Populacja graczy w Universach

• Rekordy:

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• Niestety ale sytuacja rzekomego upadku ogame.pl zmusila mnie do napisania tego posta.

Na pierwszy rzut oka, ten temat moze wydac sie pozyteczny, ale do konca nie jest. Zobacz na ogame.de i sprawdz gdzie sa uni 6 i uni 24... Nie ma! Dlaczego? Bo bylo za malo osob. Tym tematem potwierdzasz, ze ogame.pl upada i polskie universa moga byc zamykane.

Na szczescie jest ratunek:
    To lista (nie wszystkich) pomyslow jak ratowac starsze uni:
    Obumierające starsze Uni.
    Jak zaludnić starsze uni...
    Ratunek dla starszych uniwersów
    konta dla nowych graczy
    Ocalenie Starych Uni !
    Populacja graczy
    Populacja na starszych uniwersach na poważnie
    Rozwiązanie problemu starszych uni.
    Rozwiązanie problemu parowania UNI.
    Ilość graczy na starych uni - pomysł
    Jak widac, takie pomysly powstaja jak grzyby po deszczu. Dlaczego? Przez ten temat...

Watpie zeby ktorykolwiek z w/w pomyslow zostal zrealizowany, wiec uwazam, ze przyczyniasz sie (w niewielkim stopniu) do upadku ogame.pl :<
  • Lee napisał(a)[/b

konta dla nowych graczy
    Ocalenie Starych Uni !
    Populacja graczy
    Jak widac, takie pomysly powstaja jak grzyby po deszczu. Dlaczego? Przez ten temat...

Watpie zeby ktorykolwiek z w/w pomyslow zostal zrealizowany, wiec uwazam, ze przyczyniasz sie (w niewielkim stopniu) do upadku ogame.pl :<

NOm!Wszytsko pieknie , ładnie ! Tylko czy góra zechce cos takiego przyjac! Szczerze to Naprawde w to watpie! Ci co beda dłuzej grali doczekaja sie ze pozostanie ich tyle ile na liscie Top jest nazw. Z czego ani ja Ani Góra nie beda zadowolone:(
  • A ja twierdzę że najlepszym sposobem byłoby zatrzymanie tworzenia nowych uniwersów. Gameforge liczy na zyski z komandora ale to jest zysk tylko na pierwsze dwa miesiace. Jak ktoś dużo siedzi na oGame i rozbudowuje planety to nawet na któcej. A potem nikt nie kupuje bo żeby ustawić kolejkę budowania to trzeba najpierw posiadać parę ładnych milionów surowców. Moim zdaniem, gdyby podnieść atrakcyjność komandera, dodać coś takiego, co faktycznie by się przydało, obniżyć przede wszystkim cenę albo wydłużyć okres aktywacji tak jak był wcześniej to może ktoś by się nim zainteresował. Bo przecież przegladajac forum, można natknąć się na wypowiedzi graczy: "a mnie tam komander niepotrzebny" - no jasne ze nie potrzebny skoro nic szczególnego nie dodaje do gry, liczba wiadomości zwiekszona, podzielona na grupy, po co mi to. Ja chce szybko przeczytać wiadomość a nie klikać na każdą grupę i pokolei usuwać. Skróty z podglądu galaktyki - a co ja nie mogę sobie otworzyć gali w innym oknie i tylko wpisywać współrzędne. Brak reklam, a komu one przeszkadzają. Juz każdy się przyzwyczaił, zresztą są przecież blokery.
    Nie pamiętam co tam jeszcze jest, bo miałem go tylko przez miesiac i to ten darmowy. Chciałem sprawdzić co to jest i faktycznie w ogóle mi on nie potrzebny. Nie za takie pieniadze i nie z tym co posiada.

A tak w ogóle populacja U9 wynosi obecnie 4896 graczy, a wczoraj jeszcze było ponad 5 tysięcy.

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Błachu ().

