Kolonizacja - parametr universum +25 pól też dodaje do kolonii??
-
-
I do planety matki i do kolonii. Dodawaj do tabeli z FAQ, aczkolwiek przy odkrywcy to masz jeszcze +10% a tak naprawdę to jeszcze więcej- nie wiem jak to działa ale na ósemce to i 320 można wyciągnąć lekko
-
No nie wiem czy lekko. Im niższe astro, tym faktycznie lżej (choć i tak trzeba włożyć w to trochę cierpliwości), ale mając tylko jedną do skolonizowania, to tak nie bałdzo.
Mówię za siebie jakby co -
Aurora Borealis napisał(a):
No nie wiem czy lekko. Im niższe astro, tym faktycznie lżej (choć i tak trzeba włożyć w to trochę cierpliwości), ale mając tylko jedną do skolonizowania, to tak nie bałdzo.
Mówię za siebie jakby co
-
Mummel napisał(a):
Fajnie by było wiedzieć jaki faktycznie jest bonus odkrywcy.
Wystarczy wejść do piekarnika, by twoje życie zmieniło się o 180° -
na Taurusie wymieniam kolonie na większe rozmiarowo, przeważnie wpadają 310 na 8 pozycji. Jedna wpadła mi 315. Ale słyszałem legendy o 345 polach ale nie widziałem tego na moje własne oczy także może to być jak z tarczą dla przedsiębiorców dużo o tym gadają a nikt tego nie odczuwa"Amor Patriae Nostra Lex"
-
Aurora Borealis napisał(a):
Mówię za siebie jakby co
masz 1 wolny slot na planete i puszczasz od razy fale 20-25 slotow po 1 kolonie w odstepie tylko 30 sekund zeby miec czas usunac jezeli nie trafi 300setka.
na nowym koncie matka od razu do kasacji
" Im niższe astro, tym faktycznie lżej"
Odniosłem sie do tego.
To nie prawda, astro nie ma znaczenia.BOSS OGAME -
Ale jak masz astro ~13 w początkowej fazie rozwoju konta, to chyba nie szukasz po jednej planecie jak przy ~23.
Robisz problem z niczego przyjacielu -
zawsze szukasz po jednej zeby stare ewentualnie tez kasowac po jednej.BOSS OGAME
-
Źle zadane pytanie - Ile czasu zamierzasz grać? Jak pół roku roku to zapomnij o jakiś 300 polach, 300 tak samo, chyba, że masz w celu magazyny, silos, itd."Sztuka To Ludzkość"
W 2020 roku, po 10 letniej przerwie od Ogame wróciłem do gry, wcześniej grałem około 5 bitych lat... -
Muniekk napisał(a):
zawsze szukasz po jednej zeby stare ewentualnie tez kasowac po jednej.
Wyżej napisałem "cierpliwości". W Twoim przykładzie chodzi bardziej o wiele prób, które wymagają dodatkowo uważności. Jeśli przegapi się kilka/kilkanaście/wszystkie przyloty na dojrzałym uni, to traci się czas na farmy. Tu 75% dla P. matki 300+ nowego konta, farmy znaczą więcej, niż kolejna planeta 320 (można też podzielić sloty na farming i szukanie planet). Na nowym uni to nierealne, chyba że fajdasz kasą i na starcie serwera masz te 20-25 slotów i speed floty 4+. Opcji jest wiele, ale Muniek jak to Muniek wie najlepiej.
@BlakelyLondon Każdy ma swoje metody. Teraz gra spotęgowała opcje strategii. Jak zaznaczył @Ardnas, dużo zależy od tego jak chcesz te pola wykorzystać. To jest złożona gra. Są tacy gracze na przykład, którzy mieszają elektrownie, robią stocznie na 12lvl nie budując w ogóle gwiazd śmierci, itd. Potestuj dostępne serwery pod swój charakter i sam załapiesz ile pól Ci wystarczy. Na moim przykładzie, uni z eko x10 i flotą x3, spokojnie wystarczyło mi 14 flot żeby znaleźć dla Planety Matki 315+ i dla kolonii mniej/więcej 300. W jeden dzień. Nie chciałem nic więcej, bo wiem że o terraformowaniu powinienem myśleć dopiero gdy przekroczę ~280 pól, co sprawia, że przy tym eko, podniesienie ich liczby do 350-370 jest banalne. Zaznaczę - na wszystkich planetach.Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Aurora Borealis: Drobna, ale ważna literówka, która zmienia kontekst zdania. ().
-
Mylisz sie, wystarczy 10 - 13 slotow i idzie szybko.
wystarczy ogarniac i nie przegapic fali.BOSS OGAME -
[ciach]
Drogi @BlakelyLondon - jeśli chodzi o kolonizowanie, to sądzę, że gdy trafi Ci się kolonia 250 pól - zostaw. Prawdopodobnie będziesz potrzebować minimum 3-4 lat by ją mądrze zabudować (no chyba że masz pieniądz - tfuuu antymaterio pdlona). A jeśli już do tego etapu dojdzie to masz terraformer jeszcze
Super Moderator Ruda:
Komentarz do usuniętego postu ciach"Znak interpunkcyjny wielokropek [...] zawsze miał wielorakie interpretacje. Może służyć jako pauza, ale też implikować niepotrzebne rzeczy.
Postawienie kropki jest jak dla mnie zbyt obcesowe. Wielokropek to coś jakby niedopowiedzenie, stawianie go w zdaniu może faktycznie stworzyć problem.
Cecha ludzi po 40-roku życia, którzy niosą ze sobą pewien ciężar komunikacyjny w internecie"
Brytyjski lingwista David Crystal
-
Udostępnij
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0