Populacja graczy w Universach

• Rekordy:

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• Ketam napisał(a)
    Uni 37
    2.364
    I średnio co dzień zmniejsza się o 30-60 graczy...
    Podejrzewam, że do końca roku będzie grało aktywnie około 300 graczy(teraz gra może 600 :P)

masakra
    na u 48 ... stosunkowo młodym uni też nie jest najciekawiej :rolleyes:
    1.164.534 (Miejsce 181 z 2.498)
  • Na u55 jest ok. 4k ludzi, ale powoli spadają gracze. Na u61 jest niby 14k z czego ok. 4/5k nie gra, a z tych 10k co są połowa zrezygnuje, bo nie są w top100. Także za około 3/4 miesiące spadnie do 5k i będzie się stosunkowo zmniejszać. ;)
  • .:Skipper:. napisał(a)
    a na 48 nadal masakra ;/
    1.166.990 (Miejsce 181 z 2.488)

Lol

to uni stosunkowo mlode a gorzej niz u nas:

3.509.454 (Miejsce 106 z 2.615)

Powiedzmy sobie szczerze: GF zniszczyl ta gre. Jak zaczynalem grac bylo ok 14k kont na kazdym uni a gralo srednio 12k osob. A teraz gra srednio 500 osob

A robic konta na starych uni sie po prostu nie oplaca gdyz start jak sie jest obstawionym dziesiatkami planet dobrych graczy jest naprawde bardzo trudny

A Ci ktorzy zaczynaja grac na nowym uni bo stracili flote itp. to dla mnie zwyczajnie noobki ;]
  • na 60 też nie jest dobrze jeśli na to obiektywnie spojrzeć. Na tym uni jest zarejestrowanych 13k ludziów. Z czego Przeglądając galaktyki 1-9 (ten sam układ słoneczny np.: X:xx3) to przynajmniej dwóch graczy na urlopach i 1 idler. Załamka co się dzieje.
  • Dziki Pies napisał(a)
    A robic konta na starych uni sie po prostu nie oplaca gdyz start jak sie jest obstawionym dziesiatkami planet dobrych graczy jest naprawde bardzo trudny

Tu się troszkę z tobą nie zgodzę ;) Gram na szóstce od marca i kurcze nudy tu są :E Raz dziennie jakiś skan, floty całe dnie stoją na planecie i pies z kulawą nogą się nimi nie zainteresuje 8-/
    Jak się uczyć to tylko na starych uni, mówię z doświadczenia.
    No chyba że trafi się jakiś młody gniewny :XP: ale w ten właśnie sposób moona dostałem :D Pozdro dla twórcy :*
    Za to na uni60 tam jest ciekawie :]
  • Ujmę to tak. Założyłem kiedyś konto na uni 14 (już oddałem w marcu :P) dostałem na nim tylko raz złoma, ale flota stała dosyć długo. To ja się odrobinę zagotowałem :wrr: i postanowiłem zrobić bunkier i po wkurzać złomiarzy. Rozbudowałem dosyć dobrze eko rozwinąłem techy i wybudowałem sobie na planecie 10 plazm i celowo zostawiłem na niej 25 ow. Nie było chętnego, na co dodam, że same plazmy nie stały na planecie.
    Za to na uni60 tam jest ciekawie :]
    Zgadzam się.

Teraz koniec off-topu.

Widać, że nasze uni zamierają. Od rana stan liczebnościowy uni spadł o 200 osób. Jeśli to uni będzie dziennie tracić 200 osób nawet z założeniem, że po wakacjach zwiększy się o kilka procent liczba aktywnych to i tak czeka nas sporych rozmiarów katastrofa :-/
  • Zamiast rozpaczać i dramatyzować trzeba właśnie zacząć przenosiny na uni 1-10 i w ten sposób zagęścić te uniwersa... Po trochu, po trochu i będzie jeszcze dużo radochy... Obawiam się, że wyższe Uni są skazane na zagładę, ale to przecież naturalne...
  • Darkievicz napisał(a)
    Odpowiedz sama się nasuwa. Scalić do kupy po 4 uni i będzie git. Tylko jest jeden szkopuł. GF ma nas w d...

Tylko, że to nie takie proste połączyć kilka uniwersów :-/

A co jak ktoś będziem miał konto na jednym i drugim a nie bedzie chciał sie któregoś pozbyć?

Żeby nie było offtopu to: Uni 36 - 2.458
  • Adalbertus napisał(a)
    uni8:
    2 745 ludziów
    1 punkt od 1783
    >5k od 1218
    połowa ma urlopy albo idleruje, a reszta ma bunkry
    ale ogólnie nie najgorzej z tego, co widzę u innych

Uni31 - (Miejsce xxx z 2.598)
    1 punkt od 1769 miejsca
    >5k pkt od 1181 miejsca

Dokładnie to samo... :rolleyes:
  • Czyli podsumowujac:

Srednia graczy na uniach to 2.5k
    Z czego aktywnych to okolo 350 graczy
    Z czego takich ktorzy graja dobrze flota to okolo 80 graczy

Wniosek? GF zamknelo kure znoszaca zlote jajka w zlotej klatce.
    Bo sumy ktore sa placone za dodatki sa na pewno niebagatelne.
    A programisci? Za cos im placa a oni nawet najprostszych bugow nie potrafia szybko rozwiazac, a kazda nowa wersja jest wogole nieprzetestowana i dodaje kilkanascie jesli nie kilkadziesiat nowych bledow

Aha - wytlumaczcie mi jakim cudem na ogame slowackim od ponad poltora roku nie otworzono ani jednego uni ?!
    Choc tam jest duze zainteresowanie!?
    A u nas? Zainteresowanie nie tak duze juz ale otwieraja caly czas
    Chyba sie na nas GF uwzial...

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Dziki Pies ().

• Jezeli dalej tak pojdzie tj. beda otwierac nowe Uniwersa to stare nie maja wogole zadnych szans. Po co otwierac nowe UNI ? Jestem tego przeciwnikiem ale co dadza pojedyncze glosy ludzi, ktorych i tak nikt nie slucha ;) Wiec otwierajmy dalej te nowe Uniwersa i patrzmy jak stare sie same wykanczaja. Noobki, ktore nic nie moge zdobyc na straszych Uniach odchodza na nowe i tam probuja swoich sil po 4 tygdoniach gry widzac,ze nic nie moga osiagnac rezygnuja i czekaja na nowe by tam robic to samo. Nie ma w tym wogole sensu no ale coz :P POzdrawiam.

Virus ;]

Nawet na 53 UNI, ktore wydawaloby sie, ze jest nowe nie ma tak wielu graczy : XXX.XXX (Miejsce XXX z 2.971)

Post był edytowany 3 razy, ostatnio przez CorvPL ().

• F L O O X napisał(a)
    Nytrzan napisał(a)
    U 35 2.403 :(

jak musi być mało ludzi żeby zamknęli uni? 8-/

Nie zamkną nawet jak 1.000 zostanie ;)

u52: (Miejsce XX z 2.454) :O

o żesz w dupe masakra
    a u 48 też stosunkowo mlode uni :
    1.174.326 (Miejsce 178 z 2.402)