każdym Uni, dzień sądu nadszedł.
    Dlaczego taki nagły spadek graczy? Wynająłem moich kolegów z klasy i z pracy. Jest to zaplanowana akcja. Razem z moją drużyną harcerską jest nas dziewięćdziesięciu. Udało nam się wywołać nagły spadek graczy.

Wcześniej zrobiliśmy próbę na niemieckich serwerach. Już nie ma niemieckiego ogame. Na końcu zostaliśmy tylko my i urlopowane konta. Oto dowód jak graliśmy i atakowaliśmy na niemieckich uniach:
    Dlaczego?
    Ci od Traviana nas poprosili, bo byli zazdrośni, że w ogame tylu ludzi gra.
    :D
    Jeszcze jedno, moja kuzynka zatrudniła się jako sprzątaczka przy serwerach fizycznych ogame i mówiła, że w każdej chwili może je wyłączyć. Dowód? Codziennie o 3:00 w nocy wyjmuje wtyczkę z internetem. Sprawdź teraz równo o 3:00 wyloguje Ciebie i mnie. Programiści nie byli wstanie tego wytłumaczyć i udają, że to oni robią. Dzięki Iwonuś, dzisiaj jakbyś mogła to zrestartuj serwery o 3:02.

To nie jest ani zabawne, ani mądre to, co piszesz - sugeruję udać się do specjalisty i podjąć terapię - najlepiej z medykamentami.

Zamieniasz w ironię to, co jest problemem w grze - na wyrost piszesz stek bzdur na podstawie moich doniesień.

Chyba wiem doskonale, co gracze robią, bo sam rezygnowałem.

Kiedyś grałem na kilkunastu uni - teraz gram tylko na 1 - resztę kasuję - myślicie, że jestem jedynym, który gra na więcej niż na jednym uni ? Na pewno nie.
    A z taką taktyką topowych graczy zakończę i grę na tym jednym uni i definitywnie pożegnam się z ogame - i sądzicie, że będę jedynym, który tak zrobi / robi ? Nie sądzę.

Powtarzałem to wiele razy i powtórzę jeszcze raz - "gnębienie" graczy (ich planet) powoduje, że najzwyczajniej w świecie uciekają z tej gry.

Są 100 razy lepsze zajęcia, niż granie w tego typu grę. A czołowi gracze utwierdzają w tym przekonaniu, iż mam rację

Oczywiście to jest moja empiria - a każdy ma swoją - każdy gra w innej okolicy (układzie, uniwersum), z różnymi graczami oraz z różnymi taktykami - ten, co ma klapki na oczach - NIE DOSTRZEGA PROBLEMU

A wg mnie sprawa jest oczywista i jasna - słabsi gracze rezygnują z gry, bo nie mogą na nic uzbierać - ileż to można być "ofiarą"... - w końcu coś pęka i albo ofiara porzuca grę albo kasuje konto.

Naturalnie "oprawca" nie zrozumie ofiary - bo problem nie tyczy go bezpośrednio.

Wniosek dla "oprawców" :
    - "ofiara" też człowiek i też się chce odbudować i rozbudować - nie uniemożliwiaj mu tego
    - wykaż się choć odrobiną empatii i spróbuj zrozumieć swoją ofiarę - jak ona się czuje, gdy jest niewiele po odbudowaniu znowu przez ciebie zezłomowana / zbombardowana

resztę wniosków wyciągnijcie sami.. - chyba, że chcecie się sami ostać w te i nie tylko grze.. - z ewentualną populacją graczy z punktacją nieprzekraczającą 5k pktów na wiecznych urlopach z literką iI od 200 dni
  • (... bla bla bla bla...)
    - wykaż się choć odrobiną empatii i spróbuj zrozumieć swoją ofiarę - jak ona się czuje, gdy jest niewiele po odbudowaniu znowu przez ciebie zezłomowana / zbombardowana

resztę wniosków wyciągnijcie sami.. - chyba, że chcecie się sami ostać w te i nie tylko grze.. - z ewentualną populacją graczy z punktacją nieprzekraczającą 5k pktów na wiecznych urlopach z literką iI od 200 dni
    (...bla bla bla..)

Często płaczesz w poduszkę ?
    Dawno nie widziałem/czytałem takiego użalania się.
    Ta gra polega na złomowaniu, podbijaniu itd.
    W szachy też nie grasz bo przeciwnik Cię ogrywa ?
    ]:-D ]:-D Trochę luzu :P Jak zezłomują, to się trzeba odbudować.
    Jeśli nadal Cię złomują - to znaczy, że obrałeś złą taktykę i tyle.
    Większość z przegranych doszukuje się winy w 'tych złych przeciwnikach' :P A może trzeba spojrzeć na samego siebie ??
    Dostałem złoma = przeciwnik był lepszy, znalazł mój słaby punkt, wykorzystał mój błąd. I nie, to nie jest jego wina, że jest lepszy. To moja wina, że jestem słabszy.
    Jeśli spędza 24h przy grze dlatego, że chce być lepszy to jego wybór.
    Zwycięstwo wymaga poświęcenia ;)

Inna sprawa to, czy warto poświęcić nockę na zezłomowanie kogoś w takiej grze jak ogame. Co kto lubi :)
  • Tomek Xtreme napisał(a)
    IJTKPZZ7 napisał(a)
    Ale jak by to wyglądało?
    Chyba z restartem...:/

Wątpię, żeby ktokolwiek wtedy wrócił... budować znowu wszystko od nowa ?

No a jak wyobrazić sobie konta z 7-dmiu un na jednym? Przecież miejsca w galaktyce się powtarzają:/-Nie da się bez restatartu