• arcziwald napisał(a)
    Lee napisał(a)

konta dla nowych graczy
    Ocalenie Starych Uni !
    Populacja graczy

NOm!Wszytsko pieknie , ładnie ! Tylko czy góra zechce cos takiego przyjac! Szczerze to Naprawde w to watpie! Ci co beda dłuzej grali doczekaja sie ze pozostanie ich tyle ile na liscie Top jest nazw. Z czego ani ja Ani Góra nie beda zadowolone:(

Myślisz, że Niemcy na takie coś pozwolą ??
    Na ogame.de były też podobne pomysły a co z tego wynikło ? ZAMKNIĘCIE dwóch UNI !!!
    Jak nie zrobili tego w Niemczech to czy zrobią takie coś w Polsce ?
    WĄTPIĘ !!

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez WNSCHOLES ().

• Lee napisał(a)
    Na pierwszy rzut oka, ten temat moze wydac sie pozyteczny, ale do konca nie jest. Zobacz na ogame.de i sprawdz gdzie sa uni 6 i uni 24... Nie ma! Dlaczego? Bo bylo za malo osob. Tym tematem potwierdzasz, ze ogame.pl upada i polskie universa moga byc zamykane.

Bez przesady, co ja mam wspólnego ze spadkiem liczby graczy i powstawaniem nowych Universów? Ten temat nie musi być pożyteczny, ani szkodliwy, jego rolą jest informować. Do niczego się nie przyczyniam, ludzie mogą zwyczajnie zobaczyć jak wygląda sytuacja i wyciągnąć wnioski, ja tylko pokazuję dane jakie otrzymuję, kto chce spojrzy na nie i co z tego wywnioskuje jest jego sprawą. Jakby tematu nie było graczy by ubywało tak samo wiele, tylko ludzie by o tym nie wiedzieli, to jest tylko informacja, nic więcej.
  • uni 6 ogame.de - uni testowe
    uni 24 ogame.de - speeduni (chyba platne)- z tego co pamietam to 3/4 osob ktore graly na nim wyladowaly na oddzialach zamknietych bo nie mogly wyjsc do kibla bez FS
  • a mnie bardzo cieszy ze problem wreszcie zauwazyli gracze. Byc moze dzieki nam cos zrobia z tym problemem i przestana otwierac nowe uni.
    Bo przeciez skoro my tego nie chcemy to po co otwierac nowe uniwersa???
    Liczba tematow nowych uni i ratowaniu starych jak widac jest bardzo dluga.
    Mam nadzieje ze to do czegos doprowadzi
  • tja... całego poematu na temat "mamo zamkną moje uni..." nie czytałem, ale sądzę zę wystarczy na tych "upadających" uni wstawić speeduni...;] i gwarantowany wzrost farm:D
  • Juzer napisał(a)
    Bez przesady, co ja mam wspólnego ze spadkiem liczby graczy i powstawaniem nowych Universów?

Ktos kto jest spoza 1500, twierdzi, ze nie chce mu sie grac. Potem zobaczy ten topik i zauwazy ze ogame.pl "upada". Pomysli, ze skoro i tak jest nisko w statystykach, to co mu zaszkodzi odejsc? I tak nie ma po co grac, skoro zamkna jego uni.
    To tylko taki przyklad, ale jak najbardziej realny.
  • Skoro to uważasz za argument to ja się nie spieram.

Jak ktoś nie chce grać to nie patrzy na liczbę graczy tylko odchodzi.

Nie decyduję o zamykaniu Universów, nie zanosi się na to bym decydował.
  • The Ori napisał(a)
    o godzinie 12 na uni4 bylo 4800 graczy a juz wieczorkiem jest prawie 5200. czyzby rok szkolny sie zaczal? :>

No to ładnie jak 400 ludzi doszło :) U nas na uni 26 mimo, że się szkoła zaczeła ciągle wszystko kreci się w okolicach 4700 ludzi :evil:
  • Gdyby takie przyrosty nastąpiły na wszystkich "spadkowych" Universach to po paru dniach nie tyle wrócilibyśmy do stanu sprzed roku, bo wtedy nie było tylu Universów, a nastąpiłby istny renesans tej gry. Co tam się wydarzyło, ktoś puścił plotkę, że oceny podwyższą za grę na "czwórce"?

