Populacja graczy w Universach

• Rekordy:

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• Wiecie a ja sie ciesze ze zmniejsza sie populacja na wielu uni. Od teo tylko ktok do ich kasacji z braku graczy. A to prowadzi do laczenia uni. Fajnie by bylo polaczyc uni po 2 razem. U1 pewnie zostaloby samodzielne. Ale U2 i U3 polaczone mogloby baardzo cikawie wygladac. Mazy mi sie takrze aby czesc najlepszych kont przeszlo na U1. Ciekaw jestem czy taki popuri rozwalilby naszych najlepszych czy wrecz przeciwnie??
  • Zajec5 napisał(a)
    Myślę że bez zmiany strategii prowadzenia tej gry ilość będzie spadać jeszcze bardziej.

Nic z tym nie zrobią bo po co.. ;/
    nowe uni to nowi gracze i wykup nowych komandorow..pomysl o tym..
    na starych uni mozna by zrobic laczenie sasiadujacych uni tylko jak?? i kto to zrobi??
    -NIKT..
  • Heh, łączenie uni to chyba bliżej do scienice fiction niż rzeczywistości (jak całe ogame z resztą).

Populacja bardzo spada... na moim koFFanym uni 15 niedawno było ponad 4k graczy ... stan z dzisiaj: 3.933.

Zapewne niedługo będzie 3,5k potem liczba zmniejszy się do 2k....

To i tak coś liczby zawyżone. Aktywnie grających zna się prawie "osobiście", reszta to farmy i dziwne konta które nie wiadomo skąd się wzięły.. (sztuczniaki?)

Gra się musi rozwijać i będzie coraz więcej nowych uni, tego nie unikniemy.

Szkoda że GF nie ma jak na razie pomysłu na urozmaicenie gry na starych universach. A można by przecież wprowadzić nowe budynki pozwalające np na budowanie kompleksów kopalnii złożonych z paru "baterii" kopalnii tego samego rodzaju na jednej planecie czy nowych technologii, budynków lub innych funkcji. Przecież to nie problem wybrać coś z takiej ogromnej liczby pomysłów zamieszczanych na Forach i zaimplementować w grze... może to przyciągnęło by ludzi do starszych uni? Tylko czy GF na tym tak naprawdę zależy? Trudno przewidzieć :/
  • Laserdance napisał(a)
    lord exon napisał(a)
    a wie ktoś może jak jest na ogame.de??? bo tam jest tych uni jeszcze wiecej :D

no chyba nie lepiej, slyszalem o jakichs kasacjach ale glowy nie daje

24 uni zostalo usuniete,

wejdźcie na ogame.de i sprawdzcie sami na liscie universow
    TTD forever
    John

Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez Promo ().

• Na uni 8 ostatnio drastycznie spada, z dnia na dzień notuję ubytek o 15-20 graczy. Już jest 3920 a co będzie w wakacje aż strach pomyśleć.

Nowe uni będą otwierać do oporu bo to oznacza więcej komandorów i oficerów a typki z GF nie zrezygnują z masy hajsu z tytułu owych płatnych czitów...

A uni nie połączą bo powstanie wiele multi - a wybieranie konta w momenice gdy oba są np. w TOP 200 boli takiego gracza.
  • Haha to ciekawe co powiedza jak bysmy im zrobili bojkot komandorów i innych na np 2 miechy albo do wakacji...W jedności siła :D

Prawda taka ze im bardziej chodzi o pieniadze niz o gre (jednak utrzymanie serwerów i inne rzeczy kosztują). Jesli jednak ktos nie dba o swoich klientów to moze sie bardzo zdziwic któregoś dnia...
  • Zajec5 napisał(a)
    GameForge wprowadzi sztuczną inteligencję i komputerowych graczy, żeby na Uni było z kim grać :D

zastanawiam sie co sie stalo na 6 i 24 uni :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:

zostaly zamkniete czy jak :>

to odpowiedz dla ciebie zajec :]
  • ktoś tu się pytał o niemieckie uni, to ja wam pokażę sytuację z uni17 ogame.de :

(Platz XXX von 2.965).. Ostatnio jakiś cwaniak się chyba wbił w DB uni17 i zrobił ponad 3k graczy iI :) Ale już wszystkie takie konta zlikwidowane.
  • hmmm a mi sie to podoba ze jest malo graczy :D
    po co maja zajmowac niepotrzebnie tylko miejsca w ukladach :rolleyes:( mowie o tych ktorzy pograja miesiac i zostawia konto)
    wywalic jedna czy dwie gale i bedzie git (zasmiast 9 np 7)
    mi tam nie przeszkadza ta populacja na moim UNI 20 8)

p.s. co do uni 1 to tylko dlatego macie tylu graczy bo jestescie uni 1 czyli pierwszy i najstarsi i kazzdy chce zobaczyc jak sie gra na najstarszym uni :P
  • Mako2013 napisał(a)
    hmmm a mi sie to podoba ze jest malo graczy :D
    po co maja zajmowac niepotrzebnie tylko miejsca w ukladach :rolleyes:( mowie o tych ktorzy pograja miesiac i zostawia konto)
    wywalic jedna czy dwie gale i bedzie git (zasmiast 9 np 7)
    mi tam nie przeszkadza ta populacja na moim UNI 20 8)

p.s. co do uni 1 to tylko dlatego macie tylu graczy bo jestescie uni 1 czyli pierwszy i najstarsi i kazzdy chce zobaczyc jak sie gra na najstarszym uni :P

Hehe każdy chce zobaczyć:P Ale jest tez najbardziej wyrównanym UNI:P
  • na 35 uni bylo juz 3,8k graczy 2 dni temu teraz spowrotem 4k jest

niestety bardzo czesto sie zdaza tak ze poprostu ktos sie zarejestroje i kliknie 2x po czym konczy grac ;(

no nic okaze sie jak potoczy sie wszystko :P

Pozdrawiam
  • Na wszystkich Sporej wiekszości Uni populacja systematycznie maleje. Współczuje gsciowi gtóry jest odpowiedzialny za planowanie dochodów w firmie jak sie okaze ze sporo Uni padnie i nie bedzie tyle komadorów ile przewidywano :D Mozna obstawiac chyba które uni szybciej dobije do 2k graczy ( chociarz jak odjac nieaktywnych i urlopy to rzeczywiscie grajacych jest jeszcze mniej). Moze zaczniemy te4z obstawiac które Uni pierwsze skasują :D Niech zrobia jeszcze kilka nowych Uni :D
    Nie wiem ale gracze chyba nie sa swiadomi tego ze to nie MY jestesmy zależni od nich ale ONI od NAS !!!!!!!!!!!!! Gracze jesli chcemy coś poprawic powinniśmy wykorzystać ten atut. Pozdro