Dzisiaj wszyscy się spisali, widać wrzesień dobrze działa na utrzymanie dyscypliny.
  • Punisher napisał(a)
    The Ori napisał(a)
    o godzinie 12 na uni4 bylo 4800 graczy a juz wieczorkiem jest prawie 5200. czyzby rok szkolny sie zaczal? :>

No to ładnie jak 400 ludzi doszło :) U nas na uni 26 mimo, że się szkoła zaczeła ciągle wszystko kreci się w okolicach 4700 ludzi :evil:

na uni7 nadal leci w dol, ale zobaczymy rozwoj sytuacji tj. jeszcze z tydzien, dwa, trzy...
  • Juzer napisał(a)
    Gdyby takie przyrosty nastąpiły na wszystkich "spadkowych" Universach to po paru dniach nie tyle wrócilibyśmy do stanu sprzed roku, bo wtedy nie było tylu Universów, a nastąpiłby istny renesans tej gry. Co tam się wydarzyło, ktoś puścił plotkę, że oceny podwyższą za grę na "czwórce"?

Dzisiaj wszyscy się spisali, widać wrzesień dobrze działa na utrzymanie dyscypliny.

radosc trwala krotko - teraz jest 4799 graczy 8o moze to jakis "odchyl" byl?
  • The Ori napisał(a)

radosc trwala krotko - teraz jest 4799 graczy 8o moze to jakis "odchyl" byl?

hyhy no to niezły dół :)
    Liczba wzrasta o kilkaset miejsc i niedługo spada o więcej :/
    Tego jeszcze nie widziałem
    A co do populacji to na uni6 ciągle maleje liczba graczy..:/
  • Kolejne Universum w drodze, będą spadki niestety.

Imponujące tempo, powstają jakby na złość, czy tam po zachodniej stronie Odry nie widzą, że liczba graczy i tak spada?
  • Ciekawą analizę można znależć na jednym z serwisów nieoficjalnych - ilość idlerów w stosunku do wszystkich graczy, także w formie wykresu z historią. W czerwcu liczba idlerów zaczęła rosnąć, a jednocześcnie spadała już liczba graczy. Teraz - przynajmniej na moim uni - udział idlerów maleje - może to zapowiedź zatrzymania spadków...

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Marvin_u19 ().

• uni11...dokładnie 4600 userów...to się zaczyna robić naprawdę niebezpieczne. Nie pamiętam już czasów kiedy było nas 6700. Daaawno temu.
    uni43...12180 userów. jest to uni tzw "nowe" a już dostrzegalny jest spadek graczy. Potwierdza się reguła, że po jakimś czasie nooby jednak nie dali sobie rady i będą pakować się do jeszcze nowszego gdzie nie zostali jeszcze pojechani. Ale co zrobić? nic i w tym problem, że populacja będzie nadal spadać a nowe uni będą nadal powstawać i w końcu nie będzie już ogame, bo pójdzie z torbami.
  • matus napisał(a)
    uni11...dokładnie 4600 userów...to się zaczyna robić naprawdę niebezpieczne. Nie pamiętam już czasów kiedy było nas 6700. Daaawno temu.
    uni43...12180 userów. jest to uni tzw "nowe" a już dostrzegalny jest spadek graczy. Potwierdza się reguła, że po jakimś czasie nooby jednak nie dali sobie rady i będą pakować się do jeszcze nowszego gdzie nie zostali jeszcze pojechani. Ale co zrobić? nic i w tym problem, że populacja będzie nadal spadać a nowe uni będą nadal powstawać i w końcu nie będzie już ogame, bo pójdzie z torbami.

Niestety :/ jest to przykre, ja gram na Uni 1 i Uni 36 i nie mysle grac na zadnym innym Uni......wiekszosc graczy to wlasnie nooby i to takie wielkie ze szkoda gadac......przecierz po co oni sie rejestruja na nowych uni ?? po to zeby szybko na szczyt dojsc.....a jezeli nie dadza rady to usuwaja stare konto i czekaja na nowe Uni......podejzewam ze jak wstrzymaja powstawanie nowych Uni to wiekszosc NOOBOW sie pozacina zyletkami :P

No ale powiem ze my nic nie placimy za ta gre (jedynie komandor i to jeszcze kto chce) wiec do gadania mamy niewiele wiec chocby my sie tu pocili na ten temat jak niewiem to i tak jedna wielka kupke zdzialamy.

Szacunek dla wszystkich ktorym zalezy na utrzymaniu graczy na starych Uni !!!!!!